• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז מימון המון האימפריות השבורות (The Broken Empires RPG)

היום עלה מימון המון למשחק תפקידים חדש מבית היוצר של טרבור דוואל מערוץ היוטיוב של Me Myself and Die, שהוא אדם סופר חביב בעיני וזאת הזדמנות להמליץ גם על הערוץ שלו.
למי שמתעניין ברעיון של משחק סולו (לאו דווקא משחקי סולו בהגדרתם, אלא באמצעות שימוש בעזרים כמו Mythic GM Emulator) - ממליץ מאוד לצפות.
בעונה הראשונה הוא שיחק בשיטת עולמות פראיים, בעונה השנייה הוא עבר ל-Ironsworn, בעונה השלישית Dominion ועכשיו בעונה הרביעית הוא התחיל עם השיטה החדשה שלו.

מדובר במשחק שהוא מתאר כתוצר המשלב את כל מה שהוא אהב ב-40 שנות משחק ושהוא מגדיר כ- Sim-Lite.
משחק מבוסס ק100 - אין דרגות, אין תכונות אלא רק מיומנויות, מכניקת בלאקג'ק (צריך לגלגל נמוך מערך המיומנות אבל כמה שיותר גבוה/קרוב לערך)
גלגול יחיד קובע האם פגעת, איפה פגעת וכמה חזק.
מכניקה לניהול מסעות, אתגרים חברתיים, קסם אבסטרקטי, וריאנט למשחק סולו וכו'.

שיחה ל מה הוביל אותו ליצור את השיטה שהפכה לדיון די מעניין באופן כללי (תתעלמו מהכותרת הקליקבייטית של המארחים)

חבל שהעלויות שילוח כל כך גבוהות, אבל ערכת ההתחלה נראית סבבה ואולי אתפוס את הספר בהמשך כ- PDF.

נראה מאוד מעניין, כמה מחשבות:
  • לא מספיק ברור לי כמה זה שונה משיטות ק100 אחרות, בין אם זה וורהאמר פנטזי מה' 4 או BRP. גם הן על מכאניקה דומה.
  • הניסיון לשווק כסוג של משחקי ק100 קלילים, בסגנון שאדודארק רק ל-ק100 הוא בהחלט מעניין. אבל קשה להבין את הפרטים ואיך זה שונה.
  • המחירים יקרים. 50 דולר לערכת התחלה (60 מחיר מלא) ו-60 דולר לספר של 250 עמודים (80 מחיר מלא) זה ממש לא זול. אני מבין שהמחירים עלו, אבל 80 דולר לספר בסיס של 250 עמודים זה לא זול, בטח כשאין כאן זיכיון כזה או אחר.
  • הגרפיקה וההשקעה נראית מהממת. כשרואים את הקוביות, תג המחיר של ערכת ההתחלה מובן בהרבה.
  • קשה לי למצוא שיגרום לי להזמין עכשיו, אבל בהחלט אשאיר עין פקוחה כשזה יגיע לחנויות.

חזרה