• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 דחיה של מספר חודשים בהוצאה לאור של ספרי הבסיס גרסת 2024

מכשפי החוף שלחו לפני שעה קלה עדכון למועדים של פרסום ספרי הבסיס החדשים, וכעת לא רק שהם נדחו, הם גם יצאו לאור בהדרגה. לא חושב שזה דרמטי, בהתחשב בזה שלא באמת צריך אותם מיד, אלא אפשר לשדרג בהדרגה.
מה שכן, השאלה המעניינת מתי תצא גרסת האספנים של כל השלישיה... משער שרק בתחילת 2025
layer’s Handbook (2024)
  • Player resource
  • Take your game to the next level with the revised 2024 Player's Handbook. More player options, enhanced organization, and engaging additions to the fifth edition rules, make this a must have for your next Dungeons & Dragons campaign.
  • Release Date: September 17, 2024
Dungeon Master’s Guide (2024)
  • DM resource
  • It's never been easier to become the Dungeon Master than with the revised 2024 Dungeon Master's Guide. Learn the craft from the experts in a cleverly crafted and accessible approach to running your own game. With more tools than ever before, becoming the master of your own multiverse will be a snap.
  • Release Date: November 12, 2024
Monster Manual (2025)
  • DM Resource
  • The revised 2025 Monster Manual brings you the greatest selection of foes to face off with your player's characters than ever assembled in the history of the game. More options at all levels of play means more ways to provide the challenges that will keep them coming back to the table again and again.
  • Release Date: February 18, 2025
חדי העין ישימו שלב שמגדיר המפלצות יצא לאור למעשה רק ב-2025. אז אפילו הכינוי לספרים של גרסת 2024 לא ממש מדויק יותר.
לדעתי אני חושב שהספרים יצאו קצת יותר מוקדם, שבועיים-שלושה לחנויות התחביב, ואני מנחש שהסל"ש גם יהיה זמין בכנס ג'נקון באוגוסט. אבל זה רק ניחוש...

אני לא כ"כ בטוח למה זה נחשב לדחייה כשהם לא הודיעו באופן רשמי על תאריך יציאה קודם (כן, היה את התמונות ההן שנערכו אחרי כמה דקות ואמרו שהתאריך עליהן לא נכון). קיים סיכוי שהתמונות ההן הן בכלל טעות של המעצב הגרפי שהבין שתאריך היציאה של וקנה הוא תאריך היציאה של כל הספרים.
ההרפתקה של וקנה לא הייתה אמורה להיות ההרפתקה הראשונה בחוקים החדשים? למה היא יוצאת 4 חודשים לפניהם?

👀

מגדיר המפלצות יצא רק ב2025?
מוזר. מצד אחד הם צריכים ליצור סטאטים חדשים להרבה מפלצות, אבל אם הם אמרו שהם לא הולכים לשנות הרבה, אז מעניין אם הזמן הזה הוא זמן שייקח להם ליצור אומנות חדשה לספר. כן מרגיש לי שצריכים לשנות משהו בעיצוב המפלצות של 5, לא יכול לשים עח זה את היד.

הסל"ש- הבנתי שהוא לא ייצא עם כל מקצועות הבסיס של 5?

הסל״ש יוצא עם כל מקצועות הבסיס אבל לא עם כל הבילדים שיש בסל״ד הנוכחי. לצערי רואה מספיק אנשים בפייסבוק וכיו״ב שיכולים להמציא כזו אמירה.

בקשר לספר מפלצות, אני מניח שהם כן מעדכנים ומוסיפים סטאטבלוקים וכמובן אומנות.

זה הרגיש שעיקר המאמץ שלהם היה על עדכון הסל״ד ובצדק, ואולי לכן העיכוב במדריך לשה״מ ולמגדיר המפלצות

אאל"ט, ממילא פיספסו את יום ההולדת החמישים של מו"ד שהיה מתישהו בחודש שעבר?
הם פספסו ועכשיו הם טוענים שחגיגות ה-50 תמשכנה כל השנה...
הם בעצם מתייחסים לספרים החדשים הנ"ל שיצאו בתוספת גם של וקנה (הרפתקה חדשה במולטיורס) ועוד ספר של אנתולוגיה לדרגות 1-3.

מישהו יכול להזכיר לי למה בדיוק מוצאים את כל ספרי הבסיס מחדש?
כלומר חוץ מעימוד מחדש, תיקון טעויות, ארט ולמכור מחדש, יש משהו יותר מהותי?

מישהו יכול להזכיר לי למה בדיוק מוצאים את כל ספרי הבסיס מחדש?
כלומר חוץ מעימוד מחדש, תיקון טעויות, ארט ולמכור מחדש, יש משהו יותר מהותי?

1707852578147.jpeg

רישיונות, יש מצב שזה חלק (או היה אחרי תחילת שנה שעברה) מהותי בהחלטה להוציא את הספרים מחדש.
כמו שסימנתי למעלה אנחנו כבר רואים שהם הולכים לשווק את הספרים כספרי חובה לכל משחק מו"ד (פחות או יותר מה שהיה בין 3.5 ל-3) וכל עוד אין למהדורה החדשה OGL או CC הם יכולים לסגור יותר תוכן או לשנות תנאים בGSL החדש.
כמובן שיכול להיות שהם למדו מטעויות ולא נראה שינויים ברישיונות במהדורה החדשה.

רישיונות, יש מצב שזה חלק (או היה אחרי תחילת שנה שעברה) מהותי בהחלטה להוציא את הספרים מחדש.
כמו שסימנתי למעלה אנחנו כבר רואים שהם הולכים לשווק את הספרים כספרי חובה לכל משחק מו"ד (פחות או יותר מה שהיה בין 3.5 ל-3) וכל עוד אין למהדורה החדשה OGL או CC הם יכולים לסגור יותר תוכן או לשנות תנאים בGSL החדש.
כמובן שיכול להיות שהם למדו מטעויות ולא נראה שינויים ברישיונות במהדורה החדשה.
כמובן שרישוי. הם הוציאו את 5 הרגילה ל ogl כי המהדורה הבאה לא תהיה חלק בogl.
אני מתאר לעצמי שכמובן הם קיבלו פידבאק מהקהילה ויש בהחלט מה לשנות ולאזן בחוקים של מו"ד 5, אבל להתעלם מהמניעים הכלכליים שלהם ומהרצון של האסברו/וויזארדס לשלוט לחלוטין בשוק המוצרים למו"ד זה פשוט טיפשי.

לדעתי זה לגמרי מוצדק אחרי עשור להוציא רענון לספרי החוקים - יש מספיק לקחים שנצברו, דברים לשפר וכך הלאה.
עושים את זה גם בשיטות אחרות (פאתפייינדר 2 רימאסטר סתם דוגמא) וזה היגיוני.
מעבר לכך במהדורות קודמות אחרי עשור הוציאו מהדורה חדשה ולא רק רענון לספרים, כאן אפשר להמשיך לשחק עם הספרים הקיימים - לפי התאור זה שינוי קטן יותר ממה שהיה בין 3.5 ל-3, שאז ההפרש בין הספרים היה שלוש שנים בלבד (ולא זוכר שאז היה כלכך הרבה כעס כמו עכשיו)

מו"ד5 היא אחת המהדורות הכי ארוכות-ימים של המשחק, שנייה רק לתריסר השנים של מוד"מ1.
אבל בעשר שנים הצטברו בטח המון פידבקים - רעיונות שנראו טוב בפלייטסטים פחות הוכיחו את עצמם במציאות, שינויי חוקים נוצרו דה-פקטו בכל מיני קבוצות משחק - ככה שעדכון של המהדורה לא רק מאפשר להעיר את השוק ולמכור הרבה ספרי כללים חדשים, אלא גם לקרב את המשחק לאופן בו הוא משוחק בפועל.

אבל בעשר שנים הצטברו בטח המון פידבקים
השאלה אם זה באמת מה שעומד לנגד עיניהם, כלומר להתייחס לפידבקים מהקהילה, או לשנות ולתקן על פי כיוון אחר, אני באמת שואל את עצמי את זה, לא מתוך ידיעה.

בכנות, מהדורה 5 תמיד הרגישה חצי אפויה. יותר מדי קטעים קטנים שהמעצבים לא טרחו לשייף ותייגו אותם תחת "חוקים אופציונליים". מולטיקלאסינג, כשרונות, חפצי קסם... הם lackluter מוחלט ששובר את השיטה בקלות, וזה תמיד היה לי חבל שהם כל כך לא מאוזנים בינם ובין עצמם.
וויזארדס היו צריכים לתקן את זה לפני שנים, ואולי אפשר להגיד שעדיף מאוחר מאשר אף פעם, אבל אני חושב שהספינה כבר הפליגה. גרסה חדשה למהדורה 5 לא תביא שחקנים חדשים, או תחזיר שחקנים שנטשו- וכבר החליטו מה הם חושבים על השיטה. ככה שאני לא באמת בטוח למה צריך סט ספרי בסיס חדשים... ספר מפלצות לא צריך אחרי Monsters of the multiverse לכל הפחות. ספר למנחה חדש מומלץ- אבל בכנות היה עדיף פשוט "מדריך לשליט המבוך 2" במקום אחד שהוא ברובו דברים שכבר היו קודם. ואני גם לא חושב שצריך ספר לשחקן חדש שלם, במקום ספר קצר יותר עם תיקונים ושינויים.

כמו שאמרתי, שחקנים שנטשו את השיטה כבר החליטו מה הדעה שלהם עליה והגרסה החדשה הזו לא עומדת לשנות אותה. אני נכלל בזה, ואני בהחלט לא עומד לקנות את הספרים. אני גם לא חושב שלשחקנים שכן אוהבים את השיטה אכפת מהחידוש הזה במיוחד. אבל מי שיקנה, ברוך הבא. לא מרגיש שזה מאוד מהותי- לכל היותר וויזארדס יפסידו כסף.

רסה חדשה למהדורה 5 לא תביא שחקנים חדשים, או תחזיר שחקנים שנטשו- וכבר החליטו מה הם חושבים על השיטה. ככה שאני לא באמת בטוח למה צריך סט ספרי בסיס חדשים...
אני מסכים, לא חושב שגרסה חדשה בנקודת זמן הזו תביא שחקנים חדשים, למרות שעדיין היא השיטה החזקה והגדולה ביותר (מבחינת מספר שחקנים ותוכן שנוצר עבורה מכל הכיוונים).
כנראה באמת שעבר זמן ורוצים לרענן את המוצר הוותיק ובעיקר לרענן את המכירות, כי בכל זאת מדובר בספרי בסיס ויהיו מכירות בקנה מידה גדול אני משער.

לגבי מה שאמרת על שחקנים שנטשו את השיטה, מעניין מאד אם הייתה סטטיסטיקה על הדבר הזה, מי נוטש וכעבור כמה זמן, לטובת מה ולמה?
אני רק יכול לשער, ששחקנים נוטשים את 5E ברגע שמבינים שיש עושר שיטות שעושות דברים אחרת, או שיש להם קבוצת חברים שמשחקת משהו שהוא לא 5E ולמה לעזוב? אולי כי נמאס לשחק בGod Mode.

אני אהיה מופתע מאוד אם אין סטטיסטיקה שנערכה על ידי מכשפי החוף. יחד עם זאת לא סביר שהיא תצא מהחברה בשנים הקרובות, וצריך לזכור שהיא תהיה ממוקדת בעיקר על קהל השחקנים בארצות הברית ושהנתונים יהיו מדויקים יותר לגבי המשתמשים באתרי שולחן וירטואלי.

אני אהיה מופתע מאוד אם אין סטטיסטיקה שנערכה על ידי מכשפי החוף. יחד עם זאת לא סביר שהיא תצא מהחברה בשנים הקרובות, וצריך לזכור שהיא תהיה ממוקדת בעיקר על קהל השחקנים בארצות הברית ושהנתונים יהיו מדויקים יותר לגבי המשתמשים באתרי שולחן וירטואלי.
יכול מאד להיות, אבל משהו אומר לי שהם לא ימהרו לחלוק עם העולם נתונים של אנשים שעוזבים את השיטה "שלהם" לטובת שיטות אחרות.
וכן, תמיד הססטיסטיקות שולחנות וירטואלים מעצבנות אותי כי הם מייצגות בעיקר חלקים מארה"ב וגם לא את כולה ובטח שלא את כל התחביב.
מצד שני אולי כן אפשר להרגיש שם מגמות, אין לדעת.

אני רק יכול לשער, ששחקנים נוטשים את 5E ברגע שמבינים שיש עושר שיטות שעושות דברים אחרת, או שיש להם קבוצת חברים שמשחקת משהו שהוא לא 5E ולמה לעזוב? אולי כי נמאס לשחק בGod Mode.
לא צריך להתנשא.
גם לא הייתי קורא למו"ד 5 "god mode", אבל אני חושב שזה כבר להתרחק מהנושא. בסופו של דבר הבעיות של 5 היא לטעמי שהיא לא מעוצבת מספיק טוב, זה הכל. יש הרבה שיטות אחרות שהעיצוב שלהן הרבה יותר סולידי ומתוכנן מראש, בעוד 5 מרגישה כמו ערימה ענקית של פלסטרים אחד על השני. יש דברים שהיא עושה טוב, אבל אני חושב שכל דבר שהיא עושה יש שיטה אחרת שעושה אותו יותר טוב.
לפעמים מה' 5 מרגישה כמו "jack of all trades, master of none", וזה בסדר. לפעמים אני רוצה משחק שעושה כמה דברים באופן בינוני מאשר דבר אחד באופן טוב. אני פשוט חושב שמה' 5 הייתה צריכה לעשות "3.5", ולפרסם תיקונים הרבה יותר מהר במקום הצורה שבה הם עשו את זה עד עכשיו.

לא, לא, אתה טועה...
אין פה שום התנשאות, אמרתי את זה רק כי 5E היא המינסטרים (אני עצמי משחק גם ב5E וגם בשיטות אחרות ומשתדל לקבל את הפלוסים והמינוסים בכל אחת).
וכן, מו"ד 5E זה God mode, גם אם לא נעים לחשוב את זה, זה עובדתי, החוקים הופכים את הדרך לסיים את חיי הדמות לארוכים יותר, אני לא מת על זה, אבל יש לזה יתרונות של ארק עלילה גדול יותר לדמויות.
איכשהו למרות ש5E מאד טקטית, הפחות התעסקות במוות מהיר מדי מאפשרת יותר זמן לרולפליי שזה אחלה (אני אומר בצורה גסה, כמובן שיש שוני מקבוצה לקבוצה לפי העדפות).

בכל אופן לא רוצה להגרר פה למלחמות מהדורות, לגבי הנושא המקורי, אחלה שיוציאו מהדורה מחודשת, פחות מרגש אותי כל עוד רכבת התחביב ממשיכה קדימה.

חזרה