• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה תשחקו החודש? נובמבר 2023

the Nerubian

פונדקאי ותיק
צוות הפורום
ברוכים הבאים למרחשוון, החודש ללא חגים!
שיקרתי. אנחנו כבר אחרי אמצע החודש העברי. אבל עוד יש חודש וקצת עד שהחגים יחזרו.

בלוח השנה הקלנדרי, לעומת זאת, אנחנו מתחילים את חודש נובמבר, וגם מזג האוויר מתחיל להראות פרצוף של שינוי. אמנם חלקנו ראה בשבועות האחרונים מטחי רקטות, אבל בקרוב נראה מטחי גשם, שזה הרבה יותר כיף. צריך לחשוב על המשחקים לחודש הקרוב.

מה תשחקו החודש? מה אתם מצפים לשחק ברגע שיתאפשר?

וגם מה תכתבו, תעשו או תקראו שקשור למשחקי תפקידים?

עושה סיפתח!

ציפיות כשחקן – ברגע שיתאפשר

1. מצפה לחזור למשחקי הקבוצה של ימי שני, בהנחיית H Hugh , עם מבוך-העל "מצודת השני", ובשיטה של עודרגה. בחודש ספטמבר הצלחנו להגיע לקומה 2- של המבוך ולהתבחבש בה קצת, והדמויות... קיבלו... עודרגה.
עכשיו שני שחקנים במילואים ואחד עם קרובים בקיבוצים שהותקפו במערב הנגב, אז לא לחלוטין ברור מתי נחזור לשחק, אבל כשנחזור אני אשמח, ובינתיים רק מנסה להרים את המוראל הקבוצתי של חבורת דמי-הדרקון דכל אחד מהם בצבע אחר וכולם עושים התקפות משולבות כמו איזה סופר סנטאי (אני משחק את Zackedstyx Tayloriark. לידיעת liorgonen3 liorgonen3 . גו גו פאואר דרגון!)

2. לפני החגים שוחחתי עם מישהו על משחק The One Ring מקוון, אבל כרגע זה קצת בלימבו. נמתין ונראה.

ציפיות כמנחה - ברגע שיתאפשר

1. "עליית שרי הרונות" בפאת'פיינדר פראי!
החבורה קרובה לסיים את החלק השני של "נקמה בוערת", אבל השחקן של קאזומן האלף הברברי במילואים, ועל הבית שלי ושל זוגתי (השחקנית של נפוליטנה המזמנת עם הסיידקיק עוף החול אילומינה) והבית של השחקנית של תרזה הנזירה בת המחצית יורים רקטות לפעמים, אז קצת קשה להיפגש פיזית. בינתיים מרימים מוראל בקבוצת הוואטסאפ!

2. עדיין זומם להריץ מתישהו את "סוחרי הדם נגד הפיראטים של כוכב Q" – משחק חד"פ מבריק של The Time The Time בשיטה Scum and Villiany.

פרויקטים:
הדבר היפה בכתיבה זה שאני יכול לעשות אותה גם כשאני לא נפגש עם הקבוצה למשחק.

1. ממשיכים את העבודה על יעדי ההרחבה של יותר פאת'פיינדר, יותר פראי!
אני אתן למו"ל The oldman The oldman לחשוף מה שהוא רוצה כשיוכל לחשוף, אבל אני כן אגיד שיש שם חפיסות קלפי דמות.

2. עוד משהו בהקשר של האיש הזקן – בעקבות דיון שהוא פתח על עולמות פראיים בחלל, החלטתי להוציא מהמגירה הרפתקה שכתבתי לפני כמה שנים טובות לשיטה "כוכבים אין-ספור" וליצור לה גרסה מורחבת ומשופרת לעולמות פראיים. את ההרפתקה המקורית בכלל לא הצלחתי להגיע להריץ בעצמי, אבל כמה מנחים אחרים כן הריצו אותה וחלקם חזרו אליי עם ביקורות ורעיונות (בעיקר golan2072 golan2072 ו אלעד הן אלעד הן ), ואני עובד להפוך אותה לנגישה יותר למנחים חדשים וגם להרחיב אותה למשהו של כמה מפגשים.

קריאה:
חילקו לאחרונה הרבה שיטות בחינם! עכשיו יש לי את ואסן ואת כלתו של כחול הזקן לקרוא.

אז אני מוכרח להודות שהאירועים המצערים, מה לעשות, הוציאו לי קצת את הרוח מהמפרשים וגם בבית נהיה יותר לחוץ, אז קשה לי יותר למצוא זמן לדברים שקשורים בתחביב שהייתי רוצה לעשות...
אבל בכל זאת ממה שכן וממה שבתכנון:

1. כשחקן ב Horror on the Orient Express, האימה והפחד מגיעים לשיאים חדשים, הגענו בערך לאמצע הקמפיין ממה שאני מבין (אחרי כמעט 20 סשנים), הדמויות שחוקות נפשית ופיזית, אך מצד שני הרבה יותר מבינות את המיתוס ואת זה שאנחנו לא לבד ביקום...
עקב האירועים המשחק עבר למקוון, אבל באופן מפתיע זה לא פגם בהנאה שלנו ממנו, בעיקר תודות למנחה ולמוטיבציה של שאר חברי הקבוצה להתחבר ולשחק למרות הכל.

2. הפרוייקט הבא שלי הוא קמפיין ארוך טווח ואקסקלוסיבי של "קללתו של סטראהד" ב-5E (חוזר אליה אחרי גלות ממושכת), זה יקרה רק אחרי מספר חודשים בהנחה שנצליח לקיים סוג של שגרה, בינתיים אני עובד קשה על קריאה, ניתוח, עריכה והתייעצות על הקמפיין שנחשב לטוב ביותר של 5E.
הפעם אני הולך לבחור עוד יותר בפינצטה את השחקנים שלי, כדי למקסם את ההתאמה וההנאה של כולם, אבל יש עוד חזון למועד.

3. קראפטינג וצביעה - מבאס אותי שאין לי מספיק זמן לזה, כרגע עובד על דרקון כחול צעיר, מקווה להמשיך איתו בין זום לרקטה :)

4. בפורום - "בית קורביט" קריאתו של קת'ולהו התכנס לסיום! ואפילו צייד הראשים החצי אינדיאני שלי שרד אותו! תודה ל dragonian dragonian על ההשקעה וההתמדה 🙏

כמו תמיד, בראש יש הרבה רעיונות, במציאות רקטות וילדים :LOL:

שיהיה לכולנו חודש מוצלח, שקט, רגוע ומלא בשורות טובות!

עריכה אחרונה:
כמנחה
נמצא בשרת דיסקורד של וואנשוטים שהוקם לאחרונה ומתכוון להנחות שם בימים הקרובים את ההרפתקה שלי מדרקוניקון 'לולאת הזמן: המכשף והשד'. יהיה כיף!
הקבוצה הביתית ממשיכה להתבחבש כמו תמיד, אם כי עכשיו אנחנו אולי נתחיל משחק שמבוסס על העולם של אמבר, עם השחקנים בתפקיד הנסיכים (השחקנים שלי לא קראו את הספר, אז בתכל'ס אין לי בעיה ליצור חוויה כמו-הספר במשחק תפקידים), אבל לא סביר שיצא מזה משהו.
אני ממשיך כרגיל להנחות את נפילת הממלכות כאן בפורום. מתקדמים בקצב שלנו; כשאני חושב על זה, לדעתי לא התקדמנו החודש בכלל.
המשחק ששכחתי...

כשחקן
התרחיש 'בית קורביט' של קריאתו של קת'ולהו כבר כמעט והסתיים (נראה לי), מאחר שפגשנו את קורביט כאל-מת וירינו בו כמה קליעים טובים, אבל מי יודע, אולי הוא יחזור שוב מהמתים...
המשחק ששכחתי...

פרוייקטים
הסיפור 'הרפתקאותיו של רגולוס האכזר' מתקרב מאוד לסיום ואני מקווה לכתוב את הפרקים האחרונים שלו בקרוב. בנוסף, התחלתי לעבוד על כתיבת הרפתקה בשם 'ריטואל ההגעה בזמן' ש(על קצה המזלג) עוסקת בשד, מלאך, ערפד, רב-מג ואדם נגוע-זמן שצריכים לשתף פעולה כדי לבצע ריטואל זמן עוצמתי בשם 'הגעה בזמן' כדי לאפשר לכל אחד מהם להגיע בזמן לעתק (artifact) אחר למטרה משלו. הרבה קונפילקטים, הרבה מתח בין דמויות = הרבה רולפליי!

עוד משהו בהקשר של האיש הזקן – בעקבות דיון שהוא פתח על עולמות פראיים בחלל, החלטתי להוציא מהמגירה הרפתקה שכתבתי לפני כמה שנים טובות לשיטה "כוכבים אין-ספור" וליצור לה גרסה מורחבת ומשופרת לעולמות פראיים. את ההרפתקה המקורית בכלל לא הצלחתי להגיע להריץ בעצמי, אבל כמה מנחים אחרים כן הריצו אותה וחלקם חזרו אליי עם ביקורות ורעיונות (בעיקר @
golan2072
golan2072 ו @
אלעד הן
אלעד הן ), ואני עובד להפוך אותה לנגישה יותר למנחים חדשים וגם להרחיב אותה למשהו של כמה מפגשים.
כן!!!! :love:

בקבוצה הביתית
התחלנו את קמפיין "חרבות לאתים" שמשוחק ב־Wagon Wheel. זה משחק ללא מנחה בו אנחנו משחקים בארץ שמחולקת בין אזורים מאוד בנויים ומתועשים, שנבנו בעזרת טכנולוגיה מכנית (גלגלי שיניים וקפיצים, לא קיטור) וקסם. כל החברה הזאת בנויה על צירי תנועה ותחבורה בנויים מראש עליהם הולכים כלי תחבורה מכניים מהלכים ענקיים (לא משתמשים בגלגלים). בשוליים יש אזורי ספר אליהם בורחים אנשים שלא אוהבים את הסדר והכפייתיות של החברה.

המדינה נלחמה נגד צבאותיו של המכאנומג, והארץ נהרסה, צירי התנועה שבורים, יש מקומות שנתקפו עם נשק קסום שהנשורת הקסומה ממנו גורמת לסלעים לרחף. יש מקומות שניתקו את עצמם מהקרקע בעזרת קסם כזה כדי להגן על עצמם.

הספר הפראי לא מאמין באנשי המרכז, אנשי המרכז יודעים שרבים מהספר הפראי שיתפו פעולה עם המכאנומג ורוצים לנקום.

אנחנו כוח מיוחד שגויס במטרה נואשת לחדור למבצר של המכאנומג ולהרוג אותו. הצלחנו במשימה והרגנו אותו בתקיפה ישירה. הצבאות שלו מתפרקים, בלי שליטתו אבל הממלכה בכאוס. השלטון הקודם פשוט לא נראה בשום מקום. אנחנו חוצים כעת את הארץ על כלי תחבורה מהלך ענק שהותאם להתקדם בלי ציר תחבורה בנוי (כי רבים מהם הרוסים). אנחנו עוברים בין ישובים וכפרים בדרכנו לעיר הבירה, כדי לדווח על הצלחתנו, בלי לדעת אם יש בכלל למי למסור את הידיעה, ובדרך מנסים לעזור ולהתחיל לשקם.

שיחקנו שני סשנים בינתיים והיה מהמם.

בקבוצת הנערותים
בדיוק סיימנו בשבוע שעבר את קמפיין "מגמת הפלאים" ששיחקנו בשנה האחרונה. הוא שווה סיכום, אבל זה מרגיש לי דורש יותר מדי. נסכם ונאמר שהיה קמפיין מהמם, שכלל יצירה משותפת ברמה הגבוהה ביותר. 10/10. השחקניותים שלי אש.

אנחנו נעשה היום מפגש פוסט מורטם לקמפיין ונתחיל לדבר על הקמפיין הבא, שכנראה יהיה קמפיין ואנור.

בלא קריטי
אנחנו ממשיכים לשחק ולהקליט. קצת קשה לי יותר לערוך כרגע, אז ייתכן שבתקופה הקרובה פרקים ימשיכו לצאת קצת ספוראדית, אבל אנחנו ממשיכים להקליט פחות או יותר כרגיל.

כמנחה
ארס מאגיקה! בקמפיין ביתי (כרגע זום), בקמפיין בעברית בדיסקורד (שדי קפא כרגע, מסיבות ברורות), וקמפיין באנגלית בדיסקורד (שלאחרונה אני נותן יותר לשחקנים להריץ סיפורים משניים כדי להוריד לי משקל מהכתפיים, כי עדיין יש גבול לכמה אני יכול להשקיע במשחקים עם כל הלחץ והדאגה...).
כשחקן
כלום לצערי...
קריאה
את מה שקיבלתי מהקיקסטארטר של פפעו''פ! אפילו שאני מתקדם לאט כרגע כי אני לא טוב בקריאה דיגיטלית...
כתיבה
לא ממש כותב לצערי כרגע, אני מקווה שאני אחזור לפרויקטים שלי מתישהו.

כן :geek:
כל אחד צריך משהו משמח כרגע!

קריאה
את מה שקיבלתי מהקיקסטארטר של פפעו''פ! אפילו שאני מתקדם לאט כרגע כי אני לא טוב בקריאה דיגיטלית...
יש מניעה לקרוא את העותקים הפיזיים? או שאתה מתכוון ליעד ההרחבה של רוצח הרונות?

כמנחה
ארס מאגיקה! בקמפיין ביתי (כרגע זום), בקמפיין בעברית בדיסקורד (שדי קפא כרגע, מסיבות ברורות), וקמפיין באנגלית בדיסקורד (שלאחרונה אני נותן יותר לשחקנים להריץ סיפורים משניים כדי להוריד לי משקל מהכתפיים, כי עדיין יש גבול לכמה אני יכול להשקיע במשחקים עם כל הלחץ והדאגה...).
יש לך 3 קמפיינים של ערסמגיקה?

כן, אבל רק אחד מהם רציני. השניים האחרים כדי להכיר לשחקנים משחק שלדעתי הוא מעניין, ואני משתמש בעיקר בתוכן מוכן, ככה שזה לא כל-כך הרבה עבודה כמו שזה נשמע.
בכל מקרה בית ספר תופס חצי מהזמן שתופס לרוב, אז הלחץ היחיד שיש לי הוא מהבלגן של המלחמה...

יש לי כמה שיטות לקרוא- ואני כרגע מתמקד בעיקר במהדורה השנייה של ילדים על אופניים, שאני שוקל להריץ בה משחק בהמשך, שיטה שמרגישה לי בהרבה מובנים כמו גרסה טובה יותר של עולמות פראיים,אך יותר נרטיבית. יש בה חלקים שאני פחות אוהב, כמו מערכת הפציעות והעימותים (שהיא נרטיבית לגמרי), אבל המכאניקה הבסיסית שלה מצוינת. כן אציין שהעריכה של הספר לא מדהימה, ואני מאוד לא מחבב את איך שכל הרשימות והפירוטים על כוחות, קשיים וכו' נמצאים בנספחים בסוף הספר במקום להיות באמצע, מה שיוצר שבירה של רצף הקריאה, אבל זה כבר סובייקטיבי.

מעבר אליה, אני עדיין צריך לקרוא לעומק את Demigods שרפרפתי עליה כבר (וכתבתי לה את אחת ההגשות האהובות עלי אי פעם לדו"נ! ) ואת Girl by Moonlight שרפרפתי עליה גם ולא ממש התלהבתי מהsettings שהוצגו.
מצד שני, זה הכל דיגיטלי ולא הכי נוח, אז לוקח זמן.

עדיין לא הצלחתי להביא את עצמי לחזור לשגרה או קרוב לזה.
למעשה, ממש לפני שפרצה המלחמה הסתיימו שתי קבוצות טסט-פליי להרפתקאות שעבדתי עליהן, ותכננתי לגייס קבוצה נוספת, או אולי אפילו לגייס קבוצה 'אמיתית' לטווח ארוך יותר שממש תבנה דמויות במלסטרה (התלבטתי בין שתי האופציות, והתכוונתי להחליט אחרי אייקון), כרגע הרעיונות האלו ב-hold עד לסוף המלחמה.
שתי ההרצות היחידות שהנחיתי במהלך הזמן האחרון היו שתי הרצות בזום של הקמפיין 'ויקום המלפפון'.
לא בטוח מה אני עומד להריץ בנובמבר, אם בכלל. הקבוצה של הפודקאסט תפגש מחדש כנראה רק אחרי המלחמה - כך שאולי אני אתקדם עם אחד הקמפיינים האחרים. בינתיים, מנסה בכל-זאת להכריח את עצמי להעלות עדכונים במלסטרה מפעם לפעם, ולהמשיך לעבוד על סדרת המודלים המוכנה של מלסטרה.

כשחקן:
כרגע משחק בקמפיין Wild Beyond the Witchlight של Danielleאת ד"ר ווינגס, ארכאולוגית ודוקטורית להיסטוריה ומאגיה, שבאה לחקור את המסתורין של פסטיבל אור-כשף.
בקמפיין הפיזי שלי, שמתי את הדמות הנוכחית שלי בהולד. אני משחק כוהן מלחמה אכול פוסט-טראומה, והקבוצה שלי, שמכילה אנשי קבע שאולי לא בחזית, אבל עוברים על תכנים מזוויעים ביום-יום, מעדיפה לא להתעסק עם תכנים כאלו גם בקמפיין. סשן אחרון שיחקתי את ד"ר ווינגס גם שם- אבל כנראה שאשחק דמות אחרת פעם הבאה שניפגש, עד שהמצב ירגע יותר.

כמנחה:
עובד כרגע על כתיבה של אל תוך החשכה, משחק סמי-OSRי מבוסס ק6ים, שכתבתי כדי להכיר לאנשים את עולם הפנטזיה ומשחקי התפקידים.
עובד גם על אנקור, העולם הפנטסטי, אבל העבודה והבלגן בחוץ די ינקו ממני את היצירתיות.

לצערי פחות משחק ומנחה :(
אולי אריץ משחקים לילדים, יש לי על הכוונת כמה רעיונות. קבוצת המבוגרים לגמרי שבקה חיים.

מנצל את הזמן לעשות כל מיני פרויקטים ומחשבות על שדרוג האתר/פורום ותוכניות תרגום לשנה הבאה - אפילו שמי יודע מה יהיה המצב הכלכלי בישראל...

יפה לראות שאנשים פה משחקים.
בעקבות המלחמה הפסקנו את ההרפתקה שאני מעביר לקבוצה שלי (מינוס שחקנית שעברה לחו"ל קצת לפני המלחמה) כשאנחנו בערך שני מפגשים לפני הסיום שלה.
היינו אמורים עכשיו כבר לסיים אותה, מקווה שנוכל להמשיך בקרוב

הרפתקה חדשה שהתחלתי לתכנן נמצאת עדיין באותו השלב שהיתה מלפני חודש - ממש תכנון התחלתי. אולי אתחיל לחזור לזה.
התחלתי בזמנו לבדוק לגבי שחקנים, תכננתי לדבר איתם, אבל עם המלחמה גם את זה חזל"שתי.

אולי זה זמן טוב להסתכל על שיטות קלות שסימנתי לעצמי לאחרונה בעקבות הפוסט שלי שהיה כאן. לרוב הדברים יש לי גרסה מלאה או חלקית חינמית

עריכה אחרונה:
אני בחו"ל, כך שהעתים לא עומדים בפני המשך המשחקים שלי, עד כמה שיש לי. אני ממשיך לשחק בקת'ולהו תקופת העוצרות, שם אנחנו חוקרים את נסיבות מותו של בן בן דודה של אחת הדמויות, שנראה שהשתמש בסם מבעיט שהפך לנפוץ מאד בעיר המכללה בריצ'סטר, שבעמק הסברן.

בנוסף, עכשיו עשיתי את זה כבר פעמיים, אז אולי אכן אמשיך עם זה: הדמות שלי היא של אציל סופר, ולאחר כל הרפתקה המצאתי שם לספר שהוא הוציא בעקבותיה. החלטתי לקחת את הכותרות של הספרים האלה, ואת תקופת העוצרות, ולראות אם אני אוכל לכתוב לפחות כמה התחלות סיפורים. בינתיים כתבתי שתי התחלות כאלה (פרק וחצי ושני פרקים, בהתאמה), ונראה כמה רחוק אוכל להגיע. סוג של חודש כתיבה בנובמבר, אם כי אני לא משתתף באף אחד מהתחרויות או האירועים שקשורים לזה, אני מעדיף פשוט לכתוב לעצמי, ואולי לשאר המשתתפים במשחקים השונים.

הסיפורים לא באמת מבוססים על ההרפתקות שעברנו, מעבר לכמה רעיונות בסיס להשראה.

אופי המלחמה והתפקיד שלי במילואים מנתקים אותי מהבית ומחברים (כלומר אין משחקים) וממחשב שאפשר לעבוד עליו (כלומר אין עבודה על פרוייקטים).

לתקופת ניתוק של מעל חודש מהחיים הנורמליים יש השלכות עמוקות על סדרי העדיפות. קבוצת המשחק בה אני משחק בקפאה עמוקה ויהיה בלתי אפשרי לחזור "מאותה נקודה". עצם העתיד של פרוייקט כמו Elsewhere נתון בסימן שאלה וגם אם אני אחזור אליו כשהמלחמה תסתיים (ואלוהים יודע מתי זה יקרה) המטרות שלו ישתנו והגישה כלפיו תשתנה.

חזרה