• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

לחשי עוצמה 4 ו-5 באסכולת ההעצמה ("ירח") עלו לאתר של מלסטרה

שריונות קוסם עם תכונות שמימיות; פתיחת שערים לעולמות אחרים; הגדלה ומזעור של כוח קטן של בני-ברית, ואפילו לחש שמזמן את אחד מאלי הכישוף הקדומים לעסקה מסוכנת.

העדכון החדש מעלה לאתר את הלחשים מעוצמות 4 ו-5 של אסכולת קסמי ההעצמה ("ירח").

וזה העדכון ה-50 במלסטרה מאז תחילת השנה :)

(והפעם התמונה שיצרתי במידג' לכבוד שוקלת יותר מכפי שהאתר מרשה, אז מי שירצה יוכל למצוא אותה בדף של מלסטרה בפייסבוק).

* * *

לינק ללחשי עוצמה 4 של אסכולת הירח

לינק ללחשי עוצמה 5 של אסכולת הירח

עולם המערכה מלסטרה

עריכה אחרונה:
זה מעניין משום מה קיבלתי את הרושם שאלי הכישוף של העוגים הם יותר אגדות/ מעשיות/ המסגה שנועדו להסביר קסם או מושגים קסומים או טבעיים ופחות אלים אמיתיים אבל כאן יש לחש שנותן לדבר עם אחד מהם.
האם יעלה ערך על אלי כישוף של העוגים ? או הדת העוגית?

האם בעקבות העדכון על אבני חן ( או לפחות החלק על פנינת שחר בוער) יעלה עדכון על לחשים קדומים מדרגה 6? מניח שזה המקבילה ללחשים אפיים מ d&d?

עריכה אחרונה:
אלי הכישוף הקדומים הן ישויות רבות-עוצמה (אם כי לא בטוח ש'אלים' לפי המובן המקובל של המושג) שאכן קיימים, וכנראה שיש ממש באגדות לפיהם הקייסרים המכשפים של אור-נאארום ידעו לזמן אותם ולהתעסק איתם - לעיתים במחיר גבוה מאד.

יש ערך על הדת העוגית בפרק התאולוגיה בחוברת של בקעת קיירן.

יתכן שמתישהו יעלה עדכון על לחשים קדומים, כנראה שלא בקרוב. בוודאי לא לפני סיום העבודה על כל החוקים של דרגות 4-5.

עדכון טוב. אהבתי את 'הפה יודע הכל' ואת 'מנהרת התולע'.

לגבי עסקה אלוהית, האם ניתן להשתמש בלחש גם על אלים אחרים? לגבי אלי הכישוף, נראה לי שהשאלה היא האם מדובר באוסף מוגדר למדי של ישויות כמו ההשתקפויות או שזה פתוח לפרשנות ויש מאות (?) מהם, לא כולם באותה מידה של חשיבות?

אני מניח שהרב-מג העוג שהדמויות פגשו ב-'עסקי דרקונים' היה קרוב יותר ממה שחשבתי. אני הנחתי שהוא מדבר אליהם ממקום בטוח אי שם בהרים.

לא ניתן להשתמש בלחש על ישויות שהם לא חלק מאלי הכישוף שמופיעים במסורת העוגית, משם הלחש הגיע, והוא מותאם לאפיון המיוחד של אלי הכישוף האלו.

לגבי הרב-מג, תזכור שיש שתי אופציות: או האופציה המוגבלת בטווח, או אופציה שמצמידה את הלחש לחפץ שעבר ריטואל ושנמצא באיזור בו הרב-מג רוצה שההשתקפות שלו תופיע.

עדכון מעולה. אהבתי במיוחד את הלחש של העסקה האלוהית.
לגבי אלי הכישוף, נראה לי שהשאלה היא האם מדובר באוסף מוגדר למדי של ישויות כמו ההשתקפויות או שזה פתוח לפרשנות ויש מאות (?) מהם, לא כולם באותה מידה של חשיבות?
אאז"נ, האגדה העוגית מדברת על תשעה אלי כישוף (ש'חוקו' בכת המוזרה של הגורג מגראן-א-דרום עם 'תשע קרפדות השמיים'), כך שזה נשמע מספר ספציפי יחסית.
שאלה מעניינת במיוחד היא מה יקרה אם קוסמת אנ'מירית תנסה להשתמש בלחש כדי לשאול את ההשתקפות הכחולה שאלה, או - סיכוי טוב יותר שזה יעבוד - ליצור מגילה של הלחש או משהו כזה שיאפשר לכוהנת כחולה בדרגה מתאימה להפעיל את הלחש כדי לזמן את ההשתקפות שלה. אני מנחש שזה לא קרה מעולם (או לפחות לא מאז ההתנפצות), אבל אם זה בר-ביצוע אולי זה יענה על השאלה - מה קרה להשתקפויות בהתנפצות הגדולה?.
לא ניתן להשתמש בלחש על ישויות שהם לא חלק מאלי הכישוף שמופיעים במסורת העוגית, משם הלחש הגיע, והוא מותאם לאפיון המיוחד של אלי הכישוף האלו.
האם קוסמת אנ'מירית בדרגה מתאימה (20, כנראה) תוכל לעבוד על 'המצאת' לחש דומה שיאפשר לה לזמן את ההשתקפויות (או אפילו את האנ'מיירי)? האם אורגת ערפל תוכל ל'המציא' לחש דומה שיאפשר לה לזמן את אלת האור כדי לוודא אחת ולתמיד שהיורשים של ממלכת האור הקדומה הם אורגי הערפל ולא הראלג'קיל?

הלחש עצמו לא יעבוד על שום ישות שהיא לא אחד מאלי הכישוף של העוגים.
האם אפשר להמציא לחש אחר - שיהיה מאסכולה אחרת, או אולי דווקא ריטואל? שאלה טובה. סביר להניח שאצל אלים יותר 'קלאסיים', הלחש יהיה כנראה לחש של כהונה שיאפשר לכוהן ברמה 20 'ראיון' קצר עם האל שלו, בתנאים לא פשוטים, ולאו דווקא לחש של קוסם הרמטי. ההצמדה של קסם הרמטי עם אלי כישוף (ולעומת זאת, חוסר בכוהנים) הוא בהחלט משהו שייחודי לעוגים.

אאז"נ = ראשי תיבות שהרבה משתמשים בפורום משתמשים בהם, אם אני זוכר נכון
ב, איפה כתוב שיש 9 אלי כישוף
לא אמרתי שכתוב שיש תשעה, אמרתי שב'דת' (יותר קרוב לכת, בתכל'ס) של הגורג המוזרים מגראן-א-דרום (הוזכרו באחד הקמפיינים, לדעתי, אולי גם בתיאור המקום באתר) מדברים על 'תשעה קרפדות השמיים' ובאותו המקום מצוין שהדת היא העתקה כמעט חסרת כל הבדל לדת של העוגים, ו'קרפדות השמיים' הן למעשה העתקה של אלי הכישוף, ולכן אני מסיק שיש תשעה אלי כישוף.
ג, איזה אלי כישוף יש
אנא עארף? הסברתי בצורה די ברורה מאיפה הבאתי את המספר, ושם לא מפורטת הרשימה.

לא אמרתי שכתוב שיש תשעה, אמרתי שב'דת' (יותר קרוב לכת, בתכל'ס) של הגורג המוזרים מגראן-א-דרום (הוזכרו באחד הקמפיינים, לדעתי, אולי גם בתיאור המקום באתר) מדברים על 'תשעה קרפדות השמיים' ובאותו המקום מצוין שהדת היא העתקה כמעט חסרת כל הבדל לדת של העוגים, ו'קרפדות השמיים' הן למעשה העתקה של אלי הכישוף, ולכן אני מסיק שיש תשעה אלי כישוף.
אני זכרתי שהוזכר איפשהו שזו אגדה של אורגי ערפל דווקא שהוא עיוות לצרכיו. בכל מקרה מדובר בשבע קרפדות רקיע ואל שמיים שנמצא מעליהם. למעשה, זה נשמע יותר כמו משהו ששאול מהפאר'ליל - אל השמיים הוא 'האב בעל הקרניים' ושבע קרפדות הרקיע הם שבע המזלות שעל פיהן הם קוראים לחודשים שלהם.
בואו נראה: אני חושב שיש רק 2 אלים שאני בטוח לגביהם: טובאאמה ג'ו בהמת התהום וסור מירבאאר נחשית הרקיע
טובאאמה ג'ו הצטייר לי יותר כאויבם של אלי הכישוף מאשר אחד מהם.

אני זכרתי שהוזכר איפשהו שזו אגדה של אורגי ערפל דווקא שהוא עיוות לצרכיו. בכל מקרה מדובר בשבע קרפדות רקיע ואל שמיים שנמצא מעליהם. למעשה, זה נשמע יותר כמו משהו ששאול מהפאר'ליל - אל השמיים הוא 'האב בעל הקרניים' ושבע קרפדות הרקיע הם שבע המזלות שעל פיהן הם קוראים לחודשים שלהם.
יכול להיות, זה באמת זכרון מעורפל. נראה לי שנהיה יותר חכמים כשגדעון יתחבר ויגיב.
טובאאמה ג'ו הצטייר לי יותר כאויבם של אלי הכישוף מאשר אחד מהם.
אלי הכישוף הצטיירו לי ככאלו שאוייבים בינם לבין עצמם. אין סתירה בין השניים, להבנתי.

חזרה