• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה תשחקו החודש? ספטמבר 2024

כשחקן

1. כלום! אבל אני ממתין לשמוע אם נחזור החודש אל מבוך-העל "מצודת השני" בשיטה של עודרגה ובהנחיית H Hugh , או שתימצא קבוצה של מספיק שחקנים לצורך נתיב ההרפתקה Outlaws of Alkenstar בפ"פ 2.

כמנחה

1. קשה להאמין אבל בסוף השבוע האחרון הסתיימה המערכה של לב הנווד, בקרב נגד אווטאר של אל. The Time The Time אולי ירצה להרחיב.

2. "עליית שרי הרונות" בפאת'פיינדר פראי! החבורה קיבלה התקדמויות ובדרך לחקור את מרתפי החרון!

מעט מאד החודש. כנראה רק הרצה אחת או שתיים של הפודקסט 'אחרי ההתנפצות' - בתקווה לגמור להקליט את עונה 3,
ואולי סשן אחד של קמפיין נוסף במלסטרה.

פרוייקטים: אני מכין את הארועים של מלסטרה באייקון, כולל פאנל של שחקניות שמשחקות במלסטרה, הרצת הרפתקה ועוד.
וכמו כן, אני ממשיך לעבוד על הגרסה המתוקנת של ספר עולם המערכה, וצריך לשפצר ולשפר את הפרסום שלי ואת המדור של מלסטרה ב-DrivethroughRPG

מנחה:

קמפיין ICRPG נמשך, לאחר 21(!) סשנים בבירה, הם יוצאים ממנה כkingmakers עם השפעה משמעותית על פרישת והקצאת כוחות במדינה לקראת פלישה מתקרבת, עם סודות עתיקים שמשפיעים עליהם ועל כל הכוחות המשמעותיים ישירות, שינו את יחסי הכוחות בפנתיאון ויוצאים לראשונה אל הטבע הפרוע והמסוכן בפנים היבשת בתקווה למצוא בעלי ברית ולהתמודד עם כל האיומים, כי השמיכה פשוט קצרה מדי והזמן אוזל.
הרבה החלטות קשות לאחרונה: פרידות כואבות מאהובים, בחירות מורכבות בין כוח לערכים, בין ביטחון ושפיות ליכולת אמיתית להשפיע, בין אהבה להתעלות, אבל חוזרים להרכב מצומצם של הדמויות בלבד :)

חד"פ או שניים באותו עולם, אחד בקו זמן מקביל והשני במקום אחר באותו עולם כדי לענות על כמה שאלות חשובות. תלוי זמן, כנראה יקרה אם וכאשר סשן אחר יתבטל.

שחקן:

קמפיין Cairn- למדנו מידע חשוב שעזר לנו להבין שאלות ארוכות טווח ואולי למצוא נתיב לתקן את מה שהוציא אותנו למסע מלכתחילה. בעיניי, הדבר הטוב ביותר שמגיע עם 2e הוא ההסבר על המיינדסט והדרך לשחק ולהריץ אותו. קריטי להבנה, אחרת המע' הזו פשוט דלה מדי. (גם הרקעים החדשים נחמדים, אבל קונספטואלית אלו של טרויקה יותר מהנים בעיניי).

קמפיין Savage Pathfinder- היה לנו סשן אחד בלבד באוגוסט, אולי עכשיו דברים יתייצבו יותר. בסשן היחיד שהיה לנו הטלתי 3 לחשים שגמרו לי 15 PP בקרב אחד, ניצלתי 3 bennies להחזיר את כולן. לא רוצה לחטוף את הפתיל שוב, אמתין לפחות לכמה סשנים רצופים, אבל נראה שעקב מגבלת זמן יש בממוצע 1-2 קרבות בסשן, אז זה כנראה מסתדר.

GMLESS:

סשן Alice is Missing - הייתי בין בודקי הבטא של הגרסה הדיגיטלית (אתר ייעודי, נוח ומפשט מאוד את ההכנה), עכשיו זה המוצר המוגמר. בחרנו לשלול את הקלף בו אליס נמצאת ללא רוח חיים, עקב המצב ובכלל. שיחקנו לראשונה בעברית (כולל ההודעות המוקלטות), עבד בסדר. בניגוד לפעמים קודמות, לא היה מטען רגשי ומנטלי בסוף שדורש שיחה, כי הדמויות לקחו טון קליל למדי והתבדחו המון.
נראטיבית, זה כנראה ממש לא מה שהמשחק תוכנן להשיג אבל הקב' נהנתה אז המטרה העיקרית הושגה. יש לי את ההרחבה והזמנתי הרחבה נוספת שמתרחשת במחנה קיץ, אז אולי אריץ שוב עבור קב' שונה החודש כדי לראות עד כמה זה שונה.

משחק
  • מו"ד 5, מערכה שמשלבת רולפליי, חקירת העולם, יחסית מעט קרבות, ואווירה יחסית קלילה למרות כמה תמות של אימה. בעולם של Critical Role. אני משחק פלאדין דם-דרקון זהוב, טיפוס אדוק אך מאוד ידידותי. מאחר ושתי השחקניות האחרות בקבוצה אינן מנוסות מאוד, אני מאוד מקפיד לתת להן להוביל את החבורה ולהתנסות במשחק ובעולם, כשאני נותן בעיקר גיבוי מוסרי וקרבי.

מתכונן להריץ
  • חשכת הצללים (Shadowdark) באזור המערכה "הביצה השחורה" שתרגמתי ושפורסם ב"פגיון ולחשון" לחרבות וכשפים. מוקד המערכה יהיה המגה-מבוך Stonehell. יש כמה קווי מזימות בעולם שלא אכנס אליהם כאן, אבל הרבה חקירת עולם ומבוך בארגז חול עם כל מיני שמועות וקרסי עלילה. מערכהפנים אל פנים.
  • עוד מערכה אפשרית באותו העולם - בסגנון West Marches. מערכה מקוונת.

פרויקטים
  • השקתי השבוע את The Sword of Cepheus 2E וגרסה מחודשת של Cepheus Light - בהתאמה, שיטת חרב-וכשפים מבוססת 2ק6, ושיטת מד"ב אולד-סקול מבוססת 2ק6. בינתיים המכירות טובות מאוד - ראו קובץ מצורף (שני צילומי מסך מ-DriveThruRPG, הגעתי למקום החמישי מבחינת מכירות עכשוויות גם בראשי וגם ב-Small Publishers!
  • עברתי לעריכה ועימוד של כמה תוספים ל-Faster Than Light: Nomad, שיטת המד"ב החדשה שלי. את רוב התוספים כתבו חברים אחרים בחברה שלי, ואני דואג לעריכה, לעימוד, לביורוקרטיה, ולשיווק. אני גם כותב תוסף אימה קוסמית לשיטה זו, בשם Devil's Hyperspace.
  • אני גם כותב יקום מערכה ל-Faster Than Light: Nomad, בשם Hard Space - עתיד קרוב יחסית, מושבות בין-כוכביות שצריכות להתמודד עם הבלגאן הנצחי של כדור הארץ (שעדיין שרוי במלחמה בין-גושית דיי בוערת), עם קשיי החיים על כוכבי לכת נידחים, ועם חוצנים אופורטוניסטים.
457614107_7843574639099065_5777183164958241784_n.jpg

קצת שומם החודש.

משחק
ממשיך לשחק פליינסקייפ מהדורה 5.

פרוייקטים
אחרי שיצאה גרסה 0.08 של Elsewhere אני לא ממש יודע איך להמשיך איתה. לצערי החיים האמיתיים לא משאירים לי זמן לארגן פלייטסטים רציניים. הצעד הבא צריך להיות פיתוח העולם של Aftermath (שממנו הכל התחיל) למשהו שהוא מעבר לרשומות מבולגנות, אבל לזה עוד יותר אין לי זמן.

אחרי דרקומיני, לא היה הרבה, חוץ מאדרנלין...
אז אין כלום כשחקן או מנחה 😕

פרויקטים
כמעט וגמרתי לעבוד על משחק קלפים שפיתחתי, שפועל כמו מלחמה (אבל הוא גם מעניין) עם טוויסט פנטזיה שמזכיר התנגשות.

אולי אתחיל בקרוב לעבוד על מבוך.

כשחקן:
קמפיין קת'ולהו שלנו אימה על האוריינט אקספרס - Horror on the Orient Express (Call of Cthulhu),
ממשיך ומטלטל אותנו בין סיאנסים וכתות רצחניות (בקרוב רשומה חדשה), אנחנו איכשהו מצליחים להשאר בחיים, אבל השפיות שלנו הולכת ונשחקת...

כמנחה:
מתכונן מעט בכל פעם לקראת הקמפיין הגדול הבא (5E), כולל קריאת ספר על מנת להכנס לדמות.
יתכן ויהיה לי סלוט זמן אחד פנוי אז אם יהיה כוח, חושב על הרצת חד"פ (קת'ולהו או Alien).

קראפטינג וצביעה:
נזנחו מפאת חוסר זמן...

פרוייקטים:
חושב על תרגום לאנגלית של אחד התרחישים שלי, אבל מניח שחוסר זמן יחסל גם את הרעיון הזה :)

כמנחה
ממשיך להריץ את עליית שרי הרונות בפאת׳פיינדר בעולמות פראיים- לקראת סיום של נקמה בוערת.
בינתיים אחלה ומקווה לשמור על קצב של מפגש פעם בשבועיים לפחות.
שוקל לעשות מיני קמפיין של אווטאר, נראה.

פרויקטים
דרקומיני נגמר והיה אחלה. למרות שהכנס היה קטן הייתה הרבה עבודה על האתר החדש.
בנוסף, אסופת ההרפתקאות מתקדמת לאט ומתחילים לחשוב על הפרויקט הבא 🤗
אבל עיקר הדגש הוא סיום האיחוד של הפורטל עם הפורומים, מה שנתתי עליו דחיפה לאחרונה ואני מקווה שבקרוב תהיה בטא פומבית.

תקופת המבחנים הובילה להאטה של כלל הקמפיינים, אבל אנחנו חוזרים עכשיו לקצב...

מנחה:
- מנחה את כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4). הקבוצה הצילה ארץ עתיקה ואלפי אנשים במחיר הקרבה כואבת של חבר יקר. כעת הגיבורים נמצאים במעבר, ממלכת הפיות, שם הם פוגשים בני ברית ישנים ומתכוננים להגן על מעיין מעיין מכושף של ישות אלוהית.

שחקן:
- משחק בנתיב ההרפתקאות גורל גנוב (Stolen Fate) את Rayer, מכשף חיזוי חרטטן ומוצלח למחצה שמנסה למצוא את מקומו בסיפור הקוסמי הגדול יותר, לאחר שזכה רק לאחרונה בעצמאות מוגבלת שלא תיאר לעצמו שיש לו בכלל הזדמנות להשיג. התחלנו את ההרפתקה השלישית והאחרונה, אחרי מפגש מעניין עם הנבל של ההרפתקה השנייה (שעבר עריכה משמעותית ואיכותית של המנחה שלנו). אנחנו לא רחוקים מסיום הקמפיין, להערכתי חודשיים.
- משחק במשחק סולו את ראשיר, דם דרקון אמגוש (Warlock), בעל פטרון עתיק בדמות דרקון ג'יני שכלוא במנורת השמן שלו. הוא נמצא כעת במדבר ומחפש דרך לשוחח עם המתים שרודפים אותו, לאחר חלום בלהות שאחז בו לפני מספר ימים.

פרויקטים:
- הרצתי אתמול את הלארפ "טרויה" שכתבתי ל-26 שחקנים, אחרי שהוא בוטל שנה שעברה ממש בתחילת המלחמה. היה אפי, מרגש ואדיר מאוד, פרויקט עצום שאני גאה מאוד באופן שבו הוא בוצע והסתיים. באופן מדהים למדי כמעט כל הדמויות זכו בסוף מאושר (או לפחות מאושר למדי), ולשמחתי הרבה השחקנים נהנו מאוד. לא יודע איך אני אצליח להריץ את זה בדרקוניקון בהתחשב במגבלת המקום, אבל קשה לי להאמין שלא תהיה עוד הרצה של טרויה בעתיד.

הרצתי אתמול את הלארפ "טרויה" שכתבתי ל-26 שחקנים, אחרי שהוא בוטל שנה שעברה ממש בתחילת המלחמה.
נשמע מהמם!
זוכר את הלארפים המושקעים שלך. בתקווה בדרקוניקון בשנה הבאה 👌
מסקרנות איך גייסת שחקנים?

תודה רבה. אני לרוב רץ עם אותה הקבוצה האיכותית וכל פעם מוסיף כמה שחקנים טובים שאני מוצא (לעיתים באמצעות חברים ולעיתים באמצעות הלארפים בדרקוניקון). זה גם מאפשר לי לתת לכל אחד ואחת דמות שאני חושב שתתאים להם וברוב המכריע של הפעמים אני פוגע בול.
יש לארפ אחר שכתבתי בהגדרה כלארפ כנס עם אנשים שאני לא מכיר ואותו הרצתי בשני הדרקוניקונים האחרונים (ובתקווה גם בבא).

חזרה