• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה תשחקו החודש? אוקטובר 2024

אוקטובר בא אלינו אתמול, ויחד עם שנה חדשה ומשחקים חדשים, היו גם כמה טילים חדשים... אבל שום טיל לא יכול להביס דרקון, אז מה תשחקו החודש?
שתהיה לכולנו שנה טובה יותר מהקודמת, עם יותר גובלינים, ופחות איראנים. :) 🐲

החודש שעבר היה מלא התפתחויות בשבילי.

כשחקן:
בקבוצת לב-להב עלינו דרגה והעלילה קפצה רמה בהתאם. הדמויות גילו על רשת משכנים תת-קרקעיים של ציוויליזציה עתיקה, ועל טכנולוגיה קדומה ועוצמתית. הקבוצה מתחילה לרקום ברית עם אציל מקומי בעל השפעה, אך גם מסתבכת בפוליטיקה הסבוכה של האזור.

הצטרפתי לקבוצת חד"פים בעיר מגוריי והספקנו לשחק באורו של כוכב רפאים - משחק הקסים מלא בגונזו והומור על קבוצת מחפשי אוצרות ממאדים שמנסה את מזלה במשלחת נועזת ובלתי-חוקית לעבר כדור הארץ - או מה שנותר ממנו - אלפי שנים לאחר שהאנושות נטשה אותו.

ככותב ומנחה:
הגרסה האישית שלי למערכת 2ק20 רוקמת עוד וגידים בקצב יפה, ונהייתה פרויקט של ממש לאחרונה. הספקתי להריץ איתה חד"פ מבחן בסופ"ש האחרון ואני מאוד שמח מהתוצאה בינתיים. בחודש הקרוב אני מתכנן ליצוק אליה יותר תוכן (ציוד, אויבים, כשרונות וכו') ולהריץ עוד משחקי ניסיון.

מנחה:
- מנחה את כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4). הקבוצה נמצאת במעבר, ממלכת הפיות, ומתכוננת להגן על מעיין מעיין מכושף של ישות אלוהית. כעת הם נפגשים עם בת ברית שהייתה לצידם לאורך כל הדרך מרחוק, ויוכלו לזכות בתקווה בקצת תשובות לשאלות שנותרו זמן רב ללא מענה.

שחקן:
- משחק בנתיב ההרפתקאות גורל גנוב (Stolen Fate) את Rayer, מכשף חיזוי חרטטן ומוצלח למחצה שמנסה למצוא את מקומו בסיפור הקוסמי הגדול יותר, לאחר שזכה רק לאחרונה בעצמאות מוגבלת שלא תיאר לעצמו שיש לו בכלל הזדמנות להשיג. סיימנו את ההרפתקה השלישית והאחרונה (לאחר עריכה וקיצור של המנחה שלנו). העלילה נגמרה בסוף שאין באמת בהרפתקה, והוא השמדת הקונספט היקומי של "גורל", כלומר שמעכשיו אין יותר Fate בעולם וכל אחד רשאי לקבוע את גורלו. זה היה הסוף שהדמות שלי כיוונה אליו, בתור מי שהאמין בחופש מוחלט, ואני חושב שזה גם הסוף הראוי ביותר לקמפיין בהתחשב בכיוון שהוא לקח. סך הכל אני חושב שמדובר בנתיב הרפתקאות טוב, גם אם רחוק מלהיות מושלם. לדעתי הוא היה עובד טוב בהרבה כמשחק מחשב או סדרת טלוויזיה.
- משחק במשחק סולו את ראשיר, דם דרקון אמגוש (Warlock), בעל פטרון עתיק בדמות דרקון ג'יני שכלוא במנורת השמן שלו. הוא חזר העירה מהמדבר אחרי שכרת ברית עם אמגוש מסתורי אחר, וזאת במטרה לגלות ידע אבוד ונסתר.

כשחקן

1. הידד! החודש מתחילים את פושטי ים הנחש, מאותם יוצרים של האודיסאה של שרי הדרקונים!

כמנחה

1. "עליית שרי הרונות" בפאת'פיינדר פראי! בתקווה נצליח להכניס יוצר ממפגש אחד בחול המועד.

פרויקטים

1. הממ...

כמנחה
לצערי החודש האחרון היה ממש קשוח למשחק של שרי הרונות, בין כמעט-ליל-גלנט 2 לטילים מאיראן שני משחקים התבטלו כי אנחנו במדינה מעניינת.
מקווה שהחודש המצב ישתפר.

פרויקטים
המהדורה השישית של הפונדק כבר כמעט מוכנה.
אחרי זה נחשוב על הפרויקט הבא 😉

זה החודש הראשון מזה המון זמן שאני לא מנחה כלום ולא צריך לכתוב הרפתקאות לאף קמפיין.
בדיוק סיימנו להקליט את עונה 3 של הפודקסט 'אחרי ההתנפצות' בסוף ספטמבר, וכל הקמפיינים או נגמרו או בהפסקה עד אחרי אייקון.
(ואיכשהו, נראה לי שאני זקוק מאד להפסקה הזו כדי לשאוף קצת אוויר ולחדש השראה וכוחות).

פרוייקטים:
באייקון אני מנחה פאנל בהשתתפות שחקניות של מלסטרה. אני אשא דברי פתיחה ואענה על כמה שאלות, אבל חוץ מזה אשתדל להשאיר כמה שיותר מהזמן לשחקניות ולחוויות שלהן, וכמה שפחות התערבות מצידי - כך טוב יותר.
כמו כן, אני מנחה באייקון עוד סבב של ההרפתקה 'אור כחול דועך'
ובפעם הראשונה, גם יהיה דוכן של מלסטרה באייקון ליום אחד - ואני עסוק כולי בהכנות לקראת זה.

מעבר לזה, סיימתי פרוייקט קטן של עריכת גרסה מתוקנת וגרפית יותר לחוברת החוקים לשחקן המתחיל של מלסטרה, שבתקווה תהיה זמינה כבר באייקון; ואני במרחק פרק אחד מסיום כתיבת הגרסה החדשה והמתוקנת לספר המבוא לעולם המערכה מ-2020.

אישיץ חודש קצת מתסכל עבורי, בגלל רצף החגים והמצב, סשנים נדחו/התבטלו.
אז בגדול, ממשיך כשחקן בעלילה המפותלת של "אימה על האוריינט אקספרס" קריאתו של קת'ולהו.
כמנחה ממשיך (לאט ומעט מדי כי זמן) בהכנות לקמפיין "קללתו של סטראהד".
חוץ מזה יש תכנונים לפרוייקטים וחד"פים, אבל מעדיף לספר על מה שיצא לפועל בהמשך.
מצפה גם לספר הפיזי של מו"ד 2024 ומקווה להיות קצת יותר אופטימי לגביו יחסית למה שאני שומע ממי שכבר הספיק לקרוא הכל...

עריכה אחרונה:
חזרה