• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

התחילה כתיבת חוברת החוקים למתקדם של מלסטרה

חוברת החוקים למתחיל עדיין נמצאת בתהליכים שרובם לא תלויים בי, אבל בתקווה השבוע תועבר להצעת מחיר של עורכת מכאנית.

במקביל, התחלתי בעבודה על החוברת למתקדם, שתכלול את כל מה שצריך כדי לשחק בדרגות 6-8 (כאשר במלסטרה, הדרגות עד 9 הן כוללות חומר לקמפיינים ארוכים למדי, לפעמים עם עשרות פגישות).
בנוסף, החוברת תכלול:
את מקצועות הכהונה הבסיסיים: כוהנות אנ'מיריות כחולות ואפורות, זאגליטים של האבא הגדול וכוהנים של מלכת האור.
נתונים מפורטים על הגזעים של בני אדם וארת'ארים; מית'ווארי ('חצאי אורגי ערפל') ועוגים.
את כל הכשרונות האגדיים של המקצועות השונים
כל החוקים והמתכונים של כשרונות יצירה בעוצמה 2.
כל הלחשים, תמרוני הנשק והיכולות של דמויות מעוצמה 2 (דרגות 6-8).
טקטיקות קרב מתקדמות (התקדמות אגב קרב, בניית מלכודות, קרב רכוב).
ועוד.

כרגע, סיימתי גרסה ראשונה מפורטת (אחרי הגהה, שינויים והבהרות נוסח בחוקים הישנים שנמצאים באתר) של שלושת הפרקים הראשונים שעוסקים בגזעים חדשים, במקצועות הכהונה, ובכשרונות אגדיים, ואפילו הצמדתי לחלקם תמונות ממידג'.

עדכונים נוספים - בתקווה בשבועות הקרובים.

אם מישהו/מישהי מהעוקבים של מלסטרה סבורים שיש דברים נוספים שכדאי להכניס לחוברת למתקדם - אשמח מאד לשמוע :)

בחוברת למתחיל יש תיאורים והסבר על ארבעת גזעי הבסיס: בני אדם מהגזע האנ'מירי, בני אדם מגזע הפאר'ליל, אורגי ערפל וגורג.
בעולם של מלסטרה יש לא מעט גזעים אחרים של בני-אדם ודמויי-אדם, אז אני משחרר עוד שלושה מהם בחוברת למתקדם.

הם לא יוזכרו בספר השחקן למתקדם, שרובו פשוט חוקים מפורטים למשחק בדרגות 6-8 + גזעים חדשים מהאיזורים שמסביב לבקעת קיירן.
עוד לא הגענו למספיק חומר על ההרחבה של נמל ראלסורם, שהיא זו שהכי קרובה לעמים הנ"ל מדרום היבשת המערבית.

בתקווה, יהיו עוד חוברות והרחבות לא מעטות גם אחרי הספר למתקדם :)

בהצלחה עם פרויקט הכתיבה.

מה ההבדל בין הצגת הנתונים של גזע לא נפוץ לגזע נפוץ? ממה שיצא לי לקרוא בגרסת ספר השחקן שמוצגת באתר, העוגים _כן_ מוצגים בספר.

עריכה אחרונה:
אין הבדל ממשי. פשוט החלטה שלי אלו גזעים הם בסיסיים ופשוטים מספיק כדי לשים אותה בחוברת למתחיל, ואלו מסובכים יותר ומתאימים לחוברת מס' 2. ממילא כל הגזעים, כולל כאלו שעוד לא נכנסו גם לחוברת למתקדם, נמצאים באתר.
החוברת פשוט עורכות דברים באורח מסודר ויפה יותר, עם תמונות היכן שאפשר, עם מעברים, פישוט ותיקון של הנוסח - ובתקווה יהיו זמינות בעתיד ב-pdf להורדה חינמית.

הספר ממשיך להתקדם, ובינתיים כתבתי את תשעת הפרקים הראשונים, שזה רוב הספר - כולל פרק של 41 עמודים כל כשרונות יצירה שמכסה את כל עוצמות 2 ו-3 של כל כשרונות היצירה. עכשיו נשארו הפרקים הגדולים של ספרי יכולות ולחשים.
(ואולי גם כשרון הבישול המורחב - לא החלטתי עדיין. אני אחליט אחרי שאראה את ההיקף של הספר בלעדיו).

בינתיים סיימתי לערוך את פרק 10 (תמרוני נשק מתקדמים) ופרק 11 (התפתחויות ויכולות מתקדמות של מקצועות שונים),
ואני צריך להתחיל את הסיוט הארוך של פרק 12 שהוא גם הפרק האחרון בחוברת, שעוסק בכל הלחשים מעוצמה 2 - של פייטן, פלדין, כל סוגי הכוהנים וכל האסכולות של הקוסם.

ועדיין לא החלטתי לגבי ההרחבה של כשרון הבישול.

נ.ב: בערב עולה עדכון תוכן חדש לאתר. לא מאד גדול, אבל חשוב בדרכו.

חזרה