• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנוסע השמיני - "יומה האחרון של התקווה" | "Alien - "Hope's last Day

סוף סוף הגיע ערב Alien שתכננתי זמן רב ואני משתף אתכם טעימה ממה שהלך שם:

שיטת אימה בחלל, מבוססת על סדרת הסרטים הפופולרית "הנוסע השמיני" (בעוד כמה ימים יש את רומולוס בקולנוע אגב).
ככל שמדד הStress עולה, הדמויות יותר מפוקסות ומצליחות, אבל מצד שני חשופות יותר לפאניקה שעלולה להוציא אותם משליטה.
לכל דמות יש אג'נדה סודית שהתבררה כדבר סופר מגניב שזרק את הסיפור לכיוונים מפתיעים ומעניינים.
השחקנים נהנו, למדתי המון על השיטה ועל איך להריץ אתה טוב יותר נקסט טיים.

אספתי והכנתי המון פרופס לקראת הסשן:
* תאורה אדומה לדימוי מצב חרום במושבה בחלל.
* תגי שם, שרוך ומחזיקי תגים שהרכבתי (התגים עצמם מודפסים ומנויילצים).
* כרטיסי ציוד, נשק ואג'נדה.
* קלסר שהכנתי עם מידע על כל דמות.
* מיניאטורות ומעט תכסית.
* מפות משודרגות מוקרנות על גבי מסך.
* Facehugger בתוך צנצנת!
* חולצה עם Chestburster :)

1723403310726.png 1723403347489.png 1723403371496.png
1723403420661.png 1723403472008.png
1723403507198.png1723403443988.png

וואו באג, זו מידה מדהימה של השקעה. מאוד מרשים.

האם השיטה נועדה לחד"פים, או שהיא עובדת גם עם הרפתקאות או קמפיינים? את הנוסע השמיני אני מצליח לדמיין בעיקר כסשן בודד.

כמו כן, האם זו שיטת אימה טובה לסיפורים מ-setting אחרים?

תודה רבה Adran Adran כן, בהחלט הלכתי All in, רציתי חוויה אימרסיבית.
שאלה מצויינת, אז עבור חד"פים יש מוד של המשחק שנקרא Cinematic Mode שמאפשר זרימה מהירה יותר של החוקים, חידוש המשאבים ועוד והוא נועד למשחקים קצרים של סשנים בודדים או יותר אבל לא קמפיינים.
לגבי קמפיינים יש Campaign Mode שמאפשרת חוקים שמתאימים לטווח הארוך, התפתחות של דמות מכנית וגם מבחינת התפתחות אישית.
יש הרפתקאות מאד טובות שהן יותר מסשן אחד כגון: "Chariot of the gods" שיש הסכמה מקיר לקיר בקהילה שהיא מעולה.
בגלל שזה סשן הכרות עדיין לא הכנסתי את כל האפקטים של חמצן, קרינה, גרביטציה ועוד...
בגדול מאד היה מאד מהנה, הייתי רוצה להמשיך להריץ הרפתקה שתמשך יותר מסשן אחד, אבל מבחינת הסלוטים שיש לי לזמן משחק זה בעייתי, כי אני בקרוב רוצה להתחיל קמפיין חדש וארוך טווח של 5E וחוץ מזה אני שחקן בקבוצה ארוכת טווח של קת'ולהו.
אפשר עם השיטה הזו להריץ סיפורי אימה מSettings אחרים לדעתי עם קצת התאמות פה ושם.
בלב השיטה יש את עניין הפאניקה שעשויה להפוך מאד לכדור שלג של לחץ שעלול להרוג את כולם.

נראה מדהים! כה לחי!

שאלה על השיטה ככלל: חלק מהעניין בסרטים עליהם מבוסס הפרנצ'ייז זה הטוויסט של המפלצת - איך נראית, למה מסוגלת, כמה ממנה יש פה?
האם משחק התפקידים מתמקד באמת בזינופורם של "הנוסע השמיני", שאותו השחקנים מכירים, או שהשיטה תומכת בחייזרים רצחניים אחרים?

תודה the Nerubian the Nerubian החלק על הXeno, מחלק אותו לפי 5 שלבים של התפתחות בערך, לכל שלב יש סטטים מסויימים קבועים, אבל כשניגשים לראות מה הXeno עושה, זה נקבע על ידי גלגול קוביה, מה שבעצם אומר שלכל שלב התפתחותי יש בערך 5-6 התקפות שמזוהות איתו.
הXeno נאמן מאד לסרט מבחינת צורת התקפה, רמת סיכון, שיריון ואפילו דם החומצה הנוראי שלו.
מאד מומלץ לא להכנס לקרב בכלל, אלא אם מוכנים מראש עם נשקים, מארב מתוזמן ובכלל גם אז צריך מזל...

בתרחיש שהרצתי יש את הXenomorph הקלאסי, אבל יש גם Neomorph, יש Engineers (פרומיתאוס) ועוד כמה צורות חיים, אבל לא המון ולדעתי מדובר רק במה שהופיע בסרטים פחות או יותר.
זה אולי עלול מבחוץ לתת תחושה שהמשחק ממצה את עצמו מהר, אבל אני לא חושב כך, כי אפשר ליצור אינספור תרחישים, לערב גם בני אדם בסיפור, ענייני חמצן, קרינה, לחץ אוויר, פיצוצים ומסע בחלל.

תודה רבה! יש כבר 2-3 שמאד רצו גם בקבוצה בה פרסמתי בפייס, אשקול ברצינות, כמו תמיד זמן וכו'...
מה שלא הזכרתי בתאור זה שהייתה בעיית זמן, הוואן שוט הזה מושלם לדעתי לשני סשנים, אבל אם אריץ שוב, אנסה לדאוג שזה כן יכנס לאחד.

חזרה