"לא בדיוק." עונה אלטון לזולג'ין, "זה שיש לנו 2 מתוך 4 הבנות של סירונה בצד שלנו לא אומר שהן שוות כוח, אסטל מעולם לא ידעה שהיא נסיכת חצר החורף ולכן כל הכוח שלה פראי וחסר שליטה, אני לא יודע על חצר האש." הוא מסתכל על נל, "אבל אני יכול רק להניח שגם אתה לא בדיוק בשליטה בכוחות שלך, או מסוגלת לשלוט בכל האש בעולם." הוא מסביר, "אם נרצה ואם לא, קירה חזקה משתיכן יחד בשלב הזה, והבת הרביעית כנראה חזקה כמוה, תוסיף לזה שלסירונה עדיין יש את הצייד הפראי, את צבא הפיות שלה, ואת העובדה שהיא עצמה אלה לכל דבר." אלטון מניד בראשו. "כדי לנצח את סירונה אתם צריכים לעשות את זה ברגע הנכון. ובדרך הנכונה." הוא קם מהשולחן, נראה שנמאס לו לשבת. "לחצר הקיץ יש כוח שאין לחצרות האחרות, יצא לי להיתקל בו באופן אישי, כמו שסיפרתי לכם, הפיה ההיא שלחה אותי ואת החברים שלי לעבר, אז היא אמרה שהלכנו לזרם זמן אחר, ולכן כל מה שעשינו שם לא השפיע על העולם שלנו, אבל אני מאמין שיש בכוחן גם כדי לשלוח מישהו לזרם הזמן שלנו. כמו שלחצר החורף הייתה היכולת להרים את הערפל מסביב לטיר-נא-נוג שעיקב את הזמן כלפי כל מי שבפנים, וכמו שלחצר האש יש את היכולת להפיח כוח חיים בכל דבר. לחצר האמדה יש את היכולת לשלוט בזמן, או לפחות לפתוח את שערי הזמן והחלל. הסיכוי היחידי שלנו הוא להשתמש בזה. כדי שתוכלו לנוע בחזרה ליום בו סירונה הובסה על ידי האלים, להגיע לטיר-נא-נוג ולסיים את מה שהאלים התחילו, רק ביום ההוא סירונה תהיה חלשה מספיק, וההגנות מסביב לאי עוד לא יהיו קיימות, כדי שיהיה אפשר לשנות את הגורל של העולם שלנו."
הוא מתמתח קצת, "הבעייה שכמו שזה נראה, רק קירה מסוגלת לעשות את זה, וכרגע קירה לא בדיוק בצד שלנו. גם אם שלוש האחיות שלה יהיו איתנו אני חושש שזה לא יספיק. אנחנו חייבים להביס את קירה, או לגרום לה לשנות צד. שני הדברים דורשים את אותו דבר : להב הסתיו." הוא אומר, "אם להב הסתיו יישבר, נשמתו של מיילו תחזור, ומעבר לעובדה שהוא יותר מראוי לקבל את השקט שלו, הוא יהיה היחידי שיכול להעביר את קירה צד, למעשה אני מאמין שהיא אפילו לא מודעת לזה שהנשמה של אהובה תקועה בחרב שהאביר שלה משתמש בוה. מילו יהיה מסוגל לשכנע את קירה לפתוח את שערי הזמן והחלל כדי לשלוח אתכם לשם, ולהגיע לשערי המצודה ברגע בו סירונה תהיה חלשה ביותר. האפשרות השנייה היא להשתמש בלהב הסתיו כדי להרוג את קירה, ואז להשתמש בכוח של החרב בשביל ליצור נסיכת פיות חדשה משלנו, שתפתח בשבילנו את הזמן. קשה לי עם הפתרון הזה, בעיקר כי אני חושב שקירה היא לא האשמה בכל הסיפור, כמו גם שאני מרגיש שלהרוג אותה יהיה בגידה במיילו. אבל הוא קיים. שני הפתרונות האלה הם הדרך היחידה לנצח במלחמה, לפני שסירונה תחליט ללכת לאסוף את הבנות שלה בעצמה. ואז האבדון שאתם רואים בחוץ יראה כמו אחו שקט ביחס לכוח שהיא יכולה להפעיל. גם אם חמשיה אלים ירדו להילחם בה, היא תנצח אותם. כוחם שלה, והם יודועים זאת."
אלטון מתחיל להתלך מעט בחדר, "כך או כך, כדי לעשות את זה, צריך להגיע לקירה עצמה. ואני חושב שעכשיו יותר מתמיד היא הולכת להסתגר בעצמה. כדי לפגוש בקירה צריך עדיין לחצות את הצלקת ולפגוש בה בטירת-שלג, להביס את אביר הדמעות, ואז לבחור את הפתרון שתרצו, לשם כך אנחנו צריכים צבא, ואנחנו צריכים למצוא את הנסיכה הרביעית, הפרפר הלבן." הוא מסביר, "אני יכול לספק לכם את צבא רעגיה, קטן ככל שיהיה בשלב הזה, אני מאמין שכבר הצלחתם לפגוש בסרין ובסבסטיאן בגלקוס, גם הם יצטרפו למאבק, אני אדאג לזה. אבל זה לא יספיק. תצטרכו כוח נוסף." הוא פונה לזולג'ין. "עמך הוא היחידי שמסוגל להילחם בפיות כרגע, סירונה רואה בכם כלא יותר מברברים שסוגדים לרוחות עתיקות, רוחות שהיא צדה לאורך כל השנים האלה, בעוד כל שאר הגזעים עברו טבח נורא, הטרולים שרדו את ההתערורות של סירונה בהצלחה כלשהי, אם הם ואנחנו צריכים לשרוד, אנחנו צריכים שהטרלים יגיעו גם לשדה הקרב. אחרת אנחנו נישבר על חומות טירת שלג, ונהירג כולנו."