• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

האם הפנטזיה ממצה את עצמה?

לא ראיתי שהמליצו אז אעשה זאת בעצמי:
סדרת הרואים למרחק של רובין הוב.
להתחיל עם טרילוגיית המתנקש ולראות אם אתה מתחבר. לטעמי מדובר אחד העולמות המקוריים שנותרו ורובין היא סופרת מוכשרת שגרמה לפה שלי להתמלא ריר בכל פעם שהדמות אוכלת לחם, מרק וגבינה. הסיפור רחוק מהמעגל הקלאסי, אמנם יש דמות ראשית והיא רוצה "להציל את הנסיכה", אבל בלי יותר מדי ספויילרים, הדרך בלתי צפויה והסוף שלה רחוק מהתכנון.
יש גם לא מעט פוליטיקה מעניינת מאוד עם תככים ומזימות שמרתקים אותי כל פעם מחדש, דמויות "רעות" עגולות מאוד שכל פעם שאתה בטוח שהבנת אותן, אתה מגלה רובד נוסף.

ממליץ בחום.

בנוסף, מצטרף להמלצה על ברנדון סנדרסון. הוא לוקח את הנוסחה הקלאסית ומוריד אותה לבסיס שלה, ואז בונה מחדש. בצורה יוצאת מן הכלל. הערפילאים היא הסדרה המומלצת להתחלה אבל הקוסמיר שלו הוא יקום רחב ידיים. יש גם סיפור קצר שנקרא נשמת הקיסר (חלק מספר הסיפורים הקצרים "הארקאנום נחשף") שיהיה אחלה התחלה כדי לראות אם אתה אוהב את סגנון הכתיבה.

לא ראיתי שהמליצו אז אעשה זאת בעצמי:
סדרת הרואים למרחק של רובין הוב.
אתה סגור על זה שמדברים אל ילד בן ארבע עשרה, נכון ? ז"א, זה לא שאם אין כאן משהו, זה בגלל שזה חייב להיות כאן, אלא בגלל שהרואים למרחוק זו ממש ממש לא סדרה לגיל הזה.

אתה סגור על זה שמדברים אל ילד בן ארבע עשרה, נכון ? ז"א, זה לא שאם אין כאן משהו, זה בגלל שזה חייב להיות כאן, אלא בגלל שהרואים למרחוק זו ממש ממש לא סדרה לגיל הזה.
אני קראתי את הטרילוגיה הראשונה בגיל הזה (13). היא קצת מורכבת אבל אין בה יותר אלימות מסדרות אחרות שהוא קרא, בהארי פוטר לדוגמא ילדים נרצחים מול העיניים ומשום מה לא מתייחסים אליה כאלימה או לא מתאימה לגיל.

ואם את.ה מתכוונ.ת למין, אז הוא לא מתואר שם בצורה פוגענית אלא דווקא יפה ורגשית.

אני קראתי את הטרילוגיה הראשונה בגיל הזה (13). היא קצת מורכבת אבל אין בה יותר אלימות מסדרות אחרות שהוא קרא, בהארי פוטר לדוגמא ילדים נרצחים מול העיניים ומשום מה לא מתייחסים אליה כאלימה או לא מתאימה לגיל.
זה די מ.ש.ל - אם אתה לא מבין מה ההבדל בין רצח כפי שהוא מוצג בהארי פוטר ( מעשה נבלה נוראי שפוגע לא רק ברוצח) ובשוליית הרוצח ( דרך הוצאה להורג שנראית לגיטימית לגמרי), אז לא בטוח שאתה דוגמא טובה.

חוץ מזה שהתרגום לעברית הוא זוועה.

בגיל 14 הילדים שלנו נחשפים להרבה יותר אלימות גרפית בנטפליקס, יוטיוב וכל מדיה חברתית.
הנה, רק היום בכל ערוצי החדשות והאינטרנט אינספור דיווחו על אנשים שנהרגו ונפצעו עקב פיצוץ של ביפרים.

כאילו, לבוא להגיד שרואים למרחק (מצטרף להמלצה, סדרה מעולה) היא אלימה, זה די להתעלם מכל העיל.
משחקי הכס/ שיר של אש וקרח אלימה לא פחות, ואין בעיה לנערים לקרוא אותה...

בעיקרון אלימות זאת לא ממש בעיה.
הספר הכי אלים שקראתי היה משחקי הרעב, שהפסקתי לקרוא אחרי ספר שתיים, לא בגלל האלימות אלא פשוט כי לא אהבתי אותו.
חוץ מזה גם ראיתי "דברים מוזרים" וכאלה.
הדבר היחיד שאני ממש מעדיף להימנע ממנו זה אלימות מינית.
בדקתי קצת על הרואים למרחק וזה נראה ממש מעניין. אקרא בהזדמנות הקרובה!

זה די מ.ש.ל - אם אתה לא מבין מה ההבדל בין רצח כפי שהוא מוצג בהארי פוטר ( מעשה נבלה נוראי שפוגע לא רק ברוצח) ובשוליית הרוצח ( דרך הוצאה להורג שנראית לגיטימית לגמרי), אז לא בטוח שאתה דוגמא טובה.

חוץ מזה שהתרגום לעברית הוא זוועה.
לא דמיינתי שעל זה אתה מדבר כי דווקא על הנושא הזה יש לסופרת עצמה המון ביקרת בתוך הספרים. אני לא רוצה לספיילר אבל ברור באופן בלתי ניתן לערעור מתוך קריאה של הספרים שרצח הוא דבר רע. גם בשם המלך או הממלכה.

התרגום גם לי עשה רע. החליפו שמות לדמויות באמצע הטרילוגיה וזאת רק דוגמא. חוויתי את כל הספרים בסדרה ובמקבילה באנגלית ומדובר בהנאה גדולה בהרבה אבל לא לכולם מתאים ובסוף התרגום כן עובד. גם אם יש לי תלונות.

בעיקרון אלימות זאת לא ממש בעיה.
הספר הכי אלים שקראתי היה משחקי הרעב, שהפסקתי לקרוא אחרי ספר שתיים, לא בגלל האלימות אלא פשוט כי לא אהבתי אותו.
חוץ מזה גם ראיתי "דברים מוזרים" וכאלה.
הדבר היחיד שאני ממש מעדיף להימנע ממנו זה אלימות מינית.
בדקתי קצת על הרואים למרחק וזה נראה ממש מעניין. אקרא בהזדמנות הקרובה!
אם אלימות מינית היא טריגרית בשבילך אז תתרחק משיר של אש ושל קרח כמו מאש. אחת הסדרות היותר אלימות מינית שהגיעה משום מה למיינסטרים.

אם תרצה גם לחרוג מעט מהפנטסיה לכיוון המדע הבדיוני אני אמליץ בחום על "המשחק של אנדר". יצירת מופת חד פעמית לדעתי.
יש ספרי המשך אבל אפשר להתעלם מהם כרגע.

וכן חזרה לכיוון הפנטסיה, יש את הטלנובלה של העולם שהייתה כלכך ארוכה שהסופר נפטר לפני שסיים אותה (אל דאגה, היא הסתיימה ע"י סופר מוערך אחר). אני מדבר על מחזור כישור הזמן.
היא במובן מסוים כן נצמדת לנוסחה הקלאסית, חלק מהאחריות על יצירת הנוסחה מונח על כתפיה, אבל היא גם כן מראה הרבה יצירתיות וגיוון במכניקה של העולם. אם יש לך אורך רוח לסדרה ארוכה (ובעברית פיצלו כל ספר לשניים!) אני ממליץ גם עליה.

אסיים עם המלצה שמשלבת קלאסיקה ומד"ב:
"האלים עצמם" מאת אייזק אסימוב הוא ספר מדע בדיוני שיצא לאור בשנת 1972, ומזוהה כאחד מהספרים המורכבים והמרתקים ביותר של אסימוב. הספר עוסק בנושאים מורכבים של פיזיקה תאורטית, יצורים מממדים מקבילים, ואינטראקציה בין עולמות שונים.

ספר ישן, מורכב ומ-טו-רף. אסימוב הוא אחד הסופרים הכי משפיעים בהיסטוריה.

בהצלחה בבחירה! מקנא בך על כל מה שיש לך עוד לקרוא בפעם הראשונה!

חזרה