• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שינוי בחוקי פורום חיפוש שחקנים, מנחים וקבוצות משחקי תפקידים

לאחר התייעצות החלטנו לשנות את כללי פורום חיפוש שחקנים, מנחים, קבוצות.
כעת, אנחנו דורשים לציין גילוי נאות במידה ומדובר בהנחיה בתשלום, גם מהמפרסמים נושא חדש וגם מהמגיבים לנושא קיים.

כדי לעזור לכך, הוספנו שאלה חדשה בפורום, שהשחקנים יוכלו להצהיר מראש מה הם מחפשים בצורה שזה יהיה גלוי לעין ולא לקבל פניות שאינן רלוונטיות והשה"מים יוכלו לתאם ציפיות.
השאלה החדשה היא "בתשלום?" כשהתשובות האפשריות הן "לא/אולי/השתתפות בהוצאות/בהודעה מראש/כן/אחר".

במידה ויש אפשרויות נוספות שתרצו להוסיף כתשובה לשאלה או חוקים נוספים שלדעתכם אנחנו צריכים לשנות אתם מוזמנים להעלות את זה פה.

תודה, תודה, תודה!
זה ממש חשוב ואני אומר מהכרות אישית את הנושא.
אין בעיה לגבות תשלום כל עוד יש שקיפות והצד השני יודע מזה ועדיף גםלפני ההתקשרות הראשונית.
לא יודע איך אפשר לעשות את זה, אבל הייתי רוצה ששחקנים חדשים ידעו שהתחביב בבסיסו ובמקור, לא בהכרח דורש תשלום להשתתפות בו.

מחשבה ראשונית, אפשר לפצל את התשובה ל: 1. ללא תשלום 2. בתשלום 3. תשלום חד פעמי לרכישה משותפת.

כתבתי את 3, כי אני למשל עד היום לא גביתי כלום על הנחיה, אבל ישנם משחקים שבהסכמה של כולם ובהצהרה מראש עוד בפוסט הגיוס, אספנו כסף כדי לרכוש מודול שהחבורה תשחק בו.

לא יודע איך אפשר לעשות את זה, אבל הייתי רוצה ששחקנים חדשים ידעו שהתחביב בבסיסו ובמקור, לא בהכרח דורש תשלום להשתתפות בו.
אפשר לכתוב את זה בתיאור של פורום החיפוש. אני די בטוח ששחקנים שמחפשים להיכנס לתחביב ולהבין במה מדובר ינסו להיכנס קודם כל לפורום הזה. לחלופין, אפשר לעשות בעמוד הבית כפתור של "פעם ראשונה בפונדק" (שזה סתם רעיון מוצלח שלא קשור) וכפתור של "פעם ראשונה במשחקי תפקידים" שיכלול הסבר קצר ובסיסי על מה זה משחק תפקידים (עם כוכבית שיש כאלו שיוצאים מהכלל, כי יהיו), הפניה לאתר של הפונדק הוצאה לאור עם הסבר קצר על פאת'פיינדר פראי (כי אנחנו רוצים למכור את התחביב בעברית) וכמה שורות נוספות, כגון מה שהצעת והסבר קצר ובסיסי על זה שיש יותר משיטה אחת, סגנון משחק אחד, ז'אנר אחד וכו' וכו'.

אפשר לכתוב את זה בתיאור של פורום החיפוש. אני די בטוח ששחקנים שמחפשים להיכנס לתחביב ולהבין במה מדובר ינסו להיכנס קודם כל לפורום הזה. לחלופין, אפשר לעשות בעמוד הבית כפתור של "פעם ראשונה בפונדק" (שזה סתם רעיון מוצלח שלא קשור) וכפתור של "פעם ראשונה במשחקי תפקידים" שיכלול הסבר קצר ובסיסי על מה זה משחק תפקידים (עם כוכבית שיש כאלו שיוצאים מהכלל, כי יהיו), הפניה לאתר של הפונדק הוצאה לאור עם הסבר קצר על פאת'פיינדר פראי (כי אנחנו רוצים למכור את התחביב בעברית) וכמה שורות נוספות, כגון מה שהצעת והסבר קצר ובסיסי על זה שיש יותר משיטה אחת, סגנון משחק אחד, ז'אנר אחד וכו' וכו'.
נשמע סבבה.
בהחלט אפשר להוסיף וגם יש אופציות יותר מתקדמות כמו מי שנרשם מקבל הודעה פרטית ודברים קופצים.
אם אתה רוצה לנסח משהו כזה, מעולה

אם אתה רוצה לנסח משהו כזה, מעולה
אני בהחלט יכול לנסות (אני מניח שזה לא יצא ברמה הגבוהה ביותר האפשרית, אבל אעשה כמיטב יכולתי). לשלוח לך בהודעה פרטית נוסח ראשוני כשיהיה לי?

מחשבה ראשונית, אפשר לפצל את התשובה ל: 1. ללא תשלום 2. בתשלום 3. תשלום חד פעמי לרכישה משותפת.
אני לא בטוח שאני מבין, כרגע יש 6 תשובות אפשריות:
1682872670113.png
אתה מבקש שארכז אותן ל-3?
אם לומר את האמת אנחנו שוקלים לצמצם אפשרויות.

עריכה: 5 אפשרויות - אולי ירד.

עריכה אחרונה:
אולי כדאי להוריד את האופציה של "אחר". לפי מה שראיתי, כל המשתמשים שלא מאריכים בפוסט שלהם (משמע - רוב הסיכויים שהם מתחילים ולא בדיוק יודעים מה כותבים שם, בפוסט הזה שיכול להגיע לעשר-עשרים שורות) פשוט בוחרים באפשרות הזו אבל לא נותנים פירוט בגוף ההודעה...
לחלופין יכול להיות שזה סימן שצריך להיות את האופציה של אולי, כי הם לא בדיוק סגורים על עצמם (כנראה).

חזרה