• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

העמים הפראיים מהדרום, מחריבי ממלכת אורגי הערפל - לובשים צורה ודמות בעדכון החדש

אז איפה גיאוגרפית ממוקמת 'חצר השמש' שעליו דובר ב'עסקי דרקונים'? בחבלי ארץ צפוניים אחרים של ממלכת האור הנשגב ששרדו את החורבן?

יותר צפונה ומערבה מרכס השחר האדום, גבוה מעל מרכז נארלירדרי, וקרוב למקום שבו הרכסים יורדים בחדות אל הים הקפוא שמוליך אל זירות הקרב הישנות של הארקורנול.
האם התעלמת מהשאלה בכוונה או שלא ראית את זה? או שיש רק את הנסיך מ'חצר השמש' והלורד של רכס השחר האדום וחשבת שזה עונה על השאלה? זה לא היה ברור לי.

יש מספר מחוזות צפוניים קשים לגישה ששרדו את החורבן, התייחסתי בינתיים לשני המרכזיים ביניהם. יתכן מאד שחלק מהעלובים יותר לא נשלטים בידי נסיך אלא הופכים בהדרגה למחוזות שנאמנים ל'חצר השמש' (אבל גם על זה יהיו פרטים וזה ילבש צורה מדוייקת יותר בהמשך).

אורגי הערפל אכן לא נוהגים להרוג זיווגים לא מוצלחים.
בשביל זה יש את אורגי הערפל מהמעמדות הנמוכים, שגם יקבלו שידוכים בהתאם. בעיקר במחוזות שרחוקות מהבירה, הגנים המוארים או מקומות חשובים אחרים.
סתם מתוך סקרנות, האם אורגי ערפל מהמעמדות הנמוכים שונים פיסית מאחיהם המוארים? אני יכול לדמיין שיצאו להם כל מיני תוצאות מוזרות במשך השנים.

סתם מתוך סקרנות, האם אורגי ערפל מהמעמדות הנמוכים שונים פיסית מאחיהם המוארים?

לא באורח משמעותי. יתכן שהם יראו פחות יפיפיים, עדינים ומושלמים, העיניים שלהם יהיו פחות זוהרות וכ"ו (האם זה אכן בגלל הדם הפחות מעודן בעורקים, או מפני שבמחוזות הם צריכים לעבוד יותר קשה ולקבל פחות ברכות, או הכל ביחד - שאלה טובה).

האם במלרוסקוס יש כוהנים שמשלבים בין אוכלוסות של אור וטבע- והאם מתוכנן ערך על כוהנים אלו?

מה עם ערך על כוהנים בקאל-נאראז' של אל השמש / אלים אחרים שמוזכרים רק כקבוצה והקשר שלהם לדרקונים?

מה הכוונה לעולם תחתי ? Underdark? עולם המתים? בקטע : "צד אלת המלחמה הגדולה, סוגדים במקדשים שלהם גם לרוחות קדומות מהעולם התחתי, לעיתים תוך ערבוב שלהן עם רוחות של אלופים ואבות-משפחה גדולים מהעבר."

תודה על התגובה :)

במלרוסקוס יש כנראה יותר מטיפוס אחד של כוהן. הכוהנים הרשמיים שלה הם כוהנים של מלכת האור מהסוג הרגיל, אבל כנראה שיש איזורים עתיקים יותר שהשתמרו בהם גם כוהנים מטיפוסים אחרים שלא שכחו את התורות הישנות של הטבע.

סביר להניח שמתישהו יהיה ערך גם על הכוהנים של קאל-נאראז', אולי בשלב שבו אגיע לתאר את הממלכה הזו ביתר פירוט.

במקרה הזה, אני השתמשתי במונח 'העולם התחתי' באורח מבלבל. בדרך-כלל, המונח מתכוון ל-underdark, וכנראה משם גם הרוחות שדובר עליהן. אבל מאחר ומדובר בפסקה גם על רוחות של אבות משפחה מתים - אז גם עולם המתים רלוונטי.

עדכון מגניב מאוד, שבעצם מרחיב מאוד את היבשת במכה אחת. האם זה אומר שנראה בקרוב מפה של היבשת המזרחית?

האם האימפריה לא ניסתה לבלוע מעולם אף אחת מהממלכות? או שהיא בלעה כמה מהן יותר מוקדם בקיומה והן נשכחו מאיתנו זה מכבר?

האם זה אומר שנראה בקרוב מפה של היבשת המזרחית?
אני מניח שאתה מתכוון ליבשת המערבית, שבה נמצא נמל ראל'סורם והאזורים האחרים שעליהם דובר בעדכון? מדובר ביבשת נארלידרי, היבשת המערבית; מלסטרה הוא שמה של היבשת המרכזית, שבה נמצאים בקעת קיירן, יער וארת'ארון, נסיכות אורמת'ריל, רכס קארא'נסיל וחצי האי טיל'מירלן; ככל שאני זוכר, לא הוזכרה יבשת מזרחית בעולם המערכה עד כה.

עדכון מגניב מאוד, שבעצם מרחיב מאוד את היבשת במכה אחת. האם זה אומר שנראה בקרוב מפה של היבשת המזרחית?

האם האימפריה לא ניסתה לבלוע מעולם אף אחת מהממלכות? או שהיא בלעה כמה מהן יותר מוקדם בקיומה והן נשכחו מאיתנו זה מכבר?

תודה רבה :)
לא יודע עד כמה בקרוב אצליח לייצר מפה של כל היבשת המערבית (גם ליבשת של מלסטרה אין לי מפה של ממש), אבל אין ספק שהעדכון הזה היה צעד חשוב בכיוון.
האימפריה האנ'מירית הגיעה קרוב לקצה גבול היכולת שלה, כאשר הפכה את אורגי הערפל לואסאלים, וביחד איתם ניסתה את כוחה בכמה התקפות על פיות האבק, שנכשלו ותבעו מחיר יקר מאד. מה גם, שרוב האיזור הדרומי זה ערבות חצי צחיחות, עם מעט מאד ערים ודברים רבי ערך אחרים. יש רק שתי ממלכות ממשיות - מלרוסקוס, שהיא ממילא מעין ואסאל של אורגי הערפל, וקאל-נאראז', לגביה עולה אכן שאלה למה האנ'מירים לא ניסו לכבוש אותה, מעבר לזה שהיא רחוקה ומוגנת בידי כל מיני כוהנים (דברים שהאנ'מירים ידעו לטפל בהם קרוב יותר לבית שלהם במלסטרה) - אולי היתה לאנ'מירים סיבה טובה עלומה להתרחק ממנה, ולהסתפק בכך שהמלכים שלה ידעו לא להתגרות באימפריה; ואולי פשוט מפני שהאנ'מירים היו מותשים מדי להרפתקאות רציניות כל-כך רחוק מלב האימפריה בשלב שאחרי התבוסה שהנחילו להם פיות האבק.

בערך על אדומי העיניים, מתוארים מסעות פשיטה שעשו מצביאים אנ'מירים מפעם לפעם דרומה, אבל אכן מדובר בפשיטה ולא בנסיון להשאר ולהתקין שם שלטון אנ'מירי. יתכן שברמה הפורמלית, האנ'מירים תירצו את זה בכך שממלכת אורגי הערפל נשארה 'עצמאית' במידה רבה, והאיזור הדרומי זה החצר האחורית שלה, ולא של האימפריה עצמה.

נוסף בעריכה: אני חושב שכבר ציינתי את זה, אבל אני אציין שוב כי זה חשוב - הסיבה המרכזית שהניעה אותי לתת צורה מפורטת לעמים שהחריבו את ממלכת אורגי הערפל, זה כדי שתהיה לי תמונה הרבה יותר ברורה שלהם בראש כאשר אני מרחיב על נמל ראלסורם, הפוליטיקה שלו ודמויות בתוכו. הדברים נוגעים אחד בשני, והתחלתי לחשוש/לראות סימנים ראשונים שבלי זה, אני מועד לאיזכורים לא קוהרנטיים ואפילו קלישאתיים שיעשו לי צרות צרורות בהמשך.

עריכה אחרונה:
תודה רבה :)
לא יודע עד כמה בקרוב אצליח לייצר מפה של כל היבשת המערבית (גם ליבשת של מלסטרה אין לי מפה של ממש), אבל אין ספק שהעדכון הזה היה צעד חשוב בכיוון.
האימפריה האנ'מירית הגיעה קרוב לקצה גבול היכולת שלה, כאשר הפכה את אורגי הערפל לואסאלים, וביחד איתם ניסתה את כוחה בכמה התקפות על פיות האבק, שנכשלו ותבעו מחיר יקר מאד. מה גם, שרוב האיזור הדרומי זה ערבות חצי צחיחות, עם מעט מאד ערים ודברים רבי ערך אחרים. יש רק שתי ממלכות ממשיות - מלרוסקוס, שהיא ממילא מעין ואסאל של אורגי הערפל, וקאל-נאראז', לגביה עולה אכן שאלה למה האנ'מירים לא ניסו לכבוש אותה, מעבר לזה שהיא רחוקה ומוגנת בידי כל מיני כוהנים (דברים שהאנ'מירים ידעו לטפל בהם קרוב יותר לבית שלהם במלסטרה) - אולי היתה לאנ'מירים סיבה טובה עלומה להתרחק ממנה, ולהסתפק בכך שהמלכים שלה ידעו לא להתגרות באימפריה; ואולי פשוט מפני שהאנ'מירים היו מותשים מדי להרפתקאות רציניות כל-כך רחוק מלב האימפריה בשלב שאחרי התבוסה שהנחילו להם פיות האבק.

בערך על אדומי העיניים, מתוארים מסעות פשיטה שעשו מצביאים אנ'מירים מפעם לפעם דרומה, אבל אכן מדובר בפשיטה ולא בנסיון להשאר ולהתקין שם שלטון אנ'מירי. יתכן שברמה הפורמלית, האנ'מירים תירצו את זה בכך שממלכת אורגי הערפל נשארה 'עצמאית' במידה רבה, והאיזור הדרומי זה החצר האחורית שלה, ולא של האימפריה עצמה.

נוסף בעריכה: אני חושב שכבר ציינתי את זה, אבל אני אציין שוב כי זה חשוב - הסיבה המרכזית שהניעה אותי לתת צורה מפורטת לעמים שהחריבו את ממלכת אורגי הערפל, זה כדי שתהיה לי תמונה הרבה יותר ברורה שלהם בראש כאשר אני מרחיב על נמל ראלסורם, הפוליטיקה שלו ודמויות בתוכו. הדברים נוגעים אחד בשני, והתחלתי לחשוש/לראות סימנים ראשונים שבלי זה, אני מועד לאיזכורים לא קוהרנטיים ואפילו קלישאתיים שיעשו לי צרות צרורות בהמשך.
מעניין מאוד, אם כי האמת שכשאמרתי האימפריה דווקא התכוונתי לממלכת האור

מעניין מאוד, אם כי האמת שכשאמרתי האימפריה דווקא התכוונתי לממלכת האור
לעניות דעתי התשובה נשארת די זהה, מלרוסקוס היו סוג של ואסאלים של ממלכת האור הנשגב גם כך, השאר לא באמת היוו ערך כלשהו מלבד ממלכת קאר-נאאז', ועל השאלה מדוע ממלכת קאר-נאאז' וממלכת האור הנשגב שרדו זו לצד זו במקום שאחת מהן תאכל את השנייה נידונה בהרחבה בעמוד הקודם של עץ זה. קיצור הדיון - דרקונים VC כוהנים של מלכת האור + אבירים רוכבי גריפונים = תיקו צבאי.

אם מדובר בממלכת האור, התשובה פשוטה בהרבה.
אורגי הערפל מעולם לא גילו רצון אמיתי להרחיב את הגבולות שלהם מעבר לנהר האסור או בכלל (כך לפחות ב-1000 השנים האחרונות), ולא רק משום שהם הפכו איטיים יותר ושאפתנים פחות, וגם משום שהם לא מאד אהבו את הרעיון שבתוך הגבולות שלהם יהיו אוכלוסיות שלמות של עמים שהם לא אורגי ערפל שהם יצטרכו לדאוג לעניינים שלהן.

(ובכל מקרה, אורגי הערפל היו, מאז ומעולם, הרבה פחות מתאווים לכיבושים מאשר האימפריה האנ'מירית)

לעניות דעתי התשובה נשארת די זהה, מלרוסקוס היו סוג של ואסאלים של ממלכת האור הנשגב גם כך, השאר לא באמת היוו ערך כלשהו מלבד ממלכת קאר-נאאז', ועל השאלה מדוע ממלכת קאר-נאאז' וממלכת האור הנשגב שרדו זו לצד זו במקום שאחת מהן תאכל את השנייה נידונה בהרחבה בעמוד הקודם של עץ זה. קיצור הדיון - דרקונים VC כוהנים של מלכת האור + אבירים רוכבי גריפונים = תיקו צבאי.

ומעבר לזה - מרחק גדול, ועלויות כבדות של מלחמה. נוצר סוג של סטטוס-קוו שבו שני הצדדים תיעבו זה את זה, אבל לא ממש חשבו על להשמיד אחד את השני (וכאמור, אין לשתי הממלכות גבול משותף, רחוק מזה) - מה שהשתנה רק בגלל תהליכים שקרו אחרי ההתנפצות, ושכנראה לגאר-אנגול יש חלק גדול בהם.

אם כך קיים underdark?
האם מתוכנן ערך על הunderdark והתרבויות בו?
כמו כן, האם השינוי שם של פיות האבק/ אפר מראלג'קריל לראלזארק בערך על אדומי העיניים מכוון או טעות? שם נרדף?

בערך על הראלג'קריל מוזכר שהשתתפו שכירי חרב שלהם בהחרבת ממלכת האור, אז זה לא צריך להיות 8 גזעים?

קיימים איזורים של underdark במקומות שונים. אני כנראה אתייחס לכמה מהם אגב העדכונים, או אפילו אכתוב על אחד או שניים מהם כשיהיה רלוונטי/ואצליח לגבש רעיונות מספיקים.

ראלזארק זה טעות שלי. אני אתקן. הכוונה היא לראלג'קריל.

כנראה כמות שכירי החרב שלהם שהשתתפה במלחמה לא היתה מספיקה כדי שיתנו להם את הכבוד המפוקפק להיות בין העמים שהשתתפו במלחמה ככאלו.

מעניין אותי לדעת איך יצא ילד ( מניח שנישואים פחות הכיוון ) של מית'ווארי ואדומי עיניים? או אדומי עיניים ואורגי ערפל ? או מית'ווארי ופיית אבק?
למי הוא יצא דומה יותר? גזע אחר בכלל? אנושי יותר?

בשביל לענות על השאלה הזו, צריך לדעת קודם כל איך יראה והאם בכלל אפשרי ילד שהוא חצי אורג ערפל וחצי פיית אבק.
אם זה אפשרי ואין כוחות שימנעו את זה בגלל היריבות המאד עתיקה בין הגזעים האלו (שיתכן שיש לה אלמנטים מאגיים שמגיעים עד הקאהריל). אם זה לא אפשרי, או שזה יצא מעוות - אז כל הזיווגים שתיארת (שהם אותו דבר + דם אנושי) יצאו מעוותים או לא יצאו.

אם כן אפשרי - אז סביר להניח שמה שתיארתי יצא דומה, פשוט עם מראה יותר אנושי.
סביר להניח שבמורשת מעורבת כזו, האלמנט החזק יותר יהיה זה שפחות דולל בדם של בני אדם.

בשביל לענות על השאלה הזו, צריך לדעת קודם כל איך יראה והאם בכלל אפשרי ילד שהוא חצי אורג ערפל וחצי פיית אבק.
אם זה אפשרי ואין כוחות שימנעו את זה בגלל היריבות המאד עתיקה בין הגזעים האלו (שיתכן שיש לה אלמנטים מאגיים שמגיעים עד הקאהריל). אם זה לא אפשרי, או שזה יצא מעוות - אז כל הזיווגים שתיארת (שהם אותו דבר + דם אנושי) יצאו מעוותים או לא יצאו.

אם כן אפשרי - אז סביר להניח שמה שתיארתי יצא דומה, פשוט עם מראה יותר אנושי.
סביר להניח שבמורשת מעורבת כזו, האלמנט החזק יותר יהיה זה שפחות דולל בדם של בני אדם.
אני מניח שאם בני אדם יכולים להתרבות עם שניהם ולהוציא צאצאים פוריים הם יכולים להתרבות אחד עם השני

אני מניח שאם בני אדם יכולים להתרבות עם שניהם ולהוציא צאצאים פוריים הם יכולים להתרבות אחד עם השני
אני לא רואה להנחה הזאת ביסוס. לדוגמה, קסם אור וקסם נקרומנסיה יכולים שניהם 'להתרבות' עם בני אדם (כלומר - בני אדם יכולים להטיל אותם) אבל אם קוסם אחד ינסה להשתמש בשניהם... אני לא בטוח מה יקרה, אבל אני די בטוח שזה כולל את המוות שלו וחורבן מוחלט של הסביבה. באותו האופן, הקסם של אורגי הערפל והקסם של הראלג'קיל כנראה יכולים כל אחד מהם בנפרד לשכון בגוף שהוא אנושי בחלקו (גם אם באופן מוחלש) אבל אין פירושו של דבר שהם יכולים לשכון באותו הגוף במקביל.

אני משער שמתישהו תהיה לי תשובה יותר ברורה ומפורטת לשאלה של צאצאים של פיות אבק ואורגי הערפל - כן/לא אפשרי ומה בדיוק קורה שם.
כרגע אני כמובן מעדיף שלא לזרוק חלקי דברים לא אפויים-
אז אני אסתפק בהערה שזה לא פשוט כמו זיווג של אדם עם אורג-ערפל.

חזרה