• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה /

"נזיד הנוודים" - Traveler's Stew שהכנתי

אז לפני מספר חודשים יצא לי להכין את אחד המטעמים המפורסמים בממלכות הנשכחות, מוגש בפאבים הנחשבים לאורך חוף החרב, הלא הוא "נזיד הנוודים" - The Traveler's Stew.
מדובר בבשר אוסבוקו בבישול איטי של 5 שעות בבירה, עם עוד קצת ירקות, מחמם ומנחם הרפתקן שחוזר מן הכפור.
אם אתה לא אוכל אותו מכלי עץ - אתה לא עושה את זה נכון!
זאת פעם אחרונה שאני מבשל משהו כל כך הרבה זמן, אבל זה משהו מגניב שהייתי חייב לסמן עליו V :)

המתכון הגיע מספר מתכונים רשמי של D&D שרכשתי ומכיל עוד הבה דברים מגניבים כמו פאי שזוטונים אוהבים, לחם אלפי, פטריות שחורות של אלפים אפלים ועוד...
1635110547909.png1635110574604.png
 
מגניב ואחלה תמונות! אני כבר הרבה זמן מתלבט אם לקנות את ספר המתכונים הזה, כל התמונות של התבשילים ממנו נראות פשוט מדהימות.
חייב לומר לך שהתמונות בספר ואיכות הספר עצמו, זה משהו שלא ראיתי בחיים ואני לא מגזים, איכות ברמה הכי גבוהה שיש לדעתי.


נראה מעולה! לגמרי עשית חשק לקנות את הספר, למרות שאני רחוק מלהיות בשלן :sneaky:
אני גם לא בשלן גדול, טוב אולי חובב אבל המתכונים שם לא מורכבים.
להכין ולאכול דברים מהספר ממש נותן לך כמה דקות שאתה מדמיין שאתה אי שם בעולם הפנטזיה, אוכל מה שהדמויות אוכלות :)


אני אוהב ממש לבשל, עד כמה המתכונים שם קשים? הייתי רוצה לקנות את הספר, אבל אם לא אצליח להכין כלום...
מבטיח לך שתצליח! המתכונים ברובם לא מורכבים, הם רשומים בצורה ברורה וקצרה והתמונות... וואו...
זה כן דורש טיפה הכנה מראש של מצרכים ובעיקר זמן וסבלנות - אבל זה נכון לכל תבשיל אני מניח.
 
אני חושב שאם אתה בא עם ראש פתוח ודימיון - כמעט כולן!
אגב רוב המנות הופיעו בחומרים רשמיים (ספרי קריאה ומשחק) שיצאו לאורך השנים והספר פשוט מפיח בהן רוח חיים בדמות של מתכון ומנה ממשית.
חלקן ממש מבטאות את הקשר לגזע, כמו סלט של אלפי יערות, פאי שזוטונים אוהבים (ששכחתי את שמו אבל נראה ממש חמוד וטעים) ועוד דברים.
הספר עצמו נדמה לי שנמצא בסוג של הנחה (תכף סוף שנה אולי ההנחה תגדל?) באמאזון.
 
אני הכי מנתפקת בעולם - אבל אם לאכול אותו, אז ביידים מתוך כיכר לחם בת יומיים. גם חוסך שטיפת כלים.
חחח אם זה היה בשר נטו - את כנראה צודקת, אבל בגלל שזה ממש נזיד, עם ירקות ונוזל (אמנם סמיך), זה סתם היה להתפלש בקערה. :ROFLMAO:
 
לא אכלת אף פעם מרק בלחם ?! ממליצה בחום ( באמת בחום).
אהההה פספסתי את "מתוך כיכר לחם" מגניב! יצא לי אולי רק פעם אחת אבל נפלתי במקרה על מרק פחות טעים :)
אבל אני לגמרי בעד!
 
חזרה
Top