• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 Curse of Strahd Legendary Edition - דיון לגבי השתתפות שחקנים ברכישה

BadBug

פונדקאי ותיק
רציתי להעלות לדיון את העניין הבא:
לקללתו של סטראהד (הרפתקת 5E שנחשבת לאולי הטובה ביותר למי שלא מכיר) יצאו ערכות שונות ו-Curse of Strahd Legendary Edition היא כנראה הכי מושקעת מבינהן.
מדובר בערכת סופר דופר פרמיום עם פרקים מחולקים לחוברות נפרדות, מפות, פרופים, קלפים, תוספות ועוד ועוד...
מה שכן היא ערכה יקרה מאד (באיזור 1500 ש"ח!) כיאה לערכות שמוציאים Beadle and Grim ל5E.

מה שאני שואל בעצם, האם לדעתכם סביר לבקש משחקנים בקבוצה חדשה שמוקמת, להשתתף ברכישה של של ערכה כזו (יוצא בערך 250 ש"ח לכל אדם בחבורה כולל המנחה).
אני יוצא מנקודת ההנחה שההרפתקה תמשך שנה וחצי עד שנתיים, אם שחקן עוזב בחודשים הראשונים כספו יוחזר.
מה אתם חושבים?

לרוב אני לא שש לבקש להשתתף ברכישות מצד שחקנים (אני עצמי במצטבר הוצאתי המון על התחביב ואוהב להשקיע במשחקים שלי) אבל מדובר כאן בערכה פנומנלית שמשדרגת בכמה רמות את חווית המשחק ותחסוך עשרות רבות של שעות עבודה.

מצרף קישור להתרשמות:

כן, כמובן שזו שאלה/הצעה שאני אציג (אם בכלל) בפוסט הגיוס.
לגבי האם השחקנים מעוניינים, אז אני מניח שלא כולם, אפשר להנות לא פחות גם מ"תאטרון המחשבה" וזה באמת אחלה, אני יכול להריץ גם כך, אבל פרופים זה מגניב ועוזר מאד לאימרסיה.

אני חושב שהקושי הגדול פה הוא סכום חד פעמי גדול (קשה לתפוס מיד שמדובר על כמעט שנתיים משחק) וגם ההתחייבות למשחק לזמן כל כך ארוך.

נשמע לי לגמרי הוגן וסבבה, זה גם תמורה ישירה לשחקנים ומשדרג את החוויה לכולם.
בנוסף, כל מה שמפשט את העבודה למנחה זה בכלל מצוין בעיניי. מה שמאפשר למנחה לייעל את ההכנה למשחק ולהשקיע זמן בעוד דברים (או במשפחה) זה אחלה.

נ.ב. אני מבין שתריץ את ההרפתקה עם חמש?

נ.ב. אני מבין שתריץ את ההרפתקה עם חמש?
רוב הסיכויים שכן, למרות שכבר שבעתי מהשיטה, זו הרפתקה שאני מרגיש שאני מוכרח להעביר ולחוות בעצמי והמרות שלה ידרשו ממני המון אנרגיות וזמן מעבר ממה שממילא הנחייה של הרפתקה רשמית ב5e דורשת 😅

אני חושב שזה לגיטימי כאשר אתה מדגיש מראש שזה חלק מהעניין בלהצטרף לקבוצה. וזה מאוד הוגן בהתחשב בכך שגם אתה משתתף ברכישה ולא מפיל את זה על השחקנים כמס מנחה למנחה.
אפילו הייתי אומר שאל תחזיר את הכסף כדי ליצור מחוייבות.

1500??? 😯
אני מכיר מהדורה מיוחדת של ההרתפקה הזאת, אבל זה לא מה ששמת.
מטורף הסכום, זכור לי שלפני איזה שנתיים או משהו כזה ראיתי מהדורה מיוחדת, אם אני לא טועה בבוקדיפוזיטורי בערך באיזה 400-500 שקל, פלוס מינוס. זה לא קרוב למה שאתה מדבר עליו.
לגבי מה שאני ראיתי, אני זוכר שזה היה די מרשים. לא בטוח אם שווה את העלות, אבל אם מישהו בטוח שהוא רוצה להריץ את ההרפתקה וסגור על זה ויש לו שחקנים אז יש מצב.

לגיטימי לבקש, אבל כולם כמובן צריכים לדעת ולהסכים מראש, צריך כמובן גם שידעו מה מקבלים בתמורה לכך. הם צריכים להבין מה הם מקבלים מזה פרט לריצוי ה"גחמות של השה"מ"

T The New Paladin אתה כנראה מדבר על גרסת ה- Revamped: שהיא גם אחלה, אבל לא מתקרבת לLegendary.

כן זה בהחלט סכום מטורף, לא הייתי רוכש כזה רק לעצמי, אבל אני חושב על זה שרכישה משותפת של קבוצה יכולה להיות שדרוג משמעותי לחוויית המשחק.
כמובן שבהסכמה ורצון מצד כולם לפני שבכל מתחילים.

מצד שני יש כמה בעיות בכיוון הזה -
1. אני חושש לחסל פוטנציאל של המון שחקנים טובים שירתעו מהסכום החד פעמי הזה.
2. מתאר לעצמי שמרגע ההזמנה ועד שזה יגיע יעבור הרבה זמן...

כן, זה היה ה-revamped.

1. אם שחקנים רוצים לשחק בזה, אז זה נראה לי שזאת לא בעיה אם יש כמה שחקנים ומדובר ב-250 שקל לשנה-שנה וחצי. כשחושבים על זה ככה זה ממש לא נורא לדעתי. זה כנראה ירתיע חלק, אבל אם אתה מוצא כמה שחקנים זה מספיק, אתה לא צריך למצוא 100 שיהיו איתך בעניין.

2. לא יודע על איזה קבועי זמן אתה מדבר, אבל בזמן הזה אתה יכול ללמוד את ההרפתקה מהספר הרגיל,/דיגיטלי, מה שיש לך

שמע, לי זה לא עושה את זה בכלל. אבל אתה פונה לקהל אחר שמחפש חווית פרמיום, תשלום חד"פ של 250 שקל להשתתפות זה ממש מעט ביחס לתשלום עבור מפגש עם "מנחה מקצועי". אם אתה רק רוצה להריץ את "קללת סטרהד" אז אולי אין צורך בכל החבילה, אבל אם אתה רוצה להריץ את זה כחווית פרימיום עבורך ועבור השחקנים - לך על זה.

אם אתה מוצא כמה שחקנים זה מספיק, אתה לא צריך למצוא 100 שיהיו איתך בעניין.
אתה צודק, העניין לא מאסט עבורי, אבל אני מרגיש שזה יכול לתת חוויה מאד איכותית ולהקל עליי את העבודה המורכבת גם כך של תכנון, עריכה, הרצה ועוד...
לא יודע על איזה קבועי זמן אתה מדבר, אבל בזמן הזה אתה יכול ללמוד את ההרפתקה מהספר הרגיל,/דיגיטלי, מה שיש לך
את זה בכל מקרה התחלתי כבר זמן מה :)

שמע, לי זה לא עושה את זה בכלל. אבל אתה פונה לקהל אחר שמחפש חווית פרמיום, תשלום חד"פ של 250 שקל להשתתפות זה ממש מעט ביחס לתשלום עבור מפגש עם "מנחה מקצועי". אם אתה רק רוצה להריץ את "קללת סטרהד" אז אולי אין צורך בכל החבילה, אבל אם אתה רוצה להריץ את זה כחווית פרימיום עבורך ועבור השחקנים - לך על זה.
כן, זה לחלוטין לא חובה ואני בטוח שאני יכול להרים אחלה קמפיין גם בלי כל מה שיש שם ובכל זאת, אם מדובר בשנה וחצי-שנתיים למה לא להנות מחוויה איכותית.

אני רוצה להוסיף קטנוניות נוספת ומתנצל מראש, סתם דברים שעוברים לי בראש:

לפני שנתקלתי במהדורה המדהימה הזו, חשבתי שהמינימום שאני אבקש ממי שנכנס לקבוצה, זו השתתפות זעומה במפות הדיגיטליות של רול20.
בעקרון חוץ מהמפות עצמן שהן מצוינות בייחוד אם אני הולך להציג אותן על מסך שולחני, כל המידע מסודר שם בצורה מובנית ואין צורך ברוב המקרים לעבוד קשה על האלמנט החשוב הזה.
עכשיו החשש הקטן שלי הוא שבערכה הזו אולי לא יהיו כל המפות שנמצאות בחבילה של רול 20 ובכל מקרה זה לא יאפשר לי להציג אותן דיגיטלית בלי עבודת הכנה מאומצת לפני (הכנסה לרול 20, התאמה לגריד, ערפל מלחמה ועוד...).

אז כמו שאני רואה את זה ואני חושב בקול רם, האופציות הן:
1. לרכוש קבוצתית את הערכה ולהסתדר עם הדברים המעולים בה אבל יתכן שפה ושם יחסרו מפות בגודל מתאים לשולחן.
2. לרכוש את הערכה +את ההרפתקה ברול 20 ואז יש הכל מהכל.
3. לרדת מהעניין של הערכה, לרכוש רק את ההרפתקה של רול 20 וזהו (יצריך ממני המון השקעה והכנה של פרופים).

אה, אם אתה מתכוון להריץ מקוון אז ברור שלוותר על הערכה, היא מיועדת למשחק שולחני.
לא לא, אני מתכוון להריץ פרונטלי, אבל הטעות שלי, לא הסברתי כראוי:

כרגע (כל עוד אני בדירה הנוכחית) יש לי את הפריווילגיה להריץ משחק על מסך שולחני (שזה מגניב לגמרי), מה שאני עושה זה מציג מפה דרך רול20 מחשבון מנחה ובטלוויזיה פותח בראוסר של חשבון שחקן (כך שהשחקנים רואים את חלקי המפה שאני בוחר להציג להם בזמן אמת).
בקיצור כל הרול20 נועד רק להקרנה קלה של המפות כולל הגרידים.

מקווה שאוכל למצוא שחקנים שיראו את היריעה הרחבה להשקיף קדימה, שיהיו מוכנים להתחייב לפרק זמן כזה וכמובן שיתנו בי אמון להוביל אותם אל תוך ההרפתקה המדהימה הזו :)

מקווה שאוכל למצוא שחקנים שיראו את היריעה הרחבה להשקיף קדימה, שיהיו מוכנים להתחייב לפרק זמן כזה וכמובן שיתנו בי אמון להוביל אותם אל תוך ההרפתקה המדהימה הזו :)
אתה יכול לקחת שחקנים שאתה מכיר ושיכולים להיות מעוניינים. גם אם לא תמצא 4/5 כבר תהיה לך אולי חצי קבוצה.
תכתוב פוסט שיווקי טוב בפייסבוק לסטראהד ולכל התוספות שדיברת עליהם ואני מאמין שתמצא קבוצה של שחקנים שהם בעניין :)

שאלת סקרנות, איפה אתה בשלב של הקריאה ומה דעתך עד עכשיו?

תודה!
T The New Paladin לשמחתי אני מנוסה בהרצת קמפיינים של מו"ד ובכתיבת פוסט גיוס מפורט ומלהיב ולדעתי תוך כמה שעות אני הולך לקבל עשרות פניות משחקנים (בין היתר כי אני גם מוכר קצת בקהילה) אבל כאן מודה שזה מצב מיוחד/שונה כי יש לי פה בקשה של סכום לא קטן (למרות שכמו שאמרנו זה הוגן לגמרי בטווח של שנה שנתיים ןגם אני משתתף כמובן בתשלום).

מוקדם עדיין לכתוב את הפוסט, אני בינתיים בעבודת הכנה רצינית ומאסיבית כמו שאני אוהב :)
זה אומר לקרוא מכריכה לכריכה, להתייעץ עם מנחים שהריצו את ההרפתקה בארץ ובעולם, לערוך, להוסיף, להוריד, לעשות את ההרפתקה שלי ורק אז נתחיל :)

עשיתי סקר קצר בקרב חלק משחקני העבר שלי והנה כמה תובנות:

1. היו מוכנים לשלם בתנאי שמכירים את שאר השחקנים והמנחה, דבר שאני מסכים איתו אבל זה בעייתי אם מדובר בגיוס קבוצה חדשה.
2. מישהו אמר לי: "הכל מאוד יחסי כמובן 250 על פני שנה וחצי זה כלום ושום דבר אנשים לוקחים 150 שקל למפגש מכל שחקן"
שתכלס זה באמת נכון.

אני שמח שבגדול הכיוון חיובי, רק שיש חשש מהרכב הקבוצה (חשש טבעי ולפעמים מוצדק).

חזרה