• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז Lore and Legends יצא לאור, היסטוריה חזותית של מבוכים ודרקונים חמש

ספר ההיסטוריה החזותית Lore and Legends יצא לאור לפני מספר שבועות אלו, ואם מסתכלים על הקודם שלו - Art&Arcana הוא יהיה ספר חובה לכל חובב מבוכים ודרקונים, ובעיקר לחובבי מהדורה חמש.
מדובר בספר עב כרס שמאגד תחתיו את ההיסטוריה של מבוכים ודרקונים 5 בעשור החולף, מי היה מאמין שכבר עברו עשר שנים? בכל מקרה, Art and Arcana היה מצוין, אחד מהספרים האהובים עליי. אם Lore and Legends יהיה דומה אליו זה יהיה עוד ספר שתענוג לקרוא ולהתבונן - ואז ללמוד כל מיני דברים מגניבים ואזוטריים על המהדורה - אפילו עבורי, שכבר לא משחק חמש מעל שנתיים.
הנה תיאור הספר:
An illustrated guide to Dungeons & Dragons’ beloved fifth edition told through interviews, artwork, and visual ephemera from the designers, storytellers, and artists who bring it to life.

When the reimagined fifth edition of Dungeons & Dragons debuted in the summer of 2014, the game was on the brink of obsolescence. But within a few short years, D&D found greater success than it had ever enjoyed before, even surpassing its 1980s golden age. How did an analog game nearly a half century old become a star in a digital world? For the first time, Lore & Legends reveals the incredible ongoing story of Dungeons & Dragons fifth edition from the perspective of the designers, artists, and players who bring it to life. This comprehensive visual guide illuminates contemporary D&D—its development, evolution, cultural relevance, and popularity—through exclusive interviews and more than 900 pieces of artwork, photography, and advertising curated and analyzed by the authors of the bestselling and Hugo Award–nominated Dungeons & Dragons Art & Arcana.
DnD Lore and Legends cover.jpg

איך עדיין לא פתחת את Art & Arcana?
תעצור הכל ותעשה את זה עכשיו :)
באמת ספר מדהים, עם המון נוסטלגיה, דברים מגניבים שלא הכרתי ועוד. זה מסוג הספרים ששווה לקרוא פעם בשנה / שנתיים מחדש.

יש כל כך הרבה Art ל5E, שזה בהחלט מצדיק ספר משלו.
אציין שחלק יחסית גדול מהאמנות של 5E היא מחזור של אמנות ממה' 4 (ואפילו כמה מ3.5).

באמת שאני לא ממש מבין כמה אפשר להצדיק ספר שלם רק על ההיסטוריה החזותית של 5. אמנות ומאגיה היה ספר מצוין (סקרתי אותו) אבל מה שהיה מעניין בו זה ההיסטוריה ולראות איך היא התבטאה בשינויים האמנותיים. המקור של מפלצת החלודה, הבוליט, ועוד מספר מפלצות אייקוניות מבטא את זה במיוחד. הסקירות על איך מפלצות מסוימות שינו את עיצוביהן במרוצת השנים, וכו' וכו'.
הספר הזה מרגיש שונה. קודם כל, נשמע שהוא מתמקד בראיונות. ובכללי, (ואולי אני סתם פסימי) הוא מרגיש כמו ניסיון לרכוב על ההצלחה של הספר הקודם.

איך עדיין לא פתחת את Art & Arcana?
תעצור הכל ותעשה את זה עכשיו :)
באמת ספר מדהים, עם המון נוסטלגיה, דברים מגניבים שלא הכרתי ועוד. זה מסוג הספרים ששווה לקרוא פעם בשנה / שנתיים מחדש.
אני אפתח! פשוט כשיש לי זמן זה הולך לרוב לקריאת הרפתקה/קמפיין או צביעה :)
באמת שאני לא ממש מבין כמה אפשר להצדיק ספר שלם רק על ההיסטוריה החזותית של 5.
אוהו, תתפלא, מכשפי החוף עשו מזה אימפריה :)
כשאני אומר להצדיק התכוונתי למסה של הארט, לאו דווקא שיש שם משהו פורץ דרך וכמובן כפי שאמרת יש גם דברים ממוחזרים.

הוא מרגיש כמו ניסיון לרכוב על ההצלחה של הספר הקודם.
זה נניח משהו שיושב לי יותר בהיגיון כשמדובר במכשפים :)

למה צריך להצדיק את Lore and Legends?
מי שרוצה שיקנה, ומי שלא רוצה לקנות... שלא יקנה. המון אנשים אוהבים אומנות, זה משהו שמוכר ספרים - ולא כולם טורחים לקנות את כל הספרים או עוקבים אחרי כל פרסום כזה או אחר של מכשפי החוף.
מסכים שזה ספר יותר ממוקד ופחות רלוונטי לשחקנים זקנים (סליחה, וותיקים :p) אבל עשר שנים זה פרק זמן נכבד ויש הרבה אומנות שיצאה לאור.

אז לא יודע עד כמה הספר מוצלח או לא, אבל הביקורות באמזון די משבחות (למעט בחור שלא הבין שמדובר בספר אומנות ולא בספר פלאף) אז אזמין אותו בהמשך - גם אם הוא יהיה רק חצי מ Art & Arcana, זה עדיין יהיה אחלה ספר.

במאמר מוסגר - ברור לי ש Art & Arcana יהיה פופולרי יותר כי הוא פונה לכל חובבי מבוכים ודרקונים, בעוד שיש המון אנשים שמתעבים כל דבר של מבוכים ודרקונים 5 או של מכשפי החוף, אז הקהל של L&L קטן יותר.

ספר אמנות זה מגניב ואני בעד. ספר היסטוריה חזותית על העשור שבו האמנות בקושי השתנתה (וזה ממש היה חלק בarts & arcana שלא נתנו למהדורות חדשות יותר כל כך הרבה תוכן כי הכיוון האמנותי שלהן היה סולידי מההתחלה, בניגוד למהדורות ישנות שם היה יותר על מה לדבר) פחות לדעתי. אני חושב שזה עניין של איך הם משווקים אותו מאשר אם יש לו הצדקה או לא.

חזרה