• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה /

משחק תפקידים בעולם של סיפורה של שיפחה?

ראיתי את הפרק הראשון של הסדרה, מי שלא מכיר מדובר בסיפור על הצעיד הקרוב על עולם שבו ארצות הברית התמוטטה ובמקום קמה רפובליקה תיאורטית נוצרית בשם הרפובליקה של גילעד.
העולם נראה די מושקע, אבל אני לא ממש מכיר אותו - אבל מסקרן מספיק כדי לעשות בו משחק תפקידים כולל כזה שאינו שגרתי במיוחד. למשל לשחק שפחות בניסיון מרד / הימלטות.

אז מישהו מכיר משחק על בסיס העולם? ניסה להריץ בו משחק?
 
במה זה שונה מכל משחק דיסוטופיה אחר? מלבד החיבור לזיכיון שכרגע נמצא באופנה, כמה זה באמת יהיה שונה מהותית ממשחק בעולם של "משחקי הרעב", אם להביא זיכיון אופנתי אחר כדוגמא?

וקו העלילה של מרד/הימלטות הוא בערך הכי שגרתי שיש, לפחות מאז יציאת מצרים או מרד ספרטקוס.
 
נתקלתי בזמנו בגרסה הפוכה של הרעיון מאחורי "סיפורה של שפחה" בגולשים בזמן - הגולשים הגיעו לעולם שבו מגיפה הרגה את מרבית הגברים ונותרו רק קומץ פוריים שמוחזקים במרכזי הרבעה. אני, בפירוש, מאמין שיש גרסה נשית של גלעד איפשהו בעולם ההוא. הסצנה עם גלעד היא תגובה מאד קיצונית לרמה נמוכה מאד של פוריות משנות החמישים של המאה הקודמת. (מדובר בהווה חלופי, לא בעתיד.)

לי נראה שיותר מעניין לשחק דודה בעולם הזה. יותר דילמות מוסריות וקצת יותר חופש תנועה. וגם דודות יכולות לחצות את הגבול לקנדה.
 
זיכיון אופנתי זה הרבה מאוד, אפשר לפשט לרמת גיחוך כל משחק אחר או עולם מערכה אחר. באותו אופן שאנשים אוהבים לשחק במלחמת הכוכבים ולא סתם בעולם מד"ב או לשחק בעולם של רומח הדרקון ולא בעוד עולם פנטזיה... זה לא טיעון שמוביל לשום מקום.

בגלל שהעולם הוא מאוד "מוגבל" לא הצלחתי לחשוב בקלות על שימוש בו - למרות שהוא נראה מעניין (כרגע הגעתי לפרק השלישי, אז בלי ספוילרים) - מה שנראה לי מוזר בו מבחינת בניית עולם הוא שלא ברור לי איך הוא מתפקד מבחינת כלכלה/ממשל וכך הלאה. אז הייתי שמח לראות הסבר / תיאור של משחק בעולם, שכן עושה "שכל" מבחינת המבנה הפנימי שלו ומבחינת ההתנהלות שלו.
 
The oldman אמר/ה:
זיכיון אופנתי זה הרבה מאוד, אפשר לפשט לרמת גיחוך כל משחק אחר או עולם מערכה אחר. באותו אופן שאנשים אוהבים לשחק במלחמת הכוכבים ולא סתם בעולם מד"ב או לשחק בעולם של רומח הדרקון ולא בעוד עולם פנטזיה... זה לא טיעון שמוביל לשום מקום.

מצד שני, אפשר לשאול מה ההבדל הגדול בין משחק בגרייהוק לממלכות נשכחות, והתשובה תהיה "אין הרבה הבדל, בגלל זה זנחו את גרייהוק והמירו הרפתקאות שלו לממלכות נשכחות" בעוד שבהחלט אפשר להצביע על הבדל מסויים בין ממלכות נשכחות לרומח הדרקון בת'מה הכללית של העולם ואופי העלילות.

ברור שהעלילה של "סיפורה של שפחה" שונה מהעלילה של "1984" או של "עולם חדש מופלא" ובטח ובטח משל "משחקי הרעב" - אבל הם כולם סובבים סביב תוכן של דיסטופיה עתידנית, חברה רודנית וכבלים חברתיים. משחק תפקידים של "זה המצב ואין לך שום יכולת לשנות אותו" כנראה לא יהיה מהנה או מעניין במיוחד - מה שיכול לעבור טוב בתור סיפור ולעורר מחשבה על טבע האדם או אלגוריות לתופעות הקיימות בעולם המודרני שלנו, לא בהכרח יהיה שחיק.

ככה שבמשחקי תפקידים, שברובם מכוונים למשחק של גיבורים אקטיביים, שמשפיעים על המציאות ומעצבים אותה, קו העלילה המתבקש בכל המקרים זה מרד - אבל בעוד שבעולם סיפורי כמו זה של "משחקי הרעב" המרד, וההצלחה שלו, זה חלק מובנה בעלילה, להכניס מרד כזה לעולמות כמו זה של 1984 או סיפורה של שפחה (גילוי נאות - עוד לא יצא לי לקרוא את זה האחרון, אז אני כותב ממה שהבנתי על העולם מכלי שני) די סותר את העלילה והמסר שלה, של חוסר יכולת לנצח את המערכת ("ואוהב הוא את האח הגדול") או על נצחונות קטנים בחיי היום-יום.

ברגע שהפכת את זה לסיפור על בריחה או מרד, הכנסת מימד הירואי לעולם הדיסוטופי שדי מעקר את כל רעיון הדיסוטופיה. מצד שני, דיסוטופיה היא לא מהנה לרוב השחקנים גם ככה - בגלל זה בעוד שבהרבה ספרי סייברפאנק המסר הכללי הוא "העולם רקוב ואין לך מה לעשות נגד זה" במשחקי תפקידים של סייברפאנק זה הופך ל"העולם רקוב, אז בוא נשדוד בנק ונלך מכות עם סייבורגים".
 
יש הרבה הבדל בין ממלכות נשכחות לגרייהוק, אני למשל לא סובל את ממלכות נשכחות ואוהב את גרייהוק. בעיניי ממלכות נשכחות הוא צ׳יזי עם המון דבשים עוצמתיים ואפשר למצוא בו כל דבר. גרייהוק יותר ממוקד, יותר גרים, ברמת עוצמה נמוכה יותר ועם יותר מקום לדמויות לככב.

אז לכן אי אפשר להצמיד עולמות שונים רק כי הכותרת שלהם זהה.

בכל מקרה לגופו של עניין, משחק בעולם של סיפורה של שיפחה לא יהיה דומה בכלל למרד בסגנון משחקי הרעב. דווקא יותר מעין משחק רומנטי שבו משחקים על הישרדות ועל דמויות בסגנון דאונטון אבי, בדומה למשחק התפקידים good society עם טויסט דיסטופי.
https://www.kickstarter.com/projects/259750074/good-society-a-jane-austen-roleplaying-game
 
גרייהוק וממלכות נשכחות שונים, אבל גם מאוד דומים - קל מאוד להעביר הרפתקאות מוכנות מאחד לשני והדבר אכן נעשה. באותה מידה גם תכנים שתוכננו לגרייהוק הועברו למייסטרה, ובתכלס גם אפשר להעביר הרפתקאות מגרייהוק וממלכות נשכחות לרומח הדרקון (ההיפך אולי יותר קשה בגלל המטא-עלילה של מלחמת הרומח והמשכיה).

משחק בעולם של "סיפורה של שפחה" באמת יכול להיראות כמו גרסה קודרת של ג'יין אוסטן, אבל ברגע שתכניס לשם עלילה של בריחה או הימלטות, כבר יש לך משהו שיותר בכיוון הרואי - לא בדיוק משחקי הרעב אבל בכיוון. קצת כמו שהספרים של ג'יין אוסטן מתרחשים בתקופת המלחמות הנפליאוניות פחות-או-יותר, אבל אין לך קו עלילה מלחמתי בהם.
 
חזרה
Top