צודקת. טעות שלי. ערכתי.
אתה סגור על זה שמדברים אל ילד בן ארבע עשרה, נכון ? ז"א, זה לא שאם אין כאן משהו, זה בגלל שזה חייב להיות כאן, אלא בגלל שהרואים למרחוק זו ממש ממש לא סדרה לגיל הזה.לא ראיתי שהמליצו אז אעשה זאת בעצמי:
סדרת הרואים למרחק של רובין הוב.
אני קראתי את הטרילוגיה הראשונה בגיל הזה (13). היא קצת מורכבת אבל אין בה יותר אלימות מסדרות אחרות שהוא קרא, בהארי פוטר לדוגמא ילדים נרצחים מול העיניים ומשום מה לא מתייחסים אליה כאלימה או לא מתאימה לגיל.אתה סגור על זה שמדברים אל ילד בן ארבע עשרה, נכון ? ז"א, זה לא שאם אין כאן משהו, זה בגלל שזה חייב להיות כאן, אלא בגלל שהרואים למרחוק זו ממש ממש לא סדרה לגיל הזה.
זה די מ.ש.ל - אם אתה לא מבין מה ההבדל בין רצח כפי שהוא מוצג בהארי פוטר ( מעשה נבלה נוראי שפוגע לא רק ברוצח) ובשוליית הרוצח ( דרך הוצאה להורג שנראית לגיטימית לגמרי), אז לא בטוח שאתה דוגמא טובה.אני קראתי את הטרילוגיה הראשונה בגיל הזה (13). היא קצת מורכבת אבל אין בה יותר אלימות מסדרות אחרות שהוא קרא, בהארי פוטר לדוגמא ילדים נרצחים מול העיניים ומשום מה לא מתייחסים אליה כאלימה או לא מתאימה לגיל.
לא דמיינתי שעל זה אתה מדבר כי דווקא על הנושא הזה יש לסופרת עצמה המון ביקרת בתוך הספרים. אני לא רוצה לספיילר אבל ברור באופן בלתי ניתן לערעור מתוך קריאה של הספרים שרצח הוא דבר רע. גם בשם המלך או הממלכה.זה די מ.ש.ל - אם אתה לא מבין מה ההבדל בין רצח כפי שהוא מוצג בהארי פוטר ( מעשה נבלה נוראי שפוגע לא רק ברוצח) ובשוליית הרוצח ( דרך הוצאה להורג שנראית לגיטימית לגמרי), אז לא בטוח שאתה דוגמא טובה.
חוץ מזה שהתרגום לעברית הוא זוועה.
אם אלימות מינית היא טריגרית בשבילך אז תתרחק משיר של אש ושל קרח כמו מאש. אחת הסדרות היותר אלימות מינית שהגיעה משום מה למיינסטרים.בעיקרון אלימות זאת לא ממש בעיה.
הספר הכי אלים שקראתי היה משחקי הרעב, שהפסקתי לקרוא אחרי ספר שתיים, לא בגלל האלימות אלא פשוט כי לא אהבתי אותו.
חוץ מזה גם ראיתי "דברים מוזרים" וכאלה.
הדבר היחיד שאני ממש מעדיף להימנע ממנו זה אלימות מינית.
בדקתי קצת על הרואים למרחק וזה נראה ממש מעניין. אקרא בהזדמנות הקרובה!