• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פאת'פיינדר 2 סקירה של השינויים בין ספר הבסיס המקורי והספר המחודש לשחקן

ההשקה הרשמית של הספרים החדשים של פאת'פיינדר 2 (מהדורה 2.1?) אמנם בתאריך 15.11.2023, אבל מנויי פאת'פיינדר באתר של פאיזו כבר קיבלו את הקבצים שלהם בתאריך 1.11, אפילו לפני מי שהצטרף להזמנה המוקדמת.

בקישור הבא, מישהו משווה בין התוכן של הספרים – אילו גזעים ומקצועות עברו, שינוי של שמות יכולות, שינוי רשימת השפות ועוד.

אוף, נראה שהם שינו שמות של גזעים ושפות בצורה קצת מעיקה.
למשל
Gnoll -> Kholo
Celestial -> Empyrean
Half-Elf -> Aiuvarin
וכך הלאה

קשה לי לעכל את זה, בייחוד למה יש שם שונה לגמרי לחצאי-אלף ולחצאי-אורק.

חלק מהשינויים נועדו לשחרר את המשחק בדגש על עולם המערכה של גולריון, מהשאריות ההיסטוריות של מו"ד 3.

הקטע של חצי אלפים וחצי אורקים, אני מניח שאלו פשוט השמות שלהם בשפה המדוברת. בני אדם עדיין קוראים להם חצי אלף וחצי אורק, ואלפים ואורקים עדיין קוראים להם חצי אדם. בכל מקרה רוב חצי האלפים ולא מעט מחצי האורקים בגולריון הם ממילא צאצאים של חצי אלפים או חצי אורקים אחרים ולא באמת עם הורה כזה והורה אחר.

הקטע של חצי אלפים וחצי אורקים, אני מניח שאלו פשוט השמות שלהם בשפה המדוברת. בני אדם עדיין קוראים להם חצי אלף וחצי אורק, ואלפים ואורקים עדיין קוראים להם חצי אדם. בכל מקרה רוב חצי האלפים ולא מעט מחצי האורקים בגולריון הם ממילא צאצאים של חצי אלפים או חצי אורקים אחרים ולא באמת עם הורה כזה והורה אחר.
ברור, אבל זה פשוט counter-intuitive ברמות ומאוד מבלבל.

חשבתי שהם בפירוש רוצים להתרחק מ"חצי-X" כסוגה נפרדת, כי יש בזה הנחות גזעניות.
ממתי ומי אמר את זה?

אני חושב שהם פשוט מנסים להתרחק מכל דבר שקשור למו"ד, כמו הSCHOOLS של האשף, מישורי היסודות או 9 הנטיות.

חלק מהשינויים נועדו לשחרר את המשחק בדגש על עולם המערכה של גולריון, מהשאריות ההיסטוריות של מו"ד 3.
להתשחרר מהשאריות ההיסטוריות של מו"ד זה לשחק מינוטאורים או חטיף אנרגיה תבוני, לא לתרגם מונחים מהשפה הארגוסית.

אז במקום לשחק מינוטאורים יש להם לשחק עציצים מהלכים עם עיניים, את ציר הנטיה של סדר-תוהו העיפו, יש גם יסוד עץ, וכמה מילים הן מהשפה הארגוסית אבל בעיני זה לא נורא כי ממילא היו מילים ארגוסיות עוד קודם.

אז במקום לשחק מינוטאורים יש להם לשחק עציצים מהלכים עם עיניים

באמת? מגניב!

את ציר הנטיה של סדר-תוהו העיפו
דווקא זה ציר הנטיה המעניין.

יש גם יסוד עץ
יהיה מעניין אם פנטזיה תהיה משהו מקורי לשם שינוי, ולא מדע יווני מתובל במונחים גרמניים או במקרה הזה - יפניים.

וכמה מילים הן מהשפה הארגוסית
לדעתי זה סתם מעיק בעיניים, מצד שני, אני כנראה לא אקרא את הספר בחיים, אז אני לא בדיוק קהל היעד. אם טוב לכם, תהנו.

חזרה