"אם כך, תוכל לבצע הכל בצורה הטובה ביותר. אני אשמח לחוות דעתך כשהשיירה תגיעה" אומר דורנים.
הוא לוקח ענף קטן ומשרטט על האדמה כמה ריבועים, המסמלים את השיירה, וכמה עיגולים שמסמלים את הקבוצות ואת הפרשים.
"כשהשיירה מגיעה עלינו לחסום את אפשרות ההימלטות שלה. נצטרך להשבית את העגלות הקדמיות והאחוריות, על ידי הריגת הבהמות או הנהגים בחצים וכידונים. לאחר מכן נצטרך למשוך את הפרשים אל הגבעות או העצים, שם הם יאבדו את היתרון של הסוסים שלהם. נעשה זאת על ידי הצבת יחידה קטנה שתפתה את הפרשים לתוך היער, שם ימתין להם כוח גדול יותר, מורכב מהלוחמים בעלי הנשק הארוך. הקשתים והלוחמים האחרים יתקיפו את השיירה משני כיוונים, למנוע כל ניסיון הימלטות שעוד יקרה למרות חסימת הדרך. שאלות או הצעות?" הוא מפרט את התוכנית, משרטט חצים ותוואי שטח על הקרקע.
"אני מציע להשאיר יחידות בעתודה. הן לא חייבות להיות גדולות, אבל הן יאפשרו איגוף ותמיכה בקבוצות המרכזיות במקרה שהתוכנית לא תלך לפי המתוכנן" אומר אחד מהנציגים המבוגרים יותר, חייל לבוש בשריון עור בסגנון דרומי ובעל שיער מאפיר.
דורנים מהנהן, ואז אומר: "אני צריך לדעת מה הציוד של היחידה שלכם, כדי שניכל להתכונן בהתאם".
בינתיים, סומניוס מסתובב בין ההרפתקנים, הגמדים ושכירי החרב, מחפש מישהו שמבין ברפואה.
"התעלפות סתם ככה? אתה שותה מספיק? יכול להיות שזו התייבשות" עונה אחד מהם.
"אולי זה בכלל חוסר במזון איכותי. קשה למצוא אוכל טוב כשאתה במסע" אומר אחד אחר.
"אולי הכעסת את רוחות הטבע? הן חזקות באזור האלפי" אומר אחד הלוחמים, שלבוש בבגדי צמר ועור, האופייניים לנוודים בצפון אורקיל.
"נלחמת באלפים לאחרונה? יש להם לא מעט אמצעים קסומים שיכולים לגרום לתופעות כאלו" אומר אדם כהה עור, שניתן לראות כמה בקבוקונים מלאים בנוזל אדום בוהק* חגורים על חגורתו.
OUT
*דם האדמה, הקסם הנוזלי, הוא באותו הצבע של הנוזל.