• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה /

סיפור קוץ ודרדר 2 פרק שמונה עשר

תודה שאהבת. :)

בלאסקור היה יתום שמונה שנים. כמו שמורגאבל אמר, הוא היה סבור שאביו מבקש את מחילתו, לא את אהבתו (היות וזה חלום, הנחתי שהקוראים מבינים שזוהי דעתו של בלאסקור עצמו בעניין). אפשר לראות עכשיו מאיפה הגיע מאפיין מאד בסיסי של אישיותו.

זה השער הכי קרוב שמוכר לאיימנדה.

תראה, המטרה של הפרק הייתה רק להציג את הרעיון בצורתו הראשונית ביותר. בהמשך תשמע יותר עליהן.

ברבודה תופיע בחלק השני של הספר. חשבתי שיהיה עדיף לספר את הסיפור כרונולוגית ולו כדי לסנן את השקרים של סילווארן/מלג'יבר מהאמת.
 
פרק שישי: "על שפת היער"

החור הסתובב סביב עצמו ושלח ברקים ריקים של טומאה על פני הכיכר הקטנה שמאחורי שיני הסלע הקטנות. בלאסקור ידע לזהות את עבודתו של חורר כשהוא נתקל בה בשטח. חורר רב עוצמה. הייתה זו יצירת מופת של שירה מכושפת וחוררות. הוא רצה לפגוש את יוצר השער הזה. הוא הביט הפעם בידיה של איימנדה בשואלו את כל השאלות שניתן לשאול.

"החור חד כיווני." אמרה איימנדה "אנטיגואה היא היחידה שיכולה להחזיר אותך לכאן, מניסיוני."

בלאסקור הניף את ידיו ואמר: "האם זה כל מה שאת יודעת על החור הקטנטן הזה, איימנדה?"

"לא. אני לא חושבת שאנטיגואה הציבה אותו פה. אני חושבת שזה מי שלקח ממנה את... האמת שלה, סילווארן. החור הזה הוא האמת שלה. האם אתה עכשיו מרוצה, הרפתקן?" שאלה איימנדה, מתגרה בו שיקפוץ דרך החור אל הארצות ההפוכות. עתה הוא רצה לקפוץ. שם נמצאת האמת לגבי אנטיגואה. ברק של טומאה פגע לא הרחק מאיפה שהשניים שוחחו.

... רק שאותה תחושה שאמרה לו להישאר בארסאדיל, אמרה לו להשתמש בדרך אחרת. היא לפחות לא אמרה לו להישאר בצד הזה של ארצות הבר. הייתה התקדמות עם התחושה... ועדיין החור היה מפתה בסכנות שארבו בו מצד אחד ובידע שהוא הציע למעיזים מצד אחר. הוא גם ידע שיאבד את הכרתו אם יקפוץ דרכו. זה הכריע את המאזניים לטובת הקפיצה. עתה נותר לעשות דבר אחד אחרון.

"איימנדה," אמר בלאסקור "את צריכה לקפוץ לפניי כדי שתוכלי להגן עליי בצד האחר. לדעתי, אני אהיה חסר הכרה."

"אתה תהיה קצת יותר מחסר הכרה. הארצות ההפוכות הן לא מקום לשקוע בו בשינה."

הוא נשך את שפתיו וקיבל את האזהרה בהבנה. איימנדה והוא רצו לעת עתה אותו הדבר: שהיא ואחיותיה יחזרו למקום שממנו הובאו. היה לו הרושם שהם לא חלקו את אותה הדרך. בלתי אפשרי אם לו הדרך עדיין הייתה מכוסה ברד וקפואה. לה הייתה איזושהי תוכנית. בלאסקור האמין שהיא תחלוק עמו עם הרעיון הנהדר שלה כשיגיע הזמן למממש את הרעיון.

"מה דעתך ליצור שער משל עצמך?" שאל בלאסקור שנחה עליו הרוח לדרוש בעוצמתה. איימנדה עיוותה את שפתיה, שומרת במאמץ רב את תצורת שפתיה המעוותת, וענתה: "עכשיו למה שלא תשיר בעצמך שער לארצות ההפוכות ותראה לי את עליונותך עליי, סילווארן?"

אותו חלק שרצה שיישאר בארסאדיל, הנהן בצורה מתלהבת מדי עם הצהרתה המתגרה. לעומת זאת, בלאסקור מצא שהוא מעדיף להאזין לשירה על פני לנסות את כוחו בשירה מכושפת, לא התלהב בכלל מהרעיון. היו פשוט יותר מדי דברים אפילו בשבילו שייכשלו. הוא רצה לראות את איימנדה מזיעה. זה היה הרעיון שלה שהם יילכו אל הארצות ההפוכות. ברק של טומאה נורה מעל שפתו העליונה של החור. הוא תהה אם מישהו מקשיב לשיחתם.

"משום שאני בטוח שלנסיכות יש מכשפים שישמעו אותי שר ויעצרו את שנינו על המקום." אמר בלאסקור והחזיר את פתרונה של הבעיה אליה.

איימנדה חייכה כאילו זו הייתה תוכניתה מכלתחילה והיא אמרה, כאילו זה מה שהיה על דעתה עוד מקודם, "אני יכולה להימתח, בלאסקור. אתה לא רגיש אליי כפי שאתה תהיה רגיש לטומאת השער. זוכר את הבובה?" רק עתה הבין בלאסקור להפתעתו שייתכן שאיימנדה שמה את הבובה בדרכו בכוונה כדי להצביע בפניו על גבולות רגישותו לטומאה. הוא יוכל להחזיק מעמד אם איימנדה תימתח את עצמה מסביבו ותגן עליו בעודם חוצים את השער. הוא לא מצא שום דבר נגד ההצעה הזאת. הפעם הוא פשוט לא מצא סיבה לסרב לזה.

איימאנדה נמתחה, מותחת את גידי בשרה באופן מפלצתי שיכל לזעזע רוחות עדינות משלו. היא השאירה שסע בחזיתה כדי שהוא יוכל להיכנס לתוכו. בלאסקור החליט שלא לדמיין שזה החזה שלה. המראה המעוות הזה לא היה משהו שהיה רוצה לחלום עליו בלילה. ואז, בלאסקור קפץ לתוך איימנדה ונחת לתוך מה שהיה חור בתוך הבשר שלה.

ואז איימנדה התחילה ללכת לתוך השער. העניין עם ברקים, שעשויים מריק טהור, שהם נשמעים כמו ריקנות של החושים. היה זה כאילו שמעת דממה רועמת כשכל הצלילים סביבה מנסים כל אחד ואחד להתעלות מעליה, ובכל זאת, הדממה מאפילה על כל הצלילים הזורמים. לא היה זה הריק של הנסיכויות אלא ריק ראשוני יותר, הריק שממנו התהוו השמונה אי אז. אם בלאסקור היה מסוגל להריח אותו, הוא היה מאבד את הכרתו כך שטוב שלא הריח אותו.

רעידות התפשטו לאורך מיתרי הבשר של איימנדה. הם חצו את השער אל הארצות ההפוכות. בלאסקור היה צריך לתפוס את עצמו בידיים ולא לנסות לצאת החוצה. הוא רצה לדעת אם היה בדברי איימנדה אמת והשער היה עשוי מהאמת של אנטיגואה. רק אז הוא הבין למה. בלאסקור היה מואנש. אחד מאבות אבותיו האלפים שונה בדרך כישוף גובליני להובגובלין והושב בהתערבות אלוהית להיות בן אנוש. הוא חש את כשפי הגובלינים בגופו צורבים, צורבים כפי שלא צרבו כבר שנים. למרות שהיה מוקף באיימנדה, גם היא לא הספיקה לזה. עלה בדעתו שהיא חששה שאם היה מאבד את הכרתו, לא בלאסקור היה מי ששב להכרתו. אם השינוי יתרחש כשהוא בהכרה, ייתכן שהוא ישמור על זהותו המקורית כבלאסקור. ופתאום הוא חש נגיעה של קור עמוק לתוך רוחו. הוא חש את הארצות ההפוכות מתגשמות.

אלה היו מחשבותיו כשהשינוי שכפו כשפי הגובלינים התחיל לעוות את בשרו האנושי עדיין.

הוא לא מופתע מכך שלא ליוו את התהליך כאבים. המציאות של גופו השתנתה במעבר הזה. גופו היה אנושי מלכאוב שינויי מציאות. הדבר לא שינה את תחושת הבחילה שחש עתה כשאברות צווארו מתארכות וסוגרות כנפיים עצומות שהתפרשו מעל גופו הרזה והחייתי. הוא חש את נחיריו מתרחבים ואת לועו מעמיק. הוא יכל לראות את עורו נעשה לכחול כהה. הוא הפך להובגובלין כסוף. אלה נוצרו כשהגובלינים כישפו את האלפים שלכדו בטלפיהם. הוא לא הספיק להתרגל לגוף כשאיימנדה פלטה אותו החוצה אל מה שידע שהוא שפת היער.

תודעתו תפסו אותו כנזיד של פתיתים צבעוניים שהתנגשו זה בזה באלימות שיצרה את מה שנתפס בעיני תושבי הארצות ההפוכות כמציאות. הוא ידע שכמה מהפתיתים הללו היו הוא. הוא ידע שהוא מתגעגע עתה לנזיד של אשתו רדונדה. מישהו אחר היה חש משהו אחר. חושיו היו מבותרים. היה זה כמו להיוולד כיצור של טומאה רק בלי הרעב הנורא שלהם. הוא פשוט ידע שכמו יצורי טומאה שרק נולדו, הוא צריך ללמוד לחוש את המציאות בעזרת חושיו החדשים. הוא הניע את כנפיו וכמעט נבעט פנימה בגלל המערבולות העזות שנוצרו. הובגובלינים כסופים אכן יכלו לעוף. הרשומות שקרא על המפלצות הללו היו מדויקות פה. הוא התחיל להתנועע, נעשה מודע לשפתו הפנימית של גופו החדש. הוא ניסה את הריקודים מהנשפים של החברה הגבוהה בארסאדיל כתבנית להתנועעות הזאת. הוא נפל למעלה אחרי צעד שהיה מזכה אותו במבט מלא קנאה של רוב הגברים בנשף ההוא. הכנפיים היו חזקות. והפתיתים התחילו להתמזג אחד לשני.

הוא הבין מייד שהוא עומד על עץ. לאחר רגע, הוא הבין שאם לא יירד מהעץ, הוא יקפא. חושיו המתחזקים לימדו אותו שהעץ ההפוך היה קר כקרח. הוא ניסה להיזכר מה שמע על העצים בארצות ההפוכות פרט לכך שהם היו אוכלי אלפים כצפוי לעצים במקום אפל כמו זה. הוא לא חשב שהעץ אוכל אלפים אלא רק קפוא כרוחו המתועבת של הדוכס סלגלדור. הוא הצליח לנחות על האדמה שהייתה רק במעט חמה יותר מהעץ שנפל עליו למעלה מקודם.

"האם סיימת להשתעשע עם הגוף החדש שלך, בלאסקור?"
 
פרק מעניין, תודה.

אני חש שילוב של שנאה וחשש כלפי אנטיגואה מצד איימאנדה. אם זה נכון, למה היא ואחיותיה מעוניינות לחזור לארצות ההפוכות?

אני מניח שתסקור את זה בפרק הבא, אבל אני תוהה איך המעבר משפיע על איימאנדה. למה היא חסינה להשפעה של החור? האם זה בגלל שהארצות ההפוכות הן מקום מוצאה, או בגלל שהיא כבר מחוררת?

האם גם חפצים משתנים בארצות ההפוכות? המסור האל, לדוגמה.
 
תודה רבה. :)

שאלה טובה. היא לא כל כך מעניינת את סילווארן מטבע הדברים.

ההנחה של בלאסקור היא שאיימנדה, כיצור של טומאה, היא בעלת רגישות נמוכה מטבע הדברים לטומאה בגדר "רפש נמשך לרפש". אפשרות אחרת היא שהשער נתן לה לעבור לאחר שמי שמנטר אותו הגיע למסקנה שזו האפשרות המעניינת יותר.

לגבי המסור, השאלה תקבל תשובה חלקית בפרק הבא.
 
פרק שביעי: "מעבר ליער"

איימנדה הייתה יפה בארצות ההפוכות עתה שעיניה היו במקומן. היא נראתה לחושיו החדשים של בלאסקור כחצי אלפית עם עורה הבוהק ואוזניה המעוקלות קלות. הוא הזכיר לעצמו שהטומאה שיצרה אותה באה מגופו של יוצר האלפים כך שזה לא צריך להפתיע אותו. הוא גם חש הזדקרות במקום שבו נחו חלציו החדשים כדי להזכיר לעצמו שהוא בחיים.

המבט על פניה היה מבט של הירתעות שכן בארצות ההפוכות בלאסקור היה מפלצתי למראה עם עורו הכחול כהה, החוטם המעוות והגוף הרזה והחייתי שלו. כנפיו התכולות נפרשו מעל גופו כמו כנפיה של גלימה מלכותית והיו החלק הכי יפה בגופו לעניות דעתו של בלאסקור. הוא תהה אם איימנדה תסכים בכל זאת לשכב איתו. נשים מסוימות השתמשו במין על מנת להחתים נאמנות בשותפיהם למסע. בלאסקור הבין שאיימנדה מבינה שהוא מבין את דרכה. הוא ייקח את המנחה מבלי לכבד את הכוונות שמאחוריה. כבישת הגועל לא תועיל לה ממש.

הוא הניח את ידו על קת המסור שלו והתחיל את התכנסות הרוחות שלו רק כדי לקלוט שהמסור דומם. הוא היה צריך להבין שבארצות ההפוכות הוא רחוק מהמסורים הכהנים. ובעוד שהוא מועיל למטרות שלהן נועדו מסורים בדרך כלל, הוא חסר תועלת למטרותיו. רק עתה הוא נזכר שעיני הברזל נחות על עיניו. הן נשלפו בקלות וחזרו למקומן על חגורתו. ראייתו לא השתנתה כשהסיר את התותבים. הן היו חסרות תועלת בארצות הללו כמו המסור.

"עכשיו שסיימת," סיננה איימנדה "המקומיים צופים בנו, סילווארן".

אפילו בארצות ההפוכות, לאיימנדה היו יכולות מסוימות אם הצליחה להבחין בצופה שלהם שהתגנב, מבלי שהורגש על ידו, בין צללי העצים הנוקשים והקפואים של יער שבין לבין, יער ההפקר. כמובן שמרגע שהצופה שלהם הבין שלפחות אחד מהם רואה אותו, הוא יצא.

כמו שהאלפים בארצות הבר בוהקים, זה היה מוצל. עורו היה עדיין בהיר מאד, פשוט כאילו שכבת צל הפרידה בינו לבין הארצות ההפוכות. שיערו היה שחור וקצר ולו בידו השמאלית הוא אחז במטה שהיה מחוזק בתבנית כשף שבלאסקור זיהה כ-'המילה המוחצת'. האלף לפניהם היה שייך, אם כן, לאחד משבטי 'המילה המוחצת'. האלפית משבט המזמרים הסבירה לו שקיימות כשמונת אלפים תבניות כשף שנועדו אך ורק לאלימות וכל אחת מהן יצרה לה שבט משלה של אלפים מוצלים בארצות ההפוכות. הוא זכר את צחוקה העדין כשהבהירה שהאלפים יצרו את הארצות ההפוכות בטעות כשהשירה המכושפת פשוט הלכה והצטברה. מאז כל הטלת כישוף עשתה אדוות בארצות ההפוכות שהיו לא יציבות כתוצאה מטבען זה. בינתיים, האלף הספיק להציג את עצמו בתוקפנות שלא היה מקשר בכל אופן לאלף – ירומאש.

"אנחנו רק עוברי אורח." אמרה איימנדה במתק שפתיים "אנחנו בדרך לליטקאז במזרח, ירומאש."

במזרח? הבקעות הארוכות נמצאות בכיוון הזה. בלאסקור לא חזר לשם מאז שנודע לו על מות אביו. הוא חש בעיקר מורת רוח על איימנדה שהשמיטה את הפרט החשוב הזה מידיעתו. לא שהיה לו ספק שהיא הסתירה ממנו דברים. זה היה טבע השותפות ביניהם. זה עדיין פגע.

"עדיין לא." אמר ירומאש במתק שפתיים משל עצמו "לא עד שניתן לשניכם את חסותנו." אם היה משהו שבלאסקור אהב זה היה ההרפתקה בתוך ההרפתקה. הוא עכשיו יבקש מהם לעשות עבורו משהו כדי שהוא או מי שהוא ייצג יעניק לו את חסותו. תחת זאת, ירומאש, באופן מאכזב ביותר, סימן להם לבוא אחריו לעבר המגדל בו שכן שארית השבט של האלף. מגדל ארוך ומכוער בצבע חום בהיר שגרם לו לחשוב על קונכיה שסרטני ענק כבשו אותה.

"למה בדיוק ציפית שישלח אותנו להרפתקה?" שאלה איימנדה בעודם הולכים אחרי האלף "אם היית יותר שולט בגופך, היינו יכולים לעוף מעל היער הזה לעבר ליטקאז אבל לא... ההרגשה שלי היא שנצטרך לדבר עם בעלי המילה המוחצת."

ואלה היו שלושה שהעניקו לירומאש את הזכות לדבר בשמם. הם ישבו בקודקוד המגדל שהיה מוגן על ידי מדרגות רבות שעברו ליד קומות מאוכלסות בין היתר בזקיפים אכזריים. לאחר משא ומתן ממושך, שאיימנדה ניהלה והוא העיר פה ושם מהצד בקול עמוק מאד של הובגובלין כסוף, בעלי המילה המוחצת הסכימו שעדיף לכולם ששהותם ביער ההפקר תהיה קצרה וחסרת נזקים. מסתבר ששמו של בלאסקור הגיע עד לאוזניהם המחודדות ועמו תוספת כיד השמונה של צרות למיניהן. הם הסתכלו עליו, למרות חזות ההובגובלין הכסופה שלו, באותו האופן שאנשים דיברו על הדוכס סלגלדור. הדבר האחרון שהם רצו היה שהיער שלהם יחווה את האסונות שבאו בעקבות ההרפתקאות שלהם. ירומאש מונה כדי לדאוג שכל אסון שיפקוד את בלאסקור ואיימנדה לא יורשה לחרוג לתוך היער עצמו. בלאסקור באמת מצא את עצמו משועשע מאמונתם התמימה של מי שאמורים להיות החכמים בשבטם שהמילה המוחצת יכולה להשפיע על מהלכו של הגורל. לא שהוא אי פעם האמין בקמיעות.

השאלה היחידה שעלתה בראשו לאחר שהם קיבלו את הדבר אשר לשמו באו אל המנהיגים הייתה אם הייתה תוצאה להתנסותו בשירה מכושפת. ירומאש אמר, כשהוא מסחרר צחקוק, "אני חושב שהיינו כבר שומעים על זה."

בעודם הולכים באחד מהשבילים היחידים ביער, בלאסקור האזין לצליל המשונה שירומאש הפיק מפיו כדי להודיע לתושבי היער כי שבטו פרש עליהם את חסותו. הוא עצר לרגע, מצחו מרוכז במחשבה טהורה, ושאל: "אם הדבר לא מכביד עליך יותר מדי, למה את הולכת לשם? הבנתי שזה גם לא הניסיון הראשון שלך לחזור לשם." וחזר לשרוק את נעימתו המוזרה הזו.

איימנדה הסתכלה על בלאסקור במבט שקבע שהוא היה אמור לשאול את השאלה הזאת. כל מה שהיה לו חשוב הוא שהיא באמת רוצה לעשות את מה שווארוש הטיל עליו לעשות. אתה לומד להיות מנותק רגשית מהאנשים שאתה עובד איתם אם אתה רוצה להיות הרפתקן טוב. כשהוא טען את זה באוזני רדונדה, היא צחקה ואמרה שלאביה הייתה אמירה דומה אך אצלו זה היה על כך שאתה לא יכול להיות איש עסקים טוב אם אתה לא מנתק את עצמך רגשית. לא שבלאסקור אי פעם רצה לפגוש את אביה שמת לפני שפגש אותה. הוא גם לא אהב את המסקנה שעלתה מהדרך שבה רדונדה סובבה את האמת הבלתי נמנעת של חיי ההרפתקן.

"במקור אני מדענית. הייתי חלק מצוות שתפקידו לערוך מחקרים לגבי העתיד של מאלקאביר. אחת ממשרתות האם גייסה אותי כדי לחקור האם חוקרים את ערפיליה של האם. המעקב אחרי שביל העזים של האמת לקח את שתינו לליטקאז. כפי שהזהרתי את סילווארן, אנטיגואה יכולה להיות מקסימה ביותר, ולמרות שלא היה שום קשר לסיבה שבגללה גוייסתי, החלטתי להישאר בליטקאז אחרי מי שגייסה אותי כמודיעה התייאשה ממני לחלוטין. לצערי, תקופה זו הסתיימה כשהתהפכתי למה שאני עתה ואכזבתי את אנטיגואה שגם גירשה אותי."

בלאסקור הבין שהיה עליו לשאול את זה. הוא רצה לשאול מה בדיוק היא חקרה כשנשמע רעש של להבים שחתכו את האוויר שהתקדם בדיוק לעברם. הייתה זו ציפור אדומת נוצות שכל אחת ואחת מהן הסתיימה בלהב. הן חתכו את האוויר כמו עוגה. והיא לא הייתה לבדה.

"גוזריר" זיהתה איימנדה את הציפור שחתכה את האוויר בסחרחורת של להבים ונקירות "אלימות ביותר לכל מי שמתקרב לעציהן. האם אתה זוכר שהמגפיים שלך קסומות, סילווארן?"

לקח לבלאסקור נשימה אחת להיזכר שמגפיו היו מגפי מסע שתוקנו עבורו על ידי שוליה שנכשלה במבחני הכניסה לאגודת הקוסמים. הם פשוט לא היו עקביים בשל כשרונה הירוד. אז הוא נהג להתעלם מזה. בנשימה הזו ציפורי הגוזריר הצליחו לצווח והרעידו את האוויר, מפלחות את האוויר בלהבי כנפיהם.

הוא מצא להפתעתו שהצד ששאף לקחת את העימות אליהן היה חלש יותר מהצד שטען שעליהם לקחת את רגליהם ולברוח משם. לא משנה איך סידר את הטיעונים במחשבתו, הטיעונים לטובת בריחה גברו בקלילות על הטיעונים לטובת לחימה טובה ומהנה בציפורים. הוא התחיל לחשוב שההובגובלין הכסוף היה תמיד הצד הזה שרצה שיהיה זהיר יותר. עתה שהוא היה ההובגובלין הכסוף, הוא נאלץ לפעול לפי תכתיביו של הצד הזה. בשם מיקאנה, זה הולך להיות יותר גרוע מלהיות אלף.

וברגע הבא הוא מצא שהציפורים התחילו להתרחק כשהמגפיים התחילו לקחת אותם משם.

"לאלפים ביער הכסוף זה לא היה קורה." סינן בלאסקור כשאור קריר מהשמש של הארצות ההפוכות הסתנן מבעד לצמרות העצים הצפופות של קטע היער שהגיעו אליו "יארומש – "

ואחד העצים רעד כשאריה מערות אפור עלה ממעמקיו. הם לא אמורים לחיות בהרים, האריות? אה רגע, אנחנו בארצות ההפוכות, כאן הכל הפוך. האריה שיסע את האוויר בטלפיו, פוער פערים אפלים באוויר לפניהם. זה הזכיר לו קרב עם מזדאב שיכל לעשות אותו הדבר. הפעם לא הייתה דרך לברוח.

ואז איימנדה הצליפה בידה עם שוט שהיה עשוי מעורה והאריה ברח בחזרה אל המערה שלו.

בלאסקור לא הצליח להתיק את עיניו מפיסת העור המלופפת מסביב לידה. הוא ניסה להתעניין יותר בהווייתה כמדענית היות וגם הוא תפס את עצמו כאחד שאוהב לצפות בדברים. היא מינפה אותו במהירות ואמרה לו להתרכז בדרך כדי לא להאט אותם שוב. הוא קלט בחוש שמיוחד רק לגברים שמחזרים אחרי נשים שאיימנדה ממש לא רוצה לדבר איתו. הוא אפילו לא שם לב שהוא מפלרטט איתה למרבה הפתעתו. הוא היה עד כדי כך מוכשר, בלאסקור.

לבסוף היער הסתיים בחפיר עשוי מריק שחור שהיה ראשוני כמו הריק ממנו נעשה השער.

"החפיר מקושר לאנטיגואה." הסבירה איימנדה "הוא ההתגשמות של השלשלאות שלה."

יארומש סובב במבוכה את המטה שלו ואמר: "החפיר הזה לא היה כאן בסיור הקודם שלי."

בלאסקור גירד את מצחו ובהה לעבר איימנדה שאמרה: "הארצות ההפוכות השתנו כשעברנו את השער, יארומש, גם אם אתה לא הרגשת בזה כחלק מאותם ארצות הפוכות. בכל פעם שמוטל כישוף, העוצמה שלא מנוצלת מתבנית הכשף מתנקזת לתוך הארצות ההפוכות. כך הארצות ההפוכות הפכו מעולם של צלילים לעולם המוכר לך של יערות הפקר ואלפים מוצלים. אם לא נזוז, החפיר יזוז למקום אחר. עד כמה המכה המוחצת שלך חזקה, יארומש?"

"האם זה לא ישחרר את אנטיגואה מכלאה?" שאל יארומש בחשש שהיה מובן לבלאסקור. הוא חשב על חציית החפיר בתעופה ואז נזכר שהוא צריך להתאמן. הוא רק הלך עד עכשיו. הוא שאל אם יש כישוף שיחסוך ממנו את הצורך לשאת ולתת עם אנטיגואה. ואז הרים את מבטו לעבר החפיר והבין שהוא מייצב את ליטקאז וימנע ממנה ומשוכנותיה להשתנות איתו.

העובדה הזו העציבה את בלאסקור. טעמה של ההרפתקה החמיץ בפיו במהלך המסע ביער. ההובגובלין פשוט רצה לחזור הביתה.

"האם אתה עד כדי כך חזק?" שאלה איימנדה והסתתרה בדבריה התפעלות מוסתרת בקושי.

יארומש עיקם את גבותיו הכהות בעלבון וסינן: "כמובן שאני הכי חזק אחרי בעלי המילה המוחצת בכבודם ובעצמם. אני מניח שאני יכול לנסות ולקוות שלא אהרוס את כל החפיר."

ובעוד יארומש מתכונן, בלאסקור קלט שהוא שמע אלף משתמש בפעם הראשונה בחייו באירוניה. האלפים המוצלים הללו באמת שונים מאלפי היער הכסוף. כמובן שהוא לא יחשוף את דרגת החוסן האמתית שלו בפני זרים. איימנדה כרתה עין לעבר האלף המתכונן להכות. תבניות כשף, שחזרה על עצמה, נטוותה כסליל דוקרני מסביב למטה העץ הכהה של האלף.

המילה המוחצת.

ואז בבת אחת יארומש היכה בחפיר וצעקות נוראות פילחו את הארץ שלפניהם, מרעידות את האדמה למרחק קילומטרים רבים לתוך היער שמאחוריהם. עיניו של יארומש התכווצו. איימנדה לא הבהירה שהחפיר מקושר אל מהותה של אנטיגואה. החפיר לפחות נמחץ כהוגן, מותיר מעבר צר שבצרים לשניים שהולכים זה אחר זה. בלאסקור הלך ראשון כשהוא חש את הטומאה פועמת במטווח נשימה רועמת ממנו. הוא הופתע שהוא כמעט לא מרגיש בה פה. נראה שגופו של ההובגובלין הכסוף היה מתאים מאין כמוהו להליכה בתוך המעבר הנורא הזה. איימנדה באה אחריו אחרי שנפרדה ממורה הדרך שלהם שנבלע חיש מהר בתוך היער.

ובצד השני המתינו להם שפיריות רוח. היו אלה פיסות של הריק שמעבר שחדרו לתוך הארצות ההפוכות ואי אפשר היה לאמוד את גודלן בשל המראה המעוות של גופן. המלומדים קראו להן שפיריות רוח משום שהורתן הייתה בריק שמעבר אך חייהן היו בארצות הבר. לבלאסקור היו שמות אחרים למפלצות הדוחות הללו אך הרגע לא הצליח להיזכר באף אחד מהם. אחת מהן אמרה: "לא שכחתי אותך, איימנדה ואני רואה שהבאת איתך מחוות פיוס."

"אני לא מחוות פיוס. אני הוא שליחו של החוזה וארוש. באתי להחזיר אותה ואת אחיותיה."

הוא שמע נהימה אפלה כשאנטיגואה ענתה: "אני נורא אשמח לשמוע אותך טוען בפניי, מחוות פיוס."

ובאותו הרגע המעבר בחפיר נמחץ בצליל כזה שבלאסקור יכל לדמיין את רוחו משיבה הד.
 
עריכה אחרונה:
אוווו, איזה סוף מותח. נאחל לבלאסקור בהצלחה!

נחמד לראות את הארצות ההפוכות, הן מקום מעניין, כמו ארץ פלאים מסתורית עם חוקיות מסקרנת שאפשר להתפעל מהתוצאות שלה, וגם ההפך - תופעות שמתירות לקורא להשלים בעצמו את הסיבה לדברים. לדוגמה, אני לא יודע אם זו הכוונה, אבל כנפיו חסרות המעוף של בלאסקור בצורתו זו נראות כמקבילה סמלית לרגליו חסרות המנוח.

לא ממש הבנתי למה הארצות נוצרו כתוצאה משירת האלפים, אבל זה גם לא כזה חשוב. באופן כללי, אם תופעות קסומות יעשו חשובות לעלילה אולי כדאי לתת הסבר איכשהו לקשר - אם קיים - בין קסם מידות, שירה, חירור, השמונה וכו'. מרגיש לי שיש שם חוקיות אבל היא לא מוסברת במפורש אז בינתיים אני מתייחס לקסם כמשהו די רך.
 
תודה על המשוב החיובי. :)

בלאסקור בהחלט מסוגל לעוף. זה פשוט לא המקום ללמוד את המיומנות הזו... אבל הגיוני שהוא מעדיף את הדרך הישנה והבטוחה של רגליו...

אני מודה שאחד הרעיונות שהיו לי כשעיבדתי את ארצות הבר הוא עולם שבו אני יכול לתחוב בשקט כל שיטת קסם שאני יכול לחשוב עליה. עקרונית, ההסבר הזה פשוט נותן תשובה איך הארצות הההפוכות נוצרו. איך הן הגיעו למצבן הנוכחי עם יערות השמד ואלפים מוצלים זו שאלה אחרת ונפרדת לחלוטין. אני מניח שאנסה להכניס את ההסבר לשאלה האחרת לפרק זה.

לגבי חירור, אני מעוניין לשמור את המידע לגבי שיטת הקסם האפלה הזו לפרקים של בירובידה.

השמונה הם פשוט היוצרים של ארצות הבר. לא ממש סוגדים להם אלא אם כן אתה בטוח שיש לך משהו שהם צריכים שייעשה. בשביל זה יש לך את האלים הרגילים כמו מיקאנה.
 
עריכה אחרונה:
פרק שמיני: "השבועות"

הארץ שהתפרשה מעבר לחפיר הייתה קודרת כמו אחד מערבי קריאת השירה שאשתו אהבה. האנשים שעבדו בשדות היו בעלי עיניים חרוטיות עם קווים שחורים משני צדדי האישון ומפה שלמה של סדקים שכיסה את חלקי גופם שלא היו מכוסים בבגדים מטולאים אפורים. אלה היו בגדים הראויים לפושטי יד. הכפרים ישבו במכתשים עם שפות מזוגזגות שבלאסקור מעולם לא ראה קודם כאילו משהו יותר חזק מהגלגלים של הדוכס סלגלדור המיס את הארץ. מה שגרם לבלאסקור להיות מדוכא קלות. ייתכן שלא ישמע שוב מהדוכס סלגלדור לעולם.

"הם חלק מהלחש שיוצר את הארץ הזאת." אמרה איימנדה "כך אנטיגואה חולמת, סילווארן. זו ארץ חלומותיה. נראה שמי שכלא אותה פה העדיף את המצב הקיים על פני המצב האחר."

לבלאסקור הייתה דעה פחות טובה מאיימנדה על סיכויי הישרדותה של אנטיגואה בחוץ. המקום הזה נוצר להגנתה עד שמי שיצר אותו יצטרך אותה שוב. בינתיים, עינו פזלה ימינה, לעבר דמויות אימים מוצקות בעלות קרניים מעוקלות ופסים של אור מבהיקים מתוך גופן. הוא לא היה צריך את איימנדה כדי להבין שאלה נבחרותיה של אנטיגואה. הן ניהלו את הכל.

ולפי המבט הקר מאיימנדה, היה להן מקום הרבה יותר חשוב בתוכניותיה מהאנושות במקום או משפיריות הרוח שליוו אותם למחוז חפצם. אחרי שתחושת הגועל שככה, סקרנותו של בלאסקור חזרה לעבוד. אז אנטיגואה היא קוראת ריק. אלה היו החוררים שקראו לחתיכות של ריק להתגשם בארצות הבר. הוא תהה אם יש לה דברים יותר מפותחים תחת שליטתה. הוא שם לב שאיימנדה מסיטה מבט מהשפיריות, לא מתוך אי נוחות, כי אם מחוסר רצון להישיר מבט לתוכן. בלאסקור נשך את שפתיו השריריות ושאל: "מה בדיוק היקף כוחותיה? אף פעם לא פגשתי קורא."

"למה אתה שואל אותה?" נשמע קולה של אנטיגואה בוקע מאחת משפיריות הרוח "וניסיוני רחב יותר מניסיונה של איימנדה. היא יודעת היטב מה קרה כשניסתה להשתוות לי בעוצמה."

"איימנדה סיפרה לי על אביך." אמר בלאסקור "לפחות גרסה מסוימת של הסיפור שלך."

"אתה תסב לי עונג רב." אמרה אנטיגואה "כשאני אשבור אותך, אתה תדע מהי ריקנות."

מרחוק נראה מגדלה של אנטיגואה, חרוט שהזכיר לו עין עצומה, עין של בן אנוש מקומי. הוא שקל לא פעם ולא פעמיים לאמץ את העין העצומה כסמל אישי. הוא בחר לרדת מהרעיון כשראה שהמחשבה עברה בראשם של יותר מדי אנשים מלבדו. אז בלסקור הסתפק באנפה. הוא תהה אם פרק הזמן הקצר שלקח להם להגיע היה תוצאה של המגפיים הקסומים שלו או שליטקאז הייתה יותר קטנה ממה שהיא נראית. הוא הרגיש ברגליו את האדמה רועדת קלות. אם לשפוט לפי התקף הזעם, השפיריות גרמו לארץ להיראות גדולה יותר ממה שהיא נראית.

אלפית שחורת שיער קיבלה את פניהם בחזית המגדל. עיניה המתות בוחנות אותם בצינה. מאחוריה ניתן היה לראות כמו ברצף של מראות אלפיות שחורות שיער עומלות כנמלים בקן במשימות שונות שהטילה עליהן אנטיגואה. בשם מיקאנה, לא שהוא רצה לדעת את העובדה. ההבנה שהיא יכולה לעזוב את גופה המזדקן ולהפוך את גופה לשעבר ליצור תועבה שמשרת אותה החזיר את תחושת הגועל שעלתה מהשפיריות. הוא לא מצא את איימנדה עומדת לצידו.

"היא לא קרואה לחצרי." אמרה המשרתת בקולה של אנטיגואה "היא תחכה עד שאחליט."

ובלאסקור הכין את עצמו שייתכן שאנטיגואה תחליף גוף עד שכל הסיפור הארור יסתיים. המשרתת לקחה אותו דרך רצף של תמונות של אלפית כהת שיער שלא הייתה אנטיגואה בעמדות שונות ועיניה מביטות לעבר האלפית היפה ביותר שבלאסקור ראה מעודו. המקור. אפילו ממרחק הוא יכל להרגיש את חוטיה של ההקסמה נכרכים מסביב לרוחו. הוא ניסה לשמור על רצונו החופשי אך חשש שאם תאמר לו לעשות משהו, הוא ינסה לעשות אותו. הוא קיווה שזה יהיה לשכנע אותה להחזיר את איימנדה ואחיותיה.

"שקט."

ושפתיו הבשרניות של בלאסקור ננעלו. אנטיגואה הביטה בו באכזריות מבעד לעיניה התכולות המעלפות שרק הוסיפו יופי לגוף האלפית מעורר התאווה שלו. הוא יכל להרגיש את חלציו בוערים בו להשכיב את האלפית היפהפיה הזאת. הפקודה שלה פשוט עצרה אותו.

"מספיק לי לקרוא את המחשבות שלך, בלאסקור. אני לא צריכה לשמוע את השקרים שלך."

וכך התחילו השבועות. הייתה פעם אחת שאנטיגואה התעניינה למה בלאסקור קורא לצורתו הובגובלין כסוף והוא התחיל בהרצאה על הגובלינים הזהובים מאיי סאדי שכנפי דרקון בוקעות מגבם. היא עצרה אותו אחרי הפסקה הראשונה משום שהרגישה את לשונו מתפתלת. הייתה פעם אחרת שהיא שאלה אותו אם יש לו עוד ילדים פרט להלאר. בלאסקור ניסה אבל באמת ניסה להיזכר אם יש לו ילדים נוספים ולא הצליח להעלות את הפרטים מתוך זכרונו. אם לא היה פוגש את אמו של הלאר בארסאדיל, לא היה יודע בכלל שהיה להם אי פעם ילד. גם כך הוא עשה את זה עבור ההרפתקה. הוא הרגיש את אי שביעות הרצון מתשובתו זאת. היא גם שאלה אותו אם אי פעם שמע על בעלת אמת בשם אינגאר. צמרמורת עברה בגופו. האם בעלת האמת אינגאר הייתה מי שיצרה את יצירת המופת שראה לפני שהגיע לכאן? לאנטיגואה לא היו תשובות לתת לו.

ובאותו הזמן הוא הזכיר לעצמו את החוזה עם וארוש. רדונדה בזמנו ניסתה ללמד אותו את תורתם של המאתרים כדי להסביר לו איך הגיעה למסקנה שהפריט שאיתרה הגיע עד למאורתה של איימנדה. בלאסקור ניסה להשתמש בידע הזה כדי לחפש מהות נחשקת מאד: מהות הנקראת רצון חופשי. בשארית כוחותיו, הוא תר אחרי החוט האחד שיחסום את הקסם. הם לא היו מספיקים לצורך המהלך. גם כך כוחות רבים היו מוקדשים לשכנועה של העריצה. אם יכל לדבר, רוח איתנה הייתה נחה על מילותיו והם היו מחליקות אחת אחרי השנייה על לשונו. עתה מחשבותיו היו נעולות בתוכו. ההובגובלין הכסוף גם לא הצטיין באמיתות יצירתיות כמו הצד האנושי שלו. הוא חיפש את הדפוס שימכור לאנטיגואה את מה שרצה. הוא יכל לומר לו שלפעמים אין דפוס מסודר שמשכנע את הצד השני לקבל את מה שרצית. אתה צריך לפעמים להמציא אחד כזה. הוא הרי היה במועצת אגודת ההרפתקנים ולמד מהם. כמה מחברי המועצה היו מאד יצירתיים כשזה הגיע למציאת דפוסים שלא התקיימו במציאות. כמה מהם היו עושים עבודה יותר טובה ממנו עתה. בלאסקור אהב תככים, לא משא ומתן. הוא לא נעשה הרפתקן משום שהוא אהב לשבת במקום. ומשא ומתן דרש לשבת על התחת.

ואנטיגואה לא התבטלה. לא שהוא הבין חצי מהדברים שהיא עשתה אבל היא לא התבטלה. אם הוא היה אנושי, העניין היה הולך יותר מהר. התקיפות של ההובגובלין הייתה בעוכריו. למה היא לא נותנת לו לקשקש?! הוא לא יכל לחשוב על עינוי מוצלח יותר בשמונה שנים.

יום אחד הוא מצמץ לרגע וברגע הבא גבר שנראה בדיוק כמוהו נגרר אל החצר של אנטיגואה. רק העיניים היו חרוטים שלאורך הלובן שלהם היו חרוטים שני קווי הצל הרגילים. הוא היה זהוב שיער ובעל פנים בהירות ובלתי מרשימות בעליל. הוא לבש בגד מעור אפור שכיסה חולצה ומכנסיים זהובים, כמעט בוהקים. על חזהו נח לב, לב במלתעות.

"הבנתי שתהית האם היו תוצאות לשירה המכושפת שלך. אז הנה הן." אמרה אנטיגואה "הכר את מלסיבר, מחסנאי מנארבז'קה."

בלאסקור פשוט בהה באיש. כשהוא דמיין את עצמו בארצות ההפוכות, הוא לא דמיין אותו. הוא דמיין את עצמו מפואר יותר, חזק יותר ואדיר יותר מכל מה שהיה אי פעם בארצותיו. האיש הזה היה עלבון מבחינתו. הוא הופתע שזה מה שהארצות ההפוכות יצרו משירתו: האדם שהיה גדל אם היה מקבל את אהבתו של אביו. הוא זכר שאביו היה מחסנאי בעיסוקו. הוא היה מחסנאי שהתחתן לתוך משפחה עשירה ממנו בהרבה, משפחת ליווארד. וחזר להיות מחסנאי כשעזב את אשתו. האיש השיב מבט מיוסר לעברו ושאל, בלשון שנשמעה לו מוזר, "את הסתבכת עם האדם הלא נכון. האם את יודעת מה למה הרשו לי ללבוש את עור אדוניי?"

הוא קלט שאנטיגואה לא הצליחה להשתיק אותו ולא משנה כמה היא ניסתה להקסים אותו. וזה הרשים אותו מכל דבר אחר בנפולת האדם הזה. הוא רק לא הבין איך הוא עושה את זה.

"האם אני לא מקסימה אותך?" שאלה אנטיגואה "איך אתה מעז להרגיז אותי?"

לרגע אחד תהה בלאסקור אם למלסיבר יש באמת מושג איפה הוא נמצא וזו הסיבה לחסינותו המופלאה בפני הקסמתה. מלסיבר השפיל את עיניו ואמר: "אני אוהב את אשתי ואת ילדיי, אנטיגואה."

ובמקום כלשהו בתוכו, בלאסקור כאב. הרי הוא אהב את אשתו רדונדה ואת בתו החורגת, ברבודה. הוא ידע שהוא רצה להשכיב את אנטיגואה ברגע שנחו עיניו עליה אבל זה בסדר. רדונדה אמרה שהיא מבינה שעיניים של גבר נודדות. עליו לעשות את זה בצורה הנאותה. לא הייתה שנה בחיי אביה שלא הייתה לו אשת צללים מהצד והוא אף פעם לא חזר על אישה. הוא העדיף את גערותיה על פני השקרים הלבנים הללו. הוא ידע שהיא מקנאת לו בכל פעם. הוא אהב שהיא מקנאת. זה עשה אותה מסוכנת. ואם היה משהו שהוא אהב יותר מאשתו היה את בתו החורגת. הוא חלם על חיים איתה אחרי שאימה תצטרף אל היוצר. רק באותו הרגע, בלאסקור הבין שההקסמה לא עובדת על מלסיבר משום שהוא היה מחויב לאשתו וילדיו באותו האופן שבלאסקור נשבע שלעולם לא יהיה.

"למה הורשית לעטות את עור אדוניך, מלסיבר?" בחרה אנטיגואה לבסוף להחמיא לבחור.

"אני... אני... אני... הצלתי את כבודו של המלך." אמר מלסיבר בעודו מנסה לא לומר כלום, מצליח לקום מרצפת האבן השחורה משחור של האולם. מהמעט ששמע על טורפי הלבבות, זה היה מספיק בשבילם. הוא באמת רצה לדעת מה עשה. ובו זמנית, ידע שמלסיבר לא ידבר. הוא היה מחויב למלכו כפי שהוא היה מחויב למשפחתו.

השבועות הללו הגנו עליו עכשיו כפי שהחוזה עם וארוש לא הגן על בלאסקור בשום אופן.

הרגעים הבאים חלפו בטרם אנטיגואה זעה במקומה כמבינה משהו חשוב מאד לגבי בלאסקור. היא לטשה מבט לעברו ואז לעבר מלסיבר ואמרה: "אתה לא היית מחוות פיוס. אתה הסחת דעת."

בלאסקור חש טלף עצומה לוקחת ממנו את השליטה בגפיו ומניעה אותו כמו בובה החוצה. מלסיבר עקב אחריו ככלבלב אחרי בעליו. לא היה ברור אם הוא הבין את הקשר ביניהם. הוא נראה לבלאסקור חסר בינה. אף אחת מהמשרתות של אנטיגואה לא מנעה ממנו לעזוב. הוא מצא את איימנדה עומדת במקום בו עמדו נבחרותיה המקורננות של אנטיגואה דוממות.

"האם אף פעם לא שמעת על הליכת אפילה, בלאסקור?"

הלחישה הזו בצד תודעתו כמעט גרמה לשריריו של בלאסקור להינעל באימה. כוח רצונה של אנטיגואה עצר אותם. הוא הבין עתה שהיא שיקרה לו. היא לא קראה את מחשבותיו. היא התמזגה איתו כדי להבין מה הוא חושב באותו הרגע. עתה הם היו מאוחדים מספיק כדי שכוח רצונה ישלוט על מה שנותר מבלאסקור. הוא הבין שזה מה שקרה עם הנבחרות שלה. כמובן שהוא ידע מה זה הליכת אפילה. זה היה היבט של קסם רוחות שנתן לקוסם לקשור את רוחו להיבט אחר של ארצות הבר על מנת להעביר את רוחו לנקודה אחרת. נראה לו שבארצות ההפוכות המיומנות הזו עבדה אחרת. הוא שמע את אנטיגואה מרוצה מאד מצידה.

איימנדה הסתובבה לעברו, לוטשת דרכו מבט לעבר אנטיגואה.

"מה חשבת שיקרה? שאם תסיחי את דעתי, נבחרותיי יבגדו בי?" לעגה אנטיגואה דרך שפתיו "הן הרבה יותר אפלות ממך, איימנדה." לבלאסקור הייתה תחושה שאנטיגואה משתמשת במילה הזו באותו האופן שבעלי הצדק של האלפים מתכוונים למישהו שקרוב למידת הצדק.

"האפלה היא אכן מידה בפני עצמה כפי שנוהגים לשכוח אלה שלא נוהגים על פיה ביום יום."

פניה של איימנדה היו קרובות למידת הטירוף כשהיא אמרה, שערותיה הבהירות זוהרות כברקים בשמי סערה, "לא הסחתי רק את דעתך אלא גם את דעתו. הם אמרו לי שאם אכבול את עצמי למסור שלו, יהיה לי מספיק עוצמה להטיל קסם תהפוכה שיהפוך אותן כנגדך, אנטיגואה."

אי שם באולמה, בלאסקור חש את אנטיגואה רועדת בעודה תוהה: "מי הבטיח לך הבטחות?"

"מי שהבטיח לך הבטחות, אנטיגואה. משרתיה של אינגאר עדיין מהלכים בארצות הבר, מחפשים סיפורים שהם יוכלו להיזון מהם. הם חשבו שאני אוכל לספר סיפורים טוב ממך." אמרה איימנדה כשפניה בוהקות בגאווה מופגנת וגרמו לבלאסקור לתהות כמה היא מיואשת.

"החלטתי עכשיו אם אני מקבלת אותך ואת אחיותיך בחזרה." אמרה אנטיגואה בזעם אפל כשהיא נקטעת על ידי צחוק רועם של איימנדה שהעירה שהיא אף פעם לא הייתה חוזרת. היא תהיה הרוזנת או שהיא תהיה אפר.

"הוצאת לי את המילים מהפה."

ואיימנדה קרסה לפניו, גופה נקרש למרכיביו המקוריים, מותיר מאחוריו שלד מתפורר. ובלאסקור ידע שאותו גורל פקד בצורות שונות את אחיותיה בארצות הבר. ולמרות זאת, הוא לא הרגיש חדוות ניצחון. הוא זכר את החמימות בחלציו בכל פעם שדיבר עם איימנדה. הוא אהב אותה. הוא חש שדעתה של אנטיגואה מוסחת בשל מה שהיה להפתעתו יגון. אנטיגואה התאבלה על כך שאיימנדה לא מילאה את ההבטחה האפלה שהייתה טמונה בנערה.

היא הייתה רק בת שש עשרה כשהכירה אותה. בלאסקור קפא לרגע במקומו כשהבין משהו: בתו ברבודה הייתה בדיוק בגילה כשהגיעה לכאן. דמותה של איימנדה ודמותה של בתו התלכדו במחשבתו כשהפנה את זעמו לעבר המסור. קסם התהפוכה של איימנדה היה שזור על חוטיו של המסור, חלש ומהוסס אחרי שבועות של מאמץ נשגב. הוא הבין שהוא בעצמו ישב במרכז רשת של חוטים שהובילה מארצות הבר מכל ההרפתקנים שהיו מוכנים למות ולו כדי לשמוע מילה טובה ממנו. הוא חש בושה מייסרת את רוחו כשהשתמש באהבתם אליו כדי להפנות את קסם התהפוכה כנגד החפיר שהגן על ממלכתה של אנטיגואה מפני עולם זה.

וכשקסם התהפוכה עזב אותו, הוא חש שמשקל רב הוסר מעל כתפיו. כפי שאומרים במולדת, עם הנקמה, באה הנחמה, ואז הבין שהמשקל שהרגיש מוסר היה המשקל של כנפיו הכסופות. הוא הפך שוב לאלף מרגע שהתאחד עם מידת האהבה של ארצות הבר והשתמש בעוצמתה. ברגע הבא הוא שמע את נהימתה של אנטיגואה, נושבת כסופת ים על אוזניו המעוקלות, "עשית טעות, בלאסקור, כשהסרת את הגנתה של תבנית הכשף מעל נשמתך. עתה חוש את... זעמי!"

ובנשימה הבאה, הוא חש את טומאתו של האריה כובשת את גופו. גופו התעוות כשטלפיים צומחות מציפורניו ופרווה קורעת את בגדיו ואת מגפיו ותודעה חדשה נולדת, להילחם בו. בלאסקור מעולם לא עשה את מה שציפו לו. בנשימה אחרונה, הוא החליט לברוח למלסיבר. האיש הזה היה חלש. עם זכרונותיו וכוח רצונו, הוא יוכל להדיח את התודעה ששכנה בגופו. הוא יצר אותו בטעות והוא יוכל לקחת אותו בכוח. ועם זאת, הוא הבין שעליו לעשות משהו: עליו לקרוא לעזרה.

והרשת שנטוותה על ידי איימנדה נעלמה כשהאות נשלח אל ההרפתקנים בארצות הבר, משאיר לו ולבן לווייתו עוצמה מספיק ללהטוט אחד אחרון. איש האריה נתן לו לחייך חיוך, חיוך אחד אחרון של אמן המשתחווה בפני קהל בערב קריאת שירים בארסאדיל הרחוקה, העיר שעשה אותה לבית.

וברגע הבא כל אותם חלקים שהיו שייכים לבלאסקור נעלמו ממה שהיה פעם גופו המעוות.
 
עריכה אחרונה:
פרק תשיעי: "חשבונות"

לפני שנים רבות משפחה קנתה תינוקת בשם פזטיווה בשוק התינוקות של בורוגאל, תינוקת שנולדה באחד מעצי היוצר של ערש האנושות אך היא לא הייתה אנושית. היא לא הייתה. והדבר הראשון שהיא זכרה היה מטבע הזהב שמשפחתה נתנה כדי לקנותה.

פזטיווה הלכה ונאתה מיום ליום. ככל שגדלה, היא הבינה שהאנשים מסביבה לעולם לא יצליחו להתאים את עצמם לקצב שלה אף על פי שבכל מובן אחר היא הייתה רגילה לגמרי. יום אחד אביה שגמר אומר ללמדה לעמוד במקום אחד, הורה לה לשמור על החנות שהייתה בבעלות המשפחה. היא לא הצליחה לשבת אלא בלעה את השמיים, את הארץ ומה שביניהם.

ואז החתול שרט אותה. ובמקום לצעוק כמו שהייתה עושה כל נערה רגילה, היא באה לחנות. היא ביקשה משומר החנות האמתי את אלתו והכתה את פצעה. המהלך הזה לא עבד. ובעוד השומר מנסה להבין את הרעיון, הוא הזדקף בבת אחת כשהיא לקחה את אחד המגלים ושרטה את הפצע כאילו היא חשבה שאם היא תפצע את הפצע, הוא ייעלם. גם זה לא עבד, כמובן. לאחר מכן, היא נטלה מראת כסף שהייתה ברשותה וחשבה שאם היא תשקף את הפצע, הפצע יתבייש וייעלם. ובינתיים, השומר ניסה להבין למה אין דם על המגל. ואז פניו התרחבו באימה כשהיא לקחה את המקבת והיכתה בפצעה כאילו היה מתכת שיש לחשל תחת לחץ. רק כשהיא הניחה את מטבע הזהב היחיד שהיה בכל החנות על פצעה, הפצע נסגר לחלוטין.

לימים בני האדם יסגדו לה כפיטייה, האלה המגנה של מעמד הסוחרים.

  • ממעשיות רובע האלונים הכורעים
למעשים יש השלכות בלתי צפויות לפעמים. כשאיימנדה ואחיותיה מתו בארצות הבר, העוצמה הראשונה שנותרה מהכישוף התפשטה כקוצים הניתזים משדה דרדרים בעת האש. לכל אחות שמתה, אחת התחילה לשמוע את קריאתה של אנטיגואה בהתחלה בסיוטיה, ובאיטיות, ככל שקיבלה את גזר הדין, בחלומותיה... אך לא כולם קיבלו את ההשלכות. בכל מקום שניצבו מגדלי קוסמים, העוצמה הראשונה ניתזה מעליהם והמשיכה הלאה לנסיכויות, המשיכה עד שמוצתה ולכל מי שמתה נמצא תחליף שיוכפף בבוא העת לרצונה של אנטיגואה. אחד המקומות הללו היה ארסאדיל.

הירח עדיין נראה כשברבודה התעוררה. הדורבן התכרבל לצדה, אוסף את קוציו החדים על מנת שלא יפגעו בה. קשת ירח נראתה במלוא יופיה לאור השמש העולה ממזרח לארסאדיל. ברבודה מתחה את זרועותיה וקפצה ממיטתה. הדורבן, ששמו היה רבה, התעורר משנתו. הוא לא היה אסיר תודה לברבודה על הדרך שבה העירה אותו. היא הלכה לקרוא את הספר.

הדורבן היה ברשותה מאז שמצאה אותו על רציפי הקשת הכסופה. הוא היה משרת במשק ביתו של הדוכס סלגלדור אף על פי שהעדיף לא להרחיב בדיוק איזה תפקיד מילא באחוזתו. הוא סיפק עבורה את התשוקה לנקמה באיש האכזר שגרם לנידויה של המשפחה מהאצולה. גם היו לו קוצים חדים שהוא השאיר בכל הבית וגרם גם לאמה וגם למשרתת לצעוק עליו. ברבודה עמדה להגנתו בכל פעם. היא חשבה על זה כשהיא פתחה את המעשייה על הקשת – המעשייה שאביה קרא בטרם יצא להרפתקאה האחרונה. היא תהתה מה הוא חשב עליה. ברבודה לא הספיקה לשאול אותו לדעתו על המעשיות שאספה עבור האחים הורגרים עדיין.

ריח נעים של נזיד עלה מהקומה התחתונה.

ברבודה החזירה את הספר למקומו. הדורבן הזדקף במקומו כתוהה מה פשר הריח הנעים הזה. כשפתחה את הדלת לחדרה, הוא יצא לפניה כאד שננשף מתוך החדר לעבר המדרגות. ברבודה מצאה את עצמה איטית כצב לעומתו. מה שהאט אותה הייתה הדלת האחרת בקומה, הדלת לחדרה של אחותה הבכורה אנגויאלה שנטלה את חייה בגלל מזימות הדוכס סלגלדור. לא פעם היא מצאה את עצמה מקנאת בה.

אמה ישבה למטה מול תרף של ארכונית האהבה. עורקים כחולים השתרגו בתרף העץ שזהר לתוך החדר שרק האש מתחת לקדירה האירה אותו. נראה שהתרף מתקיים על אדי המרק, תופח ותופח. אביה טען שמצא אותו באחד ממסעות הסחר שלו אבל זה נשמע כאחד משקריו. לאף אחד אחר בארסאדיל לא היה תרף שנעשה מעץ כה נדיר שעד לא היה שם בשפתה. ברבודה הניחה שלאלפים שמהם אביה השיג את התרף היה שם לעץ.

"טוב ונאה, אמא, אבא יחזור." אמרה ברבודה בעודה מתיישבת במושבה, שואפת לנחיריה את ניחוח הנזיד שהיה טוב אם ישביעה "הוא הבטיח שישוב עד היום הראשון של האביב."

"אני לא מאתרת אותו." מלמלה אמה בהבעה רדופה "אם הייתי אומרת שזה בלתי אפשרי, הייתי אומרת שהוא עזב את הארצות האלו. האם גם את חלמת את אותו החלום שחלמתי, בת?"

הכל היה אפשרי כשזה הגיע לאביה. ברבודה הבינה שהחלום, שהעיר אותה, העיר את אמה. נזיד הירקות הזה היה המנה האהובה על אביהם. המשרתת אלאורה נראתה לרגע, רוכנת. עצם נוכחותה אמרה לברבודה שהאוטובוסים התחילו לנסוע. היא תצטרך להתגנב לאחד. אמרו שנצפתה סופה בים האצבעות והיא עושה את דרכה לארסאדיל, תופחת מרגע לרגע, כנשיפת המים של דרקון כחול. ברבודה התכוונה להיות כבר בעבודה כשהסופה תכה בעיר.

"אני יכולה לדבר עם אמי" אמרה העלמה פאראדליס, בוחשת בקדירת הנזיד המהבילה. אמה דיראסיה פאראדליס הייתה חברת מועצת אגודת ההרפתקנים ובטח ידעה טוב מכולם איפה אביה. היא זו שתמרנה אותו לצאת להרפתקה הזו מכלתחילה ועל זה ברבודה נטרה לה טינה.

"אין צורך." אמרה אמה בנוקשות, מלטפת את זיפי סנטרה, "אני כבר אדבר עם אמך, העלמה." והסתכלה על שעון הקיר שגלגל שיניים אפור חצה אותו והטיל צל על השעה. עתה השעה הייתה שש ועד שתגיע לעבודה כבר יתחיל יום חדש. ביום היו שמונה שעות בלבד – כל אחת מהן נקראה על שמו של אחד משמונת היוצרים. זו הייתה שעתו של אדון האפילה. היא קיוותה להגיע לעבודה בשעתו של אדון הרקיעים למחרת.

המשרתת קלטה את כוונתה ולקחה קערות כדי לשפוך עליהן מתוכן הנזיד. היא הניחה קערה רביעית על הרצפה כדי שרבה לא יוכל להתלונן שמתעלמים ממנו. הדורבן עט על הקערה. אחרי שלוש קערות, ברבודה הרגישה שבעה. לפעמים זו הייתה הארוחה היחידה שלה ביום.

עתה נותר להתארגן וללכת לאורוות כדי לתפוס אוטובוס לכיכר המטבע השבורה. ובתקווה, להגיע לשם לפני שהסופה תחצה את רובע הקשת הכסופה ותכה בארסאדיל במלוא עוצמתה. היא תהתה לפעמים למה משלמים לקוסמים אם הם לא מסוגלים לשבור סופת ים אחת עלובה. בגללם החורף היה פרוע מהרגיל. מלחמות החורף שיחררו קסמי כפור רבי עוצמה לרקיעים. היא שמרה את העוצמה לחציית הרחוב אל האורוות הציבוריות. לאחר שאמה הבטיחה שהיא לבושה ליציאה החוצה, למרות שהיו לה הערות על הריח שלה, היא יצאה החוצה אל הרחוב. הרחוב היה מקום הדור עם בתים תלת-מפלסיים שבהם חיו אלה שלא חיו בשמונה האחוזות. ברבודה עברה מעל הגינות העירומות שמולן עמדו גננות חסרות אונים בפיאותיהן הכסופות. היא חשה את רבה מתכנס מסביב לצווארה. היא ידעה שהיא כועסת על שוכני הבתים הללו. מאז שאמה התחתנה עם סילווארן, הן פשוט לא דיברו איתן.

לפני שהרגישה, היא עמדה מול האורוות הציבוריות. ליד אחת הכניסות רבץ פושט יד. האיש ישב מול קערת עץ מרופטת שהיה בה רק כסוף אחד. ברבודה עמדה להוסיף כסוף נוסף כשפושט היד הרים את ידו הרועדת כדי לומר שהוא לא רוצה את הנדבה שלה. בארסאדיל, אפילו לפושטי יד הייתה המודעות המספקת לא להתגרות בדוכס סלגלדור. אפילו דודה באיל לא היה מוכן לקשור את עצמו בצורה רשמית עם אחותו ובתם ולכן היא עמדה מול האורוות. היא יכלה לראות עוד משם את עגלות האוטובוסים, צבועות בכסף, מחכות עד שהנוסעים יעלו אליהן. כל אחד ואחד מהנהגים קרא בנתיב שהאוטובוס עמד לנסוע אליו עד מחוז חפצו.

כעבור כמה רגעים היא קפצה על אוטובוס שיצא לעבר כיכר המטבע השבורה שם היא למדה.
 
פרק עשירי: "חיובים"

פעם לפני הרבה מאד זמן הפליגה ספינה ללא שם לאגם הזירמון.

מפקד הספינה שמע על המחצבים שהיו מוסתרים מתחת למים הרדודים. במקום לחכות לשיירות הסחר שהיו נושאות את זה עד לנמל הבית שלו, הוא החליט להפליג דרך האגם. אנגראבי הייתה עשירה יותר אז. והוא האמין שיום אחד שם יסדר אותו לכל חייו עלי אדמות.

ואז ספינתו רעדה וחור נבקע בדופן העץ של הספינה, חור בגודל אגרוף.

המפקד הורה לאנשי צוותו לרדת ולאטום את החור. הם לא חזרו אליו והספינה החלה לשקוע במים הרדודים. המפקד ירד בכבודו ובעצמו אל המדור הפרוץ וראה גברים מושחתים למראה, אגרופיהם מכוסים בכפפות צהובות שידעו ימים טובים יותר. גופותיהם של אנשי צוותו היו פזורות על רצפת המדור הפרוץ והמפקד הבין ברגע האחרון של חייו מול מי עמד – האגרוף הצהוב.

הם לא היו סיפור שמלחים מספרים זה לזה לפני סגירת חדר השתייה בערב.

  • ממעשיות רובע הקשת הכסופה
הנוסעים בעגלת האוטובוס היו כתמיד מעיין שופע של סיפורים. רק היה צריך להאזין ולבחור. אחד מהם, רוקח בשם הפארין שעשה עסקים עם דודה, סיפר על ההלוואה בזהב. ההלוואה שביצעה נסיכות פרגוסק כדי למממן את הטיפול בכל נזקיה של מלחמות החורף. הנוסעים האחרים אמרו לו שאלו חדשות ישנות. גם ברבודה שמעה את הסיפור יותר מפעם. הלשונות דיברו על חמישים כיכרות זהב לפחות. אלה היו שווים הרבה מאד כסופים – המטבע הנפוץ בנסיכויות. כולם ידעו שליגת הזהב הייתה מוכה מכדי לתבוע את ההלוואה. מלחמה פקדה אותה ולא מזמן.

"האם לך יש סיפור טוב יותר לספר?" שאל הפארין שלא אהב שמבטלים אותו בפני הקהל.

עובר האורח נשך את לשונו וענה: "סילווארן נפל בשבי חוררת מרושעת. ואותה חוררת מפתה בקסמיה האפלים את בנות הכפרים להצטרף אל הכת שלה. שמעתי את זה רק עכשיו."

דממה נפלה בעגלת האוטובוס.ברבודה נזכרה בחלומה בו שמעה את אביה וידעה שזו האמת. ודבר אחד אחד היא הבינה: האיש לפניה היה חייב להיות הרפתקן. הוא נראה מבוגר מדי בעיניו הלבנות ובשיער השיבה הפרוע שלו. הבגדים שלו ידעו ימים טובים והיו שמנוניים. חיוכו העקום גרם לאנשים לבדוק אם כל הכסופים שלהם עדיין נמצאים על גופם. האמת, אלמלא ברבודה ידעה בדיוק איך אביה נראה, היא הייתה בטוחה שזה אביה שחזר העירה.

"מי אתה, אדוני הטוב?" שאל הפארין ביהירות. האיש הזקן הצמיד את ידו למעקה העגלה. עננים אפורים התחילו נוהרים על פני השמיים מעליהם כשהוא ענה: "קרוגונד האלאריל, אדוני, מתל הסרטן."

"מה קרה, בחור? מלחמות החורף גרמו לים האצבעות להתכווץ ולכן באת לחפש פה עבודה." עקץ אותו אחד מנוסעיה האחרים של עגלת האוטובוס. תל הסרטן הייתה מושב לשודדי ים. החיוך העקום על פניו של קרוגונד העמיק כשהשיב: "הסתכל עליי היטב, אישי הצעיר." ואפילו הרעיד את ידו בעוד רעם מרעיד את הרחוב מסביבם. האיש היה זקן מדי לשוד ים... אלא אם כן הוא היה המפקד. כבר היו מקרים שפיקדו על שודדי ים אנשים מבוגרים יותר. רבה הרים את ראשו האפור ושאל אותה אם היא מרגישה בטוחה. אפילו הוא לא האמין לו. ורבה היה דורבן.

עגלת האוטובוס עצרה בכיכר המטבע השבורה בטרם הסלימה האלימות שבעגלה לקטטה. ברבודה מצאה את עצמה עוזרת לקרוגונד לרדת מהעגלה. אנשים לא ישימו לב שעלתה וירדה מהעגלה. הדבר גם נתן לה הזדמנות לסקור את שודד הים הזקן ולראות מסיכת עץ. היא הייתה קשורה בקורי פטריה מוזהבים מאחורי צווארו. היא הצרה את עיניה כשזיהתה את העץ שבמסכה – הייתה זו קליפתם של מלכי היער כמו במעשיה על ריליאן הקשת. קרוגונד נהם: "ילדה, מלכי היער הם בני ברית מגעילים וחסרי כבוד. הם רוצים שאעשה את הדרך אל ההיכל. האם נפגשנו פעם?"

"אני הולכת הרבה להיכל ההרפתקה." אמרה ברבודה "יכול להיות שראית אותי באולמות."

ואז נזכרה שהאיש עיוור. קרוגונד צחק בכבדות והסתלק. רק ליתר בטחון, ברבודה עברה על הארנק שלה כדי להיות בטוחה שהוא לא כייס אותה ברגע של היסח דעת. יחסית לזקן, האיש ידע ללכת מהר מספיק כדי שהאנשים שהוא כן כייס לא יצליחו להבין לאן הוא נעלם.

היא חמקה ברגע האחרון מטיפת הגשם הראשונה של הסופה. כמה מהזבניות כבר היו שם, לובשות את מדי הירוק-והזהוב של בית סילדון שעל חזיתם רקומה האנפה של בית ליווארד. הן פשוט גרו קרוב יותר לשער שחיבר בין רובע הקסת הדולפת לרובע המטבע השבורה. ברבודה לא חשבה לרגע לקנא בהן על כך שגרו בבנייני דירות שבהם הצטופפו מאות אנשים. הן היו כה טרודות בהכנות עד שלא שמו לב שהיא התחילה לפשוט את בגדיה העליונים על מנת להחליף אותם במדי הזבנית שלה. רבה ירד מכתפיה עוד בטרם הסירה את בגדיה. הוא הלך לבדוק אם המחטים שהשאיר מפוזרות בחדר ההלבשה עדיין נמצאות במקומותיהן. הוא הסביר לה שזו דרכו לעשות את המקומות שהוא עובר בהם למקומות שהוא קורא להם בית. כאן שמעה לראשונה מפי הזבניות האחרות את המעשיה על מראילה, עלמת המראה המקוללת. הן גם חיברו מעשיה במיוחד לכבודה על מספרת שחיפשה סיפורים עד שמצאה סיפור מפלצתי במיוחד שטרף אותה על קרביה ולא הותיר אפילו עצם לקרוביה. ברבודה לא סיפרה לדודה על המעשיה הזו. היא לא רצתה שהזבניות האחרות תשתתק כשהיא בסביבתן. גם למעשיות שלהן היה מקום בספרה.

אחת מהן קפצה לפתע ודרשה מכולן לתת לה את דמי ההתערבות שלהן. מסתבר שהן התערבו מי תסיים את ההכנות ראשונה. רק כאשר מי שניצחה קלטה לאיזו יד מחובר המטבע שניתן, היא סירבה בתואנה שהיא לא יכולה לקחת כסופים מאחייניתו של בעל החנות. ברבודה עיקמה את שפתיה ולקחה את הכסוף לעצמה. דודה אכן היה גוער בה אם היה תופס אותה. בזמנו כך סיפרה לה אמה אביהם היה גוער בו כשתפס אותו מצייר בעודו אמור לעסוק בדברים קרובים יותר למציאות כמו חיובים. לפחות הוא קיבל אותה ללמוד בחנותו, הדוד. הוא לא נתן לה ספק שהחנות תעבור לילדיו אחרי מותו אבל ברבודה תראה איך מנוהלת... חנות.

לפי לוח המשמרות, לא היה זה תורה לעמוד בחזית ולחייך ללקוחות בעודה שואלת לרצונם. היה זה תורה לחייך לזבנית ולמצוא את מה שהלקוחות רצו בהנחה והוא היה במחסני החנות. היא חבשה את פיאתה הכסופה והלכה לתא שעמד מאחורי ירכתי החנות שם ישבו זבניות, מטות את אוזנן לגשמים ההולכים ומתחזקים מחוץ לחנות. הן הודו לאלים שהגיעו לפה בזמן.

עכשיו היא יכלה לשמוע את הפארין מדבר על רשימת הקניות שלו. ברבודה ידעה מניסיונה שכל הפרטים היו רשומים בפנקס של הזבנית למרות שהיה צריך להקשיב למה שקורה בשולחנות האחרים ולנהל את הפנקס בהתאם. הפעם זה לא היה תפקידה של ברבודה לזכור.

"טוב ונאה," אמרה הזבנית בקולה המתוק ביותר "הפריטים שביקשת הוזמנו." ונייר הונח. ברבודה לא הייתה מספיק מהירה ואחת הזבניות האחרות חטפה אותו. היא זו שתנהיג אותן. הרעיון שרק זבניות יעבדו היה מסורת משפחתית. הדוד באיל אמר לה שמישהו מאבות אבותיה חשב שנשים עם קולות מסוימים נשמעות כמו ילדים וזה עוזר לחנות למכור דברים.

ומסיבה זו בלבד, אמה לא יכלה לעבוד בחנות. לאמה היה קול גס שיכל להישמע כקול גברי, קול של גבר שסובל מהצטננות. המחשבה הצחיקה אותה בעודן נחפזות אל מחסני החנות. הזבנית המובילה הקריאה את שמות הפריטים שעליהן היה להביא אל הארון. לשם שינוי, הרעיון הזה היה של אביה.

סילווארן הציע פעם לגרום ללקוחות לחשוב שהחנות מחזיקה ארונות מסע שמזמנים חפצים.

"אני חושב שהדוד באיל יכל להכניס יד לארנק שלו ולקנות אבן זימון." העיר רבה מפינת גירוד בחדר מאחור "זה יחסוך לכן הרבה מאד עבודה ואפילו קוסם מתחיל יכול ליצור אחת."

ברבודה הרשתה לחיוך עקום לעלות על פניה בעודה מורידה ונושאת את החפצים לארון. היא שמעה את הפארין מסתכל על תכולת הארון בביקורתיות. הוא ציפה ליותר מחנות זאת. לא ייתכן שהספקים שלהם ביער הגנבים לא מסוגלים להביא להם את כל מה שהוא צריך. טוב ונאה, ללקוחות מסוימים יש תמיד אשליות לגבי שרשראות האספקה של החנויות שלהן. לאחר שסיים לחמם את האוויר, הפארין שילם ונבח על שוליותיו לשאת את החפצים עבורו.

הלקוח הבא הוציא פרץ אוויר חם מהזבנית בחזית. היא בירכה את היר אבסקורין מהמשמר. ברבודה יכלה לחוש את רצונו נשלח לפני גופו. היה ידוע שאנשי משמר הבית של הנסיכות זכו מרוח הנסיכות שאותה שירתו ליכולות מסוימות. הוא היה אחד מהחברים האלו של אבא. אבסקורין הזמין שמן כדי לסוך את זרוע הכסף שלו. שמן שהופק רק במעמקי יער הגנבים. הפעם הזבנית נאלצה, לאחר שעברה על הפנקס, לומר לו שאין להם את השמן שהוא חיפש.

אבסקורין קיבל את העניין בקור רוח רב יותר מקודמו. היא רק יכלה לתהות לסיבת בואו. אפילו ביקור בחוגים שהוא התקיים בהם היה מהלך שאמר הרבה מאד לאנשים מסוימים. הדוד באיל, שפרנסתו הייתה תלויה ביכולתו לדבר את השפה הזו, בטח יכל להסביר לה זאת. וברבודה הייתה בטוחה שתשמע את פרשנותו בארוחה. היא נהגה להיעדר מהארוחות הללו. הכאיב לה לראות את הדוד באיל ומשפחתו ביחד כשאביה האמיתי נעדר ואחותה התאבדה. עתה לא היה מנוס מלאכול איתם.

ולפתע ברבודה שמעה קול שעצר את נשימתה. אחת מהאחיות טורה בורה בכבודה ובעצמה. הן היו בנותיו של קון יוסקאר שהיה נשוי לדודתה וניסה להשתלט על ההון של המשפחה. הוא הפסיד לדוד באיל ואמה. הוא היה הדוכס סלגלדור של אמא, רק הרבה יותר מטומטם, לדברי אמה.

בנותיו שחורות השיער תמיד נראו ביחד. הזבנית הואילה לעצור את נשימתה לפני ששאלה: "מה תרצה הגבירה בורה?"

הגבירה בורה ביקשה פרחים לחתונתה. ברבודה לא הייתה צריכה את הדוד באיל לצורך זה. אחייניתה התרברבה זה עתה שהיא מתחתנת ולו אפילו זקן עם רגל אחת בקבר לא מוכן לגעת בברבודה וזה היה בסדר גמור מבחינתה של ברבודה. היא רצתה קודם לעבוד בחיים. ברבודה ידעה שהפרחים הללו לא היו בחנות אבל היא ידעה איפה ניתן להשיג את הפרחים.

בהיכל ההרפתקה.

"המשמורת שלך עדיין לא הסתיימה!" קראה אחת מהאחרות, מצביעה לעבר השעון בקיר, "לאן את בדיוק את הולכת?!" קראה אחרת. פתאום כל הזבניות מאחור התעוררו לחיים, מנסות למנוע ממנה לצאת. ברבודה אמרה, בפשטות, "אני הולכת להביא לכאן את הפרחים."

עמיתותיה לטשו לעברה מבט ואחת מהן הציעה שתחכה עד אחרי המשמרת כדי לעשות זאת.

" – אבל הן נמצאות שם עכשיו. הן לא יבואו מחר." אמרה ברבודה, רגל אחת לעבר הדלת.

הזבניות החליפו ביניהן מבטים אומללים. אחת מהן הציעה שתביא את הפרחים לאחוזתן. ברבודה אהבה את הרעיון מספיק כדי שתבין שכן אכפת להן ממנה. היא יכלה לראות את טיפות הגשם זולגות כדמעות מעל הקירות המסוידים. לא בכמות שהצדיקה הבאת דלי לשם. מספיק כדי להרגיש שסופה משתוללת בחוץ.

וזה לבדו הספיק כדי שתישאר עד סוף המשמרת.
 
עריכה אחרונה:
אחלה פרקים. השמיני מצוין במיוחד.

נהניתי ממהלך ההתנגדות של בלאסקור. הוא מצליח להיות האדם הנכון במקום הנכון, והפעם יש לאנטיגואה סיבה טובה לשנוא אותו.

טוב לחזור לברבודה סוף סוף, ואני רואה שרבה קיבל/ה שדרוג לא קטן. המעשיות שמקשטות תחילת כל פרק גם הן מחזה נעים.

במהלך הפרקים מוזכרים הרבה דודים. לא ברור לי אם באיל והפארין הם אותו אדם או לא. כמו כן, בעברית לפחות, שמות לא רגילים שמתחילים בה' הם קצת מציקים, מאחר ולא ברור אם השם הוא "הפארין" או שקיים תואר בשם "פארין".

נחמד לראות את קרוגונד בשלב מוקדם יותר. לא זכור לי שהוא תואר כמבוגר בגרסה הקודמת, זה שינוי לטובה. הגיל מבסס את הציניות שלו. העיוורון גם, כמובן.

בנקודה הזו לא ברור לי כמה זמן חלף. שבועות? חודשים? אני יכול גם להאמין שבארצות ההפוכות הזמן עובר אחרת. בין אם חלף מעט או הרבה זמן, אני חושב שראויה התייחסות למשך היעדרו של סילווארן מחייהן של ברבודה ורדונדה, והאם אותו פרק זמין הוא חריג עבורו.

סך הכל אחלה פרקים. תחנה הבאה, מראילה? ;)
 
תודה על התגובה. :)

הפארין והדוד באיל הן דמויות נפרדות. הפארין הוא רוקח וחבר באגודת הרוקחים בעוד שהדוד באיל הוא החוכר של החנות והמקום שהיא יושבת בו ולא הופיע פיסית בפרק העשירי.

אתה מעלה נקודה טובה לגבי האפשרות שהזמן בין העולמות הללו לא יחסי. אני אתייחס לעניין בנאומה של דיראסיה לחבורת ההרפתקנים שהיא מגבשת כדי להציל את בלאסקור.
 
פרק אחד-עשר: "שאריות"

היה היה לפני שנים רבות מאד מסדר מהולל של סייפים שהציל את נסיכויותינו מהענקים. אותו מסדר שלט בנו לפני שהיו נסיכויות אך סיפורנו מתחיל בדמדומיו. הדעות חלוקות בדיוק למקום המדויק אבל אני מאמינה שזו הייתה אדורה שהייתה גם בירתו של מסדר זה. היה צורך לקבל החלטה ושמו המסובך להגייה של איכרנו היה הוויטסארק. לא היה למסדר הזה באותה העת אף מישהו בכיר דיו לקבל החלטה באדורה והיא הייתה בירת המסדר הזה. הוויטסארק הסתובב ברחובות אדורה ושאל את אחד הלוחמים, שכן רק הסייפים השתייכו למסדר הזה, איפה ניתן לדבר עם מישהו בכיר מספיק לקבל החלטה. הלוחם ליווה אותו אל חנותו של סוחר שהיו לו קשרי מסחר באדורה. הוואיטסארק שאל את הסוחר אותה השאלה. הסוחר חשב על השאלה ואמר שהוא מכיר אומן שעובד על חרבות המסדר וייתכן שיש לו תשובה לשאלה. הוואיטסארק ובני לווייתו הלכו אל אומן החרבות ששמח לפגוש את חברו. הוא אמר שלא קיבל הזמנות מהם כבר הרבה זמן. לאחר שחשב על זה, הוא הודה שהוא מכיר מישהו מפוקפק שיודע איפה אפשר למצוא את האנשים שהוואיטסארק מחפש עכשיו. זה לקח זמן אבל הוסדרה לבסוף פגישה עם הפורץ שהכיר כל פינה ופינה במגורי הסייפים – ורוב המשרתים שלהם היו בכיסו. הפורץ הודה שכבר עדיף שהם יקבלו את ההחלטה הזו. לא היה לדבריו איש בקרב הסייפים שהיה מסוגל לקבל את ההחלטה הזו. כך נוסד הוויטאן.

  • ממעשיות רובע האלונים הכורעים
ארוחות הערב אצל דודה תמיד התחילו בשריפת חוטים. הסיבה לכך הייתה אשתו אלאבדה. כך היה נהוג ביער הגנבים שממנו באה אשתו. נישואיהם היו הדבק שהחזיק את שרשראות האספקה של משפחת סילדון ביער הגנבים כל השנים הללו. ולמרות זאת, ברבודה חשדה שעם השנים הם למדו לאהוב אחד את השני מספיק כדי לעשות את נישואיהם המאורגנים נסבלים דיים. דיוקנות שמן היו תלויים מסביב לשולחן, דיוקנות שצוירו במכחולו של באיל. חלון זכוכית ממורק השקיף החוצה, חושף שמיים אפורים שהתחילו באיטיות להחוויר לאטם. הסערה עברה.

שריפת החוטים לא הייתה הסיבה שברבודה מצאה את הארוחות המשפחתיות הללו בלתי... נסבלות. היא החשיבה את עצמה לאדם דתי לפי הנוסח של דוכסות פאראמבוסן שתבע רק ביקורים בשעות קבועות במקדשי האלים החביבים עליך. היא ידעה שאם תאמר זאת בקול, היא תעלה עליה את זעמו הקדוש של טאירמון, בנו הצעיר של באיל, שלדעתה היה קצת מאוהב בה מאז שהיו ילדים קטנים. טאירמון היה פרח כהונה ובזה הסיר את עצמו מדרכו של אנובידן הבכור שהיה תמיד אדיב כלפיה. והוא ליטף את ראשו הכחול של זאב הכפור שלו. הוא הבין אותה יותר מאחיו במובן הזה.

"את צריכה לבקש מהאלים שמסע החילוץ יצליח." העירה אלבדה בעוד ידיה משולבות בתפילה חרישית. לדודה אלבדה היה את השיער השחור שנגד את שיערו הבהיר של דודה. היא הייתה נמוכה יותר מאמה אף על פי שטענה שהיא גבוהה למישהי מאיפה שהיא הגיעה. היום היא בחרה ללבוש עם בן זוגה את הטוניקה השחורה עם השוליים הסגולים בשרוולים שנראה כמעט לקוח מדיוקן של מי שהייתה: אישה שנולדה וגדלה בקרב אנשי יער הגנבים.

ברבודה לא הייתה בטוחה שהיא רוצה עזרה מהאלים של יער הגנבים. בשביל שהאלים הנכונים ייענו, צריך לבצע את הפולחן בדרך המקובלת בארץ. אפילו המקראה למעשים נשגבים של טאירמון הסכימה איתה והייתה לחם חוקם של תלמידי כהונה.

ואז היא נזכרה שאמה פנתה לארכונית האהבה שממשלתה הייתה רחוקה מנסיכות המפרסק.

כמה שיותר אלים שיעזרו לך זה אף פעם לא מזיק. היא שילבה את ידיה והתפללה אליהם. טאירמון לטש לעברה מבט בעודו מאזין למילותיה בביקורתיות. לא פלא משום שהוא בטח זיהה את הלחש מהמקראה למעשים נשגבים שהוא חשד בה כבר מזמן שהיא לקחה והחזירה.

האש כבתה בדיוק בזמן שהוגשה המנה הראשונה: כרשה עם קציצות סרטן מבושלות היטב.

היא חשבה על קרוגונד מקודם שבא מהמקום שבו רכבו על סרטני ענק ולא אכלו אותם לאט, חתיכה אחר חתיכה בימות החורף הקרים. באיל ואלבדה התחילו לאכול ואיתם אכלו האחרים. טאירמון, ששיערו קצר ושחור כרוחו, לחש באוזנה, בין חתיכת קציצה למשנתה, "אני מקווה שהאלים ייענו... לצווחותיך!"

ברבודה תפסה באוזניו ועמדה להפיל אותו לרצפה כשמבטה הצטלב עם מבט הדוד באיל. האיש לא נדרש יותר לזה כדי להשליט שקט בשולחן. האיש סידר את שפמו הזהוב והאופנתי. הוא לבש את אותם בגדים שחורים כמו אשתו. אלבדה עיקמה את שפתיה ושאלה: "ראי את העניין כשיעור, בב. אנחנו הסוחרים סוחרים. האיכרים עובדים בשדות. האומנים יוצרים. הלוחמים לוחמים... ורק הגנבים גונבים. את בת למעמד הסוחרים, בב. אם לא כן, מי את?"

ברבודה שנאה את השאלה הזו בלהט של אש דרקון. היא רק בת שש-עשרה. יש לה עוד זמן, נכון?

אפילו הדוד באיל לא ידע כשהוא היה בגילה שהוא יתחתן, יתגרש ואז יתחתן שוב. כאילו הוא קרא את מחשבותיה, הדוד באיל העיר: "עוד מעט תגיעי לגיל בו את יכולה להתחתן, בב."

"למה שלא אהיה כהנת?!" הכריזה ברבודה, מצביעה על טאירמון שלא נראה משועשע כלל.

אלבדה שילבה את זרועותיה ואמרה: "למרות שאני יכולה להעלות בדעתי כמה אלים שאת תהיי כהנת מצוינת עבורם – " ואז הבינה ברבודה שאלבדה שקלה לשלוח אותה לסטאפרינד. היא צריכה לשקול את מילותיה ביתר רצינות. כל מה שרצתה היה לנהל חנות על דעת עצמה.

" – אני לא חושבת שנמצא מקדש שירצה לקחת תחת חסותו את בתו החורגת של סילווארן." סיימה אלבדה בעצב. ברבודה זיהתה את המבט שהחליפו שני אנשים למודי יגון אלו. השניים הללו חתרו לנקודה מסוימת מאז תחילת השיחה. עתה כשתשומת הלב נתונה לו, באיל אמר: "הדוכס סלגלדור רב עוצמה אך אפילו הוא צריך ללוות כספים ממישהו כמו בני וורונדר. לשמחתך, בב, הרוזן וורונדר מעוניין בך ככלה לבנו מוקוס. אני בטוח ששמעת על מעלליו: הוא מי שתיווך בהלוואת הזהב לנסיכות פרגוסק."



ברבודה חשבה שבני וורונדר מחקו את משפחת סילדון לאחר שמתנקשים מטעמם מחקו את כל הענף שלהם בארסאדיל כנקמה על ההתנקשות בסבה רב הסוחרים ריליאן. להפתעתה, באיל חשב שיש לו את היד המנצחת בסיבוב הזה. דודה יכול להיות מאד תמים לפעמים. תולדות הנסיכויות מרוצפות במשפחות בנקאים שלקוחותיהם סירבו לשלם להם את חובם.

"והדבר הטוב ביותר הוא שסילווארן הסכים להעניק את תיבת האוצרות שלו בעליית הגג כמתנת חתונה. היא שווה לפחות חמישים כיכרות זהב." סיים הדוד באיל, מרוצה מנצחונו. לברבודה היה מובן שבאיל הוציא את דברי אביה מהקשרם. מאז שהגיעה לפרקה, סילווארן לא הסתיר את דעתו שאין מישהו מספיק טוב עבורה. ברבודה התגאתה בזכרונה החזותי... ועדיין בכל פעם שניסתה להיזכר בפעם הראשונה והיחידה שלה עד כה עם אותו משרת צעיר יהיר ובטוח בעצמו, הזכרון היחיד שעלה בה היה אביה סילווארן גוער בה על התנהגותה הבלתי נאותה. היא הבינה עם הזמן שאביה השתמש בהקסמת חצי האלף שלו כדי לגרום לאותו רגע של זעם להאפיל על הזכרונות שגרמו לאותו הזעם. והוא עשה את זה באופן בלתי מודע לחלוטין לזה. היא העדיפה לא להשלים את המחשבה שגרמה להרגיש מאד לא בנועם.

"עדיף לא לבתר את הגופה לפני שאנחנו רואים בכלל גופה." העיר אנובידן בטיפת שכל ישר בעודו חולק מתחת לשולחן את שיירי קציצת הסרטן שלו עם זאב הכפור הכחול שלו "מה שמעניין אותי הוא למה בב פה בכלל."

אנובידן היה זהוב כאביו אך פניו העלו נמשים במקום שפני אביו נותרו חיוורות כמו שיש.

הדוד באיל סימן למשרת מבוגר לקחת את הצלחות הריקות כדי להביא את המנה השנייה: סלט פירות מתובל. המשרתים של באיל היו משפחה שהוא ירש מאביו, ולהבדיל מאלאורה, אכלו בחדר המשרתים. כפותיו הקטנות של רבה חוככו בהנאה מתחת לשולחן. סוף סוף, אוכל שהוא יכול לאכול.

"טוב ונאה," אמר באיל, מסתכל לעבר המשרת הפוסע מעדנות מבעד לדלת, "כמובן, אני מניח שבב רוצה לדעת למה אבסקורין וההובגובלינית של הדודה גיריאן קפצו לבקר אצלנו."

כולם רצו לדעת לפי המבע המורעב בעיניהם. באיל משך בכתפיו ואמר: "לגבי אבסקורין, לפי הדרך שבה הוא דיבר על שמן וכסף, הוא בטח רצה להזכיר שהגנתו של הנסיך אנוינדן עדיין פרושה עלינו. לגבי הביקור השני, הסוחר יוסקאר עומד לעזוב את אראסאדיל, משפחה."

ומי שמחליף אותו הוא הבן זוג של בורה. ברבודה ראתה את הפרחים כמתנת חתונה עבורם. זה פשוט יוציא את כל הצד הזה של המשפחה מדעתו. אביה סילווארן פשוט היה אוהב אותה.

עכשיו כשקיבלה תשובה לשאלותיה מקודם, ברבודה מצאה שהיא רוצה לדעת עוד משהו. "הדוד באיל, האם היינו מסוכסכים עם בני וורונדר?" שאלה ברבודה כשהדוד באיל מושך את שפתיו הרחבות. הוא השיב, לאחר ששקל את מילותיו, "היחסים בינינו הושבו לתקנם זמן קצר לאחר הרצח, בבב. הרוזן חשב שזה עונש הולם לבן משפחתו שהתחתן איתנו. מסתבר שאחותי המנוחה ידעה להיות מאד משכנעת."

מה שהחזיר אותה להבנה שאם בני וורונדר מבקשים עתה את ידה, הם נמצאים במצב נואש.
 
עריכה אחרונה:
פרק טוב, נחמד לראות סצנה משפחתית שקצת מזכירה לנו את המעמד של ברבודה - גם אם לא את הנימוסים :)

מצד אחד, ישנם מקומות שלא יסכימו לקבל את ברבודה מהיותה מקושרת לסילווארן. מצד שני, אנחנו רואים שיש עניין בה ככלה, ודבר שכזה בוודאי מקשר אותך לאציל ההרפתקן. האם המסקנה המתבקשת היא שרוב מחזריה של ברבודה מעוניינים בעושר של אביה, וינסו להיפטר ממנה ברגע שישיגו אותו?

ושאלה נוספת - במקרים בהם יש נישואים בין מעמדות (הסוחרים והגנבים מהדוגמה כאן), איך נקבע מעמד המשפחה? האם יש דרכים אחרות לשנות מעמד?
 
תודה שאהבת. :p

באיל עדיין צריך למצוא את המפתח שפותח את התיבה ההיא... ויש עוד תיבות שהוא לא יודע על קיומן. וברבודה עדיין לא הסכימה. וכמו שניתן להבין, סילווארן רוצה לשמור את ברבודה לעצמו.

אלבדה ממעמד הסוחרים, כמובן. המשפחה שלה הם שותפי הסחר של משפחת סילדון ביער הגנבים.

נישואין בין המעמדות הוא דבר שבל יישמע בנסיכויות בלי יוצא מן הכלל. מעמדות אלו מקבילות לקסטות בחברה ההודית. בתוכם קיימים תתי-מעמדות שנעים מהאצולה ועד לדלת העם. משפחתה של ברבודה היא משולי האצולה של מעמד הסוחרים בשל הונה אבל אין להם תואר אצולה ולכן אין להם זכות להשתמש בסמל אצולה משלהם. בעיקרון, לכל אחד מהמעמדות ישנן דרכים משלו לכמת הצלחה חברתית. אצל הסוחרים, זה מטבע הדברים, מתבטא בהון. ועל מנת לקבל תואר אצולה במעמד הזה, אתה צריך להיות מונופול כמו במקרה של חמש-עשרה המשפחות שמהן בא בית ליווארד ששולטות על הסחר עם האלפים.

האם ניתן לשנות מעמד? טכנית, עלייך לגייס כוהנים מכהונת האלים הפטרונים של המעמדות שאתה מתעניין בהם ואז לבצע טקס מסוים. בפועל, בעוד שהתקדמות בתוך המעמד זה דבר נכסף ומובן, החלפת מעמד היא החלטה שתסמן אותך ואת צאצאיך עד שישכחו מאיזה מעמד באת במקור.
 
פרק שניים עשר: "צעדים קטנים"

פעם מקבותינו פעמו באבן, במתכת ובזכוכית שמהם בא שמנו הטוב בארצות הגדולות הללו. מכשפים אדירים כרו את בטנתן העשירה של הארצות הקטנות. לא חסר היה לנו כלום אז.

ואז בא הלילה הגדול. יצורים קטנים של טומאה הזדחלו בין מה שהיו יצירות המופת שלנו, הורסים כל דוגמית טובה של חומר גלם ברעבתנותם. על מנת לשרוד את הלילה הגדול, אבותינו למדו את תורתם של החומרים כה טוב עד ששכחו, בשוב האור לארצות הגדולות, את תורתן של הצורות שבגללן יצא שמנו לתהילה בארצות הגדולות אלו. מה שאנחנו שכחנו, אתם רק גיליתם בצעדים קטנים, במאמציו של ילד לחקות את תהילתו של המבוגר ממנו.

יבוא יום ומקבותיכם יפעמו באבן, במתכת ובזכוכית. וביום זה מה שנשבר יהיה שלם שוב.

  • מאגדות רובע המטבע השבורה
עתה ברבודה הייתה מוכנה למסעה להיכל ההרפתקה. עטופה ממגף ועד ברדס כסוף, צעדה.

משכנותיהם של הגמדים היו מלאות בקולותיהן המבעבעים של תבניות חומרים שהוכנו לשימוש בקרב עמיתיהם האנושיים באגודות האומנים. ברבודה כבר הספיקה לשמוע ויותר מפעם אחת את השערת הגמדים לפיה הדרכים הגדולות הן אותן הדרכים ובני האדם יגיעו בסופן של אחת הדרכים הגדולות הללו לגדולה שאותה איבדו הגמדים ואותם הם ילמדו מהם. עד אז הם יחכו בעריהם.

אביה אמר שלא כל הגמדים שכחו את הדרכים הגדולות. המקומיים פשוט גאים מכדי לשאול.

ברבודה חשבה בינה לבין עצמה שלגמדים המקומיים יש מספיק במה להתגאות בעצמם. את מה שהם ידעו בתורת החומרים, בני האדם לא למדו בגלל שהם ידעו שהגמדים יודעים זאת. העשן מסדנאותיהם חימם את האוויר ועורר את החרקים, פרוקי הרגליים וכל שוכני עפר שנבראו ביחד עם הגמדים. גלמים מלבינים נתלו מעל להיכלותיהם, מחכים לעונת האביב. ברבודה רכנה כדי ללטף את קליפתו של תיקן קטן שפרש חיש קל את כנפיו ועף מהמקום. לא כל החרקים התגלמו.

היא יכלה לראות גמדים יושבים, מעשנים משהו שאמה הייתה תולשת מפיה אם הייתה רואה, ומעבירים מבט עלוב בתיקניהם. היו פה כל כך הרבה גמדים עד שנעשית לגמד בבואך לכאן. הגמדים העיפו מבט.

"את מאחרת, בת אנוש." אמר אחד מהגמדים, ראנק, משחרר טבעת עשן צבעונית מפי מקטרתו, "האחרים כבר התכנסו מזמן בהיכל הגדול שאתם מכנים היכל ההרפתקה."

ברבודה הוציאה מארנקה מטבע כסף. ראנק לקח אותו וקירב אותו לאפו ,שקווים משונים נחרטו בתוכו, בעודו אומד את שיעורי המתכת השונים בתוך המטבע. לבסוף, הוא נהם: "בשם האבות, מטבע שנטבע על ידי חיוורים גדולים! את באמת מאחרת, ברבודה ליווארד."

לברבודה לא היה מושג שנתנה להם מטבע שניתן לה על ידי אביה. ראנק השיב לה אותו. ייתכן שהאלפים זכרו למה אבל הגמדים לא היו מוכנים לגעת בשום דבר שיוצר על ידיהם. לאחר מסע קצר בארנקה, ברבודה שלפה מטבע שהיה לשביעות רצון האף של ראנק שלה.

אוזניהם של הצורפים במטבעת נסיך הנסיכים אשר בקנדרסקה היו מסמיקות מכל המילים הטובות שחילק ראנק על המטבע שבאמת עשה דרך ארוכה ונאותה לגמרי עד שהגיע לידיה. האחים הורגרים שילמו לה בזה.

"אני חייב להזהיר אותך ששמעתי שאת לקחת את לוחות הלימוד של הילד של לם." אמר ראנק בעודו טומן את המטבע באחד מכיסי מעילו השחור. ברבודה לא אשמה שהדבר הכי קרוב לספרים שהיה לגמדים היו לוחות הלימוד הללו. ואלים, היא החזירה את הלוחות לילד. לא שלחמולת גף אכפת ממה שקורה לחמולת לם. מבחינתם זו האחריות של משמר העיר, לא שלהם.

ראנק הוביל אותה אל תיקן שהותקן עליו שריון שיוצר באופן שהגדיל אותו למידת אדם – גמד רקח את הסגסוגת ונפח אנושי התקין את השיריון. סמל העש של חמולת גף היה מוטבע על שיריונו של התיקן. התיקן רעם כשברבודה התקרבה אליו. הוא לא אהב את ריח הדורבן.

"תיקן!" קרא ראנק "מספיק עם הפחד שלך מקוצים."

"אני מצטער מעומק האדמה על תגובתו." אמר ראנק בעוד ברבודה עולה על האוכף האחורי "חשבתי שהוא כבר לא מפחד מקוצים." לדברי ראנק, התיקן שלו התחיל את חייו כתיקן מלחמה, משוריין בשיריון קוצים, ועד היום מראה הקוצים מזכיר לו את מוראות שדה הקרב.

ואז התיקן פרש את כנפיו עוטות השיריון. הגמדים האחרים כבר היו בתוך התחנה, מחכים. רוחות עזות פרצו כשהתיקן נפנף בכנפיו, מטיח אותם למעלה אל הסמטאות והרחובות המפותלים שנתנו לחלק הזה של רובע המטבע השבורה את התחושה שהוא מבוך. הבניינים היו רטובים מהסערה שדעכה רק לפני כמה שעות והאבן נצצה לאור היום שהיה בעיצומו. ברבודה תמיד נהנתה כשהרוח מכנפי התיקן חלפה דרך שערה הבהיר. נראה לה תמיד שהתיקן מנסה להעיף את הדורבן מעליו עם כל הפיתולים והתמרונים שהוא עשה בתעופתו.

מבעד לעיקולי הסמטאות, ברבודה ראתה את חזיתו השטוחה של מקדש פיטיה, מטבע מעליה.

היא הסתכלה קדימה אל ראנק בשאלה אם ניתן לעצור במקדש. ראנק משך בכתפיו ואמר: "אם אעצור, זה סוף המסע עבורך, ברבודה... אלא אם כן את מעוניינת לשלם לי עוד כסוף."

ברבודה מצאה את הטענה הזו מתקבלת על הדעת. היו לה עוד מטבעות בארנקה לשלם לו. ראנק עצר לרגלי המקדש שחצובות בוערות ניצבו לפניו. ברבודה לא הייתה היחידה ממעמד הסוחרים שהגיעה למקדש הנידח הזה. הכהנים עמדו מאחורי החצובות, מחכים למאמינים.

היא נתנה לראנק כסוף נוסף וירדה מהתיקן. ראנק לא דחה אותו ונתן לה ללכת אל הכהנים.

"ברבודה ליווארד?" שאל אחד הכהנים בעודו נוטל מידיה חוטים שנפרמו במיוחד לצורך זה. ברבודה קפאה במקומה מול הגבר בגלימת הכסף בעודה תוהה אם יגרש אותה מהמקדש.

היא יכלה רק להנהן. הייתה לה תחושה שהאלה תחשוף את זהותה האמיתית אם תשקר לו.

הכהנים החליפו מבט מוטרד זה עם זה. הם נראו כמנהלים וויכוח שקט אם לקבל את מנחתה.

עד לכאן הגיע הפחד מהדוכס סלגלדור. ראנק הצר את מבטו מאוכפו. לבסוף, לאחר דיון, המבוגר שבכהנים לקח את מנחתה ואמר: "תפסיקי לגנוב דברים, ברבודה. זה לא לכבודך."

עתה ידעה ברבודה בוודאות שהאלה התערבה למענה בדיון הזה. מאיפה הם יכלו לדעת זאת?

"זה לא שאני יכולה לבקש יפה." אמרה ברבודה "ואני תמיד מחזירה את הדברים ששאלתי."

הכהן חשק את שיניו המוכתמות וענה: "אז את במקדש הלא נכון, ברבודה. כאן מקדשה של פיטיה, גבירתו המגנה של מעמד הסוחרים. את צריכה ללכת למקדש לקסקודון, מגן הגנבים."

"אני מקריבה את הקורבן למען אבי סילווארן ליווארד. האם אתה חולק על זכותו לקורבן?"

הכהן עיקם את שפתיו הסדוקות וענה: "את צריכה ללכת למקדש מיקאנה, גבירת כל הידוע. היא האלה שאביך סוגד לה. שלא תביני אותי לא נכון, האלה מקבלת את מנחתך באהבה, ברבודה."

ובכל זאת, הוא הקריב את מנחתה לפיטיה. היא חשה כאילו סלע הוסר מעל כתפיה במעשה. ברבודה הודתה לו וחזרה אל ראנק שחיכה לה. הכהן השיב לה בברכת הדרך ועבר הלאה. והאנשים ממעמד הסוחרים שבאו אחריה נכנסו לחלל שהיא הותירה ליד החצובה. ממה ששמעה, אותם הכהנים לא שאלו אם הם נמצאים במקדש הלא נכון אלא קיבלו את מנחתם. היא ידעה שהגמדים ראו בדרך הגלגלים של הדוכס סלגלדור סטייה מהדרך הגדולה תהא באשר תהא הדרך הגדולה ההיא. כל מה שהגמדים התעניינו בו היה אם מטבעותיה לרוחם.

והתיקן עף.

הרוחות נעו מעל שיריונו, מזעזעות את גולגולתה. מבעד לעיניה הדומעות, היא יכלה לראות אישה דומה כשתי טיפות מים לאביה עפה על גב דרקון שחור ומאחוריה אביה מחוסר הכרה, במעיל מעור אורק אפור. לא היו עליו אף אחד מהפריטים שהיא זכרה שנשא עליו פרט... למסור האל. הוא היה תחוב בכיס העמוק ביותר במעילו. הדרקון נחת בחצרה של טירה שמגדליה האפורים היו מקפיאים למראה. אישה מבוגרת, צפודת פנים, עם שיער חום בהיר הייתה בחצר והעיפה מבט על האיש שהביאה הסיירת.

"יפה עשית, הסיירת סאדאליה." אמרה האישה המבוגרת בנימה סמכותית שהבהירה לברבודה שהיא יכולה להיות אנאיס, נסיכת פארגוסק. הרוחות נדמו והחיזיון נקטע בחדות. ברבודה הודתה לאלה על החיזיון שהעניקה. רבה גנח ולא מעונג ממקום מושבו על כתפיה. הוא לא אהב שרוחות פורעות את קוציו העדינים.

ואז היכל ההרפתקה השתלט על השמיים בצדודיתו הארוכה, אגפיו נפרשים ככנפיים מעל לכיכר חסרת שם. זקיפים אנושיים למראה עמדו בפתח הדלת ולטשו מבט לעבר התיקן. ראנק משך בכתפיו ואמר לברבודה שכאן היא יכולה לרדת. הזקיפים מיהרו לעברה ושאלו: "האם לא שמעת את הקריאה?"

ברבודה יכלה רק להשיב לזקיפים המעוצבנים שהיא לא חברת אגודה והקריאה לא נגעה לה.
 
פרק שלוש-עשר: "בהיכלה של ההרפתקה"

באחד הימים הרחוקים ההם נפלה על אדורה אימתו של דרקון לבן.

בהיעדר מישהו שיכל לצוות, העיר עמדה תחת סכנת חורבן אמתית. הוויטאן מינתה את חברה הוויטסארק לגייס חבורה שתוכל להתמודד עם הדרקון הלבן עד שימצא מישהו שיוכל לצוות על הסייפים באדורה להילחם. אפילו באותם ימים רחוקים הילכו בני בלי שם שלא היו שייכים לאף אגודה מקצועית אך לא היו מפוקפקים מספיק כדי שיוחרמו על ידי המעמדות. ראשון להם הוא מצא את סילווארן הסייף שגורש ממסדרו לאחר שלא עמד בדרישותיו. שני להם הוא מצא את קות'יארד, כהן נודד של השמונה, שהתמחה בציד דרקונים לבנים שירקו טומאה על פני ארצות הבר. שלישית הוא מצא את ביאטארן הלועג שאף אל לא תבע אותו. רביעית הוא מצא את אנגיארה נוטרת הסדר שכישוריה האמנותיים היו מפוקפקים באגודתה. חמישית הוא מצא את קורמירד המכשף שיחזיר את הדרקון הלבן אל המקום ממנו הגיע. שישית הוא מצא את לביארה הנגנת שכישורי הלחימה היו שניים לכישורי הנגינה שלה. שביעית הוא מצא את האפיד הזייפן שאף אגודת גנבים לא הייתה מוכנה להודות בחברותו. ולבסוף הוא מצא את רקדן הרוחות בליסארד שהתמחותו החרידה כל אגודת קוסמים שהיא.

כל השמונה הבינו בעת פגישתם הראשונה שהם לא צריכים להצטרף לאף אגודה קיימת. וכתוצאה מכך, במקום לעמוד מול שמונה הרפתקנים, הוויטאן עמד בפני אגודת הרפתקנים, האגודה הראשונה מסוגה בנסיכויות.

  • ממעשיות רובע המטבע השבורה
הזקיפים של היכל ההרפתקה היו לוחמים בשיריון לוחות פשוט ופיגיונות מעוקלי להב עם פנים מכורכמות ומלאות משטמה. ברבודה עברה ביניהם בזהירות כדי לא לרמוס את גאוותם. הספיק לה לשמוע את הלחישות שהם אפילו לא נקראו לראיון אצל חבר המועצה לורנידוס. הוא הגיע למסקנה הנדרשת אפילו מבלי לראות אותם. על סמך מה שברבודה שמעה מאביה, הם לא מבינים מה נחסך מהם.

היא הייתה חכמה דיה לא לומר להם בטרם נבלעה באולם הראשי של היכל ההרפתקה. מאות אם לא אלפי הרפתקנים משועממים למראה ישבו או עמדו או, במקרים נדירים, רבצו על ארבע בציפיה להחלטת מועצת אגודתם. היא שמעה שהחורף ההרפתקה המסעירה ביותר הייתה לפנות מפלצת ים שמצאה את עצמה בצד הלא נכון של הגיאות כשהים נסוג מהחוף. והיא כמעט נפלה על משפחה של חתולים מדברים תוך כדי כך.

רבה הוציא לרגע את עיניו האפורות החוצה ונפגש במבטו הנבון של ראש משפחת החתולים.

היא התנצלה בפני החתולים המדברים. ראשם קיבל את התנצלותה ופיתח את השיחה משם. הוא שאל אותה אם הוא יכול לעזור לה לחפש את הדבר אשר לשמו היא באה אל ההיכל. לקח לברבודה רגע להבין שהחתולים רצו שתבחר בהם לחבורה שתצא להציל את אביה. היא התנצלה שוב ואמרה שהיא מחפשת פרחים מסוימים.

"אין סיכוי שייתנו לך את הפרחים." אמר החתול בביטול "התמצית שלהם היא בסיס לכל כך הרבה שיקויי ריפוי עד שאני לא מקנא במה שיעשו למחסנאי שייתן לך את הפרחים. ישנה סיבה לכך שהם מריחים כל כך טוב."

"ואתה מוכן להביא לי אותם בתמורה להמלצה למועצה, נכון?" שאלה ברבודה בזהירות, פוקחת עין על הסביבה הרועשת מסביבה. יכול להיות שהיו אוזניים שהקשיבו לשיחה הזאת.

"אין פה שום תחבולה, ברבודה. אני לא מתכוון לשמור על המזדאבים עד סוף העונה הזאת." ענה החתול בחדות. לא פעם עברה בברבודה קנאה במזדאבים שהיו פטורים מכל הדאגות שהן נחלתם של בני חברה נאותה. היא ידעה שהיו להם, מן הסתם, את הדאגות שהיו נחלתם. לא שהיא לא הבינה את החתול.

"אז אבקש אותם מדיראסיה." אמרה ברבודה "היא אמורה להיות חברה טובה של המשפחה."

החתול החליט שזה סוף השיחה שמעולם לא התקיימה ואיחל לה הצלחה עם חברת המועצה.

ברבודה מצאה את עצמה נסחפת עם המון ההרפתקנים. אלה התקבצו כמוצאים שלל רב סביב להקת רקדנים שחוללה בתשוקה רבה למנגינתה של אוחזת גיטרה קטנה שלה חמישה מיתרים. ריח של מאפים העיר את רבה על כתפיה וברבודה נענתה לדרישתו לחקור אותו. היא מצאה את עצמה נתקלת בקרוגונד , שאחז במגש כסף מלא מאפים, שממנו חטפו הרפתקנים את מה שהיה כנראה מנת יומם. ברבודה זיהתה אפילו גורילה בין חוטפי המאפים.

גורילה?

"אני לא רעבה." אמרה ברבודה כשקרוגונד התקרב אליה עם המגש מלא המאפים " – אבל רבה רעב. מה קרה שאתה מגיש את המאפים?" קרוגונד הביט לעברה בעיניו הלבנות וענה: "משום שאני רק הרפתקן בדרגה הראשונה, מסתבר. לא בדיוק מה שדמיינתי לעצמי. המועצה אפילו לא טרחה לקחת אותי לראיון."

"תפסיק ליילל," אמר אחד מההרפתקנים, מנגב זיעה מעל מצחו החיוור, מחליק את שיערו בצבע החול כדי שיסתיר את מפלי זיעתו השמנונית והדוחה, "ותגיד תודה שלא ראיינו אותך. האם בכלל יצא לך פעם להיתקל בביעותים מזוינים שלא מהקצה של להב חד, שודד ים?"

וחטף מאפה מהמגש.

"מי הלהקה?" שאלה ברבודה ונטלה בעדינות שני מאפים לרבה. לא רק קרוגונד שלח בה מבט שגרם לברבודה לתהות אם לא סחבה ממישהו משהו מבלי שהרגישה שאצבעותיה הדביקות מצאו את דרכן העקלקלה. קרוגונד השתעל שיעול רב רושם כיאה לאיש זקן ואמר: "הנגנת היא אכן נגנת אבל הרקדנים הם לא רקדנים."

ואז יצא לברבודה להביט הישר לתוך עיניו הכהות של גורילה. היצור נהם משהו בגרוניות.

"הוא רוצה שתתנצלי על כך שקראת לשותפו רקדן." תרגם רבה "אביו חבר מועצה מכובד."

ברבודה מצאה שהיא מסמיקה. היא התגאתה בחושיה החדים. עתה קלטה שאחת הרקדניות הרבה יותר גרועה מהאחרים כאילו היא לא מודעת לגמרי לגופה כיאה לשוליה, שלפי אביה, נכשלה וגורשה מאגודת הקוסמים. היא מי שאביה קנה ממנה את מגפיו מתוך נקיפת מצפון. רק עתה נזכרה שנאמר לה פעם שקוסם הוא אדם שקשר את תודעתו אל ההיבט האנושי של הבריאה. קוסמים שרק עתה התחילו את דרכם תרגלו את הקשירה הזו על ידי מחול ושירה. לפעמים הם קשרו את עצמם לאלה שחלקו את ההיבט האנושי של הבריאה כמו הגורילות. את זה ברבודה עדיין לא הבינה.

"להגנתי, הם לא מטילים לחשים תוך כדי ריקוד." מלמלה ברבודה "איך אני אמורה לדעת?"

קרוגונד התרחק עם מגש הכסף, משאיר אותה למשפט הבריות על טעות אומללה ביותר. אחד הרקדנים פרש מהריקוד, תוך כדי שהוא מתנצל בפני חבריו, והצטרף אל מי שהיה, כנראה, שותפו הגורילה. הוא היה בעל שיער שחור כהובנה ובעל פנים חדות ומלאות הבעה. עיניו הירוקות בלעו את כל האולם על יושביו. הוא תלש שערה משערו השחור ואמר: "במולדתי, בורוגאל, הגשת חלק מעצמך היא הצעת ידידות. היות וכמה מעמיתיי רגישים – " תוך שהוא סוחט כמה קריאות גאווה פגועה שהם ראו איברים כרותים בחייהם המדממים " – אסתפק בשערה, ברבודה בת סילווארן."

רק עתה נזכרה ברבודה שדוד באיל הציע את ידה למוקוס וורונדר והיא טרם חשבה על זה. לקח רגע נוסף להבין שאם הייתה מנסה לוקחת את השערה, היא הייתה הופכת לבדיחת ההיכל וייתכן שגם לבדיחת הרובע. הוא היה לוקח אותה ברגע שהיא הייתה נענית להצעתו. זה הגיע לה על כך שחשבה שהגבר הנאה הזה הוא רקדן עלוב.

"סילווארן הוא אבי החורג." אמרה ברבודה, דוחה את המחווה "אבי האמתי, רולאדן, נעדר."

הקוסם השיב את שערתו לראשו במחווה ראוותנית כאילו מעולם לא עזבה אותו. ברבודה התרשמה באמת ובתמים מהמיומנות הזאת. הוא נפנף בידו ואמר: "אבא אומר שאני אחד המועמדים הסופיים לחבורה שתציל את אביך... החורג."

"אם כבר העלית את העניין," אמרה ברבודה בעוד רבה נוגס בהנאה רבה במאפה שניתן לו, "איפה אני יכולה לדבר עם דיראסיה? אני מעוניינת בפרחי סגולית שרק רובצים במחסנים."

הקוסם גלגל את עיניו הירוקות ואמר: "מרגע שהחבורה הסופית תיבחר, דיראסיה תנאם, ברבודה. היא בטח תהיה במצב רוח מרומם לתת לך פרחים מבלי שתשלמי עליהם בשערה."

ברבודה נשכה את לשונה כשהבינה שהקוסם הצעיר והיהיר צודק. בשם השמונה ואחרים, מה חשבה לעצמה? ואז לפתע מצאה את עצמה שוקלת לפרוץ למחסנים בעצמה. קול זהיר שלא זיהתה הזכיר לה שהמחסנים האלה היו מוגנים בלחשים שגרמו לפורץ לשכוח למה פרץ לשם ואלה היו הדברים היותר נחמדים שחיכו למי שיפרוץ למחסני אגודת ההרפתקנים. היה סיכוי ממשי שהיא תצורף לחבורתו של חבר המועצה לורנידוס שהיה עתיק כמו האגודה. רק שניים מחבורתו היו חברי האגודה בעצמם.

"המאפים הללו מצויינים. האם ידוע לך מי הכין אותם?" קטע רבה את השתיקה שנפלה סביב ברבודה כחוט חנק. הקוסם לטש מבט לעבר הדורבן ושאל: "מאיפה הגיעה נשמתך במקור, רבה... כלומר נולדת דורבן או שהולך עור כלשהו חטף את נשמתך וגלגל אותה לתוך... גופך?"

רבה לא אהב לדבר על עברו. הוא שתק והצטנף מסביב לברבודה כשהוא נזהר לא לפצוע אותה. ברבודה תהתה מה היה קורה אם היה שואל את ההרפתקן החתול את אותה שאלה. ברבודה החליטה להתערב להגנת רבה והתיזה: "הוא היה משרת באחוזת הדוכס סלגלדור. האם זה מספיק טוב עבורך, קוסם?"

"את זה אני כבר יודע." סינן הקוסם מבעד לשפתיו החשוקות ואז כל הריקודים נקטעו באחת. נגנים ניגנו בגיטרות שמונה מיתרים מנגינה מרוממת נפש שהכריזה על תחילתו של נאום. דיראסיה בחרה את החבורה הסופית. ברבודה אכן קיוותה שתהיה במצב רוח מרומם בקרוב.

דיראסיה יצאה מאחת הדלתות, זהובה ומבהיקה כמטבע זהב. ברבודה יכלה לשמוע את לבם של ההרפתקנים וכמה מההרפתקניות מחסיר פעימה למראה יופיה המפעים של חצי האלפית. שכבת קרח כיסתה את שיפוטה של ברבודה. היא לא נתנה להקסמה השטחית שלה לעבוד. היא באה לפה למען פרחי הסגולית.

"חברי אגודת ההרפתקנים," פתחה דיראסיה בקולה המתנגן לצליל הרקע של נגינת גיטרה "לאחר שבילינו יום שלם בראיונות לחבורה שתציל את חבר המועצה האהוב שלנו, סילווארן. למרות שהבטחתי לו שהחילוץ יבוא ביום הראשון של האביב, חלפו רק יומיים!"

היה לברבודה שום שמץ של ספק שאם הדבר לא היה נאות לגמרי, ההרפתקנים היו מריעים. תחת זאת, הם היו ממוקדים בשפתיה הרכות של חצי האלפית, גומאים כל מילה שלה כאילו הייתה הדבר היחיד החשוב בארצות הבר. ברבודה הגיעה למסקנה העגומה שהיא מקנאת. היה להן בערך את אותו מבנה הגוף. אז מה אם היא הייתה מבוגרת ממנה בשמונים שנה, בערך. לא שראו את זה על גופה שהיה מבהיק וחלקלק כמו ביום שהיא הגיעה אל העולם. ואז ברבודה הבינה ששכבת הקרח מתחילה להיסדק ונזכרה מה הסיבה שהיא באה להיכל זה.

"יבוא ויתכבד טיגורא פילוס, בנו של חבר מועצתנו, לעמוד לידי." קראה דיראסיה לצעיר. ברבודה תהתה אם הדבר נסגר בעסקה בין אביו לחברת המועצה ואז הגיעה למסקנה שאביו היה מעדיף אותו הרחק מההרפתקה הזו. מי שקיבל את ההחלטה הייתה המפלצת העתיקה, לורנידוס.

"מהצללים להב נאמן, המתנקש פירסקאר דנקירק יבוא." הכריזה דיראסיה. לקח לברבודה רגע להבין שאחד האנשים שהעיר לקרוגונד שיפסיק ליילל באולם היה מתנקש אף על פי שמעולם לא שמעה עליו. המתנקש דנקירק היה בעל שיער בצבע האפר ועיניים כחולות בצורת שקד עם מלבושים בצבע כחול כהה. הוא הסתכל לעבר ברבודה בעודו צועד ואמר: "תאחלי לי בהצלחה."

"ולאחות לבי ולחברתי הטובה ביותר, אליאניה קורוניאר –" אמרה דיראסיה, חושקת את שפתיה בלי התלהבות רבה. אביה נהג לומר שאליאניה קורוניר היא אחת הנשים המעניינות ביותר בהיכל. אביה טען כך משום שאליאניה רצתה להרוג קוסם שחי כבר כך שנים רבות ומן הסתם לא יתרגש מסכין פשוט בגב. היא תיעבה את חמש-עשרה המשפחות משום שהן היו שותפות הסחר של הקוסם שהדיח את אביה מעמדת הכוח שלו. היא החליטה לרדוף את דיראסיה בשל יחסיה עם אביה שנמנה בעצמו עם חמש עשרה המשפחות, כזכור. אליאניה הייתה אישה אדומת שיער ובעלת פנים ארוכות עם אף ארוך. ידיה היו מגויידות ומעוקלות, שחוקות משנים של עבודה בחץ וקשת. היא לא חיכתה לדיראסיה אלא הצטרפה לחבורה. עתה נראו סיכוייה של ברבודה לקבל את פרחי הסגולית מדיראסיה חלשים יותר עוד מקודם.

"ולאיש שהאחווה חבה לו חוב על שהצטרף אליה, קורומירד סק-נאהאגון המכשף." הציגה דיראסיה גבר שהיה בין אלה שצפו במחזה. הוא היה מבוגר יותר מההרפתקנים האחרים, שיערו הלבן אסוף בנזר מסביב לפניו השלוות, חרושות הקמטים. עט כשפים נח על אוזנו, סמל אומנותו. ההרפתקנים החליפו ביניהם מבט ממורמר. למה בוחרים מישהו שלעג לסילווארן? כבר היה קוסם בחבורה והיה צורך בלוחמים. זו הולכת להיות הרפתקה קשוחה.

"קאראזור הארמון יצרף לחבורתנו את חוסנו." קראה דיראסיה בפשטות. מבטי הקנאה נעשו חדים יותר כשחצי הענק, ברייה המגיעה כמעט אל תקרת האולם, צעד ביניהם באי נוחות. למרות שחלפו אלפיים שנה, רגשות השנאה לענקים, שפלשו אל הנסיכויות, היו רעננים כעשב שצמח רק אתמול. ולמרבה פליאתה, אנשים התחילו לגרד במצחם ולנסות להיזכר, להיזכר ממתי הוא בהיכל. איש מהם לא זכר שחצי-הענק היה שם עד לפני הקריאה. מוזר, לא?

"קרוגונד האלאריל." אמרה דיראסיה בחדות כאילו הכירה אותו "הגיע הזמן לעלות בדרגה."

קרוגונד הופיע משום מקום, מבולבל לחלוטין. הוא אפילו לא הוזמן לראיון אצל לורנידוס, האימה העתיקה. ברבודה קלטה שדיראסיה קראה להרפתקנים לפי סדר מסוים. וכמובן, לבסוף, היא אמרה שהיא תיקח את החוזה גם על עצמה. משהו בספירה לא היה נכון. שמונה? שמונה היה המספר הנכון. הם היו שבעה. ההרפתקנים הריעו במחיאות כפיים מדודות. רבים מהם היו מלאי זעם על כך שהם לא נבחרו להרפתקה. שניים מיצוריו של לורנידוס גררו... מראה.

"על מנת להוכיח את עצמכם כראויים להיות בחבורה, אנחנו נצא לשם דרך המראה, הרפתקנים." אמרה דיראסיה, שמה רגל בתוך המראה שהפסיקה להיות כסף ונעשתה, לפתע, למים שקופים. ברבודה הבינה שהיא עומדת לפספס את ההזדמנות שלה לדבר עם דיראסיה. היא נעלמה בתוך המראה בן רגע וההרפתקנים האחרים, אלו שנבחרו, התחילו לעבור דרכה.

ברבודה החליטה ברגע לרוץ אחרי דיראסיה. אף אחד לא אמר שאסור לה לדבר איתה שם, נכון? היא יכולה תמיד לצאת מהמראה. בעודה מתגנבת דרך ההרפתקנים הנוקשים במקומם, היא חשה את נשימתו המתרססת של אדם שנראה חנוט בשעווה, כל כולו עיוות וטומאה. ניכר בו שהוא מתאמץ להשאיר את איבריו במקום אחד. הוא לא אמר מילה אלא התבונן בה, טועם מתהילתה.

ההרפתקנים התחילו מתנערים מנוקשותם, משמיעים מילים חסרות משמעות על איך היא... מעזה... כשהם צריכים להישאר בהיכל ולקבל חוזים שאולי יעלו אותם בדרגה אך לא היו מה שהם השתוקקו לו. היא חשה את רבה זוקף את ראשו ואומד את הרוחות נושבות מסביב.

עם זאת, אף אחד מההרפתקנים לא הטיל ספק בזכותה להצטרף להרפתקה להציל את אביה. הם רק דיברו על כמה זה לא היה יאות. איש מהם לא עצר אותה מלהגיע אל המראה מולה. אפילו נדמה לה שכמה מהם איחלו לה בהצלחה בשפתיים דמומות מבלי ליצור מהומה סביב. היה זה מוזר מעבר לכל שיעור. ברבודה חשבה לרגע שכל העניין עם הפרחים היה מטורף. היא לא עזבה את ארסאדיל מעולם עד כה. ועתה היא יוצאת לאן שמראילה אורבת לטרפה. וכמו אביה החורג, ברבודה השתיקה את הקול הזהיר הזה שאפילו לא נשמע לאוזניה כמוהה.

ברבודה הבינה רק כשעברה דרך המראה שהיא ככל הנראה החברה השמינית בחבורה הזאת.
 
פרק ארבע-עשר: "שביל הזכוכיות השבורות"

היה היה פעם נערה בשם דלוסיאנדה בעיר ושמה מגאסיס.

הנערה הייתה ציירת, לא סתם ציירת, אלא מועמדת מבטיחה של אגודת הציירים של מגאסיס. היא הייתה נחושה לעבור את מבחני ההסמכה של אגודת הציירים. היא בילתה ימים ולילות מול כן הציור עד שיום אחד נחה עינה על צל ולא היה זה צלה, כמובן, אלא אחד מהצללים. אמנים ותיקים ממנה יכלו לחיות את כל חייהם מבלי לפגוש ולו צל אחד. לה היה הכבוד לפגוש אותו בעת לבלוב אמנותה הצעירה. הצל נכרך סביבה והם נעשו לזוג מלא השראה. הם היו רודפים אחד אחרי השני לתוך הצבעים השונים של העולם. יום אחד, ביום המבחנים, היא רדפה אחריו לתוך הצבע השחור. היא לא מצאה את דרכה בחזרה ומאז היא מחפשת, מחפשת אותו שיסיים את המשחק המטורף הזה ויראה לה כיצד יוצאים החוצה.

דברים רבים מראילה שכחו אבל לא אותו, הסיבה לסבלן.

  • ממעשיות מגאסיס
היא הייתה לבדה.

שום דבר לא הכין את ברבודה לרעיון שהזמן עובר בצורה אחרת משני צדדיה של המראה. רק כמה שניות הפרידו בינה לבין ההרפתקן האחרון והנה היא עומדת פה ואין שום חבורה. מכל בחינה שהיא,היא לא הבחינה בהבדל נראה לעין: הצבעים אותם צבעים, הריחות אותם ריחות. השינוי היחיד היה שלכל דבר היה מגע של כסף קר, המתכת שממנו נעשתה המראה. בבואותיהם של ההרפתקנים שנותרו באולם הגדול קפצו כאילו מרגע לרגע עד שהתחילו להתדלדל ולהיעלם מעבר לדלתותיו של היכל ההרפתקה. ברבודה גייסה את זכרונה. דיראסיה הייתה הולכת מראה.

אביה אמר שזה פשוט אחד הדברים שהוא לא טוב בהם. הולכי מראה היו ביסודם נוטרי סדר שחיפשו השתקפויות כדי להשתמש בהן אחר כך. רבה כרסם מעל לכתפה מאפה אחרון, אוכל מתוך עצבנות. לפליאתה, אביה נמשך לכל העניין של נוטרי סדר מסיבות שמעולם לא שיתף אותה בהם. הוא רמז משהו שהמידות שהאלפים תרו אחריהם היו כמו התבניות של נוטרי הסדר. תובנה זו הובילה אותה לעובדה שהיא לא הייתה חסרת אונים לחלוטין בעולם.

הייתה לה את דרך הסערה שלמדה בזמנו מפלאיאינארק לפני שהוריה העלימו אותו מחייה.

היא שמה את זרועותיה בצורה מפוסקת ונתנה לשמונת ההיבטים של העולם להתגלות לפניה. דרך הסערה גרמה להם לנוע ולקבל תצורות משונות. רבה דחף לפתע את המאפה לתוך פיו, כמעט דוקר אותה. הסערה גרמה לו לבחילה למרות שברבודה לא הבינה איך הרגיש בה. היא הייתה רק דרך התבוננות בעולם.

לבסוף ההיבטים עצרו וחשפו אפשרויות. ההיבט של ווילף הראה יצורים זכוכיתיים מעוותים שנראו כמו בני אדם אך היו למעשה רפאי מראה. ההיבט של פסאומון הראה לה חתך משונן שנוצר איפשהו בעולם הזה שמעבר למראה שברבודה לא זיהתה. היא לא הצליחה לפרש את מה שהראו לה ההיבטים האחרים. היא החליטה לשאול את רפאי המראה איפה החבורה שלה. היא ידעה שזה רעיון מסוכן.

רפאי המראה יכלו לטרוף אותה.

הדרך הכי פשוטה למשוך את תשומת לבם הייתה לחכות באולם המרכזי של היכל ההרפתקה. נוכחותה תמשוך על המקום את רפאי המראה. היא קיוותה שאלה יהיו הידידותיים ביניהם, מאלה שעונים לשאלה לפני שהם טורפים אותך.

לבסוף נמאס לה לשבת והיא הבינה שמישהו הזיז את המראה משום שעתה היא הייתה... בדירתה של דיראסיה, ואם להיות יותר חדה, בחדר ההכנה שלה שהיה מלא בארונות. בזווית עינה היא יכלה לראות צל מוזר כאילו העולם נשפך לתוך דירתה של דיראסיה והבינה שזה, זה!

היא מסתכלת בעולם כפי שהוא נראה מבעד לזגוגית החלון בדירתה של דיראסיה. עתה הבינה שהיו להיכל ההרפתקה הגנות כלשהן מרפאי המראה כך שעליה לצאת מחוץ לגבולותיו. כשהיא קמה והלכה להסתכן, אצבע נגעה בכתפה וגרמה לה להצטמרר. היא זיהתה אותה. זאת הייתה האצבע שלה.

היא הסיבה את מבטה לעבר מה שהיא יכלה להיות אם היא הייתה נולדת כאלפית – שיערה הזהוב הפזור, שהיה מבולגן, היה חלק כחוטי זהב הנשזרים על אוזניים חדות שעורן בוהק. היא לא נראתה כפי שדמיינה את עצמה. בטרם הספיקה לנסח את המחשבה שהיא לא מבינה מה הביא אליה את התעתוע שלה, היא שמעה אותה אומרת: "את פשוט מואנשת, ברבודה."

זה היה המושג הנאות להובגובלינים. אם כך, הקול הזהיר ששמעה היה שייך לנשמה אחרת, אותה נשמה דחפה את נשמת האלפית שלה לתוך הבבואה שלה ושינתה את הופעתה לגמרי. ברבודה יכלה רק לשאול את עצמה למה הקול הזה לא יכול לדבר אליה ישירות בלי תיווך.

"משום שהיא רוצה להגן עליך מרפאי המראה." ענתה ברבודה האחרת לשאלה במחשבותיה "אני הבבואה שלך, לא עצמי אחר שלך. אני מדברת רק משום שזה נוח לשתינו, ברבודה."

עתה הבינה ברבודה שהיא הופרדה מהאחרים בגלל שנכנסה לרגע הלא נכון מעבר למראה. זה היה מה שההיבט של אדון התוהו הראה לה והיא לא הבינה את זה בזמנו. היא סימנה לבבואתה להוביל אותה אל האחרים שהיו בטח כבר בדרכם ליעדם. הבבואה הזדקפה, התבוננה בסביבתה ואז ברבודה הבינה שמצאה דרך שעקפה את רפאי המראה המקומיים. אלפים היו יותר טובים מבני אדם בהתמצאות בתוך המראות. לא פלא שדיראסיה הייתה כזו.

כמובן שזה לא היה אתגר אם זה היה כל כך פשוט לבני האנוש... וגם לחצי הענק שבא איתם.

ברבודה הלכה אחריה. התחושה של העולם התחילה להשתנות סביבה מכסף קר לחומרים אחרים כאילו היא הלכה בין מראות. היא ראתה אנשים מדליקים מדורות כנגד אפילת החורף וחשבה שראתה לרגע את אביה מציל את אמה מסכינאיו של הסוחר יוסקאר אבל לא הייתה בטוחה. בעודה הולכת אחריה, היא חשה את האוויר נעלם לאיטו מסביבה, כאילו משהו עצום יונק את האוויר בעוד העולם מתחיל להיסדק מולה. היא תהתה למה הבבואה שלה מובילה אותה אל חלק פגום של המראה עד שהבינה שהפגם הזה מרתיע גם אחרים מלפגוע בהם – את רפאי המראה.

"היזהר, יא מטומטם!" נשמע אחד מהחבורה צועק לעבר שודד הים הזקן והעיוור שכמעט נחתך על ידי הסדק במראה. היא יכלה לראות את הבשר שלו כמעט מתפוגג בטרם הצליח לשמור על עצמו. היא הייתה עתה ברחוב בארסאדיל לפי צבעי האדום, הזהוב והכסף של המבנים אך לכלוך וזוהמה היו מפוזרים בו. צחנה שלא מן העולם הזה הציפה את נחיריה. היא הריחה ריחות דומים רק בעת שיטוטיה ברובע הקשת הכסופה, ריחות של מים מעופשים וביצים סרוחות. רסיסי מראה שחורים בכל פינה אפשרית ברחוב. לקח לה רגע להבין שהיא חייבת להיות ליד השערים שמובילים בין רובע המטבע השבורה לבין רובע הקסת הדולפת. המראה השבורה הייתה באחת הדירות. והעובדה שאף אחד לא הלך לטפל בה אמרה לה שהיא לא נמצאת בתקופה טובה לאנושות. אם הייתה הולכת מראה, היא יכלה לדעת מה קורה באותה דירה. נקודת מבטה הבלתי מתורגלת כפתה עליה לראות רק את הרחוב, שהסתיים בשער, ושבו נתלה, כמו ציור, השבר שהבריח את רפאי המראה והגן על החבורה.

"האיש עיוור, פירסקר." אמר טיגורא, משתמש בשרביטו כדי להנחות את קרוגונד. המתנקש בהיר השיער ניגב זיעה מעל פניו המתוחות והסתכל לעברה. ברבודה קלטה את זה ברגע שנחו עליה עיניו הדוקרות כדורבן. שפתיו השתרבבו באי נחת כשהוא הביט לעבר דיראסיה.

"סוף סוף הצטרפת אלינו, ברבודה." אמרה דיראסיה בלבביות. עיניה החיישניות סרקו את בבואתה של ברבודה באותה הדרך בה אמא עשויה להסתכל עליה אם אמרה מילה לא נאותה. עבר בדעתה של ברבודה שאולי הדרך להפוך לרפא מראה הייתה לספוג נשמה של בן אדם. ודיראסיה חששה שברבודה השחיתה את בבואתה האלפית למראה בטעות שנבעה מבורותה.

ברבודה התקדמה לשם בזהירות בעוד פירסקר מזכיר שהיא לא חברת אגודת ההרפתקנים כך שהיא לא יכולה להיות בחבורתם. הצהרת המתנקש גרמה לברבודה לאבד את יציבותה, להיסחף אל הבקע העצום. רגליה חצו מתחם של עגלות הרוסות שהופיע משום מקום ממש.

היסחפותה נעצרה ברגע האחרון על ידי לחש זריז משרביטו של טיגורא. הפעם התחושה הייתה ממש כמו בפעם ההיא שהייתה עם המשרת והיא שוב שמעה את קול אביה גוער בה. היא פשוט לא הצליחה להוציא את הקול של אביה מראשה שהיא שוב כמעט החליקה לבקע. טיגורא הפסיק עם הטלת הלחש. היה זה מחזה מוזר לראות את השרביט טעון רק למחצה, כאילו טיגורא עצר את הלחש ומנסה לבנות אותו מחדש... ואז ברבודה הבינה שזה מה שקרה.

קאראזור הטיל את צלו הענק עליהם כשטיגורא הצליח לעגן אותה. קרוגונד כבר היה רחוק מהסדק שהרתיע מהסביבה את רפאי המראה. היה לה ברור שהאחרים מסתכלים עליה, תוהים מה ילדה עושה שם. היא ידעה שזה לא בסדר והיא הייתה צריכה לחכות בארסאדיל.

ברבודה חשה את כל המעט שאכלה עד עכשיו עולה במעלה גרונה. היא עמדה להקיא כשטיגורא רוקן את השרביט מהלחש הקודם ושיגר לחש חדש לעברה בעודו ממלמל מילים מצוינות שגרמו לגרונה להירגע. להפתעתה, היא חשה את מגע הלחש הזה כרפרוף עדין לעומת הלחשים שהטיל רק שניה קודם. לפחות לא שמעה שוב את קולו של אביה גוער בה. אי אפשר היה להתענג על מגע כזה.

"מעניין. מאד מעניין." אמר המכשף בנימה מתנשאת "אתה יכול להירגע מעט עם הקטן." ולמה הוא בדיוק התכוון? לשרביט או... למשהו אחר שעצם המחשבה עליו גרמה לה להסמיק – עצם הרעיון שגבר שרק פגשה חושב שהיא מושכת, ובגלל זה, מחשבותיו שוטטו קודם. טוב ונאה, זה החמיא לה.

"כמה רחוק אנחנו בעבר?" שאלה ברבודה כשהצליחה להינעל על המילים הנכונות להיאמר.

החבורה הביטה זה בזה פרט לדיראסיה. איש מהם לא חשב עד עכשיו לשאול את השאלה.

"למה הכוונה שלה, דיראסיה?" שאל פירסקר "זה לא שהזמן נע בצורה אחרת כאן, נכון?"

דיראסיה הצמידה את שפתי האפרסק שלה ואמרה: "אנחנו לא רחוקים מההווה, ברבודה, ומכל מקום, המראה תשיב אותנו לרגע שממנו יצאנו מרגע שנצליח להגיע לאנגראבי, הרפתקנים."

"אנגראבי?" שאל קרוגונד בקול צפצפני "חשבתי שסילווארן נמצא באנאיסקה, דיראסיה."

מאיפה הוא ידע את זה? עתה הבינה ברבודה בוודאות שהאישה שראתה בחזיונה הייתה הנסיכה אנאיס. דיראסיה ענתה, מחליקה את שפתי האפרסק שלה, "אתה לא מעודכן, קרוגונד."

אפילו לחושיה הלא מהוקצעים של ברבודה היה ברור שדיראסיה לא אומרת את כל האמת.

"אנחנו לא יוצאים להציל את סילווארן. אנחנו הולכים להשלים את החוזה ולהציל את בנך, דיראסיה." התיז פירסקר, זוקף את גבתו בצבע החול וחזר להעלות את ההבעה היותר חמוצה שלו, זו שאומרת שהוא לא רוצה אותה בחבורתם. אם זו רק דמות, למה המתנקש לא בוחר לשחק דמות שיחסה אליה יהיה טיפה יותר חביב? דיראסיה שמרה על קור רוחה, גופה נכנס לתנוחת הסייפת בעוד אומרת: "האם אפשר להאשים אותי שיש לי חוש של כבוד, פירא?"

אליאניה הופיעה, קשתה דרוכה, בעודה אומרת: "הדרך פנויה. רפאי המראה לא ראו אותנו. מה הפרחחית של סילווארן עושה פה?"

ואז ברבודה נזכרה מה רצתה לבקש מדיראסיה. חצי האלפית אמרה, לאחר שהיא הסבירה, "יהיה טוב, בב. אני אסדר שתקבלי זר מפרחי הסגולית שלנו אחרי שנחזור מההרפתקה הזו."

ברבודה קלטה לפתע שהיא לא יכולה לשוב. דיראסיה הייתה הולכת מראה, ברבודה לא. לפתע חיוכה הפרוש מאוזן לאוזן קיבל משמעות אחרת לגמרי. ברבודה בחרה לומר: "כמובן, כשנגיע לאנגראבי, אני אישאר בהיכל ההרפתקה ולא אכביד עליכם בנוכחותי, הרפתקנים."

"אם תשרדי את המסע לאנגראבי." אמר פירסקר, אצבע אחת שלו מרפרפת על בגדיה "המקום הזה לא מתאים לילדות קטנות." ולאחר שברבודה נזכרה במאמצים המשולבים שנדרשו כדי שהיא תגיע לפה, היא מצאה את עצמה מסכימה עם המתנקש. ועתה, כשחבורתם הושלמה, דיראסיה מחאה בידיה והם התחילו ללכת לאורך שפת השבר לעבר העיר הזהובה.
 
עריכה אחרונה:
פרקים מעולים. ברבודה היא דמות שממש כיף לקרוא.

התנהלות הגמדים והטיסה על התיקן מוסיפים הרבה צבע. אהבתי את הקטע עם הכוהנים של פיטיה - גם את החשיבות שיש למנחה בעיני ברבודה, וגם את הבלטת הזרות שלה כאשר אנשי האלה מהססים לקבל אותה. בניית עולם מוצלחת.

היכל ההרפתקנים מעניין וכיפי, אם כי מרגיש מעט תיאטרלי עם הרשמיות ששמורה פה למקצוע ההרפתקנות. הארגון באמת מרגיש קצת כמו איגוד עובדים או גילדה בירוקרטית, אני יכול להבין למה סילווארן לא מצטער לבלות את זמנו הרחק משם.

מבין כל ההרפתקנים, קרוגונד מושך הכי הרבה עניין. אני תוהה מה הסיפור של הדמות בגרסה הזו, ומה מניע אותו, כמו גם מה גרם לדיראסיה לבחור בו למסע.

נהניתי מאוד מהחלק בו ברבודה מחליטה להגיע לדיראסיה ויהי מה. כיף לקוות להצלחתה, ולראות שיש עוד בהיכל שבעדה, גם את בדיסקרטיות מסוימת.

הפרק האחרון, בתוך עולם המראה, הוא מעניין אבל גם קצת קשה להבנה. תחילה בגלל שההיגיון הפנימי בו, על רפאיו ובבואותיו, הוא מערכת חדשה לקורא (עד כמה ששמתי לב). אך גם המראה של הסצנה לא ברור לי לגמרי. האם העולם כסוף, אפור, לבן? ספקטרלי ומנופץ? תמונת מראה?
אני חושב שהסצנה יכלה להיעזר בתיאורים חזותיים מפורטים קצת יותר. עם זאת, ברור לי שזו משימת כתיבה לא פשוטה.

סך הכל פרקים איכותיים. אני תוהה אם בכלל נחזור לאותן ת׳מות של הגרסה הקודמת או שאתה מפליג בכיוון שונה. כך או כך, יהיה מעניין :)
 
חזרה
Top