• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה /

טייפון - הסכסוך.

הדרקון הכסוף

פונדקאי ותיק
גאה להציג - טייפון (בטא)!
ברוכים הבאים לעץ של עולם המערכה טייפון (בטא). טייפון הוא עולם מערכה פנטסטי שעיקרו הסכסוך - מאבק הרסני בין שני יבשות,הצפון והדרום,מאבק המקביל להתנגשות בין הנצרות והאיסלאם בימי הביניים. זה הרעיון הבסיסי,שהתפתח לעולם העומד בפני עצמו. על הרעיון של טייפון חשבתי בהתחלה פה ואחרי זה יצרתי את הגרסה הראשונה של טייפון - טייפון אלפא. זו הגרסה השניה של טייפון,שעברה עריכה ושינויים,אבל בשביל להבין אותה ממש לא צריך לזכור את הגרסה הקודמת. אני מפרסם בהתחלה את תיקיית 'על העולם' שסוקרת בקצרה את טייפון,אחר כך אני ימשיך לעידן החדש ואז אני יפרט על כל ממלכה וממלכה. הערות,הארות,שאלות וכל השאר יתקבלו בברכה. על טייפון עבדתי ביחד עם דרגונס ( :clap: ) אז תוכלו להפנות שאלות וכאלה גם אליו. קריאה מהנה!





תוכן העניינים:

'על העולם'
1.1 טייפון בסיס
1.2 טייפון גזעים
1.3 מפה

'העידן החדש'
1.1 הסכסוך
1.2 טכנולוגיה

'ממלכות'
1.1 ממלכות פלאנדריון
1.2 ממלכות אסהאל
1.3 ממלכות חיצוניות

'תאולוגיה'
1.1 הנבחרים הארציים
1.2 הנבחרים השמיימים

'משחק'
1.1 קרסי עלילה



על העולם:

סקירה קצרה על העולם -
[storyp]
טייפון
עת הסערה.

רוחות חדשות מנשבות בטייפון,רוחות של עידן חדש. האיבות הישנות מתלקחות מחדש וסוחפות את העולם ללהבות המלחמה. אימפריית מתנגשות,אלפים מתים,והעולם שותת דם. שני האמונות הגדולות בעולם נפגשות למלחמה אחרונה שתכריע מי מהן תקום ומי מהן תיפול,בעוד במחוזות מרוחקים מתעוררים כוחות רדומים שמאיימים על העולם כולו. טייפון ניצב בפני נקודת מפנה,והשנים הבאות יכריעו מה יהיה עתידו. זה הזמן לאנשים גדולים,שיבצעו מעשים גדולים. זהו זמנם של הגיבורים.

טייפון - יבשות:

מבול האש,אסון קוסמולוגי שהעלה על במת ההיסטוריה את הגזעים האנושיים,פילג את היבשת העתיקה לארבע. בני האנוש הושפעו על ידי האנרגיות שהשתחררו במבול האש וקיבלו תכונות מיוחדות. הם התפלגו לשני סיעות,על פי תכונותיהם,וכל סיעה בחרה לנדוד ליבשת שמצאה חן בעיניה. הסיעה האחת נדדה אל היבשת הצפונית,שנקראה בפיהם פאלאנדריון. הסיעה הדרומית נדדה אל היבשת שנקראה בפיהם אסהאל. זוג יבשות נוספות היו בלתי נגישות ורוב בני האדם לא הגיעו אליהם. שם התיישבו הכוחות האפלים של העולם,מחכים לשעת כושר.

פאלאנדריון: פאלאנדריון היא היבשת שאליה נדדה הסיעה הצפונית. פאלאנדריון נמצאת בצפון,והיא מלאה בהרים וביערות. הסיעה הצפונית הקימה ביבשת את ארבעת ממלכותיה,בונה מצודות ענק,ערים מבוצרות ומכרות עשירים. ביבשת שוכנים שבטי הנארין,נאן,סאר והדור.

אסהאל: אסהאל היא היבשת שאליה נדדה הסיעה הדרומית. היבשת נמצאת בדרום,והיא מלאה במישורים ומדבריות. הסיעה הדרומית הקימה ביבשת את חמשת ממלכותיה,בונה צריחים נישאים,היכלים מעוטרים ופרמידות קסומות. ביבשת שוכנים שבטי העמן,חאד,טייג',ראח'אן וסער.

קרח: קרח היא יבשת עצומה וקפואה בצפון - מערב טייפון. היא מכוסה קרח כל השנה מלבד חודש וחצי,בשיא הקיץ. היבשת העצומה הזאת נשלטת על ידי ישות קפואה וענקית המתכנה 'שליט הכפור'. כפי הנראה זהו יצור קדמון שהגיע מעולם אחר לטייפון לאחר מבול האש. שליט הכפור תקף את פאלאנדריון במה שמכונה 'מלחמות האש והקרח' אולם הובס על ידי הנבחרים ולא נראה עוד כבר מאות שנים.

סאלמידאר: סאלמידאר היא יבשת טרופית,מלאה ביערות עד סבוכים,אשר ממוקמת בדרום - מזרח טייפון,סמוך לאסהאל. היבשת מסתורית ואפופה סוד,והגזעים שחיים בה - אנשי נחש,גובלינים ולטאישים נראו רק לעיתים רחוקות. במשך כמעט העידן הקדמון ועידן הביניים לא נראו תושבי המקום כמעט באסהאל ובטח שלא בפאלאנדריון,אך בזמנים אלה נראה כי יש תכונה רבה ביבשת,ומתקבלים יותר ויותר דיווחים על כוחות סיור שנוחתים בחופים. לחישות מספרות על התעוררותו של אל - הנחש של סאלמידאר,אך איש לא יכול לאשר שמועות אלו. העתיד נראה מסוכן מתמיד,ונראה שימי השלווה של בני האנוש תמו.


טייפון - ממלכות:

אמנם,עיקרו של הסכסוך הוא בין שני היבשות,פאלאנדריון ואסהאל,אולם כל יבשת מחולקת למספר ממלכות,שהאינטרסים השונים שלהם משפיעים על אופן המערכה.

פאלאנדריון:
פאלאנדריון מחולקת לשני אזורים - המערב והמזרח.

טאלאדר (שבט נארין): קיסרות טאלאדר נמצאת במזרח פאלאנדריון ומשתרעת על פני שטחים נרחבים,מוקפים בהרים. הקיסרות נשלטת על ידי חמשת שושלות נבחרי האש,ובראשם השושלת הקיסרית אשר ממנה מתמנה הקיסר. כל שושלת שולטת במחוז אחד בקיסרות,והשוגונים - ראשי השושלות - נשבעים אמונים לקיסר.הקיסרות היא ממלכה צבאית מאוד,וככזאת היא מחזיקה צבא גדול,ארסנל נרחב של כלי נשק ובכוח אווירי מיוחד הרוכב על נאנגורים - דרקוני האש הקיסריים. טאלאדר היא הממלכה החזקה ביותר כנראה בפאלאנדריון,וככזאת מובילה את הממלכות האחרות במלחמה נגד אסהאל.

נאנדוריל (שבט נאן): ממלכת נאנדוריל ממוקמת במזרח פאלאנדריון,בין טאלאדר ממזרח וסארין ממערב. הממלכה קטנה יחסית אבל מוגנת היטב על ידי ערפל קסום שיצרו נבחרי האוויר בימי קדם. שבט הנאן שומר על ממלכתו מבודדת ומסתורית,ומעדיף לפתח את תרבותו והידע שלו מאשר להתערב בפוליטיקה היבשתית. עם זאת,בזמן האחרון עולים בממלכה קולות להתחיל להתערב בנעשה ולסייע לשאר הממלכות במלחמה. נאנדוריל ידועה כוח האווירי החזק שלה - עיטי ענק רכובים,ובכל מקרה היא מגנה על עצמה בעוצמה.

סארין (שבט סאר): ממלכת סארין נמצאת במערב היבשת,בין ממלכת נאנדוריל ממזרח וממלכת סאלטילון ממערב. הממלכה מחולקת לשבעה מחוזות,ושליטי המחוזות מרכיבים מועצה ששולטת בממלכה. ממלכת סארין שוכנת בשטח הררי ברובו. עריה,בעזרת נבחרי האדמה,חצובים על ההרים או בתוכם,ומחצבי ענק פוריים מספקים סחורות לכל פאלאנדריון ומכניסים לסארין כסף רב. הממלכה נודעת בעוצמת צבאה ובצבי המלחמה הענקיים שלה,שמהווים את כוחות המחץ של הממלכה.

סאלטילון (שבט הדור): ממלכת סאלטילון ממוקמת במערב היבשת. הממלכה משתרעת על פני עמקים פוריים ונהרות שוצפים,שיוצרים אגמים רבים המנקדים את הממלכה. חלק גדול מהממלכה מיוער ביערות עתיקים,שמספקים עץ משובח לכל האזור. הממלכה עוסקת בעיקר במסחר - מסחר יבשתי שמתוחזק על ידי רשת של תחנות מסחר בכל היבשת,ומסחר ימי,שמתוחזק על ידי צי גדול. סאלטילון מחזיקה צי צבאי גדול וחזק,שעליו מופקדים נבחרי המים.


אסהאל:
אסהאל מחולקת לשני תתי יבשות - נורלון במזרח וח'דון במערב.

חדייב (שבט חאד): ממלכת חדייב,הממוקמת באזור מישורי בצפון תת היבשת נורלון,נשלטת בידי מועצת השמש המורכבת מנבחרי השמש החזקים ביותר. חדייב מהווה את לב ליבה של אסהאל. עריה של חדייב בנויים מצריחים גבוהים,כיפות מעוטרות,וסמטאות מקושתות ושווקים רועשים. אלכימאים ומכשפים מתהלכים ברחובות לצד נסיכי סחר רבי עוצמה,בעוד נבחרי השמש משקיפים על הכל. חדייב היא בראש ובראשונה אימפריית המסחר,אולם היא מחזיקה גם בצבאות ושכירי חרב רבים כדי להוביל את המלחמה נגד פאלאנדריון.

טייג'אר (שבט טייג'): ממלכת טייג'אר,הממוקמת באזור מיוער קלות בדרום תת היבשת נורלון,נשלטת בידי קיסר עוצמתי ונבחרי הלבנה שנאמנים לו. הקיסר שולט מעיר הבירה קאהלאר,שנודעה כאחת מפלאי תבל. שושלות נבחרי הלבנה,המהווים את יסודות הממלכה,הם השליטים המשניים,שמניעים את הממלכה. הם משמשים כשליטי המחוזות או בתפקידים בכירים במערכת השלטונית,אך בעיקר בפיקוד על הצבא הטייג'ארי,שנודע כאחד מהצבאות החזקים ביותר בעולם. פילי המלחמה האימתניים כובשים עוד ועוד מחוזות רחוקים,וטייג'אר מבססת את מעמדה כאימפריה.

שריעאת' (שבט ראח'אן): ממלכת שריעאת',המשתרעת על פני מישורי עשב רחבים בדרום תת היבשת ח'דון, נשלטת בידי הסולטן שנבחר מראשי השבטים ונבחרי הכוכבים המייעצים לו. נבחרי הכוכבים משמשים כזקני העדה,נביאים ומלומדים בתורת הנסתר. בשריעאת' אין ערים כמו בשאר הממלכות. השבטים שבה נודדים אחרי עדרי הבקר,הצאן והסוסים המשובחים שהשבטים מרביעים. אלפי הפרשים הקלים מהווים את אחד מהצבאות הקלים והמהירים בעולם,ופשיטותיהם מעשירות את הממלכה. הם מציעים את עצמם כשכירי חרב מצוינים לכל המרבה במחיר,ושווקי הבהמות בארצם הם הגדולים ביותר בטייפון.

א - סעירה (שבט סער): ממלכת א - סעירה ,הממוקמת לאורך החוף בצפון תת היבשת ח'דון,מורכבת ממספר ערי מדינה. שרי הערים מרכיבה מועצה,ששולטת יחד בא - סעירה. הממלכה מהווה מעצמת סחר ושיט. א - סעירה מחזיקה צי ענק של ספינות,מדוגיות זעירות עד לספינות מלחמה ענקיות,השט במרחבי הימים ומביא לה עושר ותהילה. מלבד המסחר הימי,פורח בממלכה גם המסחר הרגיל שמעשיר את הממלכה ומהופך אותה למרכז סחר חשוב.

מדבר השממה(שבט עמן): מדבר השממה הוא אזור צחיח השוכן במזרח אסהאל,בדרום תת היבשת אונכמר. המדבר שסוע לשניים כבר מאות שנים - בין שבט העמן,המכונה גם הנוודים,לבין אנשי השועל שמחזיקים בעקשנות במקום. בחציו הדרומי של המדבר שולטים הנוודים,המחולקים לשבטים קטנים שאותם מנהיגים נבחרי השביט. בחציו הצפוני של המדבר שולטת ממלכת פאנור,שתושביה הם אנשי השועל. המדבר מועד לפורענות,ודלילות המשאבים שבו תורמת למצב. זמן רב היה המדבר שקט,אולם כעת שוב פרצה בו מלחמה,שסופה לא ידוע.

מלבד ממלכות אלו,קיימים שני אזורים שבנקודות החיבור בין שני היבשות. בנקודת החיבור המזרחית נמצאים מישורי הפרא,ובנקודת החיבור המערבית נמצאת טאלישמאן.

טאלישמאן (אלפי יער): טאלישמאן,ממלכת היער,נמצאת בין א - סעירה לבין סאלטילון. היא נשלטת בידי מלכה,אולם חצרות האצילים זוממות נגדה תמיד ומשחק הפוליטיקה העדין לא נגמר לעולם. טאלישמאן שוכנת כולה בתוך יערות עבותים,מלבד מספר ערי גבול ותחנות מעבר. בעבר ניסתה טאלישמאן להשתלט על אסהאל,נחלה מפלה וכמעט חרבה. מאז,אף שהסוחרים הא - סעירים משתוקקים לייבא סחורות אקזוטיות מהממלכה,,האלפים אינם ששים להכניס זרים,ולמרות הסיפורים על ערי ענק על עצים,גשרים תלויים,כשפים מסתוריים ופלאים אחרים,טאלישמאן היא מממלכה סגורה.

מישורי הפרא (בני פרא): מישורי הפרא,או בקיצור 'המישורים',הם השטחים הנרחבים בצפון תת היבשת אונכמר,בין טאלאדר למדבר השממה. במישורים נמצאים בני הפרא,שילוב של בני אנוש ואנשי חיה,שלא הקימו ממלכה משלהם. מישורי הפרא הם האזור הטעון והמתוח ביותר בטייפון. שם נפרדו לראשונה הגזעים ונחלקו לשני סיעות,ושם נזרעו זרעי הסכסוך. נטוו עליהם עשרות אגדות. מסופר כי זו קרקע קדושה. מסופר כי שם נבחרו הנבחרים. מסופר כי שם הוטמנו אוצרות ועתקים אדירים. מסופר כי באדמה טמונים חומרים בעלי כוחות מוזרים. כל הסיפורים רק מלהיטים את הסכסוך על הקרקע,שבזמנים אלו,יותר מכל,קיבל חשיבות עצומה. כל אחת מן היבשות,פאלאנדריון ואסהאל,טוענת כי האדמה שלה. שני המלחמות שפרצו על המישורים לא הספיקו,וכעת שוב מתגוששים טאלאדר וחדייב על השליטה במישורים,שבינתיים נהפכים לזירת קרב עקובה מדם.



נבחרי ההיבטים:

ההיבטים הם האלים של טייפון. יישויות חזקות אלו מייצגים התגלמויות שונות של הטבע. ההיבטים מתחלקים לשני קבוצות,על פי טבעם - ההיבטים הארציים וההיבטים השמיימים. בין שני קבוצות אלו שוררת יריבות עתיקה,אולם מכיוון שמלחמה ישירה ביניהם היא הרסנית מדי,הם נלחמים דרך שני הסיעות (ההיבטים השמיימים דרך הסיעה הדרומית וההיבטים הארציים דרך הסיעה הצפונית). את הסיעות מנהיגים הנבחרים. הנבחרים הם קבוצת גיבורים שנבחרה מכל שבט בסוף העידן הקדמון,והם השליחים של ההיבטים עלי אדמות.

ההיבטים הארציים:
ההיבטים הארציים מייצגים את יסודות העולם,את החומרים שמהם הוא עשוי ואת מהותם. ההיבטים מסמלים את הגשמיות,את מחזורי החיים שבטבע,את הכוח,החכמה וההווה.

נבחרי האש (טאלאדר): נבחרי האש הם שליחיו של היבט האש,השורפת כל או מחממת ומביאה חיים. נבחרי האש הם מנהיגי טאלאדר,ראשי המחוזות והמצביאים שמובילים את צבאותיהם לניצחון. נבחרי האש יכולים להיות מלומדים שחוקרים את קסם האש,אסטרטגים גאונים או לוחמים אימתניים.

נבחרי האוויר (נאנדוריל): נבחרי האוויר הם שליחיו של היבט הרוח,התגלמות הסערה המשתנה והפראית. נבחרי האוויר התחלקו לשלושה מסדרים,מהם הם משפיעים על ממלכתם. הם יכולים להיות אומני חרב זריזים,מלומדים ואומנים או פוליטיקאים ודיפלומטים.

נבחרי האדמה (סארין): נבחרי האדמה הם שליחיו של היבט האדמה,התגלמות החוסן והעמידה האיתנה. נבחרי האדמה הקדישו את עצמם להגנה על הממלכה,והם מפקדים על צבאותיה,מפקחים על מכרותיה או ממציאים פיתוחים חדשים שיעזרו לה. מנפחים - אומנים ועד ללוחמים פראיים,אלו הם נבחרי האדמה.

נבחרי המים (סאלטילון): נבחרי המים הם שליחיו של היבט המים,התגלמות כושר השינוי וההתאמה,הרוגע והסבלנות. רוב נבחרי המים נמצאים בציים הימיים של סאלטילון,משפרים את הספינות,מרגיעים סערות ומובילים את הספינות לכל מקום שירצו. כמו כן,הם יכולים להיות דיפלומטים מוכשרים או נסיכי סחר מצליחים,נעזרים בכישוריהם בשביל לבסס את ממלכתם.

ההיבטים השמיימים:
ההיבטים השמיימים מייצגים את החלל ואת גרמי השמיים. ההיבטים מסמלים את הרוחניות,את הגורל,זריזות,תבונה ואת העבר והעתיד.

נבחרי השמש (חדייב): נבחרי השמש הם שליחיו של היבט השמש,המאירה לנבחריה באור הניצחון והגבורה. נבחרי השמש הם ראשי השלטון של חדייב,המנהיגים הדגולים של הממלכה. הם מפקדי הצבא הנערצים המובילים את חייליהם לקרב. הם השופטים הקרים והצודקים,שאוכפים את החוק והסדר בממלכה. הם המחזירים בתשובה את לב העם,ומלמדים את תורת הרקיע ברבים. הם האדירים שבנבחרי אסהאל.

נבחרי הלבנה (טייג'אר): נבחרי הלבנה הם שליחיו של היבט הלבנה,המאירה גם את הלילות החשוכים ביותר. נבחרי הלבנה הם המפעילים והמניעים את הממלכה. נבחרי הלבנה הם מרפאים כישרוניים,אשר סודות הטבע גלויים להם. הם האומנים המגלפים באבני החן והמתכת. הם המתנקשים הדוממים שחומקים בדממה אל אויביהם. הם הלוחמים המתכננים בתבונה את הקרב,ובלחימתם הפראית מנצחים בו.

נבחרי הכוכבים (שריעאת'): נבחרי הכוכבים הם שליחיו של היבט הכוכבים,המשקיפים על העולם. נבחרי הכוכבים ידועים כיועצים של מנהיגי השבטים בשריעאת'. הם המלומדים והחכמים,המשקיפים אל השמיים ומגלים את סודותיהם. הם הנביאים ומורי הדרך,שהעתיד גלוי בפניהם. הם הזקנים אשר מייעצים את הדרך הנכונה,נעזרים בחזיונות נבואיים. הם קובעי הגורלות.

נבחרי השביט (מדבר השממה): נבחרי השביט הם שליחיו של היבט השביט,החולף אחת לכל שנה בשמי אסהאל בהתפרצויות אנרגיה אדירות. נבחרי השביט ידועים כלוחמים דגולים שאינם מפחדים מדבר,מגי מלחמה הרסניים שמובילים את שבטי הנוודים לניצחון. הם סופת התוהו המתפרצת בזעם למען המטרה הצודקת. הם התגלמות הלחימה הפראית. הם המוות האדום.[/storyp]

היסטוריה -
היסטוריה:


[storyp]לפני אלפי שנים,בתקופה שכונתה הימים האפלים,חיו בני האנוש תחת הציוויליזציות של אנשי החיה. הם שוטטו במרחבים הפתוחים ומעמדם היה נמוך מאוד. שבטים רבים הושמדו כלאחר יד או נשבו והיו לעבדים ששירתו את אנשי החיה בכניעה. בני האנוש היו טובים בקושי מחיות,בלתי מפותחים וללא תרבות משלהם.

לפני כ - 2,000 שנה,הכה בטייפון מבול האש. מבול האש היה השם שניתן לאסון קוסמי אדיר,פגיעה של סדרת מטאורים שהמיטה שואה על התרבויות העתיקות. אנשי החיה רתמו את כוחות הטבע בשביל קסמיהם,בנו את עריהם במקומות אסטרטגיים כמו הרי כעש והיו בקשר הדוק עם הטבע. המטאורים שחררו אנרגיות קסומות שהפרו את האיזון בטבע וגרמו לו להתפרץ. הרי געש כבויים התפרצו מחדש,רעידות אדמה מוטטו את תוואי השטח וגלי ענק שטפו מהים. היבשת העתיקה,פנגאוס,נקרעה לגזרים, ואיתה נפלו התרבויות העתיקות של אנשי החיה.

העידן הקדמון:

כשהתפזרו הערפילים ותימרות העשן,ניצבו בני האנוש בפני עולם חדש. כעת היו בטייפון ארבע יבשות - קרח,סאלמידאר,פאלאנדריון ואסהאל. האנרגיות הקסומות ששחרר המטאור השמידו את אנשי החיה,אולם על בני האנוש הם השפיעו בצורה עדינה יותר. ההשפעה בתחילה לא ניכרה לעין ובני האנוש התקבצו אל מישורי הפרא,נקודת החיבור בין אסהאל ופאלאנדריון, והתיישבו שם. הם התחלקו לשבטים ונדדו במישורים,מלקטים את מזונם. אולם ילדיהם נולדו שונים. הם השתנו הן מבחינה גופנית והן מבחינה נפשית. השינויים לא היו גדולים,אולם הם היו מהותיים. נוצרו בהדרגה שתי סיעות,כאשר כל סיעה קיבצה את השבטים שהשתנו בצורה דומה יחסית. השבטים גדלו והמישורים היו צחיחים למדי. בני האנוש החליטו להיפרד.

כל סיעה פנתה לכיוון אחר. סיעה אחת פנתה אל הצפון,שם התרוממו הרים מכוסים לובן ויערות עד ירוקים. הסיעה השניה פנתה דרומה,שם נפרשו מדבריות חוליים וצוקים סלעיים. הסיעה הצפונית פנתה אל יבשת פאלאנדריון. היא מנתה את שבט הנארין,שבט הנאן,שבט הסאר ושבט ההדור. הסיעה הדרומית פנתה אל אסהאל. היא מנתה את שבט החאדייב,שבט הטייג',שבט הסער,שבט הראח'אן ושבט העמן.

כל סיעה נדדה ביבשת שלה,וכל שבט השתכן בחבל ארץ מסוים. השבטים המשיכו לנדוד בארצות שבחרו להם במשך מאות שנים,כפי שעשו בימים האפלים. רק בסביבות המאה השביעית מתחיל אט אט חל תהליך של התיישבות. השבטים הצליחו לביית חיות,גילו דרכים לעבד את האדמה והחלו להקים מבנים,תחילה ארעיים ולבסוף קבועים שהשתכללו כל הזמן. כל שבט שקע בנחלתו ובאזור המחיה שלו,ולא ניהל קשרים עם שבטים אחרים. במאה השמינית מוקמות ערי המדינה הראשונות. תחילה מוקמת קאהלאר,עיר המדינה הראשונה. היא מוקמת בדרום נורלון על ידי שבט הטייג',אולם במהרה צצות ערים נוספות ברחבי היבשות - סארילון,ואנייר,אסלאט. מלבדם קמים גם כפרים מבוצרים רבים,שמגנים על גבולות השבטים.

ואולם,בעוד הטכנולוגיה הולכת ומתפתחת והשבטים הולכים וגדלים,נחת אסון על פאלאנדריון. שליט - הכפור,ישות עתיקה ואפלה שהשתכנה ביבשת קרח, אספה צבא של מפלצות ואל - מתים ושילחה אותם בפאלאנדריון. שליט - הכפור הגיע לקרח מספר מאות לאחר מבול האש. הוא ניהל מלחמה עם הקאנגור (דרקוני הקרח) שעד אז שלטו ביבשת והביס אותם. הוא שיעבד את יצורי הפרא של קרח לשירותו והחל להקים צבא במטרה לכבוש את היבשות. במאה השמינית גילה שליט - הכפור את אשר חיפש - קודקס בשם 'מגילת הרפאים',שאצר את הידע של אומנות הכשפים האפלה העלאה באוב. שליט - הכפור החל להקים צבא אל - מתים אדיר,וכשהיה מוכן,בסוף המאה השמינית, התקיף את פאלאנדריון.

שלושה גלי תקיפות הונחתו על שבטי הצפון,כל אחד חזק וקשה יותר מקודמו. הגל הראשון היה מורכב ברובו מיצורי פרא כמו טרולי קרח,טרוגלודיטים וחיות פרא כמו ממותות ודינוזאורים. מספר האל מתים בגל הזה היה מועט. השבטים המערביים עמדו נגד הפלישה,שמנתה כ10,000 יצורים,והדפו אותה. ההתקפה הייתה בעיקר ניסוי וסיור, לראות מה באמת יש לשבטים ולבדוק האם האל מתים באמת פועלים כמו שצריך.

הגל השני הגיע כחמישים שנה מאוחר יותר. צבא אדיר שהורכב מאל - מתים מכל הסוגים ,מפלצות ובני אנוש פראיים ששועבדו. הצבא מנה כמעט 100,000 לוחמים וליץ' עוצמתי בשם שאטן הנהיג אותו. הגל השני הסב אבדות כבדות לשבטים. שבט ההדור הובס והוכה קשות. שבט הסאר,שהיה קשוח בהרבה,הצליח להנחית אבדות כבדות לצבא ממקום מושבו בהרים,אולם לא הצליח לעצור אותו לגמרי. חלקים גדולים ממנו הגיעו למזרח,אל שבטי הנאן ונארין,ולאחר לחימה קשה הגל הובס ונסוג בחזרה לקרח. לשבטים ניתנה הפוגה של כמאה חמישים שנה,אולם כשבגל השלישי הגיע,לא היה ניתן לעצור אותו. נחילים של אלפים על גבי אלפים של אל - מתים שטפו את פאלאנדריון,בהנהגתו של שליט - הכפור בעצמו. השבטים המערביים ניהלו מלחמת מגננה והצליחו לעכב את הגל לזמן רב,אולם הוא היה בלתי ניתן לעצירה. לאחר שנות לחימה עקשניות,הביס שליט הכפור את המזרח. כל מי שעוד היה כשיר למלחמה נסוג אל מצודת אלדאר,מצודה עתיקה מהימים האפלים שבה התכוונו השבטים לנהל את הקרב האחרון. עשרות אלפי לוחמים התקבצו שם,אולם לא היה בזה די. גלי האל - מתים הסתערו על המצודה ונראה כי אפסה כל תקווה.

אז ניתנה רשות להיבטים להתערב. ההיבטים,ישויות עוצמתיות שנקראו כך כיוון שייצגו היבטים של כוחות הטבע,בחרו קבוצת גיבורים מכל שבט והעניקו להם כוחות מיוחדים - שליטה בהיבט מסיים של הטבע. ההיבטים היו מחולקים לשתי קבוצות - היבטי היסודות (אש,מים,אדמה ורוח) והיבטי הרקיע (שמש,ירח,כוכבים,שביט). כל היבט בחר לעצמו שבט,על פי תכונותיו,ובחר במספר מצומצם של גיבורים מתוך השבט שיהוו את נבחריו ושליחיו. כמו כן,כל קבוצת היבטים העניקה לנבחריה את המשרתים שלה. ההיבטים השמימיים העניקו לנבחריהם ג'ינים - רוחות קסומות חזקות. ההיבטים הארציים העניקו לנבחריהם חיות פרא קסומות.

הגיבורים שנבחרו בפאלאנדריון הכריעו את הכף והצליחו לנצח בקרב המכריע בעזרת כוחותיהם האדירים. הם השתמשו בארבעת היסודות ובראו סופות משתוללות של אש,רוח,מים ואדמה. צבאות קרח נשברו והנבחרים יצאו למתקפת נגד בראש הצבאות הפאלאנדריונים. לאחר חודשים של לחימה עזה דחקו הנבחרים את שליט - הכפור וצבאו לחופים הקפואים במערב,ושם התחולל הקרב האחרון. אשלאן הלהבה - המאכלת,ראש הנבחרים,נלחם בשליט הכפור עצמו כשמסביבם התגוששו אלפי הלוחמים. בעזרתו של יסוד האש הביס אשלאן את שליט - הכפור,השמיד את גופו והניס את רוחו. צבאות קרח הושמדו וגורשו מפאלאנדריון,וכישופים חזקים חתמו את קרח לעד. שלושת הגלים נזכרו מאז כמלחמות האש והקרח והקרב המכריע,בו נבחרו הנבחרים כונה קרב להבות הכפור. במהלך המלחמה בגל השלישי פרצה גם באסהאל מלחמה,כשאנשי החיה ששרדו את מבול האש הגיחו ממאורותיהם ותקפו את השבטים הדרומיים. תגבורות של אנשי חיה הגיעו בספינות מאזורים בלתי ידועים ודרומיים מאסהאל,אולם זה היה בהיקף קטן יותר מאשר גלי הפלישות העצומים שבקרח. כשנבחרו הנבחרים הדרומיים הם איחדו את השבטים והביסו אחת ולתמיד את אנשי החיה כך שבאסהאל לא נותרו עוד אנשי חיה חוץ מאנשי השועל במדבר השממה. כך נגמר העידן הקדמון, 1,000 שנה אחרי מבול האש,והחל עידן הביניים.

עידן הביניים:

עידן הביניים התחיל בביסוס מעמד הנבחרים. בשתי היבשות הנבחרים יוצרים גופים שמאגדים אותם - 'מועצת נבחרי היסודות' בפאלאנדריון ו 'מועצת נבחרי הרקיע' באסהאל. המועצות מתכנסות ומבססות את מעמד הנבחרים אצל השבטים כמנהיגים,יועצים ומצביאים. שגרירים יוצרים קשר דיפלומטי בין המועצות וכינוס גדול נקבע במיושרי הפרא. כמה חודשים לאחר המלחמה,נפגשים כל הנבחרים משני הצדדים באתר עתיק במישורי הפרא. הכינוס מתחיל בהצלחה והנבחרים חולקים ידע משותף,אולם לאחר כמה ימים מתגלעים חילוקי דעות קשים בין שני המועצות. הנבחרים מבינים כי ההיבטים מתחלקים לשני קבוצות,ההיבטים הארציים וההיבטים השמימיים,שיש להם השקפות שונות ושכל קבוצה חושבת שהיא טובה יותר מחברתה. המועצות מנסות לגבש הסכם אי - תקיפה,סחר חופשי ושיתוף פעולה הדדי,אולם אז מתברר כי קיימים חילוקי דעות למי שייכים מישורי הפרא. וויכוח עז פורץ בין שני הצדדים,ולפני שהוא מתפתח למאבק שני המועצות נפרדות בכעס וחוזרות למקומן. כך החל הסכסוך.

בפאלאנדריון נוצרים שני גושים,הגוש המערבי והגוש המזרחי. הגוש המזרחי (הכולל את שבטי הנארין והנאן) דוגל בהרחבת אזורי השליטה,כולל על מישורי הפרא,והגוש המערבי (הכולל את שבטי הסאר וההדור) מעדיף להתמקד בענייני הפנים ביבשת,שיקום ההריסות שהותיר שליט - הכפור ופיתוח היבשת. אסהאל מחולקת לשלושה תתי - יבשות - אונכמר,ח'דון ונורלון. אונכמר כוללת את מדבר השממה ומישורי הפרא. חלק זה נתון בסכסוכים פנימיים והוא נפרד מאסהאל. במדבר השממה נלחמים נבחרי השביט והנוודים שאותם הם מנהיגים בפאנור,הממלכה האחרונה של אנשי החיה (אנשי שועל),ובמישורי הפרא שולטים בינתיים בני הפרא,התושבים המקוריים,אולם הם אינם מהווים כוח חזק או משפיע. בנורלון נאבקים שני השבטים,חדייב וטייג',על הבכורה,וח'דון שרויה באנדרלמוסיה כללית כאשר שבט הראח'אן ושבט הסער נלחמים זה בזה.

ואולם,המועצות משתלטות אט אט על המצב. בפאלאנדריון נשמר האיזון העדין בין שני הגושים על ידי המועצה שלא מאפשרת מלחמות פנימיות,והיא פועלת בשני המישורים - בחוץ ובפנים. לאחר שכל משאבי היבשת בסמכותה,מתחילה המועצה לשקם את פאלאנדריון. היא מפעילה תכניות בניה שמשקמות מאות כפרים,בונה ערים ופורשת רשת ביצורים על פני היבשת. באסהאל מכניעים נבחרי השביט את אנשי השועל של ממלכת פאנור ויוצרים איזון במדבר. לאחר סדרת קרבות ומהלכים מגובש הסכם גורלי בין חדייב לטייג',שמאפשר שיתוף פעולה ביניהם ונותן לחדייב את הבלעדיות למסחר ולטייג' את הבלעדיות הצבאית. כך משלימים שני הממלכות זו את זו,כאשר חדייב היא הזרוע הפוליטית וטייג' היא הזרוע הצבאית. המועצה מפסיקה את המלחמות בח'דון וקובעת גבולות ברורים בין שבט הראח'אן לשבט הסער.

תקופה זו מכונה 'תור הזהב'. שני היבשות פורחות. המועצות מפיצות את האמונה בהיבטים,מגבשות כתבי קודש מאת הנבחרים ומכחידות את הסגידה האלילית. המועצות יוצרות קשרים בין השבטים בכל יבשת והגבולות מטשטשים. בפאלאנדריון,סאלטילון מרשתת את כל היבשת בתחנות סחר ומעבר של שיירות בין אזורי שליטה שונים מתבצע בחופשיות. גם באסהאל מאחדים הסוחרים החדייבים והסעריים את היבשת ליחידה אחת. הנבחרים מתפזרים ברחבי היבשות ופועלים לקידום מטרות המועצות. הנבחרים מפתחים את היבשות. בנייה מאסיבית מתבצעת במקומות רבים,ומספר תגליות חדשות נוספות למאגרי הידע ועוזרות בפיתוח הטכנולוגיה. מקצוע הספנות תופס מקום חשוב והספינות הולכות וגדלות. הכרכרות הראשונות מופיעות בסאלטילון והופכות להצלחה אדירה. תוך זמן קצר מפותחים כלי רכב נוספים,כמו קרונות,עגלות קלות ועוד. דרכים נסללות ואזורים חדשים מיושבים. קשרי סחר חלשים מתקיימים בין שתי היבשות,אולם הם מתבצעים בחשדנות ועוינות שלא מאפשרים להם להתפתח. כל המקומות המוכרים נשלטים על ידי שני המועצות,חוץ משני אזורים בנקודות החיבור של אסהאל ופאלאנדריון. מישורי הפרא,במזרח, נתונים תחת שליטת אנשי הפרא הניטרליים. שתי המועצות לוטשות לשם מבטים,וכל אחת רק מחכה להזדמנות לכבוש את האזור בלי שהשנייה תפריע לה. האזור השני הוא טאלישמאן במזרח,היושבת על קו התפר בין ח'דון ומערב פאלאנדריון. טאלישמאן היא ממלכה מסתורית של אלפים,יצורים דמויי אנוש,שכבר התגוררו במקום בזמן שהשבטים החלו לנדוד. טאלישמאן מיוערת כולה בצפיפות ביערות טרופיים,והלוחמים האלפים שומרים על ממלכת מבודדת ומסתורית. מלבד שיירות קטנות ונדירות של אלפים שיוצאים מטאלישמאן בשביל לסחור,האלפים כמעט ואינם נראים בשתי היבשות.

הזמן עובר,ודור הנבחרים הראשון מת. דור הנבחרים הראשון חי הרבה יותר זמן מהצפוי,והיה בעל כוחות אדירים.
דור הנבחרים השני היה אומנם בעל כוחות חזקים,אבל פחותים בהרבה מהנבחרים הראשונים. כמו כן,ככל שהזמן עובר הנבחרים הולכים ומתרבים,ויש להם אינטרסים והשקפות שונות. מחלוקות פנימיות קורעות את המועצות,ולבסוף,במאה ה16 למבול האש,המועצות מתפרקות. תחילה מתפרקת המועצה האסהאלית,ואילו המועצה הפאלאנדריונית ממשיכה עוד להתקיים למראית עין מפאת הקושי לשבור את המסורת המקובלת. אולם לבסוף קורסת גם מועצת פאלאנדריון. כך נגמר תור הזהב,שנמשך כ500 שנה.

לאחר קריסת המועצות, השבטים מכריזים על עצמאות ומקימים את ממלכותיהם. הנבחרים העבירו את נאמנותם לממלכתם בלבד,אולם הקשרים נשמרו במידת מה והקשר בין הממלכות נשאר חזק ויציב. האמונה בהיבטים נפוצה בכל רחבי היבשות,והנבחרים נשארים בעמדות מפתח בכירות,בממשלה או בצבא. הממלכות שוקעות בעצמם ומתחילות לבסס את עצמאותם,כשטאלישמאן תוקפת. כששליט - הכפור תקף את פאלאנדריון הציבה טאלישמאן בגבולה הצפוני חומה בצורה של הגנות שמנעה מצבאות קרח להתקדם דרומה,אל תוך טאלישמאן ולאחר מכן אל תוך אסהאל. בעוד פאלאנדריון שקועה במלחמה עזה,החלה טאלישמאן לפעול באסהאל. אלפי טאלישמאן האמינו בתורת היער,שקידשה את היערות ודגלה בהתפשטותם המירבית. האלפים היו שאפתניים אבל סבלניים. שליחים אלפים נשלחו לכל פינה באסהאל,ובתהליך איטי התערו בחברה והתחילו להתברג בתפקידים הגבוהים ובחצרות השליטים. אסהאל הייתה זרועה בחזיתות זעירות נגד אנשי החיה,והשתלבות האלפים לא עוררה עניין רב או תשומת לב. ואולם,תוכניות טאלישמאן נקטעו באיבן כשהנבחרים עלו לגדולה. הנבחרים תפסו את עמדות הכוח והחלו לשלוט ביבשת. המועצה החלה להפיץ את האמונה בהיבטים ופתחה במלחמת קודש למיגור האמונות האליליות. תקופה זו הייתה אפלה ושטופה בדם. עובדי האלילים שסירבו להמיר את דתם,ובכללם מספר לא מבוטל של אלפים,הוצאו להורג. שאריות האלפים שעוד נשארו באסהאל זכו ליחס עויין,מלבד הסוחרים שאמנם התקבלו בברכה אך לא יכלו להשתלב בעמדות בכירות. תכניות האלפים נגנזו לזמן מה,אולם כשהמועצות התפרקו נוצר מרחב בו יכלו האלפים לפעול. האלפים זכרו את הפעם הקודמת ונקטו הפעם שיטה אגרסיבית יותר. הם התחילו להציף את אסהאל באלפים,תחילה דרך הגברת שיירות הסוחרים ויצירת תלות כלכלית בסחורות האלפיות,ולאחר מכן ממש בקבוצות אלפים שהקימו מאחזים קטנים בכל היבשת. האלפים התחילו בתחילת המאה ה17 ובסופה הם כבר היו פזורים על כל ח'דון,שכללה את א - סעירה,ממלכת הסחר של שבט הסער,ושריעאת',ממלכת הפרשים של שבט הראח'אן. האלפים שתלו חורשות קסומות שהיו בשליטתם,והגדילו אותם בהתמדה. מאחזיהם גדלו והם החלו להפיץ את אמונתם. קבוצות קטנות החלו כבר לחדור אל הצפון,לתוך סאלטילון,ממלכת שבט ההדור,אולם רוב המאמצים כעת מוקדו בנורלון,שם התגלו קשיים. שליטי חדייב,מועצת נבחרי השמש,הבחינה במלחמה הקרה שהאלפים מנהלים דרך השפעתם על שוק המסחר. לאחר פנייה של המועצה אל קיסר טייג'אר,ממלכת שבט הטייג',נכרתה ברית משותפת נגד הפלישה האלפית. מועצת השמש יידעה את שאר הנבחרים וכינסה את כולם למועצה מחודשת. הנבחרים יצאו למלחמת חורמה נגד האלפים.

כניסת האלפים לנורלון נאסרה. טייג'אר מעלה את דרגת הכוננות של צבאותיה. בעזרת צייה הענקי של חדייב ובתיאום עם שריעאת' טייג'אר מתחילה בהצבת כוחות גדולים בשריעאת'. גדודי לוחמים מיומנים נוחתים בדרום שריעאת' בזה אחר זה והם מתפרשים בכל הממלכה. שריעאת',ממלכת הפרשים,שולחת מאות פלוגות רכובות לאתר כל מאחז אלפי. לאחר כחודש של סיורים נרחבים,המאחזים האלפים מאותרים וממופים. האלפים ערים לפעילות הצבאית הערה בשריעאת' ולעוינות בנורלון,אך אינם מבינים את היקף הפעילות. חדייב מפעילה לחץ כבד על א - סעירה שתתן יד לפעילות נגד האלפים. תחילה א - סעירה מסרבת,מכיוון שהיא מתעשרת מאוד מהסוחרים האלפים,אולם לאחר לחץ כבד היא מסכימה. בשנת 1750 מתחילה מלחמת האמונות. הגדודים הטייג'ארים,מונהגים על ידי נבחרי הלבנה הקטלניים,פורצים בבת אחת אל היישובים האלפים ומחריבים אותם. רוב הישובים מוקפים בחורשות,שמתגלות כקטלניות. העצים עצמם נלחמים ומגנים על האלפים,אולם לאחר סיוע של כוח כבד בדמות פילי מלחמה ונבחרי הלבנה החורשות נהרסות. החיילים הטייג'ארים הורגים בשיטתיות את כל האלפים,ולמרות שהאלפים משיבים מלחמה הם אינם כוח שקול לצבא הטייג'ארי. גדודים נוספים נוחתים בא - סעירה ומתקיפים גם את האלפים ששם. פליטים אלפים מתחילים לזרום לטאלישמאן,והממשלה האלפית מקבלת דיווחים על השמדת ההתיישבויות האלפיות. האלפים זועמים על הפעולה הצבאית ומחליטים להגיב. בעוד הפליטים ממשיכים לזרום,טאלישמאן מגייסת את כל כוחותיה ותוקפת חזרה. 10,000 לוחמים אלפים יוצאים ככוח חלוץ ונעים במהירות אל תוך א - סעירה,שנהפכת במהירות לזירת קרב בעוד השלטונות חסרי אונים. האלפים משאירים כוחות להגנה על המאחזים שעוד לא הוחרבו,ומתקדמים במהירות לכיוון הגדודים הטייג'ארים. האלפים מכים במהירות ובהפתעה והודפים את הגדודים הטייג'ארים מא - סעירה. כוחות נוספים בסך של כ50,000 לוחמים יוצאים מטאלישמאן וכובשים את א - סעירה בסערה. הנבחרים מתכנסים ומחליטים לפתוח במלחמה כוללת נגד טאלישמאן. טייג'אר מכניסה את מיטב כוחותיה למערכה. תוך שבוע מונחתות שני אוגדות בשריעאת',סמוך לגבול. כל אוגדה מונה 50,000 לוחמים המונהגים על ידי כוחות המחץ,שכוללים כמה חטיבות של פילי מלחמה ונבחרי לבנה שרוכבים עליהם. הצבא העצום מתפרש על הגבול ומונע מכוחות אלפים להתקדם אל תוך שריעאת'. בינתיים שולחים שליטי שריעאת',בהנחיית נבחרי הכוכבים,סיעות ענק של קשתים רכובים ופרשים קלים לתגבור. הרשים עורכים פשיטות בא - סעירה ומגלים שהאלפים מתחילים לבנות עשרות מוצבי עץ לאורך הגבול. מפקדי האוגדות מקבלים את הידיעות ומחליטים להכות מיד. אלפי פרשים דוהרים לפני האוגדות שמתחילות להתקדם ומרככים את ההתנגדות האלפית. מאחורי סיעות הפרשים שזורעות הרס ומהומה באזור נעים 100,000 לוחמים שמחריבים את המוצבים בסיוע של פילי המלחמה הכבדים. נבחרי הלבנה מובילים את הלוחמים לתקיפות מסיביות והכוחות האלפים מוכים שוק על ירך. האוגדות ממשיכות לנוע במהירות ומתפרשים על פני כל הממלכה. תגבורות נוספות מגיעות משריעאת' ומחדייב ומוסיפות למאמץ המלחמתי. טאלישמאן מגייסת את כל צבאותיה ובמאמץ אחרון יוצאת בראש קוסמי היער למתקפת נגד. טייג'אר,שריעאת' וחדייב מטילים את כל צבאותיהם למערכה. בסך כולל של כ250,000 לוחמים,בהנהגת נבחרי השמש,הלבנה והכוכבים,יוצאים 'צבאות האמונה' לקרב הסופי מול טאלישמאן,במטרה להכריע אותה בצורה סופית כך שלא תוכל לקום עוד. טאלישמאן מצליחה להביא למערכה כמעט 200,000 לוחמים וקרב אדיר ניטש במישורים שמתחת ליערות הטאלישמאנים. שבוע לחימה עקובה מדם גובה את חייהם של אלפי אנשים. הנבחרים נלחמים נגד הקוסמים האלפים ואנרגיות קסומות משתוללות בין הצבאות. לבסוף המאבק מסתיים כשמאות לוחמים מציתים שריפת ענק שנעה לכיוון היערות הקדושים לטאלישמאן ומבעירה אותם. האלפים מותשים ומיואשים,אולם נלחמים באכזריות עד טיפת דמם האחרונה. הם מסבים אבדות ענק לצבאות אולם בסופו של דבר האלפים מובסים ונטבחים אחד אחד. הצבאות צרים על טאלישמאן בזעם ומציתים עוד ועוד שריפות. החלקים החיצוניים של טאלישמאן בוערים במשך ימים,והקסומים האלפים שיכלו לעצור זאת שוכבים מתים בפאתי היערות. לאחר מאמץ כביר האלפים מכבים את השריפות,אולם הנזק כבר נעשה. כמעט שני שליש מטאלישמאן נהפכו לאפר. מאות אלפי אלפים נהרגו במהלך מלחמה,והחלום על אימפריה טאלישמאנית נמוג והתפוגג. צבאות האמונה התפזרו והשאירו לא - סעירה שטח חדש לשלוט בו. כך נגמרה מלחמת האמונות.

מאז שהפגישה בין שני המועצות כשלה,כל צד לטש את עיניו למישורי הפרא וחיכה להזדמנות שבצד השני לא יוכל להגיב לכבישה של מישורי הפרא. כשאסהאל החלה לשקוע במאבקים עם האלפים,זיהה הגוש המזרחי את ההזדמנות. טאלאדר,ממלכת שבט הנארין ונאנדוריל,ממלכת שבט הנאן שהרכיבו יחד את הגוש המזרחי כרתו ברית צבאית לעניין מישורי הפרא. לאחר שהשיגו תמיכה גם בגוש המערבי,התכנית הצבאית יצאה לפועל. מלחמת המיושרים הראשונה פורצת. בשנת 1750,מיד עם בוא הידיעות על כך שאסהאל החלה במלחמה עם טאלישמאן,כובשים כוחות טאלאדרים את צפון מישורי הפרא. טאלאדר, שהפכה ברבות השנים למעצמה צבאית והקימה צבא אדיר בן עשרה לגיונות משקיעה את כל כוחה במתקפה. לגינות הדרום נכנסים ראשונים דרך מיצרי האש - המיצרים בין טאלאדר למישורי הפרא. הלגיונות נעים במהירות וכובשים שטחים גדולים בצפון. כפרים מעטים של בני פרא מתנגדים לכניסה של טאלאדר,אולם ההתנגדות מדוכאת במהירות והכפרים מוחרבים. לאחר שצפון המישורים נכבשים בצורה מלאה,נכנסים למערכה גם שני לגיונות המרכז. בעוד לגיונות המרכז מבססים את השליטה בצפון,מקימים עמדות ובונים מוצבים,לגיונות המרכז ממשיכים אל הדרום. לגיונות המרכז נעים מאחוריהם ומקימים תשתיות בשטחים שנכבשו. מלבד התנגדויות חלשות של בני הפרא הלגיונות אינם נאלצים להילחם נגד כוחות עוינים ונשארים רעננים ומוכנים לקרב. בינתיים מלחמת האמונות באסהאל נגמרת,ונבחרי השביט (שבמדבר השממה) מגלים פעילות ערה של כוחות בצפון ובמרכז. סיורים גדולים שהנבחרים שולחים מגלים את הלגיונות הטאלאדריים ומדווחים מיד לנבחרי השביט. אלא בתורם שולחים את הידיעות למועצת נבחרי השמש,ותוך זמן קצר ההנהגה החדייבית יודעת על הנעשה. המועצה מתכנסת בדחיפות ופה אחד מוחלט שלא לעבור על העניין בשתיקה. בממלכה מוכרז על מלחמה נגד טאלאדר,ולוחמי חדייב מגוייסים במהירות. גדודי הלוחמים נשלחים בזה אחר זה אל מדבר השממה,ומשם למישורי הפרא. אולם לאחר שהגדודים הראשונים עוברים אל דרום המישורים,במדבר השממה פורצת מלחמה. אנשי השועל של פאנור מתנגדים למעבר הכוחות במדבר,ומונעים מהגדודים לעבור. המלחמה בין אנשי השועל לנוודים מחריפה,והמדבר הופך לזירת קרב בלתי עבירה. כ15,000 חיילים הצליחו להגיע למישורים לפני שמדבר השממה נסגר למעבר כוחות,כך שרוב החיילים חזרו לחדייב. החיילים במישורים משתלטים על האזור הדרומי של המישורים,אולם הם יודעים שבלי תגבורת הם מהווים טרף קל לעשרות אלפי הלגיונרים שנעים כעת אליהם. לפני חדייב עומדים שני פתרונות - לכבוש את מדבר השממה ולפרוץ בכוח דרך לחיילים,או לנסות ולהעביר את הכוחות דרך הים. מועצת השמש מבינה שפתיחת חזית נוספת נגד מדבר השממה תגבה מחיר ותתיש את הצבא,ומחליטה להעביר את החיילים דרך הים היישר למישורי הפרא. נאנדוריל,שהחליטה לשתף פעולה בצורה מלאה עם טאלאדר במלחמה,חוששת מאפשרות זו. בעוד חדייב מכינה את השיירה הימית הגדולה שתוביל את החיילים אל מישורי הפרא,מרגלים מטעם נאנדוריל מגלים את ההכנות. הנהגות נאנדוריל וטאלאדר מחליטות על מערכה ימית. הצי הנאנדורילי נשלח לים הסערות ומשתלט עליו. עשרות ספינות נאנדוריליות שטות במהירות בים,תרות אחרי ספינות אסהאליות ומשמידות אותם. נאנדוריל וסאלטילון מרכיבות כוח תקיפה משולב,ועל הספינות מוצבים נבחרי מים ונבחרי אוויר. הכוח מתקיף את השיירה הימית של חדייב,ובעזרת נבחרי המים שמחוללים סערות ונבחרי האוויר שפושטים על הספינות רוב השיירה מוטבעת ומושמדת. ספינות מעטות מצליחות להגיע למישורים והנחית את הלוחמים שעליהם,אולם הם לא מונים יותר מ5,000 איש. חדייב נדהמת מההתקפה האכזרית ומהמפלה הניצחת,וממהרת ליצור קשר עם א - סעירה,שנפגעה מתקיפות של נאנדוריל. שניהם מחליטים להגיב. המלחמה הימית נפתחת,וים הסערות הופך לשדה קרב ענקי. הים מלא במאות ספינות מכל הצדדים,שמחפשים אחרי ספינות אויב שניתן להשמיד. עשרות ספינות מתאספות לקבוצות ענק ששטות כגוף אחד ומשמידות את כל אשר בדרכן. בהיתקלויות בין הציים מושמדות עשרות ספינות ואלפי אנשים נהרגים. לאחר מספר שבועות של לחימה עזה הציים מתדלדלים והקרבות פוחתים. ספינות אויב שנפגשות תוקפות זו את זו,אולם פעולות צבאיות בסדר גודל כמו בשיא המלחמה נפסקות. שקט רעוע שורר בים הסערות,ומאפשר למעצמות הימיות להשתקם. בינתיים,במישורי הפרא נעים הלגיונות לעבר הדרום ופוגשים בחיילים החדייבים. כל השנאה שנצברה במהלך השנים מתפרצת,והקרבות הופכים לעקובים מדם. המלחמה המשתוללת גובה מחיר של אלפי הרוגים,עשרות כפרים מוצתים,הרס וחורבן. ואולם,הכוחות החדייבים בנחיתות מספרית קשה ביותר. שייטות נאנדוריליות מונעות מחדייב לתגבר את מישורי הפרא בחיילים,ואנשי השועל במדבר השממה לא מאפשרים לחדייב להעביר כוחות דרך היבשה. נבחרי השביט נמנעים מלקחת צד,והחיילים במישורי הפרא נשארים לבד. כל פיסת אדמה מדרום המישורים נקנית בדם רב,אולם בסופו של דבר הכוח החדייבי מושמד כולו,ומישורי הפרא נכבשים באופן סופי על ידי טאלאדר. חדייב מחליטה להתאזר בסבלנות,ומתחילה לתכנן מערכה כוללת לטווח הארוך. מלחמת המישורים הראשונה נגמרת. בעוד טאלאדר מבססת את מעמדה במקום,בונה ביצורים ומקימה בסיסים,חדייב אוספת את כל ממלכות אסהאל מאחוריה. המלחמה במדבר השממה שוככת,אולם חדייב לא תוקפת מיד. הנבחרים רוקמים תוכנית ארוכת טווח,שמתחילה לצאת לפועל. רשת של מרגלים ומשתפי פעולה נטמעת בטאלאדר ומתחילה לסכסך בין שושלות הנבחרים,שמסוכסכים כבר ממילא. תוך כדי א - סעירה משקמת את הצי שלה בעזרת מימון חדייבי ושריעאת' אוספת את פרשיה. לבסוף,כשההכנות מסתיימות,הסוכנים החדייבים גורמים לפריצת קרבות בין השושלות. בעוד טאלאדר שקועה במלחמה פנימית,וכוחות גדולים שהיו מוצבים במישורי הפרא חוזרים אל טאלאדר ועוזרים לשושלת שאותה הם משרתים,חדייב מובילה את אסהאל למלחמת המישורים השניה. המלחמה מתחילה בהתקפה מבריקה של הצי הא - סעירי. כמאה מספינות התקיפה הטובות ביותר של א - סעירה מתקרבות בחשאי לחופי סאלטילון ותוקפים בהפתעה את נמלי הצי. הקרב,שכונה 'קרב הנמלים הבוערים' מהווה ניצחון מזהיר לא - סעירה. ספינות התקיפה משמידות עשרות ספינות סאלטילוניות שעגנו בנמלים,בעזרת ספינות האש - פיתוח חדייבי של ספינות מלאות בחומר דליק שמשמיד את הספינה ואת כל הספינות שסמוכות לה. בעוד הנמלים מלאים בספינות בוערות,שאר הצי הא - סעירי מפליג אל חופי סאלטילון. הצי נושא עמו אלפי לוחמים שריעאת'ים עם סוסיהם,שנוחתים במערב סאלטילון ופולשים לממלכה. סאלטילון נתונה בכאוס מוחלט. הפרשים השריעאת'ים מתארגנים במהירות ומתפרשים בממלכה. הם בוזזים,שורפים ומחריבים כפרים ויישובים שעומדים בדרכם,אולם נמנעים מעימותים עם מצודת ההגנה המבוצרות של סאלטילון. הצי הא - סעירי משתלט על הים הפנימי,משמיד ספינות נאנדוריליות ,ממשיך לכיוון ים הסערות וגורר את נאנדוריל למלחמה. בו זמנית תוקפת חדייב את מישורי הפרא בכל כוחה. הצי החדייבי מנחית אלפי לוחמים על החוף,ומדבר השממה שנשאר פתוח מאפשר זרם של תגבורת קבועה. הכוח הטאלאדרי שמוצב במישורים מדולדל עקב המלחמה בין המחוזות,ומונה לא יותר מ20,000 לוחמים. הגדודים החדייבים נלחמים בעקשנות ודוחקים בהדרגה את הלגיונות אל הצפון. לאור הפלישה החדייבית המלחמה בטאלאדר ממהרת לגווע,אולם זה כבר מאוחר מדי. הצי החדייבי גדול מספיק בשביל למנוע פלישה ימית,והכוח החדייבי מחזיק כבר ברוב המישורים. המועצה שולחת עשרות נבחרי שמש אל המישורים,ויחד עם נבחרי השביט שמצטרפים מישורי הפרא נכבשים באופן סופי. סאלטילון מתאוששת,והאוכלוסיה האזרחית נאספת אל מצודות ההגנה הגדולות. השריעאת'ים לא יכולים לתקוף את המצודות הממוגנות,ואבירי הוורד אוספים את כוחותיהם ויוצאים למתקפת נגד. סארין שולחת כוחות גדולים לעזרה,והפושטים השריעאת'ים מושמדים. מלחמת המישורים השניה נגמרת בניצחון אסהאלי,בעקבות כיבוש המישורים. עד שנת 1,800 שולטת חדייב בשקט על מישורי הפרא. פאלאנדריון מחכה להזדמנות,אולם מדבר השממה נשאר שקט. א - סעירה שולטת בים הפנימי,נאנדוריל בים הסערות. טאלאדר מתחילה לפתח צי ימי חזק משלה,בזמן שתגלית אדירה משנה את טייפון. חומר גבישי,הזוכה בכינוי 'גבישי האש' נמצא בדרום טאלאדר. בתאונת עבודה החומר נחשף ללהבות ומתפוצץ בחוזקה. מלומדים מטעם הקיסר מתחילים לחקור את החומר הזה,ומבינים שהגבישים הם בעצם חומר נפץ שמתפוצץ אחרי חשיפה לאש. בהוראת הקיסר נוצר שיתוף פעולה סודי בין סארין לטאלאדר,ומלומדים משני הממלכות חוקרים את הגבישים במטרה ליצור נשק חם. דיווחים שמתקבלים בתדירות גבוהה יותר ויותר מלמדים על קבוצות של יצורים דמויי אנוש בלתי מזוהים שנוחתים בחופים הדרומיים של אסהאל ומסיירים באזור. כמו כן,נבחרי השביט צופים בדאגה בפעולה ערה של אנשי החיה במדבר השממה,והם חוששים שמלחמה חדשה תפרוץ בקרוב. התחושה ששוררת בקרב מנהיגי פאלאנדריון ואסהאל היא שהתקופה הרת גורל. עידן חדש עומד בפתח.[/storyp]

גזעים -

[storyp]
גזעים

אנשי החיה:
אנשי החיה הוא השם שניתן לגזע העתיק שנכחד,כמעט כולו,במבול האש. אנשי החיה היו גזע פראי,שהיה מקושר מאוד עם הטבע וכוחותיו. מבנה גופם היה שילוב בין אדם לחיה. הם הילכו על שניים,אולם יכלו לרוץ על ארבע. לרובם הייתה פרווה,חלקית או מלאה שכיסתה את גופם,טפרים,ניבים ומאפיינים נוספים לפי החיה שלה דמו. אנשי החיה התחלקו למספר שבטים,כאשר כל שבט היה דומה לחיה אחרת. שבט הזאב,שבט החתול ושבט הנחש היו השבטים הגדולים והחזקים ביותר,אולם מלבדם היו שבטים רבים נוספים,קטנים יותר,כמו שבט השועל,שבט הדוב,שבט התיש,שבט הסוס ושבטים נוספים. אנשי החיה הקימו תרבויות חזקות,ששרידים מעטים מהם שרדו עד היום. הם היו יצורים קסומים,ולפיכך כולם שלטו בקסם פראי,מה שהפך את תרבותם למיוחדת ומסתורית. קסם זה השמיד אותם בסופו של דבר,לאחר שמבול האש הוציא אותו משליטה ושחרר אותו בהתפרצויות אנרגיה הרסניות. אנשי החיה טבעו את חותמם על המין האנושי והשפיעו עליו בימים האפלים. בשנים הראשונות לאחר מבול האש ידעו בני האנוש כיצד להשתמש בשרידי העבר וחלק מההתפתחות הטכנולוגית הגיעה בזכותם. למרות שרוב אנשי החיה הושמדו,שרידים מהם נשארו בטייפון. שבט השועל הקים לעצמו ממלכה קטנה במדבר השממה,שבטי הנחש והתיש עזבו לג'ונגלים שבסאלמידאר ואגדות מספרות על מספר מצומצם של אנשי זאב בפיקודו של שליט - הכפור.


בני האנוש:
בני האנוש היו קיימים עוד לפני מבול האש,לא ידוע ממתי,אולם הם היו במצב יורד וכמעט שלא התפתחו. לאחר מבול האש,כשנשארו לבדם בעולם,החלו בני האנוש להתפתח. בתקופה בה הם עוד היו במישורי הפרא הם השתמשו בכלי נשק ומכונות של אנשי החיה,אולם הם היו מעטים ונאבדו בחלוף השנים. בני האנוש הושפעו מהאנרגיות ששוחררו במבול האש,והצאצאים שנולדו להם היו שונים מהוריהם. כל שבט השתנה בצורה שונה,בהתאם לצורת החשיפה לאנרגיות. השינויים היו גופניים ונפשיים כאחד. השינויים גרמו להיווצרותם של שני סיעות,ומפאת השוני בין שניהם הסיעות נפרדו והתרחקו זו מזו. כך נולד הסכסוך בין פאלאנדריון (הסיעה הצפונית) ואסהאל (הסיעה הדרומית).

שבט הנארין: שבט הנארין היה השבט שהנהיג את הסיעה הצפונית במסעה לפאלאנדריון. השבט התיישב במזרח פאלאנדריון והקים שם את קיסרות טאלאדר האדירה,שעד היום משמשת כמנהיגת היבשת. בני נארין אוהבים את האדריכלות והארכיטקטורה והדבר ניכר בחומותיהם הארוכות ובמצודותיהם שעל ההרים. לבני נארין יש מזג מסודר וצבאי ונטיה טבעית להנהגה. גובהם ממוצע ולרוב הם שריריים למדי. שערם בצבעי להבה בהירים,עיניהם בגווני אדום,זהוב וחום. יש להם חסינות מסויימת לאש,תכונה נדירה שמשמשת אותם בשדה הקרב. (אפשרות להמרה - דמי דרקון)

שבט הסאר: שבט הסאר נדד כחלק מהסיעה הצפונית,השתכן במערב פאלאנדריון והקים שם את ממלכת ההרים שלו,סארין. בני סאר אוהבים לרוב את האבן ואת המתכת,ובחלוף השנים פיתחו מיומנות במלאכות אלו. לבני סאר יש מזג עקשני ושמרני ונטיה טבעית לכריה ובניה.הם נמוכים בקומתם אך מוצקים וחסונים מאוד. שערם ועיניהם בצבעי האדמה,לרוב חום כהה. (אפשרות להמרה - גמדים)

שבט הנאן: שבט הנאן נדד כחלק מהסיעה הצפונית,השתכן במזרח פאלאנדריון והקים שם את ממלכת נאנדוריל. בני נאן אוהבים את האומנות והיופי ובהם עיטרו את ממלכתם. לבני נאן יש מזג זורם וקליל ונטיה טבעית לאסתטיקה שמתבטאת בכל היבטי חייהם. רובם רזים ואתלטיים וגובהם ממוצע. שערם ועיניהם בצבעי העננים,לבנים,אפורים או כסופים. (אפשרות להמרה - אלפים)

שבט ההדור: שבט ההדור נדד כחלק מהסיעה הצפונית,השתכן במערב פאלאנדריון והקים את ממלכת סאלטילון. לבני הדור יש מזג רגוע וסבלני ונטיה למסחר ולדיפלומטיה. לרוב הם בגובה ממוצע,שערם זהוב או חום בהיר ועיניהם בהירות,בדרך כלל בגוון ירוק או כחול. (אפשרות להמרה - בני אנוש)

שבט החאד: שבט החאד הנהיג את הסיעה הדרומית במסעה לאסהאל. השבט התיישב בצפון נורלון והקים שם את ממלכת חדייב המעטירה,אימפריית המסחר שמנהיגה עד היום את היבשת. לבני חאד יש מזג לוחמני ועקשני,ויש להם נטיה טבעית לכריזמטיות. עורם ושערם אדמדמים מעט,עיניהם בצבעי האש ומראשם צומחות זוג קרני עצם. (אפשרות להמרה - זדים).

שבט הטייג': שבט הטייג' נדד עם הסיעה הדרומית,השתכן בדרום נורלון והקים שם את ממלכת טייג'אר. שבט הטייג' היה השבט הראשון שהקים פוליס,וממלכת טייג'אר היא בין הממלכות העתיקות באסהאל. לבני טייג' יש מזג צבאי וסבלני,מעט מרוחק וקריר,ויש להם נטיה טבעית לתכנון וארגון. הם גבוהים וגמישים,עורם כהה מעל הממוצע ועיניהם חומות או אפורות.

שבט הסער: שבט הסער נדד עם הסיעה הדרומית והקים בצפון ח'דון את ממלכת א - סעירה. אנשי השבט אוהבים את הים,וממלכתם היא אימפריה ימית.לבני סער מזג סוער וקשוח,ויש להם נטיה להרפתקנות. הם נמוכים מעט ושריריים,שיערם ועיניהם בכל הגוונים,עורם כהה ושזוף.

שבט הראח'אן: שבט הראחא'ן נדד עם הסיעה הדרומית ויישב את הערבות הגדולות של ח'דון,שם הקים את ממלכת הפרשים שריעאת'. בני ראח'אן אוהבים את המישורים הפתוחים ואת הפרא,ובמקום להקים ערים הם נודדים בעקבות עדרי הסוסים שלהם. לבני השבט יש מזג פראי וקליל. הם בגובה ממוצע,שערם ועיניהם בצבעים כהים. (אפשרות להמרה - בני אנוש)

שבט העמן: שבט העמן (שמכונה גם נוודי המדבר) נדד עם הסיעה הדרומית והתיישב במדבר השממה שבאונכמר. בני עמן התרחקו משאר השבטים ונדדו במדבר השממה זמן רב. עריהם המעטות בנויות על נוות מדבר,והם ביריבות נצחית מול אנשי השועל,שומרים שהם לא יתחזקו. לבני עמן יש מזג קודר וקשוח. הם בגובה רגיל,שערם ועיניהם בגווני החול ועורם כהה מעט.

אלו הם תשעת השבטים שהתחלקו לשני הסיעות. מלבדם קיימים שני שבטים אנושיים שאבדו ביבשות רחוקות. ייתכן שהשבטים הללו אבדו במהלך הנדידה וייתכן שעזבו את שני הסיעות לפני כן.

שבט החלדאן: שבט החלדאן התיישב ביבשת קרח,שם שלט על אזורים גדולים למדי וניהל מלחמות נגד שאר יושבי היבשת. כששליט הכפור החל במלחמות האש והקרח,גויסו רבים מהגברים למלחמה בכפייה ולא חזרו. השבט נפגע קשה ממותם ולא חזר לימי תהילתו. לפני המלחמה היו קשרי מסחר מעטים בין סאלטילון לחלדאן,אולם לאחר המלחמה הקשר נותק ומלבד שמועות עמומות לא ידוע מה מתרחש בקרח.

שבט הסאקאר: שבט הסאקאר,המכונה לרוב בשם 'מהלכי הביצות' התיישב ביבשת סאלמידאר אולם לא הקים ממלכה משלו. השבט התפצל לעשרות שבטים זעירים,שחיים בקרבה זה לזה ומנסים לשרוד בביצות האפלות. בני השבט פרימיטיבים ביותר,וחלקם אף קניבלים. לחלקם מופיעים מאפיינים לטאיים בגופם,והם נחשבים למבורכים שמנהיגים את השבט. מהלכי הביצות מתגוררים באזור הצפוני של סאלמידאר,ולכן הם סוחרים לעיתים רחוקות עם יישובי החוף של אסהאל. לשם הם מגיעים בעזרת סירות קאנו מגושמות צרות וארוכות שנועדו לנהרות הג'ונגל ולא לים הפתוח.

בני הפרא: בבני הפרא זורם דם מעורב של אנשי חיה ובני אנוש. בני האנוש שלא הושפעו ממבול האש כלל,הזדווגו עם אנשי החיה והתגוררו במישורי הפרא מיד לאחר מבול האש. בני הפרא נמוכים כמו בני שבט הסאר,אולם לא חסונים כמוהם אלא צנומים וזריזים. רבים מהם נושאים מאפיינים חייתים,כמו טפרים,ניבים או חושים חדים כשל חיה. הם ערמומיים בדרכם שלהם,ויודעים הכול על הטבע במישורים,אולם הם פרימיטיבים ביותר. הם חיים בכפרים קטנים ומבודדים,ואין להם שלטון מסודר. הם אינם מרוצים מהמלחמות המתחוללות בשטחם,אולם אין להם מספיק כוח כדי למנוע אותם והם מעדיפים לעבור על כך בשתיקה.[/storyp]

טכנולוגיה:

פירוטכניקה בעידן החדש -
[storyp]
פירוטכניקה בעידן החדש:

בשנת 1,790 גילה מכון מחקר של נבחרי האש בצפון טאלאדר תגלית מרעישה. נבחרי האש שחקרו גבישים שמקורם בדרום טאלאדר ובצפון מישורי הפרא גילו שבמגע עם אש הגבישים ניצתים ומתפוצצים. נבחרי האש זיהו את הפוטנציאל הטמון בגבישים אלו והחלו לחקור אותם ביסודיות. תוך זמן קצר הגישה וועדה מיוחדת את מסקנות המחקר לקיסר,ותכנון הנשק החם הראשון בהיסטוריה של טייפון החל.

גבישי האש: גבישי האש הוא השם שניתן על ידי נבחרי האש שבצפון לגבישים מיוחדים בצבעי האש שנמצאו בדרום טאלאדר ובצפון המישורים. נבחרי האש המלומדים חקרו את הגבישים וגילו שניתן להשתמש בהם כחומר נפץ,מכיוון שהגבישים רגישים לאש,חום או זעזוע חזק. גבישי האש מתחלקים למספר דרגות של עוצמה,דבר הניתן לבדיקה על פי צבעם,מחום בהיר ועד לאדום כהה.

מצודת הגבישים: לאחר שהתגלית דווחה לקיסר טאלאדר,הורה הקיסר ליצור קשר עם סארין. במחוז המדע של סארין הוקמה מצודה בשם 'מצודת הגבישים',שם החל להתנהל מחקר משותף של מלומדים מטאלאדר ומסארין על גבישי האש,בניסיון ליצור נשק חם שיתן לפאלאנדריון יתרון צבאי וישנה את פני המערכה.

נשק חם: לאחר מספר שנים של עבודה מאומצת במצודת הגבישים הצליח הצוות המשולב של המלומדים לפתח את התותח הראשון,מסוג להביור. המלומדים שיכללו את התותח והצליחו לייצר תותח מסוד שני - תותח קליע. צוות המלומדים התרחב,ומצודת הגבישים הומה מפעילות של נפחים,רתכים ומהנדסים. המלומדים כבר החלו לתכנן גרסה קטנה יותר של תותח שיוכל לשאת גם חייל בודד,אולם כרגע זהו עוד חזון רחוק. בינתיים מיוצרים בנפחיות הצבאיות של טאלאדר עשרות מפלצות פלדה יורקות אש וברזל ונשלחות במהירות אל המערכה,לזרוע הרס וחורבן.[/storyp]

תותח -
[storyp]
תותח:

תותח להביור: תותח הלהביור הוא הנשק החם הראשון שפותח בטייפון. התותח בנוי בצורה פשוטה,והוא מורכב מגליל פלדה גדול,שבקצהו חור הצתה וגביש אש גדול. מחור ההצתה יוצא פתיל קצר שניתן להצתה. לאחר שהפתיל ניצת האש מתקדמת במעלה הפתיל ומגיעה אל הגביש. הגביש ניצת ומותמר ללהבה חזקה שבוערת כדקה וחצי. התותח יעיל בעיקר נגד קבוצות לוחמים ומבני עץ,אבל לא נגד חומות או ביצורים אחרים.

תותח קליע: תוחח הקליע הוא הנשק החדש שפיתחו המלומדים במצודת הגבישים. תותח הקליע מורכב מקנה ארוך שבקצהו בית בליעה המחולק לשניים. בחלק האחורי יותר שוכן גביש אש קטן,ובחלק הקדמי מונח כדור ברזל כבד. כאשר הגביש מוצת,הפיצוץ הודף את הקליע אל המטרה בעוצמה חזקה,המספיקה לערער חומת אבנים ולנפץ ביצורים קלים יותר.

תותח נייד: מכיוון שמישורי הפרא,כשמם,משתרעים על פני מישורי ענק הקלים לתנועה אך ארוכים מאוד,פיתח משרד הצבא הטאלאדרי עגלה משוריינת שניתן היה להתקין עליה תותח. כך נוצר התותח הנייד. אל העגלות המשוריינות נרתמו קרנפים מאולפים שסופקו בידי המחוז הצפוני של טאלאדר (ע''ע טאלאדר) והשילוב יצר מכונת מלחמה מאיימת,שיכלה לנוע במהירות והייתה בעלת כוח אש חזק. התותחים הניידים הראשונים נשלחים זה עתה אל המערכה,והגנרלים של טאלאדר תולים בהם את תקוותיהם שימשיכו את המערכה שנתקעה.[/storyp]

נושאת דרקונים -
[storyp]
נושאות הדרקונים:

לילה. הים סער. מסכי גשם,ערפל כבד וגלי ענק טשטשו את הראיה. בן הנארין שפיקד על הספינה הצמיד לעינו את המשקפת וסרק את הים. לבסוף,הוא הבחין בה. זו הייתה ספינה א - סעירית,דקה ומהירה שפילחה את הגלים כשהיא נישאת על ידי הרוח. ''הספינה אותרה!'' שאג אל הסיפון. חמישה לוחמים,אחד מהם נבחר אש,הובילו את הנאנגור שלהם אל הסיפון. הם הידקו את אדרותיהם לגופם,היטיבו את חרבותיהם המשוננות בנדנם ועלו על האוכפים המחוזקים מעור. הנאנגור,דרקוני האש הזריזים,טפחו בכנפיהם,זינקו מהסיפון והמריאו בדאייה אל הלילה הסוער.

לילה. הים סער. הקברניט הא - סעירי נאנח. כבר שבועות הם שטים בים,מנסים להתחמק מהסיירות של נאנדוריל ומהמשחתות הטאלאדריות שבאות בעקבותיהם. האספקה כבר החלה להיגמר. ''הגבירו את הכוננות!' צעק למלחיו. אי אפשר לדעת מתי תופיע הספינה הבאה,הרהר בקדרות. קול שריקה נשמע לפתע,גובר בקושי על יללת הרוח. קול של עצם המפלח את האוויר במהירות. ''סרוק את האזור!'' שאג הקברניט לצופה על התורן והביט סביבו בחשדנות. הוא לא ידע אם שמע אותו הצופה,כי רגע אחר כך נשמעה שאגה ודמות אדומה זהובה חלפה מעל הסיפון. קול קריעה נשמע וחבל עבה שהחזיק את המפרש צנח אל הסיפון,חתוך מחרב. הקברניט שלף את חרבו במהירות,מקלל בקול. רוכבי הדרקונים של טאלאדר הגיעו. הקברניט לא ציפה לזה. לא היייתה באזור שום יבשה ממנה הדרקון היה יכול להגיע,לעזאזל. מאיפה הוא בא? מטחי הגשם הקשו על הקברניט לראות את המתרחש,והוא צמצם את עיניו במאמץ למצוא את הדרקונים. חמישה! חמישה נאנגור סבבו את הספינה,רוכביהם מחזיקים חרבות שלופות. הקברניט שלף את חרבו המעוקלת והזעיק את חייליו,שרצו לסיפון בחרבות שלופות. ''ייתכן שהגשם ימנע מהם להבעיר את הסיפון!יש לנו עוד תקווה!'' צעק הקברניט,מתגבר בקולו על הרוח. החיילים רצו לעבר הדרקונים,אולם רוכב אחד הניף את חרבו ויצר סביבו הילת אש קסומה. הדרקונים הסתערו על הספינה,שוטפים אותה בלהבות. הרוכבים ריסקו בחרבותיהם את התורן והצליפו בחייליו. הסיפון עלה בלהבות,והדרקונים שיסעו אותו לגזרים. הקברניט כשל על הסיפון,מטושטש מזעם. הוא תפס חנית מזדמנת והסתער על הדרקון הקרוב,החיילים ששרדו רצים מאחוריו. הוא הניף את החנית ופילח את כנף הנאנגור,ששאג בכאב. ''מוות!'' צעק הקברניט בזעם ונעץ את החנית שוב ושוב. הרוכב הנאריני התרומם באוכפו והנחית חרב רחבה על הקברניט,משסע את כתפו. הקברניט הוטח לאחור על הסיפון,דם פורץ מגופו. ראייתו הטשטשה. מזווית עינו ראה את הדרקון שתקף נחבט בסיפון הבוער,מפיל את החיילים שנותרו. הנבחר אותת בידו והדרקונים נופפו בכנפיהם והתרחקו מהספינה הבוערת. מחשבה אחרונה חלפה במוחו של הקברניט - ''מאין הגיעו הדרקונים?'' ואז צלל אל החשכה.


היסטוריה:
מאות שנים פעלה טאלאדר,אימפריית דמי הדרקון,בשלושה ערוצי לחימה - לחומה יבשתית,כמו שאר הצבאות,לוחמה ימית שכללה צי מפותח ולוחמה אווירית באמצעות להקות הדרקונים שלה. מספר שנים לפני פרוץ המלחמה העכשווית הגה טאראגון פרץ - אש,נציב לגיונות הדרום,את התוכנית לבניית נושאת דרקונים. טאראגון הבחין שהנאנגור (דרקונים) לא יכולים לטוס למרחקים ארוכים,ופעמים רבות נכשלים במשימותיהם - לאתר ולהשמיד ספינות אויב בלב הים - בגלל המרחקים הגדולים. הדרקונים נאלצו להמריא מהחוף אל לב הים,להילחם שם ולחזור בחזרה - משימה קשה ומתישה. טאראגון הגה רעיון חדש - ספינה שתשייט בים ותקשר בין היבשה למטרה. בהמשך שוכלל הרעיון לנושאת דרקונים,שממנה יוכלו הנאנגור לצאת ולחזור. טאראגון,המפקד על הצי של טאלאדר השקיע בתוכנית זמן ומשאבים,ובניית נושאות הדרקונים החלה לצבור תאוצה. עם פרוץ המלחמה הושקה נושאת הדרקונים הראשונה,שהוכחה כיתרון צבאי עצום. לבניית הספינות הושקעו מירב המאמצים,והם נשארו בגדר סוד צבאי ממדרגה ראשונה. הצי הולך וגדל במהירות,וניתן לקבוע בוודאות כי נושאות הדרקונים החלו עידן חדש של לוחמה בימות טייפון.

הצי:
הספינה הראשונה,כאמור,יוצרה לפני מספר שנים בודדות,והצי רק בראשית דרכו,אולם הכמות העצומה של המשאבים המושקעים בפרויקט ביססה את הצי כבר מההתחלה. הצי,נכון לזמן זה,מונה 50 נוד''ר,והוא הולך וגדל. המטרה כעת היא להגיע בשנים הקרובות ל150 ספינות,שיהפכו את טאלאדר למעצמה ימית. הצי מכיל נוד''ר משני הסוגים - 45 משחתות ו5 ספינות מערכה. כל פעילות הצי נמצאת במחוז הדרום,האחראי על הצי הימי של טאלאדר. הספינות מיוצרות בחמישה מספנות צבאיות הפזורות לאורך החוף,ועם השקתם הם נלקחות לבסיס (הימי) של הלגיון הקיסרי,אשר מחזיק בצי זה. כל המספנות שמורות ומאובטחות,ועל הנושא בכלל חלה סודיות מוחלטת.


מבנה הספינות:
קיימים שני סוגים של נוד''ר - המשחתות וספינות המערכה.

משחתת:
נושאות הדרקונים מסדרת המשחתות הם הסוג הנפוץ,הזול והקטן יותר בצי הנוד''ר. המשחתות משמשות למגוון תפקידים קלים - סיורים קצרי טווח,בסיס ימי נע לתקיפות קצרות טווח במטרות קרקעיות או ספינות בודדות,הנחתת לוחמים וליווי ציים. אורך כל משחתת הוא 25 מטר,והיא בנויה משני סיפונים. הסיפון התחתון מתחלק לאחסון אספקה וציוד,שורות המשוטים (2) ושטח קטנטן לנחתים. הסיפון העליון מחולק לשלושה - הירכתיים,בהם בנוי מבצרון המכיל את הקשתים ואת המפקדים,את האמצע,בו בנויים חמישה תאי דרקונים,בהם שוכנים הנאנגור במהלך השייט,והחזית השטוחה,המותאמת להמראה ונחיתה. המשחתת חמושה בלהב קטן בחזית,המשמש כאייל ברזל,וקטפולטה בירכתיים.

ספינת - מערכה:
נושאות הדרקונים מסדרת ספינות המערכה הם הסוג הנדיר והיקר יותר בצי הנוד''ר. עם זאת,ספינות המערכה הם הכוח האמתי של הצי. ספינות המערכה מיועדות לתפקידים קרביים יותר - סיורים ארוכי טווח,שליטה על טרטוריה ימית נרחבת,תקיפת ספינות אויב מלכתחילה,הנחתת גדודים שלמים ופיקוד על ציים. ספינת המערכה היא ככל הנראה הספינה המאסיבית ביותר בטייפון,וכמעט שאיננה ניתנת להבסה בדו - קרב. אורך כל ספינה שכזו הוא כ75 מטר,והיא מורכבת משלושה סיפונים. הסיפון התחתון מתחלק לאחסון אספקה וציוד,שורות המשוטים (3) ותאי מגורים לצוות. הסיפון השני מחולק לשניים - חמישים תאי לוחמים (שני לוחמים בכל תא) ועשרים עד חמשים תאי דרקונים,שם שוכנים הנאנגור במהלך השייט. תאי הנאנגור מיוחדים - תקרתם (הרצפה של הסיפון העליון) יכולה להיפתח (כמו דלת למרתף) כלפי פנים וליצור כבש מהתא לסיפון העליון. כאשר על הנאנגור להמריא,הדלתות נפתחות והם עולים אל הסיפון העליון,שועטים במסלול וממריאים למשימה. הסיפון העליון עצמו מורכב מירכתיים,אמצע וחזית. בירכתיים עומד התורן ועליו המפרש במרכז,ובצד הסיפון נמתח גשר הפיקוד המבוצר. גשר הפיקוד הוא מבנה מלבני,בו מתגוררים המפקד והקצינים,ומעליו בנוי צריח,המכונה גם המגדלור'.
הצריח צר מאוד,ובכל קומה מבין שלושת הקומות יש מקום לחמישה אנשים סך הכול. ראש הצריח עשוי מבדולח חצי - שקוף ובו תלוי גביש קריסטל קסום,המסוגל להאיר למרחקים. על ידי הגביש הספינה מאירה את דרכה ומתקשרת עם ספינות אחרות. האמצע והחזית של הסיפון העליון מוקדשים לדלתות הנפתחות לסיפון השני ולמשטח ההמראה הגדול.הספינה חמושה בתותח - קליע,המובנה בגשר הפיקוד,תותח להביור בחזית הספינה ומספר קטפולטות בצדדים.[/storyp]


קישור לדרייב - טייפון בסיס
קישור לדרייב - גזעים
קישור לדרייב - מפה (כיווני מזרח ומערב הפוכים)
קישור לדרייב - פירוטכניקה בעידן החדש
קישור לדרייב - תותח
קישור לדרייב - נושאת דרקונים
קישור לדרייב - מישורי הפרא
קישור לדרייב - מלחמת המישורים השלישית
 
יש, סוף סוף!
רק הערה קטנה : ההיסטוריה בעל העולם נרחבת למדי, ואתם לא חייבים לקרוא את כולה בשביל להבין את העולם. החלקים האחרים מסכמים יותר על העולם בימיו כרגע, אז אותם עדיף לקרוא. עם זאת, אני נהנתי לקרוא את ההיסטוריה ואני חושב שהיא מעניינת.
 
הערתי לכם על זה בזמנו,יש המון היסטוריה,עדיף היה להתחיל מהסוף.תמצתתם את זה טוב,אבל יש עוד הרבה דברים שקשה לקורא הממוצע לעכל.

בכל אופן,הגירסא החדשה נראית מעניינת וממוקדת יותר.אהבתי את הסודות של ארץ המישורים,הייתי מנסה להרחיב על זה ולהפוך אותה למקום מורכב ומעניין יותר.גם עניין ההיבטים ואת אנשי החיה,תשתמשו בזה בשביל להעמיק את זה.

צעבר לזה,לא לחלוטין ברור למה שתי היבשות כל כך מאוחדות ונלחמות ככה.אהבתי מה שהוספתם על הסודות שם,אם זה המרכז של הקונפליקט,תעמירו את זה ותהפכו את זה למרכז,וככה זה יהיה מעניין ומגניב יותר
 
מישורי הפרא מהווים באמת מקום מסתורי למדי, עם מגוון שרידים של תרבות אנשי החיה, חורבות, שבטים עוינים של בני פרא, וכו'.
היבשות נלחמות אחת בשנייה כי ההיבטים בעצם נלחמים ככה אחד בשני- אם הם היו נלחמים ישירות, העולם היה מושמד, ולכן נחתם הסכם שהם ישפיעו על העולם רק דרך בני האנוש.
הדרקון הכסוף- אני חושב שכדאי לפרסם את תיקיית הסכסוך לפני שנעבור לפירוט על הממלכות.
 
ההיסטוריה באמת קצת כבדה,אבל לא חייבים לקרוא את כולה בשביל להבין. אפשר לקרוא רק את הסוף או לרפרף. יש שני קבוצות של היבטים - הארציים והשמיימים,והם נלחמים ביניהם דרך היבשות. בכל קבוצה יש כמה היבטים,וככה בעצם יש סוגי נבחרים שונים. ככה שבכללי הסכסוך הוא בעצם מלחמת דת ארוכה. אם אין עוד הערות,אני יפרסם במוצ''ש את הגזעים (שעברו שינוי רציני מהגרסה הקודמת) ואז אני יפרסם את הסכסוך.
 
טוב,אני מעלה לפה את הגזעים של טייפון. שימו לב,בניגוד לטייפון אלפא,שם היו הגזעים הקלאסים של מו''ד,הפעם המרתי את כולם לבני אנוש עם מוטציות שנגרמו ממבול האש שנתנו להם תכונות מיוחדות. ליד כל גזע כתבתי ממי הוא הומר,אם מישהו רוצה בכל זאת לשחק את הגזעים הרגילים של מו''ד.
1.2 טיפון גזעים.
קישור להורדת טייפון גזעים - קובץ pdf
[storyp]
גזעים

אנשי החיה:
אנשי החיה הוא השם שניתן לגזע העתיק שנכחד,כמעט כולו,במבול האש. אנשי החיה היו גזע פראי,שהיה מקושר מאוד עם הטבע וכוחותיו. מבנה גופם היה שילוב בין אדם לחיה. הם הילכו על שניים,אולם יכלו לרוץ על ארבע. לרובם הייתה פרווה,חלקית או מלאה שכיסתה את גופם,טפרים,ניבים ומאפיינים נוספים לפי החיה שלה דמו. אנשי החיה התחלקו למספר שבטים,כאשר כל שבט היה דומה לחיה אחרת. שבט הזאב,שבט החתול ושבט הנחש היו השבטים הגדולים והחזקים ביותר,אולם מלבדם היו שבטים רבים נוספים,קטנים יותר,כמו שבט השועל,שבט הדוב,שבט התיש,שבט הסוס ושבטים נוספים. אנשי החיה הקימו תרבויות חזקות,ששרידים מעטים מהם שרדו עד היום. הם היו יצורים קסומים,ולפיכך כולם שלטו בקסם פראי,מה שהפך את תרבותם למיוחדת ומסתורית. קסם זה השמיד אותם בסופו של דבר,לאחר שמבול האש הוציא אותו משליטה ושחרר אותו בהתפרצויות אנרגיה הרסניות. אנשי החיה טבעו את חותמם על המין האנושי והשפיעו עליו בימים האפלים. בשנים הראשונות לאחר מבול האש ידעו בני האנוש כיצד להשתמש בשרידי העבר וחלק מההתפתחות הטכנולוגית הגיעה בזכותם. למרות שרוב אנשי החיה הושמדו,שרידים מהם נשארו בטייפון. שבט השועל הקים לעצמו ממלכה קטנה במדבר השממה,שבטי הנחש והתיש עזבו לג'ונגלים שבסאלמידאר ואגדות מספרות על מספר מצומצם של אנשי זאב בפיקודו של שליט - הכפור.


בני האנוש:
בני האנוש היו קיימים עוד לפני מבול האש,לא ידוע ממתי,אולם הם היו במצב יורד וכמעט שלא התפתחו. לאחר מבול האש,כשנשארו לבדם בעולם,החלו בני האנוש להתפתח. בתקופה בה הם עוד היו במישורי הפרא הם השתמשו בכלי נשק ומכונות של אנשי החיה,אולם הם היו מעטים ונאבדו בחלוף השנים. בני האנוש הושפעו מהאנרגיות ששוחררו במבול האש,והצאצאים שנולדו להם היו שונים מהוריהם. כל שבט השתנה בצורה שונה,בהתאם לצורת החשיפה לאנרגיות. השינויים היו גופניים ונפשיים כאחד. השינויים גרמו להיווצרותם של שני סיעות,ומפאת השוני בין שניהם הסיעות נפרדו והתרחקו זו מזו. כך נולד הסכסוך בין פאלאנדריון (הסיעה הצפונית) ואסהאל (הסיעה הדרומית).

שבט הנארין: שבט הנארין היה השבט שהנהיג את הסיעה הצפונית במסעה לפאלאנדריון. השבט התיישב במזרח פאלאנדריון והקים שם את קיסרות טאלאדר האדירה,שעד היום משמשת כמנהיגת היבשת. בני נארין אוהבים את האדריכלות והארכיטקטורה והדבר ניכר בחומותיהם הארוכות ובמצודותיהם שעל ההרים. לבני נארין יש מזג מסודר וצבאי ונטיה טבעית להנהגה. גובהם ממוצע ולרוב הם שריריים למדי. שערם בצבעי להבה בהירים,עיניהם בגווני אדום,זהוב וחום. יש להם חסינות מסויימת לאש,תכונה נדירה שמשמשת אותם בשדה הקרב. (אפשרות להמרה - דמי דרקון)

שבט הסאר: שבט הסאר נדד כחלק מהסיעה הצפונית,השתכן במערב פאלאנדריון והקים שם את ממלכת ההרים שלו,סארין. בני סאר אוהבים לרוב את האבן ואת המתכת,ובחלוף השנים פיתחו מיומנות במלאכות אלו. לבני סאר יש מזג עקשני ושמרני ונטיה טבעית לכריה ובניה.הם נמוכים בקומתם אך מוצקים וחסונים מאוד. שערם ועיניהם בצבעי האדמה,לרוב חום כהה. (אפשרות להמרה - גמדים)

שבט הנאן: שבט הנאן נדד כחלק מהסיעה הצפונית,השתכן במזרח פאלאנדריון והקים שם את ממלכת נאנדוריל. בני נאן אוהבים את האומנות והיופי ובהם עיטרו את ממלכתם. לבני נאן יש מזג זורם וקליל ונטיה טבעית לאסתטיקה שמתבטאת בכל היבטי חייהם. רובם רזים ואתלטיים וגובהם ממוצע. שערם ועיניהם בצבעי העננים,לבנים,אפורים או כסופים. (אפשרות להמרה - אלפים)

שבט ההדור: שבט ההדור נדד כחלק מהסיעה הצפונית,השתכן במערב פאלאנדריון והקים את ממלכת סאלטילון. לבני הדור יש מזג רגוע וסבלני ונטיה למסחר ולדיפלומטיה. לרוב הם בגובה ממוצע,שערם זהוב או חום בהיר ועיניהם בהירות,בדרך כלל בגוון ירוק או כחול. (אפשרות להמרה - בני אנוש)

שבט החאד: שבט החאד הנהיג את הסיעה הדרומית במסעה לאסהאל. השבט התיישב בצפון נורלון והקים שם את ממלכת חדייב המעטירה,אימפריית המסחר שמנהיגה עד היום את היבשת. לבני חאד יש מזג לוחמני ועקשני,ויש להם נטיה טבעית לכריזמטיות. עורם ושערם אדמדמים מעט,עיניהם בצבעי האש ומראשם צומחות זוג קרני עצם. (אפשרות להמרה - זדים).

שבט הטייג': שבט הטייג' נדד עם הסיעה הדרומית,השתכן בדרום נורלון והקים שם את ממלכת טייג'אר. שבט הטייג' היה השבט הראשון שהקים פוליס,וממלכת טייג'אר היא בין הממלכות העתיקות באסהאל. לבני טייג' יש מזג צבאי וסבלני,מעט מרוחק וקריר,ויש להם נטיה טבעית לתכנון וארגון. הם גבוהים וגמישים,עורם כהה מעל הממוצע ועיניהם חומות או אפורות.

שבט הסער: שבט הסער נדד עם הסיעה הדרומית והקים בצפון ח'דון את ממלכת א - סעירה. אנשי השבט אוהבים את הים,וממלכתם היא אימפריה ימית.לבני סער מזג סוער וקשוח,ויש להם נטיה להרפתקנות. הם נמוכים מעט ושריריים,שיערם ועיניהם בכל הגוונים,עורם כהה ושזוף.

שבט הראח'אן: שבט הראחא'ן נדד עם הסיעה הדרומית ויישב את הערבות הגדולות של ח'דון,שם הקים את ממלכת הפרשים שריעאת'. בני ראח'אן אוהבים את המישורים הפתוחים ואת הפרא,ובמקום להקים ערים הם נודדים בעקבות עדרי הסוסים שלהם. לבני השבט יש מזג פראי וקליל. הם בגובה ממוצע,שערם ועיניהם בצבעים כהים. (אפשרות להמרה - בני אנוש)

שבט העמן: שבט העמן (שמכונה גם נוודי המדבר) נדד עם הסיעה הדרומית והתיישב במדבר השממה שבאונכמר. בני עמן התרחקו משאר השבטים ונדדו במדבר השממה זמן רב. עריהם המעטות בנויות על נוות מדבר,והם ביריבות נצחית מול אנשי השועל,שומרים שהם לא יתחזקו. לבני עמן יש מזג קודר וקשוח. הם בגובה רגיל,שערם ועיניהם בגווני החול ועורם כהה מעט.

אלו הם תשעת השבטים שהתחלקו לשני הסיעות. מלבדם קיימים שני שבטים אנושיים שאבדו ביבשות רחוקות. ייתכן שהשבטים הללו אבדו במהלך הנדידה וייתכן שעזבו את שני הסיעות לפני כן.

שבט החלדאן: שבט החלדאן התיישב ביבשת קרח,שם שלט על אזורים גדולים למדי וניהל מלחמות נגד שאר יושבי היבשת. כששליט הכפור החל במלחמות האש והקרח,גויסו רבים מהגברים למלחמה בכפייה ולא חזרו. השבט נפגע קשה ממותם ולא חזר לימי תהילתו. לפני המלחמה היו קשרי מסחר מעטים בין סאלטילון לחלדאן,אולם לאחר המלחמה הקשר נותק ומלבד שמועות עמומות לא ידוע מה מתרחש בקרח.

שבט הסאקאר: שבט הסאקאר,המכונה לרוב בשם 'מהלכי הביצות' התיישב ביבשת סאלמידאר אולם לא הקים ממלכה משלו. השבט התפצל לעשרות שבטים זעירים,שחיים בקרבה זה לזה ומנסים לשרוד בביצות האפלות. בני השבט פרימיטיבים ביותר,וחלקם אף קניבלים. לחלקם מופיעים מאפיינים לטאיים בגופם,והם נחשבים למבורכים שמנהיגים את השבט. מהלכי הביצות מתגוררים באזור הצפוני של סאלמידאר,ולכן הם סוחרים לעיתים רחוקות עם יישובי החוף של אסהאל. לשם הם מגיעים בעזרת סירות קאנו מגושמות צרות וארוכות שנועדו לנהרות הג'ונגל ולא לים הפתוח.

בני הפרא: בבני הפרא זורם דם מעורב של אנשי חיה ובני אנוש. בני האנוש שלא הושפעו ממבול האש כלל,הזדווגו עם אנשי החיה והתגוררו במישורי הפרא מיד לאחר מבול האש. בני הפרא נמוכים כמו בני שבט הסאר,אולם לא חסונים כמוהם אלא צנומים וזריזים. רבים מהם נושאים מאפיינים חייתים,כמו טפרים,ניבים או חושים חדים כשל חיה. הם ערמומיים בדרכם שלהם,ויודעים הכול על הטבע במישורים,אולם הם פרימיטיבים ביותר. הם חיים בכפרים קטנים ומבודדים,ואין להם שלטון מסודר. הם אינם מרוצים מהמלחמות המתחוללות בשטחם,אולם אין להם מספיק כוח כדי למנוע אותם והם מעדיפים לעבור על כך בשתיקה.[/storyp]
 
אני עברתי על טייפון בטא כשעוד היתה בטא ואני עדיין לא מבין למה רק אחד מהפרקים הוא "משחק" ולא כל העולם מיועד למשחק. דרך אגב, דרקון כסוף, למה לא ענית לי בפרטי כבר כמה חודשים או יותר?
יש לי שאלה, מישהו מצוות טייפון הנחה כבר בטייפון? אם כן, מאיפה באו ההרפתקנים? מי שלח אותם? באיזה בעיה הם טיפלו?
והכי חשוב, כמה מכל מה שכתוב כאן נכנס למשחק?
 
ההרפתקנים יהיו לוחמים בצבא יבשת כלשהי, וישלחו למגוון משימות מלחמתיות. הרפתקנים יכולים לבוא מכל שבט.
אחרי שטייפון יפורסם במלואו כאן, אני מתכנן לנסות לעשות משחק פורום של טייפון במהדורה ארבע.
רוב הדברים שמפורסמים כאן רלוונטיים למשחק (גזעים). ההיסטוריה וכאלה קצת פחות, אבל זה יכול לשמש השראה/רקע למערכה.
 
טייפון הוא עולם מערכה. ברור שהוא נועד למשחק (או לפחות לשאיבת השראה לעולם המערכה האישי של כל מי שקורא את זה).
ולא, כאן ספיציפית הכוונה לטייפון גרסא שנייה, אחרי טייפון אלפא. פשוט במקום טייפון א' וטייפון ב' זה עם אותיות יווניות. אין כאן שום קשר לגרסאת בטא של מוצרים ומשחקי מחשב ודומייהם.
 
קודם כל, המילה בטא באמת מבלבלת. נכון שהאמפטי-דמפטי נתן טיעון משכנע בנוגע לפירושים משלך למילים ביצירות, אבל זה קצת חסר טעם ורק גורם לקורא הממוצע לחשוב "הא, הם לא סיימו את העולם". וזה עשוי לגרום לקורא פוטנציאלי *לא* לקרוא את העולם במחשבה שהוא לא גמור, ואתם בטח לא רוצים את זה.

בנוגע לעולם עצמו - כבד לי מידי. אני פותח את הספויילר ורואה פסקאות על גבי פסקאות של היסטוריה. אם ההיסטוריה הזאת לא נחוצה במאה אחוז בשביל לשחק בעולם, אני ממליץ בחום - בבקשה תעבירו את ההיסטוריה לספויילר נפרד. אני לא השתתפתי ביצירה של העולם, אני לא מכיר אותו ויודע שהוא מצויין כמו שאתם יודעים. כשאני פותח את הספויילר הראשון אני רוצה לראות את המידע הכי מלהיב, הכי מוצלח והכי רלוונטי שאתם יכולים לחשוב עליו. אם כתבתם היסטוריה, שימו אותה במקום נפרד תחת השם "היסטוריה", ומי שכבר הצלחתם להלהיב עם הספויילר הראשון והנורא ממוקד שלכם יוכל לקרוא אותה כי הוא רוצה ללמוד יותר על העולם.
 
צודקים לגמרי,קיבלתי. תודה רבה. הכוונה הייתה שההיסטוריה,שסוקרת את העולם בצורה טובה למדי,תהיה ראשונה,אבל היא באמת קצת כבדה. נערך הסדר וקצת התוכן. מקווה שעכשיו יצא יותר טוב. אם אין עוד ביקורות,אני יפרסם את הסכסוך.
 
טוב,אני מתחיל לפרסם את העידן החדש,שכולל שני דברים - הסכסוך וטכונולגיה. רק חבל לי שאתם לא מורידים את הקבצים,כי עכשיו אני מתחיל להוסיף תמונות ואי אפשר לשים אותם בהודעה.

טכנולוגיה:

פירוטכניקה בעידן החדש -
[storyp]
פירוטכניקה בעידן החדש:

בשנת 1,790 גילה מכון מחקר של נבחרי האש בצפון טאלאדר תגלית מרעישה. נבחרי האש שחקרו גבישים שמקורם בדרום טאלאדר ובצפון מישורי הפרא גילו שבמגע עם אש הגבישים ניצתים ומתפוצצים. נבחרי האש זיהו את הפוטנציאל הטמון בגבישים אלו והחלו לחקור אותם ביסודיות. תוך זמן קצר הגישה וועדה מיוחדת את מסקנות המחקר לקיסר,ותכנון הנשק החם הראשון בהיסטוריה של טייפון החל.

גבישי האש: גבישי האש הוא השם שניתן על ידי נבחרי האש שבצפון לגבישים מיוחדים בצבעי האש שנמצאו בדרום טאלאדר ובצפון המישורים. נבחרי האש המלומדים חקרו את הגבישים וגילו שניתן להשתמש בהם כחומר נפץ,מכיוון שהגבישים רגישים לאש,חום או זעזוע חזק. גבישי האש מתחלקים למספר דרגות של עוצמה,דבר הניתן לבדיקה על פי צבעם,מחום בהיר ועד לאדום כהה.

מצודת הגבישים: לאחר שהתגלית דווחה לקיסר טאלאדר,הורה הקיסר ליצור קשר עם סארין. במחוז המדע של סארין הוקמה מצודה בשם 'מצודת הגבישים',שם החל להתנהל מחקר משותף של מלומדים מטאלאדר ומסארין על גבישי האש,בניסיון ליצור נשק חם שיתן לפאלאנדריון יתרון צבאי וישנה את פני המערכה.

נשק חם: לאחר מספר שנים של עבודה מאומצת במצודת הגבישים הצליח הצוות המשולב של המלומדים לפתח את התותח הראשון,מסוג להביור. המלומדים שיכללו את התותח והצליחו לייצר תותח מסוד שני - תותח קליע. צוות המלומדים התרחב,ומצודת הגבישים הומה מפעילות של נפחים,רתכים ומהנדסים. המלומדים כבר החלו לתכנן גרסה קטנה יותר של תותח שיוכל לשאת גם חייל בודד,אולם כרגע זהו עוד חזון רחוק. בינתיים מיוצרים בנפחיות הצבאיות של טאלאדר עשרות מפלצות פלדה יורקות אש וברזל ונשלחות במהירות אל המערכה,לזרוע הרס וחורבן.[/storyp]

תותח -
[storyp]
תותח:

תותח להביור: תותח הלהביור הוא הנשק החם הראשון שפותח בטייפון. התותח בנוי בצורה פשוטה,והוא מורכב מגליל פלדה גדול,שבקצהו חור הצתה וגביש אש גדול. מחור ההצתה יוצא פתיל קצר שניתן להצתה. לאחר שהפתיל ניצת האש מתקדמת במעלה הפתיל ומגיעה אל הגביש. הגביש ניצת ומותמר ללהבה חזקה שבוערת כדקה וחצי. התותח יעיל בעיקר נגד קבוצות לוחמים ומבני עץ,אבל לא נגד חומות או ביצורים אחרים.

תותח קליע: תוחח הקליע הוא הנשק החדש שפיתחו המלומדים במצודת הגבישים. תותח הקליע מורכב מקנה ארוך שבקצהו בית בליעה המחולק לשניים. בחלק האחורי יותר שוכן גביש אש קטן,ובחלק הקדמי מונח כדור ברזל כבד. כאשר הגביש מוצת,הפיצוץ הודף את הקליע אל המטרה בעוצמה חזקה,המספיקה לערער חומת אבנים ולנפץ ביצורים קלים יותר.

תותח נייד: מכיוון שמישורי הפרא,כשמם,משתרעים על פני מישורי ענק הקלים לתנועה אך ארוכים מאוד,פיתח משרד הצבא הטאלאדרי עגלה משוריינת שניתן היה להתקין עליה תותח. כך נוצר התותח הנייד. אל העגלות המשוריינות נרתמו קרנפים מאולפים שסופקו בידי המחוז הצפוני של טאלאדר (ע''ע טאלאדר) והשילוב יצר מכונת מלחמה מאיימת,שיכלה לנוע במהירות והייתה בעלת כוח אש חזק. התותחים הניידים הראשונים נשלחים זה עתה אל המערכה,והגנרלים של טאלאדר תולים בהם את תקוותיהם שימשיכו את המערכה שנתקעה.[/storyp]

נושאת דרקונים -
[storyp]
נושאות הדרקונים:

לילה. הים סער. מסכי גשם,ערפל כבד וגלי ענק טשטשו את הראיה. בן הנארין שפיקד על הספינה הצמיד לעינו את המשקפת וסרק את הים. לבסוף,הוא הבחין בה. זו הייתה ספינה א - סעירית,דקה ומהירה שפילחה את הגלים כשהיא נישאת על ידי הרוח. ''הספינה אותרה!'' שאג אל הסיפון. חמישה לוחמים,אחד מהם נבחר אש,הובילו את הנאנגור שלהם אל הסיפון. הם הידקו את אדרותיהם לגופם,היטיבו את חרבותיהם המשוננות בנדנם ועלו על האוכפים המחוזקים מעור. הנאנגור,דרקוני האש הזריזים,טפחו בכנפיהם,זינקו מהסיפון והמריאו בדאייה אל הלילה הסוער.

לילה. הים סער. הקברניט הא - סעירי נאנח. כבר שבועות הם שטים בים,מנסים להתחמק מהסיירות של נאנדוריל ומהמשחתות הטאלאדריות שבאות בעקבותיהם. האספקה כבר החלה להיגמר. ''הגבירו את הכוננות!' צעק למלחיו. אי אפשר לדעת מתי תופיע הספינה הבאה,הרהר בקדרות. קול שריקה נשמע לפתע,גובר בקושי על יללת הרוח. קול של עצם המפלח את האוויר במהירות. ''סרוק את האזור!'' שאג הקברניט לצופה על התורן והביט סביבו בחשדנות. הוא לא ידע אם שמע אותו הצופה,כי רגע אחר כך נשמעה שאגה ודמות אדומה זהובה חלפה מעל הסיפון. קול קריעה נשמע וחבל עבה שהחזיק את המפרש צנח אל הסיפון,חתוך מחרב. הקברניט שלף את חרבו במהירות,מקלל בקול. רוכבי הדרקונים של טאלאדר הגיעו. הקברניט לא ציפה לזה. לא היייתה באזור שום יבשה ממנה הדרקון היה יכול להגיע,לעזאזל. מאיפה הוא בא? מטחי הגשם הקשו על הקברניט לראות את המתרחש,והוא צמצם את עיניו במאמץ למצוא את הדרקונים. חמישה! חמישה נאנגור סבבו את הספינה,רוכביהם מחזיקים חרבות שלופות. הקברניט שלף את חרבו המעוקלת והזעיק את חייליו,שרצו לסיפון בחרבות שלופות. ''ייתכן שהגשם ימנע מהם להבעיר את הסיפון!יש לנו עוד תקווה!'' צעק הקברניט,מתגבר בקולו על הרוח. החיילים רצו לעבר הדרקונים,אולם רוכב אחד הניף את חרבו ויצר סביבו הילת אש קסומה. הדרקונים הסתערו על הספינה,שוטפים אותה בלהבות. הרוכבים ריסקו בחרבותיהם את התורן והצליפו בחייליו. הסיפון עלה בלהבות,והדרקונים שיסעו אותו לגזרים. הקברניט כשל על הסיפון,מטושטש מזעם. הוא תפס חנית מזדמנת והסתער על הדרקון הקרוב,החיילים ששרדו רצים מאחוריו. הוא הניף את החנית ופילח את כנף הנאנגור,ששאג בכאב. ''מוות!'' צעק הקברניט בזעם ונעץ את החנית שוב ושוב. הרוכב הנאריני התרומם באוכפו והנחית חרב רחבה על הקברניט,משסע את כתפו. הקברניט הוטח לאחור על הסיפון,דם פורץ מגופו. ראייתו הטשטשה. מזווית עינו ראה את הדרקון שתקף נחבט בסיפון הבוער,מפיל את החיילים שנותרו. הנבחר אותת בידו והדרקונים נופפו בכנפיהם והתרחקו מהספינה הבוערת. מחשבה אחרונה חלפה במוחו של הקברניט - ''מאין הגיעו הדרקונים?'' ואז צלל אל החשכה.


היסטוריה:
מאות שנים פעלה טאלאדר,אימפריית דמי הדרקון,בשלושה ערוצי לחימה - לחומה יבשתית,כמו שאר הצבאות,לוחמה ימית שכללה צי מפותח ולוחמה אווירית באמצעות להקות הדרקונים שלה. מספר שנים לפני פרוץ המלחמה העכשווית הגה טאראגון פרץ - אש,נציב לגיונות הדרום,את התוכנית לבניית נושאת דרקונים. טאראגון הבחין שהנאנגור (דרקונים) לא יכולים לטוס למרחקים ארוכים,ופעמים רבות נכשלים במשימותיהם - לאתר ולהשמיד ספינות אויב בלב הים - בגלל המרחקים הגדולים. הדרקונים נאלצו להמריא מהחוף אל לב הים,להילחם שם ולחזור בחזרה - משימה קשה ומתישה. טאראגון הגה רעיון חדש - ספינה שתשייט בים ותקשר בין היבשה למטרה. בהמשך שוכלל הרעיון לנושאת דרקונים,שממנה יוכלו הנאנגור לצאת ולחזור. טאראגון,המפקד על הצי של טאלאדר השקיע בתוכנית זמן ומשאבים,ובניית נושאות הדרקונים החלה לצבור תאוצה. עם פרוץ המלחמה הושקה נושאת הדרקונים הראשונה,שהוכחה כיתרון צבאי עצום. לבניית הספינות הושקעו מירב המאמצים,והם נשארו בגדר סוד צבאי ממדרגה ראשונה. הצי הולך וגדל במהירות,וניתן לקבוע בוודאות כי נושאות הדרקונים החלו עידן חדש של לוחמה בימות טייפון.

הצי:
הספינה הראשונה,כאמור,יוצרה לפני מספר שנים בודדות,והצי רק בראשית דרכו,אולם הכמות העצומה של המשאבים המושקעים בפרויקט ביססה את הצי כבר מההתחלה. הצי,נכון לזמן זה,מונה 50 נוד''ר,והוא הולך וגדל. המטרה כעת היא להגיע בשנים הקרובות ל150 ספינות,שיהפכו את טאלאדר למעצמה ימית. הצי מכיל נוד''ר משני הסוגים - 45 משחתות ו5 ספינות מערכה. כל פעילות הצי נמצאת במחוז הדרום,האחראי על הצי הימי של טאלאדר. הספינות מיוצרות בחמישה מספנות צבאיות הפזורות לאורך החוף,ועם השקתם הם נלקחות לבסיס (הימי) של הלגיון הקיסרי,אשר מחזיק בצי זה. כל המספנות שמורות ומאובטחות,ועל הנושא בכלל חלה סודיות מוחלטת.


מבנה הספינות:
קיימים שני סוגים של נוד''ר - המשחתות וספינות המערכה.

משחתת:
נושאות הדרקונים מסדרת המשחתות הם הסוג הנפוץ,הזול והקטן יותר בצי הנוד''ר. המשחתות משמשות למגוון תפקידים קלים - סיורים קצרי טווח,בסיס ימי נע לתקיפות קצרות טווח במטרות קרקעיות או ספינות בודדות,הנחתת לוחמים וליווי ציים. אורך כל משחתת הוא 25 מטר,והיא בנויה משני סיפונים. הסיפון התחתון מתחלק לאחסון אספקה וציוד,שורות המשוטים (2) ושטח קטנטן לנחתים. הסיפון העליון מחולק לשלושה - הירכתיים,בהם בנוי מבצרון המכיל את הקשתים ואת המפקדים,את האמצע,בו בנויים חמישה תאי דרקונים,בהם שוכנים הנאנגור במהלך השייט,והחזית השטוחה,המותאמת להמראה ונחיתה. המשחתת חמושה בלהב קטן בחזית,המשמש כאייל ברזל,וקטפולטה בירכתיים.

ספינת - מערכה:
נושאות הדרקונים מסדרת ספינות המערכה הם הסוג הנדיר והיקר יותר בצי הנוד''ר. עם זאת,ספינות המערכה הם הכוח האמתי של הצי. ספינות המערכה מיועדות לתפקידים קרביים יותר - סיורים ארוכי טווח,שליטה על טרטוריה ימית נרחבת,תקיפת ספינות אויב מלכתחילה,הנחתת גדודים שלמים ופיקוד על ציים. ספינת המערכה היא ככל הנראה הספינה המאסיבית ביותר בטייפון,וכמעט שאיננה ניתנת להבסה בדו - קרב. אורך כל ספינה שכזו הוא כ75 מטר,והיא מורכבת משלושה סיפונים. הסיפון התחתון מתחלק לאחסון אספקה וציוד,שורות המשוטים (3) ותאי מגורים לצוות. הסיפון השני מחולק לשניים - חמישים תאי לוחמים (שני לוחמים בכל תא) ועשרים עד חמשים תאי דרקונים,שם שוכנים הנאנגור במהלך השייט. תאי הנאנגור מיוחדים - תקרתם (הרצפה של הסיפון העליון) יכולה להיפתח (כמו דלת למרתף) כלפי פנים וליצור כבש מהתא לסיפון העליון. כאשר על הנאנגור להמריא,הדלתות נפתחות והם עולים אל הסיפון העליון,שועטים במסלול וממריאים למשימה. הסיפון העליון עצמו מורכב מירכתיים,אמצע וחזית. בירכתיים עומד התורן ועליו המפרש במרכז,ובצד הסיפון נמתח גשר הפיקוד המבוצר. גשר הפיקוד הוא מבנה מלבני,בו מתגוררים המפקד והקצינים,ומעליו בנוי צריח,המכונה גם המגדלור'.
הצריח צר מאוד,ובכל קומה מבין שלושת הקומות יש מקום לחמישה אנשים סך הכול. ראש הצריח עשוי מבדולח חצי - שקוף ובו תלוי גביש קריסטל קסום,המסוגל להאיר למרחקים. על ידי הגביש הספינה מאירה את דרכה ומתקשרת עם ספינות אחרות. האמצע והחזית של הסיפון העליון מוקדשים לדלתות הנפתחות לסיפון השני ולמשטח ההמראה הגדול.הספינה חמושה בתותח - קליע,המובנה בגשר הפיקוד,תותח להביור בחזית הספינה ומספר קטפולטות בצדדים.[/storyp]
 
אוקי,הפכתי הכל לקישורים,ככה שלא צריך להסתבך. אני מפרסם את הסכסוך - תיאור של מישורי הפרא וסקירה קצרה של מלחמת המישורים השלישית (המלחמה הנוכחית). לא הרחבתי הרבה,ואתם מוזמנים לשאול על מה שמעניין אותכם.

הסכסוך:

מישורי הפרא -
[storyp]
מישורי הפרא:

תושבים:
מישורי הפרא הם משכנם של בני הפרא,אולם כעת הם הפכו לשדה קרב בין טאלאדר לחדייב,ושני הצדדים החלו ליישב את המישורים באנשיהם.

ממלכה:
מישורי הפרא נמצאים בתת היבשת אונכמר,בין טאלאדר לחדייב. מישורי הפרא,כשמם,הם מישורי עשב עצומים ופראיים. את השטחים הנרחבים מנקדים מדי פעם עצים יבשים או חורבות עתיקות,ועדרים של חיות ששועטים במישורים הפתוחים. בני הפרא הקימו כפרים קטנים בכל רחבי המישורים,בעיקר במרכז,אך הם לא הקימו ממלכה או יצרו שלטון מסודר. אגדות רבות סובבות את מישורי הפרא. ידוע בוודאות שבני האנוש ששרדו את מבול האש מצאו את עצמם במישורים,שם התפלגו לשני סיעות ומשם החלה הנדידה לפאלאנדריון ולאסהאל. במישורי הפרא ישנן חורבות רבות מתקופת מבול האש, אוצרות אבודים ועתקים קסומים. המישורים נתפסים כקדושים בעיני רבים,ורק טבעי שהמקום יהיה שנוי במחלוקת. מה עוד שבשנים האחרונות מתברר שבמישורים קיים ריכוז גבוה מאוד של גבישי האש - חומר הנפץ שעלול לחולל מהפך במלחמות על פני טייפון. כעת מתחוללת המלחמה האחרונה בין פאלאנדריון לאסהאל על מישורי הפרא,מלחמה שתכריע לעד את הבעלות על המקום.

כאשר הסתיימה מלחמת המישורים השניה בכיבוש החדייבי של מישורי הפרא,החליטה מועצת השמש על צעד חכם והורתה לבנות מושבה בדרום המישורים. כאשר פלשו הלגיונות של טאלאדר אל צפון המישורים וכבשו אותם,הורה הקיסר לבנות מושבה טאלאדרית בדרום שתאזן את המצב. כעת יש שני מושבות יריבות במישורים,אחת בדרום ואחת בצפון,והמתח ביניהם מרקיע שחקים..

ניב (מושבה טאלאדרית): בשנת 1,800 פרצה מלחמת המישורים השלישית,וצפון מישורי הפרא נכבש על ידי הלגיונות. הקיסר אישר מיד ללגיון הקיסרי לבנות מושבה שתהווה בסיס ללגיון בתוך המישורים,והתוכנית יצאה לפועל. ניב משמשת כעת כבסיסו של הלגיון הקיסרי,משם הוא יוצא לתקיפות בעומק המישורים. במושבה יש בינתיים קרוב למאה בתים,והיא הולכת ומתרחבת. במושבה שוכן הפיקוד העליון שבמישורים,ומשם הוא מרכז את הפעילות הצבאית. משרד הצבא ומשרד החוץ של טאלאדר הקימו תת - משרד ניב ששולט במושבה. בראש המשרד עומד נורין להב - אש,מפקד הלגיון הקיסרי.

חול (מושבה חדייבית): לאחר מלחמת המישורים השניה הורתה מועצת השמש לבנות מושבה בדרום מישורי הפרא,ו'חול' קמה. בחול יש שני עיירות קטנות ובהם מתיישבים מחדייב,ועיר צבאית גדולה בשם עריקאת. עריקאת היא מרכז הצבא החדייבי שבמישורים,והיא בנויה על חורבותיה של עיר קדומה של אנשי החיה. בחול שולטים חמישה חברי מועצת השמש,נבחרים בכירים ביותר. בראשם עומד ראנון זעם - השמש,נבחר חזק וחכם שמנהל ביד רמה את המושבה.[/storyp]

מלחמת המישורים השלישית -
[storyp]
הסכסוך:

לפני כמעט 2,000 שנה,שינה מבול האש את מהלך ההיסטוריה. הוא השמיד את אנשי החיה,שמלכו עד אז ביד רמה בעולם,והציב את בני האנוש על במת ההיסטוריה. בני האנוש מצאו את עצמם במישורים הגדולים שכונו מאוחר יותר מישורי הפרא,ללא אנשי החיה ששיעבדו אותם. אולם גם בני האנוש הושפעו ממבול האש. האנרגיות הקסומות שינו אותם,גופנית ונפשית. אולם שינויים אלו לא היו אקראיים. כוחות קוסמיים הנחו את השינויים הללו לפי רצונם. ההיבטים,כוחות אלוהיים שהחלו לפעול בטייפון אחרי מבול האש,היו מפוצלים לשני קבוצות יריבות - היבטי הארץ והיבטי השמיים. מלחמה בין שני קבוצות אלו הייתה הורסת את טייפון,ושתי הקבוצות הסכימו לפעול דרך בני האנוש. כתוצאה מהשינוי המכוון,נחלקו בני האנוש לשני סיעות. הסכסוך בין שני הסיעות,שייצג כוחות חזקים יותר,החל. בין הסיעות פרצו מריבות,והם החליטו להיפרד. כל סיעה נדדה ליבשת אחרת,שהתאימה לה על פי טבעה. הסיעה שנדדה אל פאלאנדריון - עוצמת הפלדה,כונתה הסיעה הצפונית. הסיעה שנדדה אל אסהאל - בוהק הרקיע,כונתה הסיעה הדרומית. במשך העידן הקדמון,שנמשך אלף שנה,לא נפגשו שני הסיעות. כל סיעה התפתחה לבדה במקום מושבה,נאבקת נגד אויביה ובונה את ממלכותיה. לאחר אלף שנה,כשצילו של שליט - הכפור איים על טייפון,התערבו ההיבטים. הם בחרו מכל סיעה קבוצת גיבורים,והעניקו להם תכונות מיוחדות. הנבחרים היו מקושרים אל ההיבטים,ושימשו כשליחיהם עלי אדמות. הנבחרים הביסו את האויבים שאיימו על הסיעות,וכך החל עידן הביניים. עידן הביניים החל בכינונם של מועצות הנבחרים,שכיהנו כמנהיגי הסיעות. במשך 500 שנה,תקופה שכונתה 'תור הזהב',הסיעות התחזקו והתפתחו,אולם לא יצרו קשר זו עם זו. אמנם,המועצות נפגשו במישורי הפרא,אולם הפגישה נכשלה ונראה שהסיכוי הקלוש לשיתוף פעולה התפוגג. מחלוקת פרצה בשאלה על הבעלות על מישורי הפרא,אולם בתור הזהב לא נעשו צעדים ממשיים כדי לממש בעלות זו משני הצדדים. ואולם,לאחר כ500 שנה המועצות התפרקו וכל סיעה התפלגה לממלכות נפרדות. הממלכות שוקעות בעצמן מעט ושקט יחסי משתרר,אולם כעבור 250 שנה אסהאל נגררת למלחמת האמונות,ופאלאנדריון מנצלת את ההזדמנות. מלחמת המישורים הראשונה פורצת,ולאחר חודשים של לחימה,הן בים והן ביבשה,טאלאדר כובשת את מישורי הפרא. חדייב נחושה לנקום,אולם לא מגיבה באופן ישיר. היא אוספת מסביבה את שאר הממלכות הדרומיות ובתוכנית מתוחכמת היא גורמת לטאלאדר להיות שקועה במלחמה פנימית. כשטאלאדר מדללת את צבאותיה במישורים,אסהאל תוקפת בשני חזיתות במקביל,סאלטילון והמישורים. לסאלטילון נגרם נזק רב,והמישורים נכבשים במאמץ על ידי חדייב. פאלאנדריון מחכה להזדמנות לנקום,אולם לא עושה דבר עד שנת 1,800 - זמן פתיחת המערכה. השנים הם תקופת המעבר בין העידנים. נשק חם שמפותח בפאלאנדריון עומד לשנות את שדה הקרב,ודיווחים מדאיגים מצביעים על אויבים מסתוריים מהדרום. מלחמת המישורים השלישית פורצת,ונראה שגורל טייפון עוד לא הוכרע. זהו הזמן להכריע אותו.

המערכה:
בשנת 1,800 למבול האש מכנס אסדאר הלהבה המאכלת,קיסר טאלאדר,מועצה המורכבת ממלכי ארבעת הארצות ומיועציהם הבכירים ביותר. לאור הידיעות על מלחמה במדבר השממה,המועצה מחליטה על פתיחת מערכה שמטרתה כיבוש המישורים,וכל הממלכות מתחייבות לתמוך במערכה. שבועות ספורים לאחר מכן תוקף הלגיון הקיסרי את הבסיסים הצפוניים של חדייב במישורי הפרא ומלחמת המישורים השלישית מתחילה. הקרבות נערכים במספר חזיתות,כאשר כל חזית משפיעה על האחרת.

חזית המזרח: החזית המזרחית היא השטח של מישורי הפרא ומדבר השממה. בעקבות המלחמה במדבר השממה,שמנעה מכוחות חדייבים לתגבר את מישורי הפרא דרך היבשה,פלשה טאלאדר אל המישורים. הלגיון הקיסרי תקף בהפתעה את בסיסי הצפון של חדייב,השמיד אותם ופתח פתח למעבר של כוחות גדולים מטאלאדר. לגיונות הדרום והמרכז פלשו למישורי הפרא והשתלטו על הצפון,משמידים את העמדות החדייביות ומניסים את הניצולים. קווי חפירות ארוכים נוצרו לכל אורך מרכז המישורים כשאף צבא לא הצליח לגבור על האחר,והמלחמה נתקעה. הכוח החדייבי מונה 35,000 חיילים. הכוח הטאלאדרי מונה 40,000 חיילים.

החזית הימית: כאשר נודע למועצת המלכים על המלחמה במדבר השממה,הוחלט להטיל מצור ימי על מישורי הפרא כדי למנוע תגבור הצבא החדייבי דרך הים. נאנדוריל,ששלטה בים הסערות,שילבה כוחות עם טאלאדר והצי המשולב נערך מול חופי המישורים. הצי שמר את מישורי הפרא נצורים והצי הטאלאדרי אף הפגיז את העמדות שעל החוף. חדייב פנתה לא - סעירה,ששלטה בים הפנימי,ושניהם החליטו לפרוץ את המצור. נאנדוריל הדפה את הנסיון,ועד מהרה פרצה מלחמה ימית בין חדייב וא - סעירה לבין נאנדוריל,טאלאדר וסאלטילון.

חזית המערב: לאחר הנסיון הכושל לפרוץ את המצור הימי על מישורי הפרא ופריצת המלחמה הימית,החלה הנהגת סארין לתכנן חזית נועזת לסיום המלחמה הימית. בשיתוף פעולה עם סאלטילון תוכננה פלישה דרך הים אל תוככי א - סעירה,גרימת נזק ומיטוט הממלכה,על מנת להוציא את הצי הא - סעירי מחוץ לחזית הימית. הצבא הסאריני מוכן לפלישה ועומד לבצע אותה בזמן הקרוב.

סאלמידאר: בעוד המלחמה משתוללת בין פאלאנדריון ואסהאל,צבאות סאלמידאר מתכוננים לפלישה. פשיטות וסיורים מסאלימדאר מופיעים בתדירות הולכת וגדלה,ולא רחוק היום בו יפליגו ציי הענק של אל הנחש,מובילים אלפי לוחמים לכיבוש טייפון. ממלכות אסהאל מתחילות לשים לב לנעשה,אולם אינם מודעות להיקף התוכנית. רק שיתוף פעולה מלא בין פאלאנדריון ואסהאל יוכל להציל את שני היבשות,אולם שיתוף פעולה כזה נראה כבלתי אפשרי.
מבחינת המשחק המערכה נפתחת בשנת 1,805 - חמש שנים לאחר תחילת המלחמה.


מלחמת המישורים השלישית - תיאורי קרבות:​

1,805 למבול האש,
היכל המלחמה,המצודה הקיסרית,איסטאריון,טאלאדר.


דלתות העץ הכבדות נפתחו לרווחה והקצינים הבכירים הצדיעו כשקיסר טאלאדר,אסדאר הלהבה המאכלת,נכנס להיכל בצעד מהיר. הקיסר החווה בידו,הקצינים התיישבו ומועצת המלחמה נפתחה. ''כפי שכולכם יודעים,המערכה במישורי הפרא נעצרה'' פתח הקיסר. ''לפני חמש שנים,כשהתחלנו את הדאשיבה,התקדמו כוחותינו במהירות. הלגיונות פרצו את קווי ההגנה החלשים שבצפון והרסו כל בסיס שעמד נגדם. תוך זמן קצר,החלק הצפוני של מישורי הפרא חזר לידינו. אולם כשהגיעו הלגיונות אל מרכז המישורים,הם נתקלו בקווי הגנה חזקים,בביצורים ובחפירות. כפי שראינו בתקופה האחרונה,פריצת הקווים הללו היא משימה קשה שתעלה לנו במחיר כבד מכפי שנוכל לסבול. עלינו לנקוט בפעולה מהירה ועוצמתית שתמחץ כל נסיון להתנגדות ולא תגרר למלחמת התשה עקובה מדם. על כן,החלטתי לקבל את תוכנית הקרב של נציב הלגיון הקיסרי. נורין להב - אש,פרוס את הצעתך''. נורין להב - אש,נציב הלגיון הקיסרי,קם ממקומו ושטח את תוכניתו. ''על מנת לסיים את כיבוש המישורים במהירות,אנחנו חיייבים למוטט את מרכז העצבים של האויב. קווי ההגנה שבמרכז אינם מאפשרים לנו לעשות זאת בדרך היבשה,ולכן אני מציע תקיפה משולבת,ימית ואווירית,בעורף האויב''. הקצינים התלחשו ביניהם. ''המתקפה שאתה מתכנן תהיה מתקפת בזק. איך מתקפה כזו תוכל למוטט ולהכריע את הצבא החדייבי?'' הקשה קצין צעיר. ''אנחנו לא נתקוף מטרות רגילות,'' השיב נורין. ''אנחנו נתקוף את מרכז העצבים של הצבא החדייבי. אנחנו נתקוף את עריקאת''. על פני הקצינים שבחדר נראו הבעות אי אמון. מספר קצינים החלו למחות,אולם הקיסר השתיק אותם. ''מספיק. ההחלטה כבר התקבלה. אנחנו חייבים להכות את הצבא החדייבי במהירות,וזוהי הדרך היחידה שלנו. התקיפה תחול השבוע. כל כוחותינו האוויריים יפשטו על עריקאת,במקביל להפגזה ימית כבדה נגד כל בסיסי החוף. המתקפה הזו תשתק את הצבא החדייבי ותתן לנו מצע טוב לפתוח במתקפה כללית על קווי הביצורים. החלו בהכנות למתקפה''.


1,805 למבול האש,
הפרמידה האדומה,מרכז עריקאת,מזרח מישורי הפרא.


ראנון זעם - השמש,חבר מועצת השמש ושליט המושבה חול,ניצב באולם המעוטר שהיווה את בסיס הפירמידה האדומה,שהייתה מרכז הפיקוד העליון בעריקאת. ראנון שקע במחשבות על המערכה המתקדמת באטיות,מתעלם מהמולה ששרה במקום גם בשעת בוקר מוקדמת שכזו. צל שכיסה את הצוהר דרכו חדר האור לאולם קטע את מחשבותיו. כשהעיף מבט מעלה,הצל כבר נעלם,אך דרך הצוהר נשמעו צעקות אימה,שאגות ונהמות. ראנון הסתובב במטרה לצאת לרחוב ולגלות את פשר המהומה,אך חריקת אבן עזה עצרה אותו. טלטלה עזה עברה בפירמידה,ואבנים רופפות זעו במקומם. קולות התרסקות עזים נשמעו מהקומות העליונות,וראנון שלף את חרבו והחל לרוץ במעלה המדרגות שהובילו לראש הפירמידה. בעודו רץ נרעדה הפירמידה פעמים נוספות,והוא הוטח ארצה. ראנון קם במאמץ ומשך את עצמו אל ראש הפרמידה,משטח שטוח הפתוח לרוחות,ממנו נשקפה עריקאת כולה. ראנון הביט בצלעות הפרמידה ונשימתו נעתקה. על צלעות הפרמידה נתלו עשרות דרקונים,נאחזים בטפריהם באבנים העתיקות. הדרקונים הלמו באבנים ופערו בפרמידה חורים גדולים מספיק כדי שעשרות רוכבים בשריונות ישתלשלו דרכם אל תוך המבנה. שאר העיר בערה. להקי דרקונים עופפו מעל הבתים והמחנות,צובעים את השמיים באדום או מנחיתים לוחמים. נאנגור ארוך חלף לידו ונאחז בטפריו בפרמידה. ראנון זעם - שמש הניף את חרבו המעוקלת שהבהיקה באור זהוב והסתער על הדרקון. בקול צליפה שיסע ראנון את צידו של הדרקון,ששאג בכאב והצליף בזנבו. מגן זהוב שהבליח פתאום חסם את המהלומה וראנון זינק בזעם על גב הדרקון. רוכב מופתע החל להסתובב אחורנית אך ראנון ערף את ראשו באבחת חרב. הוא תפס בקרן קטנה בראש הדרקון כדי לייצב את עצמו ונעץ את החרב בראש הדרקון,מפלח קשקש,בשר ועצם. הדרקון פרפר והנבחר זינק אל הפירמידה,רגע לפני שהגופה המפותלת צנחה ארצה ומחצה כמה סוחרים מבוהלים. הנבחר סקר את העיר שנפרשה מתחתיו. הוא קילל בזעם כשראה את ראשוני הדרקונים מזנקים לאוויר והבין שלא יהיה פה קרב. הם לא מתכוננים להישאר. ראנון היה חייב להודות שזה היה מבריק. כמות הדרקונים הגדולה כמעט החריבה את העיר בזמן קצר,בלי להיכנס לקרבות ארוכים. לפחות הם לא יישארו בחיים. נבחרי השמש החלו להתארגן מחדש,והובילו קבוצות של לוחמים וקשתים אל מול הדרקונים. מאזן הכוחות כבר החל להשתוות,אולם תקיעת חצוצרות הורתה על נסיגה. רנאון קילל. הם לא מתכוונים להישאר!לא היה זה קרב אלא פשיטה ארורה. הדרקונים כבר החלו לזנק מהרחובות,ממחנות החיילים ומהריסות הבתים. אורות זהובים הבזיקו והפילו דרקונים,וראנון הצטרף אליהם בלא תקווה. היה זה מעט מדי ומאוחר מדי. בעריקאת אומנם שכן הפיקוד העליון,אולם לא הייתה בה נוכחות צבאית גדולה. עוד ועוד דרקונים המריאו והצטרפו ללהק הגדול שהתרחק מהעיר העולה בלהבות. ראנון קרס על ברכיו בייאוש,מתעלם מהלהבות. הם נכשלו.[/storyp]

אתם מוזמנים לבחור על מה אתם רוצים שאני ירחיב. לדוגמה,להמשיך את תיאורי הקרבות. או לפרט על נקודה מסוימת. מה שבא לכם.
 
מממ,תפנית מעניינת.אני מבין שטייפון הפך מעולם שמבוסס על מסעות הצלב לעולם שמזכיר יותר את מלחמת העולם הראשונה.זה מעניין,אבל זה דורש מכם יותר עבודה על איך לשלב את הדמויות בסכסוך שהוא יותר סטטי מטבעו.אחת הדרכים לעשות את זה שכבר התחלתם בה היא לגוון את מספר החזיתאות ולהפוך אותן למגוונות יותר.דבר חשוב שני הוא להפוך כל חזיתליותר מורכבת וממעמיינת,כדי שהמערכה תרגיש מעניית ומציאותית ולא כמו מלחמת שוחות מתמשכת,כי זה די ישעמם שחקנים לתקוף
שוחות במשך קמפיין מתמשך. תוספו פירוט על מישורי הפרא,מקומות חשובים שנלחמים סביבם,סודות שיכולים לתרום לצד שישיג אותם וכו,והכי חשוב רעיונות להרפתקאות ומשימות לדמויות.
 
חזרה
Top