• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה /

משתמשים באפליקציות או באתרים במשחק שלכם?

Sayeg

פונדקאי מהשורה
לכל שה״מ יש כמה טריקים טכנולוגיים בשרוול שלו, מדברים פשוטים כמו פלייליסט מראש מוכן ביוטיוב עד לאפליקציות שממש נועדו למשחק בסגנון D&D beyond. חשבתי לשתף את אלה שאני משתמש בהם ואשמח לדעת אם גם לכם יש איזה משהו נחמד.

דבר ראשון - world anvil הוא אתר שמאפשר לכם ליצור דף ויקיפדיה נוח (כולל קישורים בין אתרים והכל) לעולם שלכם. מאוד מאוד מומלץ, אישית הוא פשוט פתוח לי על הלפטופ בזמן המשחק למקרה ששחקן שואל שאלה לא צפויה לגבי העולם ושכחתי את התשובה.

Box’s fine DM tools זו אפליקציה שמאפשרת לי להפסיק להתבלבל עם האינשיאטיב. השחקנים אומרים לי כמה יצא להם בקוביה ואני מזין את המידע לתוך האפליקציה, והיא כבר דואגת לגלגל בשביל האויבים ולהגיד לי כמה יצא להם ולסדר אותם אחד אחרי השני. אחרי שתור של מישהו נגמר אני רק צריך ללחוץ על המסך בשביל להזיז אותו אחורה. יש בה גם אפשרויות נוספות כמו סימון של conditions אבל אישית אני לא משתמש.

האפליקציה dnd 5e spells יש את כל הקסמים מכל המהדורות בדיוק כמו שכתוב בספר, ואפשר פשוט לכתוב את שם הקסם ולמצוא מה הוא עושה במדויק במקום להתחיל לחשוב מאיזה ספר הרחבה הוא מגיע ולחפש את העמוד. חוסך זמן יקר וחשוב מכך - שומר על הקצב של המשחק. (יש מליון אפליקציות שעושות בדיוק את אותו הדבר)

לאחרונה אני מחפש אפליקציה לסאונד אפקטס שחשבתי להכניס כמו גשם, דהירות סוסים, קיטור רכבת וכו- אבל לא מצאתי אחת בלי פרסומות נוראיות. מישהו מכיר?
 
האמת שאני לא משתמש באפליקציות בכלל ומעולם לא השתמשתי, אבל אשקול לעשות שימוש בworld anvil ובbox fine dm tools.
בשביל צלילים שונים אתה יכול לשלם ליוטיוב והם יסירו את הפרסומות שלהם. אמור להיות שם כל צליל שאתה רוצה וגם מוזיקה מתאימה.
 
אני בהחלט משתמש בdnd 5e spellbook בשביל לחשים (משחק מטיל לחשים מלא אחרי הכל), והיה זמן שבו השתמשתי באפליקציה חמודה עם הSRD של 5 לחיפושי חוקים מהירים. מעבר לזה, יש לי אפליקצית קוביות על הטלפון ליתר בטחון, אבל זהו בערך. אני מעדיף לא להשתמש יותר מדי בטלפון בסשן.
 
אני משתמש באפליקציה של הלחשים של 5 כשאני משחק מטיל לחשים במהדורה.
חלק מהשחקנים אצלי משתמש ב Pathbuilder לדמויות פאת'פיינדר שלהם.
ואני משתמש במחשב נייד עם אופיס וגוגל כדי לעקוב אחרי מה שקורה וגם למצוא תשובות חוקים מהירות.

בקשר ליוזמה, אני משתמש בלוח מגנטי של פאיזו, הוא ממש נוח.
 
אני משתמש ב-spell book burn בשביל לחשי מו"ד 5, אבל יש עוד אפליקציות לא פחות טובות. ממש לא מבין למה צריך להשתמש באפליקציה ליוזמה. כשאני משחק עולמות הפרא כולם רואים את הקלפים ויודעים מי הבא בתור, ובמו"ד פשוט עוקבים עם דף ועט אחרי הסדר שלא כל כך משתנה במהלך הקרב.
אני משתמש לפעמים באנדרואיד כדי למצוא חוקים בפדף או תמונות, זה יותר מהיר, זמין וקל (תרתי משמע) מספרים פיזיים. אני ממש שונא שילוב מוזיקה במשחקים, זה גימיק מעצבן שמפריע לריכוז במתרחש במשחק עצמו.
 
באופן משונה אני דווקא מנסה להיות כמה שיותר אנלוגי במהלך הסשן.
קודם כל דף דמות על דף פיזי בלבד, אין לי אפילו גרסא ממוחשבת שלו. לפני שהיה לי ספר פיזי השתמשתי בPDF על הטלפון כדי לעיין בחוקים כשצריך, שזה נוח למדי, אבל כן רציתי תחושה של לדפדף בספר פיזי ביד. עכשיו כשיש לי ספר אני משתדל להשתמש רק בו בזמן הסשן, למרות ששחקנית אחת נמצאת תמיד עם לפטופ ומוצאת דברים יותר מהר ממני, אז זה קצת מייתר אותו. גם הקבוצה שלי נוהגת להעמיס את שולחן המשחק עם חטיפים וכוסות תה וערכות לצביעת מניאטורות (לא צוחק), אז לא נשאר הרבה מקום כדי לפתוח ספר.
ללחשים השתמשתי בהתחלה באתר של D&D beyond, אבל הטלפון בטטה שלי לא תמיד אוהב לשתף פעולה ונתקע. אז החלטתי לעבור לרשימת לחשים אנלוגית - ריכזתי בקובץ וורד אחד את כל לחשי הכוהן ולחשי הדומיין שלי (עד רמה 3, כי אני דרגה 5), והדפסתי אותם על פי סדר אלפבתי. ועכשיו יש לי פשוט קלסר עם כל הלחשים מסודרים, ואני יכול למצוא אותם בקלות.
המנחה שלי לא ממש מת על מפות פיזיות, ולכן אנחנו משתמשים באפליקציה בשם Liveboard שבה כל אחד רואה בטלפון את המפה של המבוך שאנחנו חוקרים. זה בתכלס השימוש היחיד שלי באמצעי אלקטרוני בסשן. מדי פעם אנחנו כן משחקים קרבות בהם פורסים מפת משבצות פיזית על השולחן עם מניאטורות. אבל זה פעם בשניים-שלושה סשנים, וכנראה גם קורה בגלל שאני התעקשתי שיהיו יותר מפות פיזיות במשחק.

כשהנחתי קמפיין ברול20, המצב היה הפוך לגמרי. ישבתי עם שני מסכים ומלא אתרים, מסמכים וקבצי ספרים פתוחים, מזגזג ביניהם תוך כדי קרבות. אני חושב שמקומה של החוויה הדיגיטלית שייכת למשחקים מקוונים, ומסביב לשולחן יותר כיף לכתוב על עצים מתים ולדפדף בספרים.
 
חזרה
Top