• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולמות מבוכים ודרקונים משלכם

יצא לי לכתוב כמה עולמות-
אם תגלול בהיסטוריית הפוסטים שלי ללפני כמה שנים, תוכל לראות את עולם הגליל, עולם מערכה שניסיתי (לא בהצלחה מרובה) לבנות.
יש גם את הארץ היתומה שלא ממש התקדמתי איתה פה, אבל כל הסיפור שלה בנוי למשחק מחשב שאני מפתח.

כתבתי כמה עולמות, פרסמתי לא מעט מהם מסחרית.

הנה עולם אחד שפרסמתי כאן בפורום:

עוד עולם שכתבתי (חלקית) כאן:

עוד עולם שכתבתי (חלקית) כאן:

מדהים! ממש אהבתי, מזכיר את העולם שכתבתי לספר/משחק מחשב שלי.

לא יצא לי לבנות הרבה עולמות מערכה. זה בעיקר מכיוון שאני מעדיף להתמקד בעולם אחד ולשפר אותו שוב ושוב. כתבתי עליו פה ושם בפורום, אבל לא משהו מסודר כבר שנים. בעיקר כי אני מנסה להביא אותו על הכתב כראוי ומרגיש לי שדי מיציתי ממנו. סיפרתי בו כבר את רוב הסיפורים שעניינו אותי.
הנה הגרסה הקודמת של העולם: מידע כללי על העולם (העידן השישי) usp=sharing&ouid=110165928121871617673&rtpof=true&sd=true
בכללי, כשיש לי רעיונות חדשים אני מנסה להכניס אותם לעולם הזה. לא תמיד זה מצליח, אבל זה מה שמשתנה. לדוגמה ממלכת סטראל היא רעיון חיצוני שהכנסתי לעולם הזה, וירד בעריכה בגרסה החדשה יותר. הרבה קוצץ בגרסה החדשה יותר... מקווה שמתישהו אסיים לכתוב אותה ואפרסם אותה פה.

חוץ מסרמיאת, אני מריץ עכשיו קמפיין בשם "סלעי הרקיע", שזה עולם שאת הקונספט שלו יצרתי לפני... 5 שנים אני חושב? איים מרחפים, לכנסייה יש מונופול על המעבר בין האיים (הם היחידים שיכולים להשתמש בקסם תעופה), ואז ממציאים ספינות אוויר והמונופול שלהם מתחיל להתפרק. יש בו פיראטים שרוכבים על מפלצות מעופפות ומונהגים על ידי דרקון עצום, עולם פשע מלא במבריחים, אינקוויזיטורית שנלחמת במפלצות (אבל גם בכופרים) ועוד. הוא סטימפאנקי ונחמד.

אבל, השאלה הייתה על עולמות שלא השתמשתי בהם. יש לי רק עולם אחד כזה, הוא מיועד לפנטזיה-נמוכה של פיות וצ'יינג'לינגים, והוא... לא מאוד מעניין אותי. אבל הכנתי לו מפה ממש יפה בצייר פעם באמצע הלילה. אולי מתישהו אשתמש בה למשחק אחר.

בניית עולמות (worldbuilding) זה תחביב עם קשר עמוק למשחקי תפקידים, אבל לא מחייב אותם. יש אנשים שכותבים תוכן על עולם בדיוני כמטרה בפני עצמה, ולא רק כבסיס למשחקים או סיפורים. אני יכול להעיד על עצמי שיצא לי לעבוד על העולם הביתי שלי הרבה יותר מלהשתמש בו - למרות שאני מנסה לשנות את זה לאחרונה.

ספציפית לגבי הפורום הזה, לאורך השנים הצטבר פה אוסף מרשים של עולמות מגוונים ומעניינים. את חלקם אפשר למצוא בעזרת חיפוש די פשוט. אחרים מפוזרים על פני פוסטים שונים, לעיתים כהגשות לאתגרים של דו"נ או שו"ש.

יצרתי עולם לקמפיין המו"ד שלי, ואז סוג של בניתי אותו מחדש כדי שיהיה קל יותר לעשות בו מו"ד. ואז תרגמתי כמה הרפתקות מוכנות אליו, והרצתי את הקמפיין. היה מאד נחמד, אבל הראה לי את המגבלות של מו"ד, ואני מדי פעם שוקל לחזור אליו, להעיף את כל המו"ד, ולעשות ממנו משהו משלי. או אולי לחזור לעולם הקמפיין הישן שבפירוש לא ירוץ טוב במו"ד אבל אני חושב שירוץ לא רע בשיטות אחרות.

אצלי זה איי הסערה כמובן, שאני משחק בו גם היום והוא למעשה הספר הראשון שהוצאתי לאור 🤩
יש בקישור מדריך מהיר לעולם: איי הסערה
וגם גלגול גורלי הוא באיי הסערה

חזרה