-
נושא לוהט
שלום,
אני מנסה להבין למה בבחירה בין טוב לרע יש נייטרליות, ואנסה להסביר את צורת המחשבה שלי, כדי שתוכלו להסביר לי יותר בקלות איפה אני טועה.
מבחינתי, השאלה האם אתה טוב או רע היא בינארית - האם יש לך בעיה לעשות דברים לא מוסריים?
אם יש לך בעיה לעשות דברים לא מוסריים - אתה טוב.
אם אין לך בעיה לעשות דברים לא מוסריים - אתה רע.
כלומר, רוע אינו כזה שמחפש בכוונה לעשות רוע (זו נראית לי מחשבה קצת מוזרה), אלא הוא מחפש למקסם את האינטרס האישי שלו (בדומה לטוב), ואין לו הגבלה של לעשות רק דברים מוסריים (בניגוד לטוב).
ואז במצב כזה, אני לא מבין איפה יש מקום לנטייה הנייטרלית.
מה אני מפספס?
עריכה: הסבר אפשרי שחשבתי עליו, אבל אני לא בטוח שהוא aligned עם ההגדרות של מבוכים ודרקונים:
דמות טובה - מחפשת למקסם אינטרס חברתי, תוך שנמנעת מפגיעה באחרים
דמות נייטרלית - מחפשת למקסם אינטרס אישי, תוך שנמנעת מפגיעה באחרים
דמות רעה - מחפשת למקסם אינטרס אישי
כלומר מה שאני תיארתי כטוב בפסקה הקודמת הוא למעשה נייטרלי.
תודה רבה לעוזרים
(בחרתי תווית של מהדורה 3.5 כי זו המהדורה ששיחקתי, אבל אני מניח שהשאלה רלוונטית גם למהדורות אחרות)
אני מנסה להבין למה בבחירה בין טוב לרע יש נייטרליות, ואנסה להסביר את צורת המחשבה שלי, כדי שתוכלו להסביר לי יותר בקלות איפה אני טועה.
מבחינתי, השאלה האם אתה טוב או רע היא בינארית - האם יש לך בעיה לעשות דברים לא מוסריים?
אם יש לך בעיה לעשות דברים לא מוסריים - אתה טוב.
אם אין לך בעיה לעשות דברים לא מוסריים - אתה רע.
כלומר, רוע אינו כזה שמחפש בכוונה לעשות רוע (זו נראית לי מחשבה קצת מוזרה), אלא הוא מחפש למקסם את האינטרס האישי שלו (בדומה לטוב), ואין לו הגבלה של לעשות רק דברים מוסריים (בניגוד לטוב).
ואז במצב כזה, אני לא מבין איפה יש מקום לנטייה הנייטרלית.
מה אני מפספס?
עריכה: הסבר אפשרי שחשבתי עליו, אבל אני לא בטוח שהוא aligned עם ההגדרות של מבוכים ודרקונים:
דמות טובה - מחפשת למקסם אינטרס חברתי, תוך שנמנעת מפגיעה באחרים
דמות נייטרלית - מחפשת למקסם אינטרס אישי, תוך שנמנעת מפגיעה באחרים
דמות רעה - מחפשת למקסם אינטרס אישי
כלומר מה שאני תיארתי כטוב בפסקה הקודמת הוא למעשה נייטרלי.
תודה רבה לעוזרים
(בחרתי תווית של מהדורה 3.5 כי זו המהדורה ששיחקתי, אבל אני מניח שהשאלה רלוונטית גם למהדורות אחרות)
עריכה אחרונה: