• הצטרפו לפורום הפונדק

    שלום וברוכים הבאים לפונדק, האתר המוביל בעברית על משחקי תפקידים, משחקי לוח, מיניאטורות, מדע-בידיוני ועוד.
    אחרי ההרשמה תוכלו לפרסם הודעות, לשלוח ולקבל הודעות פרטיות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה / התחברות
  • בואו להנחות משחק בדרקוניקון - ההרפתקה עלינו!
    צוות המשחקים שלנו ישמח לסייע לכם להריץ הרפתקאה בכנס וגם לספק לכם הרפתקאות מוכנות ממגוון שיטות, פרטים בנושא.

מהדורה 5 האם אפשר לעשות ריבוי מקצועות עם אותו מקצוע?

tkhag1

פונדקאי ותיק
שאלה שיושבת לי כבר הרבה זמן ודי מסקרנת אותי, האם אפשרי לעשות ריבוי מקצועות עם אותו מקצוע? למשל כושף (דרקוני)/כושף (תוהו)?
לא יצא לי לראות כלל שאוסר את זה (למרות שלא בדיוק חפרתי בספרים) וזה אולי קצת התחכמות.
 
התשובה הטובה ביותר
ולא זו בלבד אמרו, אלא שוויזארדס חשבו גם כן על ההתחכמות הזו ואמרו במפורש שהענין אסור. (לא מצאתי את זה כרגע בספר, אולי הם אמרו את זה בפירוש במהדורה אחרת, או שפאיזו אמרו את זה בפאת'פיינדר.) בכל מקרה אשים פה קישור לתשובה רשמית בנושא למהדורה 5
https://dnd.wizards.com/articles/features/rules-answers-june-2016
והציטוט הרלוונטי
Can I multiclass into the same class to pick more than one subclass? Multiclassing is designed solely for taking different classes. For example, you can be a fighter/rogue, but not a rogue/rogue.

פלאפי

פונדקאי ותיק
משגיח/ה בדימוס
אם אתה לוקח 2 דרגות באותו מקצוע, אתה דרגה 2 במקצוע הזה. החלוקה שאתה מביא כאן לכושף דרקון וכושף תוהו היא פיקטיבית. זה לא מקצועות שונים, זה אותו מקצוע, עם יכולות מקצוע שונות. זה כמו להגיד שקוסם שבחר רשימת לחשים שונה זה מקצוע אחר.
 

אביעד

פונדקאי ותיק
ולא זו בלבד אמרו, אלא שוויזארדס חשבו גם כן על ההתחכמות הזו ואמרו במפורש שהענין אסור. (לא מצאתי את זה כרגע בספר, אולי הם אמרו את זה בפירוש במהדורה אחרת, או שפאיזו אמרו את זה בפאת'פיינדר.) בכל מקרה אשים פה קישור לתשובה רשמית בנושא למהדורה 5
https://dnd.wizards.com/articles/features/rules-answers-june-2016
והציטוט הרלוונטי
Can I multiclass into the same class to pick more than one subclass? Multiclassing is designed solely for taking different classes. For example, you can be a fighter/rogue, but not a rogue/rogue.
 
התשובה הטובה ביותר

nav566

פונדקאי ותיק
אם היית יכול לעשות את זה, יכולת פשוט לקחת את הדרגה הראשונה והשנייה של לוחם עשר פעמים. בטח, אני אשמח לעשר action surge ותוסף 20+ לנזק עם נשק ביד אחת, תודה רבה. אה, ולריפוי של 1ק10 + משהו (אני לא בטוח אם זה יחשב 1 או 20 תחת החוקים האלה) עשר פעמים ביום כפעולת בונוס. שבור? למה אתה מתכוון שבור? ;)
 

אביעד

פונדקאי ותיק
מה זה מקצוע ''רב תחומי''? מקצוע שאפשר לרבות מקצועות אל עצמו?
בכל מקרה, גם חוקים של מהדורות קודמות אסרו על ריבוי מקצועות למה שנקרא ''מקצוע חלופי'' - לכן במו''ד 3 נוכל/נינג'ה היה אסור, וגם לוחם/סמוראי וכל הווריאציות לפלדין אחת עם השנייה (זאת למרות שאיבדתי את כל יכולות הפלדין הישנות כששינית את הנטייה כך שתתאים למקצוע החדש)
 

tkhag1

פונדקאי ותיק
פעם ראשונה שאני שומע על החוק הזה ב3.. אתה בטוח שזה לא חוק בית?
עריכה:
אתה מדבר על לוחם (מקצוע הבסיס)/סמוראי (מקצוע הבסיס שהופיע במדריך השלם ללוחמה) או על משהו אחר?

ולא בדיוק.
זה מקצוע או ליתר דיוק מקצועות (מבט מהיר מראה לי שאי אפשר ליצור גירסה אחידה לכל המקצועות) שמקריבים יכולות ראשיות בשביל יכולות אחרות שהמקצוע מביא, זה דורש בדיקה עדינה כיצד לאזן זאת הרעיון הכללי הוא קבלת תחום קודש/מוקשת/מעגל/מה שזה לא יהיה בתמורה להקרבת חלקית של יכולת ראשית (למשל הטלת לחשים), בנוסף תהיה התמקדות בעוד יכולות צד אחרות שלא בהכרח קשורות לתחום/מעגל שהמקצוע נותן. זה כמובן דורש הרבה בדיקות איזון אבל בכללי זה פשוט מקצוע שהלך לכיוון אחר במקום המיקוד הראשי שלו, זה יכול ליצור משהו מאוד מעניין...
 

אביעד

פונדקאי ותיק
סליחה, טעות.
ערכתי חיפוש קצר - איסור על ריבוי מקצועות נוכל/נינג'ה או לוחם/סמוראי קיים בפאת'פיינדר. לא מצאתי איסור כזה במו"ד 3.

בקריאה נוספת הבנתי למה אתה מתכוון במקצוע שאתה רוצה לכתוב. לדעתי עדיף לכתוב את זה ככישרון (או כסט יכולות חלופי למקצוע, שזה מה שזה בעצם)
 

Nextorl

The Crescent Archmage
צוות הפורום
tkhag1 אמר/ה:
זה מקצוע או ליתר דיוק מקצועות (מבט מהיר מראה לי שאי אפשר ליצור גירסה אחידה לכל המקצועות) שמקריבים יכולות ראשיות בשביל יכולות אחרות שהמקצוע מביא, זה דורש בדיקה עדינה כיצד לאזן זאת הרעיון הכללי הוא קבלת תחום קודש/מוקשת/מעגל/מה שזה לא יהיה בתמורה להקרבת חלקית של יכולת ראשית (למשל הטלת לחשים), בנוסף תהיה התמקדות בעוד יכולות צד אחרות שלא בהכרח קשורות לתחום/מעגל שהמקצוע נותן. זה כמובן דורש הרבה בדיקות איזון אבל בכללי זה פשוט מקצוע שהלך לכיוון אחר במקום המיקוד הראשי שלו, זה יכול ליצור משהו מאוד מעניין...
יש כמה דברים כאלה באחד הספרים של פרון למה' 3, מסדרים לפאלאדינים שמאפשרים להם לוותר על יכולות מהמקצוע כדי לקבל יכולות חדשות. champions of valor זה השם של הספר, ואני די בטוח שזה קיים בעוד כמה מקומות.
 

tkhag1

פונדקאי ותיק
שאלה קטנה שעולה לי כאשר אני מנסה לעשות את החישוב של האיזון.
יכולות כמו Divine Strike של כוהן הסדר וCircle Forms של דרואיד ירח הם יכולות שמשתפרות עם הדרגה, השאלה היא האם מדובר בדרגה של המקצוע או בדרגה הכללית?
 

liorgonen3

פונדקאי ותיק
דרגת מקצוע, אם אתה דרויאד 2 ולוחם 18 יש לך צורת פרא של דרואיד בצורה בדרגה 2.
גם שים לב שאם אתה סייר 2 דרואיד 2- אתה לא מקבל בונוס לתכונות בדרגה 4 (הכוללת שלך) אלא רק כאשר אחד המקצועת מגיע לדרגה שרשום בה "תוסף תכונה". מהדורה 5 לא מבוססת על "דרגת דמות אוניברסאלית" כמו 3.5/PF שבה אם אתה לוחם בדרגה 2 ולוקח דרגה כנוכל אז אתה עדיין מקבל כישרון בדרגה 3. כל יכולת המצקוע, העלאת תכונות, וכל דבר עם המילה "הדרגה שלך" שלא רשום בפועל שזה כל דרגות הדמות- מתייחס לדרגה של המקצוע המדובר.

היוצא דופן היחיד זה הטלת לחשים - כמות יחידות הלחש שיש לך ליום מחושבת לפי כלל דרגות מטילי הלחשים שלך (או חצי דרגה אצל פאלדין/סייר, או שליש דרגה אצל אביר-מאגי/נוכל-מאגי) ואז לפי טבלה שמופיעה בספר לשחקן.
 

אביעד

פונדקאי ותיק
nav566 אמר/ה:
אה, ולריפוי של 1ק10 + משהו (אני לא בטוח אם זה יחשב 1 או 20 תחת החוקים האלה)
תחת החוקים שמאפשרים לי לעשות מולטיקלאס למקצו זהה, אני לא לוחם 4, אלא לוחם1/לוחם1/לוחם2
tkhag1 אמר/ה:
יכולות כמו Divine Strike של כוהן הסדר וCircle Forms של דרואיד ירח הם יכולות שמשתפרות עם הדרגה, השאלה היא האם מדובר בדרגה של המקצוע או בדרגה הכללית?
דרגת מקצוע (אלא אם אתה רומז לי שכהן 1/לוחם 7 יקבל divine strike?). ככלל, כל יכולות המקצוע, כולל העלאות תכונה, לא קשורות בשום פנים ואופן לרמת הדמות הכללית, אלא אם צוין אחרת איפשהו.
 

tkhag1

פונדקאי ותיק
השאלה שלי הייתה על יכולות מקצוע שמשתפרות עם הזמן, לא חשבתי לרגע שאתה מקבל יכולת של דרואיד 5 כאשר אתה דרואיד 3/ברברי 2.
השאלה שלי הייתה על מצב שיש יכולת שאתה נגיד מקבל בדרגה 3 מכוהן והיא עושה שיפור כל שהוא (למשל יכולת שמוסיפה 1ק6 נזק הופכת ל2ק6) בדרגה 7 ואתה כוהן 4/סייר 3
 
Top Bottom