• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הכרזות, מימוני המון, באנדלים

בשבועיים האחרונים יצא לי להיתקל כמה פעמים בנושאים שחשבתי לפרסם בפורום, אבל בין אם לא היה לי זמן באותו רגע, בים אם לא חשבתי שהם מצדיקים נושא בפני עצמו, לא חשבתי שיעוררו עניין ובין אם פשוט התעצלתי הנושאים לא נפתחו. הנושא הזה בא לרכז את הנושאים האלו ולתת הזדמנות לאחרים להציף נושאים קטנים הקשורים במשחקי תפקידים.

קיקסטאטר למשחק התפקידים של עולם הדיסק ב15/10​

אי שם בתחילה השנה מודיפיוס הכריזו על משחק התפקידים של עולם הדיסק ועכשיו יש לנו תאריך את תאריך ההתחלה של מימון ההמון וקצת יותר מ-4000 עוקבים (לפי הכמות סיכוי לא רע בכלל להצטרף למועדון המיליון - בייחוד כשיש חודש לפני שהקמפיין מתחיל).
בנוסף, פורסם ראיון עם אחד ממעצבי השיטה בו יש קצת יותר מידע:
  • שיטה חדשה שאינה מבוססת 2ק20 ומתמקד בעלילה.
  • השיטה תתמקד בעיקר בשפה ומשחקי מילים.
  • אין חוקי קרב ותוספים לקוביות.
האמת, אני אשקול ברצינות אם לתמוך בשיטה, גם כי עולם הדיסק וגם כי המימוש המכני לכל זה מעניין אותי.

משחק התפקידים לדרדסים:​

מאסטרו מדיה הכריזו על משחק תפקידים לדרדסים ופרסמו את ההתחלה המהירה שלו (יש קישור לדרייב בדף): The Smurfs: Roleplaying Game
גם בזה אני חייב לומר שאני מתעניין כשמשהו כיפי לשחק עם האחיינים.
נ.ב. אני שונא דרדסים

אתר הרפרנס לחוקי Dolmenwood פורסם:​

נכון לעכשיו האתר עדיין לא מוכן סופית וחלק מהחומר עדיין חסר, אבל הוא זמין בחינם למי שמתעניין בשיטה: Dolmenwood Online Rules Reference User Tools
חוקי בניית הדמויות וכחצי מהציוד שם, אך הלחשים והחוקים עצמם חסרים.
כזכור השיטה מבוססת על OSE והידיעה הזאת פה בעיקר בגלל באדבאג.

3 באנדלים למשחקי תפקידים בהאמבל:​

אני לא מתכוון לתרום לאף אחד מהבאנדלים האלה, אבל כמות של שלושה במקביל גורמת לי לחשוב שההתרמות האלו עובדות, מה שיכול להעיד על הפופולריות של משחקי התפקידים ואף להראות שיש קהל גם מחוץ למו"ד.

אם כבר האמבל באנדל ,הופתעתי לראות של חבילה לספרי שאנארה Terry Brooks’ Shannara ועד כמה שהייתה לי חיבה לספרים האלו הופתעתי מהכמות ומכך שנראה שהיא עדיין חיה.

מימון המון לספר ההרחבה של Root:​

רוט היא שיטה מבוססת מנוע האפקוליפסיה עלי תוכלו לקרוא בהרחבה ברשמים הראשוניים של הנורביאן: מנוע האפוקליפסה - רשמי קריאה: ROOT Roleplaying Game - הרחבות ועזרים
מימון ההמון התחיל לא מזמן והוא עם קצת יותר מ-2000 תומכים: Root: The Roleplaying Game—Ruins and Rolls
אלו מאיתנו המתעניינים בשיטה יכולים למצוא ב-bundle of holding את ספרי הבסיס והרפתקאות: Root Bundle

Historica Arcanum​

אם כבר באנדל אוף הולדיג וקידום קיקסטאטר, אז יש חבילה של Era of the Crusades הקיקסטאטר האחרון של Historica Arcanum
Historica Arcanum Crusades Bundle
וזאת כהכנה למימון ההמון הבא: Historica Arcanum Echoes of Renaissance 5e
למי שלא מכיר במדובר במשחקי היסטוריה חלופית למו"ד 5 המתמקדים בתרבויות שאינם מערביות. אפשר לקרוא בהרחבה את חוות הדעת של Hugh כאן: Historica Arcanum

Level Up​

אני הפעם לא בטוח למה הקידום הזה מגיע, אבל באנדל אוף הולדיג מציעה 2 חבילות של A5E:

אתם מוזמנים להוסיף דברים משלכם, להגיב על הדברים שהעלתי, לפצל את הנושא לנושאים חדשים או סתם להגיד שתרצו שאני אפרסם נושא כזה בהמשך.

לפני יומיים אטלס הכריזו על מהדורה חדשה (Definitive Edition) למשחק התפקידים Ars Magica.
קמפיין מימון ההמון יחל ב-15/10/2024 ואני מתכוון לתמוך ברמה הדיגיטלית. נראה מה עושים ואם מצליחים אולי לפשט מעט את המשחק, תוך שמירה על מערכת הקסם הנפלאה שלו.

זה מבנה מעניין לנושא, אם כי אני חושב שהוא יותר נכון למשל לפרסום ככתבה.
מהסיבה שלי - למשל הייתי שמח לדסקס על ארס מג׳יקה חמש, וגם על עולם הדיסק.

אבל, שזה נושא אחד מאוחד, זה קצת מבלבל אותי על מה בדיוק לדבר. אני מבין את הסיבה, כי גם אני חשבתי לפרסם על הרובוטריקים, אבל אין לי כלכך מה לדון בזה.

אז אני מאוד בעד כזה נושא אבל אולי סיכום של מה היה בשבועיים האחרונים ולא בהכרח במקום נושאים ספציפיים.

ועכשיו בקשר לשני הדברים.

משחק התפקידים של עולם הדיסק נשמע ממש מעניין. עולם מאוד עשיר בתוכן, עם אינסוף אפשרויות. מה שכן, לדעתי זה עולם שקצת קשה להתחבר אליו בתור שחקנים. אולי כי אני מרגיש שלשחק בעולם דורש את ההומור שלו, וזה סף גבוה בשבילי.
כהערה, זה שעולם הדיסק היה קודם לכן בשיטה של GURPS זה בדיחה משעשעת 😉

בקשר לארס מג׳יקה,
כמה זה יהיה תואם לאחור? כלומר האם זה בסגנון ספרי 2024?

אין לי מושג אם זה יותאם אחורה. יש גם שאלה של האם הם ישנו רקעים מסוימים כאלו ואחרים (למשל, האם הם ישקלו לאחד את ה-Magic Realm עפ Fey Realm כמו שחלק מהאנשים הציעו). מעניין לראות מה יצא עם זה.

חזרה