בשבועיים האחרונים יצא לי להיתקל כמה פעמים בנושאים שחשבתי לפרסם בפורום, אבל בין אם לא היה לי זמן באותו רגע, בים אם לא חשבתי שהם מצדיקים נושא בפני עצמו, לא חשבתי שיעוררו עניין ובין אם פשוט התעצלתי הנושאים לא נפתחו. הנושא הזה בא לרכז את הנושאים האלו ולתת הזדמנות לאחרים להציף נושאים קטנים הקשורים במשחקי תפקידים.
בנוסף, פורסם ראיון עם אחד ממעצבי השיטה בו יש קצת יותר מידע:
גם בזה אני חייב לומר שאני מתעניין כשמשהו כיפי לשחק עם האחיינים.
נ.ב. אני שונא דרדסים
חוקי בניית הדמויות וכחצי מהציוד שם, אך הלחשים והחוקים עצמם חסרים.
כזכור השיטה מבוססת על OSE והידיעה הזאת פה בעיקר בגלל באדבאג.
אם כבר האמבל באנדל ,הופתעתי לראות של חבילה לספרי שאנארה Terry Brooks’ Shannara ועד כמה שהייתה לי חיבה לספרים האלו הופתעתי מהכמות ומכך שנראה שהיא עדיין חיה.
מימון ההמון התחיל לא מזמן והוא עם קצת יותר מ-2000 תומכים: Root: The Roleplaying Game—Ruins and Rolls
אלו מאיתנו המתעניינים בשיטה יכולים למצוא ב-bundle of holding את ספרי הבסיס והרפתקאות: Root Bundle
Historica Arcanum Crusades Bundle
וזאת כהכנה למימון ההמון הבא: Historica Arcanum Echoes of Renaissance 5e
למי שלא מכיר במדובר במשחקי היסטוריה חלופית למו"ד 5 המתמקדים בתרבויות שאינם מערביות. אפשר לקרוא בהרחבה את חוות הדעת של Hugh כאן: Historica Arcanum
אתם מוזמנים להוסיף דברים משלכם, להגיב על הדברים שהעלתי, לפצל את הנושא לנושאים חדשים או סתם להגיד שתרצו שאני אפרסם נושא כזה בהמשך.
קיקסטאטר למשחק התפקידים של עולם הדיסק ב15/10
אי שם בתחילה השנה מודיפיוס הכריזו על משחק התפקידים של עולם הדיסק ועכשיו יש לנו תאריך את תאריך ההתחלה של מימון ההמון וקצת יותר מ-4000 עוקבים (לפי הכמות סיכוי לא רע בכלל להצטרף למועדון המיליון - בייחוד כשיש חודש לפני שהקמפיין מתחיל).בנוסף, פורסם ראיון עם אחד ממעצבי השיטה בו יש קצת יותר מידע:
- שיטה חדשה שאינה מבוססת 2ק20 ומתמקד בעלילה.
- השיטה תתמקד בעיקר בשפה ומשחקי מילים.
- אין חוקי קרב ותוספים לקוביות.
משחק התפקידים לדרדסים:
מאסטרו מדיה הכריזו על משחק תפקידים לדרדסים ופרסמו את ההתחלה המהירה שלו (יש קישור לדרייב בדף): The Smurfs: Roleplaying Gameגם בזה אני חייב לומר שאני מתעניין כשמשהו כיפי לשחק עם האחיינים.
נ.ב. אני שונא דרדסים
אתר הרפרנס לחוקי Dolmenwood פורסם:
נכון לעכשיו האתר עדיין לא מוכן סופית וחלק מהחומר עדיין חסר, אבל הוא זמין בחינם למי שמתעניין בשיטה: Dolmenwood Online Rules Reference User Toolsחוקי בניית הדמויות וכחצי מהציוד שם, אך הלחשים והחוקים עצמם חסרים.
כזכור השיטה מבוססת על OSE והידיעה הזאת פה בעיקר בגלל באדבאג.
3 באנדלים למשחקי תפקידים בהאמבל:
- הראשון וזה שהולך להיגמר ממש בקרוב יקרוץ במיוחד לוותיקים שבינינו מאחר והוא כולל את היצירות האחרונות של גארי גייקס - Lost Works Gygax Books
- הבאנדל השני והמצליח שביניהם הוא המהדורה הראשונה של מסע בין כוכבים מבית מודיפיוס (וכן זה כנראה קשור לזה שהשנייה יצאה בחודש שעבר) - האמבל באנדל על המהדורה הראשונה של מסע בין כוכבים
- אחרון חביב הוא הבאנדל למשחק התפקידים של רובוטריקים - Humble RPG Bundle: Transformers Roleplaying Game by Renegade Game Studios
אם כבר האמבל באנדל ,הופתעתי לראות של חבילה לספרי שאנארה Terry Brooks’ Shannara ועד כמה שהייתה לי חיבה לספרים האלו הופתעתי מהכמות ומכך שנראה שהיא עדיין חיה.
מימון המון לספר ההרחבה של Root:
רוט היא שיטה מבוססת מנוע האפקוליפסיה עלי תוכלו לקרוא בהרחבה ברשמים הראשוניים של הנורביאן: מנוע האפוקליפסה - רשמי קריאה: ROOT Roleplaying Game - הרחבות ועזריםמימון ההמון התחיל לא מזמן והוא עם קצת יותר מ-2000 תומכים: Root: The Roleplaying Game—Ruins and Rolls
אלו מאיתנו המתעניינים בשיטה יכולים למצוא ב-bundle of holding את ספרי הבסיס והרפתקאות: Root Bundle
Historica Arcanum
אם כבר באנדל אוף הולדיג וקידום קיקסטאטר, אז יש חבילה של Era of the Crusades הקיקסטאטר האחרון של Historica ArcanumHistorica Arcanum Crusades Bundle
וזאת כהכנה למימון ההמון הבא: Historica Arcanum Echoes of Renaissance 5e
למי שלא מכיר במדובר במשחקי היסטוריה חלופית למו"ד 5 המתמקדים בתרבויות שאינם מערביות. אפשר לקרוא בהרחבה את חוות הדעת של Hugh כאן: Historica Arcanum
Level Up
אני הפעם לא בטוח למה הקידום הזה מגיע, אבל באנדל אוף הולדיג מציעה 2 חבילות של A5E:אתם מוזמנים להוסיף דברים משלכם, להגיב על הדברים שהעלתי, לפצל את הנושא לנושאים חדשים או סתם להגיד שתרצו שאני אפרסם נושא כזה בהמשך.