• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מתיחת פנים לגזעים וארתארי ומית'ווארי, תיקונים לכוהנת האפורה, ושיקויים מקוללים

באיחור של יום, העליתי עדכון ראשון לחודש ספטמבר.

העדכון הפעם כולל 'מתיחת פנים', כולל הבהרת נוסח. הוספת תמונות והרחבה/הבהרה של החוקים ליצירת שמות של בני אדם מהגזע הוארת'ארי, ומתיחת פנים גם לגזע נוסף מיער וארת'ארון: המית'ווארי של שער-חורף.

כמו כן, ערכתי כמה תיקונים בערכי המבוא וכמה חוקים שנוגעים לכוהנת אפורה – בעיקר בניית העוצמה הפנימית שלה ועלות לימוד לחשים; תיקנתי את הנזק של לחש חזיז הבדולח של כוהנת כחולה, והוספתי שישה שיקויים מקוללים נבזיים במיוחד מעוצמה 3.

* * *

לינק לערך על בני האדם מהגזע הוארתארי

לינק לערך על דמויי-האדם מהגזע המית'ווארי

לינקים לדף המבוא ולדף על התפתחות הדמות של כוהנת אפורה:

לינק לדף על שיקויים (שיקויים מקוללים מופיעים בתחתית הדף)

עולם המערכה מלסטרה

תמונות יפות. אהבתי את השם של השיקוי המקולל נוט מאאדוב ואת שיקוי הדרקון המגהק.

הוארת'ארים יותר מזכירים במראה שלהם רוסים עם כובעי הפרווה שלהם והמית'ווארי, בהתאם, נראים כמו וארת'ארים שאימצו כמה אופנות צרפתיות עם הזקנקן שלהם כמו שעשתה האצולה הרוסית.

בסדרת אנדר החייזרים דמויי החרקים נקראים פורמיקים. לא שאני מצליח להיזכר מאיזה שפה קארד גירד את השם. אני מניח שאין לזה קשר עם השם פורמיריאן. השם קאזדו, לעומת זאת, באמת מעלה בראש את המילה הגמדית 'קאזאדום'.

כדרך אגב, כמה דבורי הענק הווארתאריות ענקיות? האם הן מספיק גדולות כדי לשנות את כל תהליך הרדייה בגלל שהכוורת גבוהה מדי?

עריכה אחרונה:
תודה על התגובות :)

הייתי שמח מאד לתמונות לכל הגזעים. על גזעי הבסיס יש תמונות שלילך עובדת עליהם (אבל של פרט בודד, גבר או אישה - לא שניהם), והם יפורסמו ב-pdf של החוברת למתחיל, שהיום אגב קיבלתי הצעת מחיר לעריכה מכאנית שלה.
כרגע לילך עובדת על הגורג, שזו התמונה הכי מאתגרת מכל הארבעה.

אני מפיק במידג' את מה שאפשר (כי על מה שאני מוסר לציירת, כל דמות עולה לי כ-750 ש"ח, ולוקחת שבועות ארוכים לציור), ועם בני אדם כמו הוארת'ארי הוא איכשהו קרוב. המית'ווארי יצאו לא לגמרי איך שרציתי, אבל קרוב מספיק כדי לפרסם אותם.

לעוגים כפי שאני רואה אותם - מידג' רחוק מדי, למרות כל הנסיונות שלי, ותאמינו לי שהיו הרבה.

לסיכום הנקודה: כנראה שמידג' יוכל לעבוד יפה עם גזעים אנושיים. עם לא אנושיים/חצי אנושיים - הרבה פחות. אפילו עם אלפים גנריים יחסית הוא מאד מקרטע (לא שזה נוגע למלסטרה).

המית'ווארי הם במידה רבה אצילים וארת'ארים שאימצו תרבות של אורגי ערפל ואז הושפעו גם מתרבות אנ'מירית - אם כי בניגוד לאצילים רוסים שאימצו תרבות צרפתית, כן יש להם דם שהוא לא לגמרי אנושי - מה שהיה צריך להתבטא בעיניים נוצצות יותר, ובגבות משוכות יותר למעלה, אם כי לא כמו אצל אורגי הערפל ממש.

אני משער שאני אתן למידג' לנסות לצייר ראמג'ירים ואת העמים מדרום נארלירדרי, כאשר אגיע אליהם.

מה שקרה עם המית'ווארי נובע מנסיבות מיוחדות שקרו בשער-חורף שלא רלוונטיות לממלכת אורגי הערפל עצמה.
אורגי הערפל ה'אמיתיים' שהקימו ויישבו את שער חורף באו מהממלכה הדרומית של אורגי הערפל, והיו מראש מעטים מאד, ועם הזמן הם התמעטו עוד יותר. סביר להניח, שהנישואים עם בני האדם החלו אצל אורגי הערפל מהמעמד הנמוך יותר, וככל שאורגי הערפל המקוריים התמעטו, והצאצאים שלהם היו מעטים עוד יותר, כך התערובת עם בני האדם עלתה בהדרגה 'מלמטה למעלה', כאשר בשלב מסוים רק השושלת של הנסיך עצמו ואולי עוד אחת או שתיים נחשבו שושלות של אורגי ערפל 'אמיתיים', ורוב בתי האצולה היו מית'ווארים לכל דבר ועניין.
האם אורגי הערפל האמיתיים 'הרימו אף' על המית'ווארי? ככל הנראה כן, בעיקר בדורות הראשונים, מעבר למתק השפתיים הצדקני הרגיל. אבל כאמור, האחרונים פיצו את עצמם בהרמת אף על הוארת'ארים, והתחרו זה בזה מבחינת היחוש של אורגי הערפל שנכנס לשושלות שלהם - וממילא, ככל שהדורות עברו, המית'ווארי הפכו ממילא לרוב גדול יותר ויותר, גם באצולה של שער חורף ובחוג שמקיף את הנסיך.

חזרה