• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4)

נושא
תקצירי עלילה (א')
(ב')
(ג')
הנפשות הפועלות (א')
(ב')
(ג')
(ד')
(ה')
רגעי מפתח
עץ ההרשמה מידע על ת'נדיאן
קאס כבר רב עם פמיניה מספיק, בזמן שהאחרים מנצלים את התור שלהם להתווכח עם מלכת הפיות, קאס מושך את חצי האורק לעבר החדר בו הוא התאמן בחליל רגעים ספורים לפני כן. החליל עדיין על המיטה, אבל הפרצוף של חצי האורק רומז לקאס שזה כנראה הדבר היחיד שהיה בחדר לפני שנשאר בו.
המיטה כפולה, מרגישה לא מתאימה לספינה, והעלי הורדים שמפוזרים עליה רק מחזקים את הדיסוננס. נרות, שבספינה רגילה יהוו כנראה סכנת שריפה, מפוזרים ברחבי החדר ללא מעמדים בטוחים.
קאס וטאק עומדים לרגע בכניסה לחדר, בדממה ובהלם, לפני שקאס מתנער מזה. פמיניה, אי אפשר להבין אותה. הוא לוקח נשימה עמוקה, מרגיע את עצמו, מקווה שהלחיים שלו לא אדומות מדי, לפחות אור הנרות מספק לו תירוץ.
הוא מתיישב על המיטה. מעיף מספר עלי כותרת ורודים בתהליך, ומוחץ כמה אחרים.
"וירניק היה חבר שלנו." הוא מתחיל, נותן לטאק כמה רגעים נוספים להתרגל למצב המשונה שבו הם נמצאים. אולי בהזדמנות אחרת הוא היה מנצל את המצב הזה, אבל הוא יודע שזה לא הזמן.
"בחור נכלולי, חלקלק כמו צלופח. הוא היה הראש של איזה ארגון פשע בארודר, אבל לפני זה הוא היה חייל." הוא מספר לטאק את סיפורו של וירניק, כמו שהוא שמע מלורד נורברט, ומוירניק עצמו לאחר מכן. ואז, כמו שהוא היה וראה. מבלי לשים לב, הוא מוצא את עצמו משמיט חלקים שמציגים את וירניק באור רע, מדגיש את האומץ של האיש, ואת הבוטות שהוא כה העריך.
הוא מספר לו גם את סיפורו של פמיניה, אבל את הסיפור של פמיניה הוא מספר בצורה יבשה יותר, אין לו הרבה חיבה אליה- גם אם כבר אין לו גם עוינות כלפיה.
"לפני כמה שבועות, בהפיכה בקריאת-כתר," הוא מספר, "וירניק הקריב את עצמו כדי שנוכל להמלט. הוא ניתק את הקשרים שלו לעולם הגשמי, ועבר לכאן- לחיות עם אשתו. חשבנו שלא נראה אותו שוב, אבל הנה הוא כאן- מציל אותנו שוב. אבל הפעם הוא לא זוכר אותנו. זה... קשה." קאס מעט מופתע מהמילים שיוצאות מפיו, אולי בעולם הפיות, ממלכתה של פמיניה, קל יותר להתחבר לרגשות שלך.
אולי הוא פשוט התבגר.
"לראות אותו ככה, כל כך קרוב לזמן שאיבדנו אותו- הפצע עוד לא הגליד. " הוא עוצר בפתאומיות כשהוא מבין משהו. "אני מצטער, עזוב את זה. וירניק הוא לא היחיד שאיבדנו, ולפחות אותו קיבלנו הזדמנות נוספת לראות. אבל איך אתה?" קאס שואל ברכות, חושב על הקורבן השני שהם חוו. הקורבן שהפצע של האובדן שלו עדיין שותת דם.

"אין לנו אזורים נגועי פיות, לפחוץ לא כאלו שאני מכיר" אומר שירו, מקמט את מצחו כשהוא מנסה להיזכר.
"גם לא ראיתי יוצר מדי מחקרים על הנושאים האלו, מלבד מספר מועט יחסית שלא היו מפורסמים למדי. העיסוק העיקרי בפיות, וגם הוא לא באמת נפוץ, הוא שירה. סא-אאגה אובססיבי לנושא באופן חריג. הוא כנראה מאוד בטוח בתאוריית הרסיסים, ובטוח שזה מה שיביא את הניצחון לאימפריה - הוא היה חייב לשכנע את הקיסר בכך".

הקטור נשען על מעקה הסיפון, ראשו עטוף במחשבות ועיניו מביטות זמן לא ברור במי הנהר הבלתי נגמרים שסביבם.
"אתה נראה מעט עייף, הקטור" הוא שומע את מאוריציו לידו, העולם הצעיר משעין את גבו על הסיפון. וירניק וונדריה נמצאים לא רחוק מהם, עסוקים בתחרות שטותית כלשהי, ונישידי משוחחת עם אנאבל ולוקרשיוס על דבר מה, מראה להם את הנשק בו היא משתמשת.
"אני חושב שגם אני הייתי עייף בנעליך. זאת לא ביקורת, רק אבחנה" הוא שומע את מאוריציו מבהיר לאחר מכן. "זה הרגל, בשלב הזה. לאבחן ולהבחין".

קאס -

טאק מביט בהפתעה מסוימת על עלי הוורדים, וקאס מבין ללא קושי שהם לא היו כאן כשחצי האורק עזב את החדר. פמיניה עדיין דוחפת לאהבה, תהיה הביקורת עליה אשר תהיה.
היא אוהבת אהבה.
טאק מאזין בקשב רב, לא מתערב, נותן לקאס לאוורר את הכל. לפרוק. כשהמול מסיים, זה כמעט כאילו משקולת כלשהי ירדה מחזהו... הגם אם היא לא ירדה באופן מוחלט.
"הוא אדם טוב" אומר טאק. "לא נשמע אדם טוב, לא כנראה אדם טוב. אדם טוב. זה ברור מהסיפור שלך, ומהדרך שבה אתה מדבר אליו. הוא חבר נאמן, ואתה לא פחות מכך" הוא מניח יד קלה על גבו של קאס, להראות לו שהוא עומד לצידו.
"אני יודע מה זה לראות אדם שאכפת לך ממנו נמוג ונעלם. גם אם הסיפור שלי מעט שונה" מבהיר הלוחם, עוצר אנחה. "ואני יודע מה זה לראות מישהו מחדש אחרי שחשבת שסיימת איתו. למרות שאת זה למדתי אך לאחרונה" הוא לא מחייך, אבל העיניים שלו בוהקות לרגע בשמץ הומור יבש.
"אני בסדר. לא יכול להיות מאושר מזה שאבא שלי כבר לא בין החיים, אבל בסדר. אם היית שואל אותי מה דעתי לפני השיחה הקודמת שניהלנו, הייתי אומר לך שהוא מת כמו שהוא אהב לחיות - כקדוש מעונה" הוא עוצר לרגע, ונראה שרסיס קטן בו עדיין לא השתחרר מהתחושה הזאת, למרות שהוא כנראה לא גאה בה במיוחד.
"אבל אני יודע שזה לא נכון... או לפחות, שזה לא כל הסיפור. חלק ממנו רצה להקריב את עצמו כדי לכפר, זה ברור לי. אבל אני חושב שבזכותך ובזכות האחרים, אם הייתה לו אפשרות להישאר בחיים ולכפר בדרך הקשה, הוא היה בוחר בה. מה שאני מנסה לומר זה שהוא לא ברח אל המוות" הוא מסכם במשפט ברור. "וזאת כנראה המתנה הכי גדולה שהיה אפשר להעניק לו במצבו. ניהלנו שיחה אחרונה, הוא נתן לי את החליל שלו..." הוא לוקח בידו את כלי הנגינה, "לא שיש לי מושג איך לנגן בזה..." החליל מונח על המיטה ברכות.
"הוא עזב בשלווה. אני חי עם זה בשלום. קשה לומר שמוות מסוים הוא סוף מתאים לאבא שלך, אבל... לא יודע, זה נראה כמו סוף מתאים. מבין למה אני מתכוון?"

״הרגל בריא הייתי אומר״ משיב הקטור, ממשיך להסתכל לאופק. ״אני חושב שכולנו עייפים, פשוט צריכים להתגבר על זה. לא ניתן לעצור לפני השלמת המלאכה, לא במקרה הזה״.
״המשפחה שלנו תמיד השתוקקה למים אתה יודע? רצון להיות אדמירל, נהר ריוורווד. אפילו סבא רבא שלי שט אל עבר איי היארלים. מעניין אם הגעתנו לכאן היא גם חלק מהקשר הזה, או רק עוד צירוף מקרים בדרך לקווסט״ אומר הקטור, מעביר נושא מן העייפות שלו מהקרבות וההרס. מנסה להתמקד במים, מים שמביאים חיים.

"זה היה המוות הכי מתאים שראיתי." קאס מחייך, הוא נשכב על גבו במהלך השיחה, וכעת מביט בתקרת העץ שמעליהם.
"אבא שלך היה אדם מסובך. צדקן, אולי. הוא בילה את רוב החיים שלו כשהוא חושב שהוא יודע מה הכי טוב לכולם. אבל הוא ניסה להשתנות, ואני יכול להעריך את זה. בצורתו שלו הוא רצה לעזור לעולם, ועכשיו... טוב, עכשיו הוא חלק מהעולם. חלק מהארץ העתיקה. כוח החיים שלו מתחזק אותה. בצורה מסוימת, בכל פעם שאני אקרא לכוח של הארץ העתיקה, אני אקרא גם לכוח שלו."

״הרגל בריא הייתי אומר״ משיב הקטור, ממשיך להסתכל לאופק. ״אני חושב שכולנו עייפים, פשוט צריכים להתגבר על זה. לא ניתן לעצור לפני השלמת המלאכה, לא במקרה הזה״.
״המשפחה שלנו תמיד השתוקקה למים אתה יודע? רצון להיות אדמירל, נהר ריוורווד. אפילו סבא רבא שלי שט אל עבר איי היארלים. מעניין אם הגעתנו לכאן היא גם חלק מהקשר הזה, או רק עוד צירוף מקרים בדרך לקווסט״ אומר הקטור, מעביר נושא מן העייפות שלו מהקרבות וההרס. מנסה להתמקד במים, מים שמביאים חיים.
״אבל אתה קצת שונה, הקטור. אולי התחלת כאדם שמחובר רק למים, אבל ממה ששמעתי שהלך בהפיכה - וממה שראיתי כשנלחמת ביער - יש לך גם כוחות אחרים״ הוא מביט בחרב האגמים, שיוצאת קלות מנדנה ומניחה עצמה בעדינות בידו של האביר. סימני הברקים עליה עדיין גלויים לגמרי. הם לא יעלמו לעולם.

״מים וברק הם לא דבר כל כך שונה, אני חושב. שניהם יכולים לדהור כחזיז הרסני, אבל בשניהם מצוי גם כוח החיים. ברק הופך ללהבה, ואש דרושה לחיים הבסיסיים ביותר. כך גם מים - כל נחשול הופך בסוף לזרזיף שמאפשר שתייה של מימיו. ומים הם בסיס כל החיים״ הוא משתתק לרגע עד שמחשבה סקרנית חולפת בראשו.

״אם לא היית אביר, מה היית עושה?״

קאס -

הוא מהנהן, ואף שטאק לא אומר זאת, קאס רואה שמץ הערכה בעיניו. ניכר שהילדות שלהם לא הייתה כל כך שונה.

״ויצא לך לחשוב על מה היית עושה בסופו של יום, אם לא היו קוראים לך לצאת? נשאר ביערות של ניס פרדי, או יוצא לטרוף את העולם?״

"יוצא. מתישהו. כנראה מאוחר מדי, אבל יוצא." הוא עונה, "אמא שלי נרצחה. הרוח שלה לא תוכל לעבור הלאה, לחזור לאבן, לפני שאביא צדק לרוצח שלה." שפתיו מתעוותות לרגע כשהוא חושב על זה, זה משהו שהוא מעדיף שלא לחשוב עליו. אחת הסיבות שהוא לא רצה להכנס לבית, בית ילדותו. אולי רוח הרפאים של אמא שלו עוד שם. אולי היא כועסת. זועמת שהוא עוד לא הביא אותה למנוחה.
"אז הייתי מחפש את האבירים האלה, עד שהייתי מגיע אליהם. לאבא שלך, ולקברן. אולי אבא שלך היה עוזר לי נגד הקברן. אולי הייתי הורג אותו קודם ושואל שאלות אחר כך. אולי בחיים לא הייתי יודע על תיאודוריאן. יותר מדי אולי."

קאס -

״אני מצטער. לא הגיע לה. ולא הגיע לך״ הוא משתתק לרגע ארוך, מכבד את זכרה.
״אני יודע מה זה לרדוף אחרי מישהו, להקדיש לזה כל רגע וכל מחשבה. אני מניח ששאלו אותך מה התוכניות שלך אחר כך, אבל לפעמים צריך לחיות ברגע. קודם לטפל ברוצח, ורק אחר כך לחשוב על דברים אחרים. לא לתכנן עדיין הכל. אחרי שהוא ימות, רק אז אפשר להתחיל לחשוב מה לעשות עם החיים שלנו״.

"אני לא יודע מה החיים שלי." קאס אומר בכנות, החיוך שלו מתערער, "כשהייתי בקריאת-כתר, הייתי מבלה את היום בחיפוש אחרי הרוצחים האלה. לימדתי את עצמי לקרוא מחדש- וחקרתי את הארכיון, מחפש אחרי שמות של אבירים שהיו באיזור בתקופה ההיא. זה לא עזר, כמובן. תיאודוריאן שלח אותם במשימה סודית.
בערב, הייתי יוצא למועדונים, מנסה לשכוח. להרגע קצת. להסיח את דעתי עם הגבר החתיך של הלילה, וחוזר חלילה. לפעמים זה מרגיש שהחיים שלי נגמרו כשאמא שלי מתה. שהקברן הרג גם אותי. הוא פשוט לא ידע את זה."

קאס -

"אני לא אתה, ואני לא הולך לומר לך מה להרגיש. זה לא ממקומי או ממקומו של אף אחד אחר. אבל נראה לי, לפחות כמי שיצא לו להביט בך באריכות..." הוא משתתק לרגע.
"שאתה לא מסוג האנשים שמוותר. אתה כנראה הבן אדם הכי עקשן בקבוצה שלכם. זה מגיע מתשוקה גדולה, אני חושב. ועקשנות יכולה להיות דבר טוב. למשל, להמשיך לירוק לקברן ולתאודוריאן בפנים בכל יום שבו אתה בוחר לקום ולחיות את חייך".

"אין לנו אזורים נגועי פיות, לפחוץ לא כאלו שאני מכיר" אומר שירו, מקמט את מצחו כשהוא מנסה להיזכר.
"גם לא ראיתי יוצר מדי מחקרים על הנושאים האלו, מלבד מספר מועט יחסית שלא היו מפורסמים למדי. העיסוק העיקרי בפיות, וגם הוא לא באמת נפוץ, הוא שירה. סא-אאגה אובססיבי לנושא באופן חריג. הוא כנראה מאוד בטוח בתאוריית הרסיסים, ובטוח שזה מה שיביא את הניצחון לאימפריה - הוא היה חייב לשכנע את הקיסר בכך".
אילידיה חושבת לעצמה בשקט, "הדרך של אודסיה, אם כך, נראית הגיונית. אם היא תצליח לחזק את המחסום בין העולמות שלנו, הביטחון של סא-אאגה לא הולך לעשות הרבה. כאשר כוחות כמו פמיניה, אם האפלה ושאר הדברים שלא שוכנים פה כלל לא מסוגלים להגיע לעולם, הבעיה נפתרת מעצמה" היא אומרת, מסתכלת מרחוק על 'וירניק' מחוסר הזיכרונות.

"אם אנחנו משתפים איתה פעולה, אולי זו תהיה הבחירה שלנו. לחתוך קשרים בין העולמות, כדי למנוע מסא-אאגה את תוכניתו. פמיניה ווירניק... לא בהכרח שיוכלו להישאר יחד בעולם כזה, וגם לא דנקן והבת שלו... אם זו הבחירה שעומדת מולנו, מה אנחנו צריכים לעשות?" שואלת אילידיה בשקט, מרגישה את המשקל של הנושא באוויר. היא רוצה לקוות שזוהי לא הבחירה שלהם, אבל זה לא שהמסע הזה חסך מהם בחירות קשות...

"לפני שהקברן הופיע, הייתי עם אדמונד." קאס אומר, עוצם את עיניו, נזכר במאורעות. הם לא קרו לפני זמן רב- ועדיין, ההרגשה היא כאילו הם קרו לפני עידנים. "זה הבן של המלכה, ושל לוקרשיוס. מתגלה." הוא מסביר במהרה, "הבטחתי לו שאחרי כל זה, אני אחזור איתו לקריאת כתר בתור שומר ראש. אגן עליו, בזמן שהוא ישפר את המצב של הממלכה המחורבנת הזו שלכם. אלמד אותו להשתחרר קצת."
"והוא נחטף. מיד. זה היה או זה או שהוא ימות." ידיו של קאס נקפצות לאגרופים, "עקשן? כן. זה אני. אבל אני לא יודע מי עקשן יותר- אני, או הקברן שמתעקש למרר לי את החיים."

קאס -

"אתה" הוא עונה בלי קושי, מניח עליו את ידו.
"הקברן הוא בן זונה גדול. הוא חזק והוא אכזר. אין בו שום חמלה בסיסית, אנושית. הוא מפלצת. אבל אתה? אתה עקשן יותר" הוא שולח חצי חיוך בטוח בעצמו.
"וחוץ מזה, אני אהיה ממש שם איתך" הוא מסתובב להניח את החליל על השידה ליד המיטה, שעדיין מלאה בוורדים.
"מישהו צריך לתקוע את החנית עמוק מספיק, לא?"

שירו-סנשאי -

OUT
מבחינה כרונולוגית, השיחה מתקיימת לאחר השיחה עם אילידיה. משיקולי הרצה ובעקבות הזמן המוגבל של עוג, נריץ במקביל.

IN
אחרי שאילידיה פונה למחשבותיה, ובראותו כי וירניק וונדריה עסוקים בתחרות דיג מטופשת במיוחד, מרשה לעצמו שירו-סנשאי להתיישב רגע על אחד השולחנות שעל הסירה, מביט לעבר המים."שוב שוקע במחשבות על טיבו של עולם?" הוא שומע את קולה המוכר של נישידי. דמת הדרקון מתקרבת אליו, עומדת ומשלבת את ידיה. היא מביטה בו רגע ארוך, בטרם מסובבת את ראשה ושולחת את מבטה אל האופק, אליו שירו מביט.
"יש דברים שלא משתנים" הוא מבחין בשמץ חיוך זעיר שהיא מנסה להסתיר.
"פילוסוף תמיד יהיה פילוסוף. ועוגן תמיד יהיה עוגן".

"פילוסוף? בקושי. סתם בחור מהורהר" אומר שירו, מחייך קלות.
"להגיד לך את האמת, אני לא יודע על מה אני חושב. אם על העולם, על המלחמה, על הבית, עליי ועלינו. הכל מתערבב. כל כך הרבה דברים לחשוב עליהם, לסדר אותם בראשי. אני חושב שאולי בפעם הראשונה מזה זמן רב, אני חושב על עצמי ועל הקרובים אליי קודם" הוא אומר בזמן שהוא בוהה במים הערפיליים. שירו מפנה את מבטו לנישידי, מזמין אותה במבט להתיישב לצידו.

"יש גם את העניין הזה, שלא בהכרח נתון בידינו," אומר שירו "אבל ישנה העובדה שאנחנו לא באמת יודעים מה דבר כזה יעשה לעולם שלנו. פמיניה ופיות אחרות הן הרוח החיה של הטבע, וגם אם ניתוק העולמות יגרש את אם האפלה, אנחנו נגרש גם ישויות שגורלן נקשר בגורלנו". הוא נאנח קלות ואז מחייך לעצמו, מניד בראשו. "אם יכולתי לספור את כמות הפעמים שנאנחתי בהן במהלך השנה האחרונה..."
"יכול להיות שזו לא התוכנית היחידה. אם התוכנית של בת'אני עדיין תוכל לצאת לפועל, יכול להיות שגם תיאוריית הרסיסים לא תעזור לסא-אאגה".

IN
"אבל אם נגיע לנקודה הזו... אתה חושב שנצטרך לעצור?" שואלת חצי האלפית, "ההחלטות האלו... כשהן מגיעות... קורות בלהט הרגע. באמצע קרבות, ברגעי המוות של יצורים חזקים או שחרור לחשים עוצמתיים. אני לא בטוחה שכשנצטרך להחליט, יהיה לנו את הזמן הזה לדבר" היא תוהה לעצמה, ושירו יכול להרגיש כיצד אילידיה מרגישה שבגלל הקשר לאחותה... בגלל כוחות הקסם המוזרים שלה... הדברים האלו עשויים להיות ההחלטה שלה, והיא לא רוצה בזה.

"האם אנחנו חייבים להם? בעיניי הישויות האלו פועלות משימור עצמי, וכך גם הארץ העתיקה. הן מסייעות לנו, אבל אם הבחירה תהיה בינינו לביניהן..." אומרת אילידיה "אם הבחירה להציל את כולם תהיה קיימת, ניקח אותה ללא מחשבה, אך הבחירה להציל את כולם לא עמדה מולנו כבר זמן רב. בכל פעם אנחנו מוצאים את עצמנו מפקירים עוד מישהו מאחור, רק בשביל להתקדם צעד קדימה. נטשנו את הבירה לריבון ולשגריר... אם נתחיל לספור חובות, המסקנה היחידה תהיה שכדאי להישאר כאן לפני שמישהו יבקש שנפדה אותם" אומרת חצי האלפית, כמעט מגחיכה את הסיטואציה, אבל בבירור נכנסת לפינה מאוד לא נוחה בנוגע למחשבות שלה על המסע הזה.

שירו נשען על מעקה הספינה, לא עונה למשך מספר רגעים.
הוא מרכין את ראשו לבסוף ונושם נשימה עמוקה, לוקח עוד רגע לפני שהוא עונה.
"אם נצטרך להחליט בלהט הקרב, לדעתי ניאלץ לבחור בעולם הזה, בנו. המחשבה על כך שאפגע בוירניק, פמיניה או כל אדם אחר כאן מכאיבה לי, אבל לא תהיה לנו ברירה.
"עסקתי בחרטה זמן רב מדי, והיא עדיין רודפת אותי. אם יש לי משהו אחד שאוכל לייעץ לך, ולנו בכלל - אסור לנו להתעסק ב'מה אם'. ברגע שבחרנו, הנבירה בעבר רק פוגעת בנו יותר". הוא מגחך לרגע, חושף שיניים ללא שמחה. "אני מניח שזה די מגוחך שזה בא ממני, אבל זה מה שיש".

IN
אילידיה מחייכת "כן, אפשר לומר שממך זה קצת מגוחך. מה הלאה, אני וקאס בהרצאה על שליטה עצמית ווירניק בהרצאה על כדרות?" היא צוחקת קלות, אבל אז הקול שלה נחלש.

"אתה כבר מצליח... להכאיב לעצמך פחות?" היא שואלת את שירו-סנשאי, מסתכלת על דם הדרקון. אילידיה מעולם לא הרגישה אשמה כמו שירו, אבל... היא ישבה איתו מספיק זמן כדי להרגיש את המשקל על כתפיו.

הקטור חשב על זה הרבה מחייו, בפעמים שהקווסט הרגיש שהוא חומק בין אצבעותיו, הוא היה תוהה אם יש משהו אחר שהוא צריך לעשות. הרפתקן, היסטוריון, דייג. הוא דמיין את עצמו בהרבה מקצועות, אבל בסופו של יום זה היה רק דבר אחד, דמיון. והוא לא מתחרט על הדרך בה הוא בחר, על החברים אותם הוא הכיר, על השיעורים שהוא למד ממשפחתו.
״הייתי עוזר לאנשים״ הוא אומר, ״לא משנה איך. אולי כסייר, אולי כשומר יער, אולי יועץ אולי עוזר מחקר״ הוא אומר למאוריציו בצורה ברורה שהוא מתכוון אליו, מצהיר בשקט שמה שהוא עושה כעת עוזר ליותר אנשים משאי פעם יידעו על זה.

״לעשות משהו שעוזר לאחרים, אבל עוזר גם לעצמך. ראה אפילו האגרטלים פה״ מצביע הקטור על יצירת הזוועה של וירניק. ״הוא התחיל לעסוק בזה לפני החזית בריוורווד. בעיקר בשביל להרגיע את עצמו ולהתעסק במשהו. אבל הדבר הרגיע בצורה מסוימת מחנה מתוח מאוד לפני קרב. הוא עזר ואם הפגת המתח הזה הצליחה לעזור אפילו לחייל אחד, אני מאמין שגם אם כל אומני החרסינה בעולם יקללו אותו, זה היה שווה את זה״.

חזרה