• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

דרקונים ונתונים [דו"נ 197] "הליגה"; גיבורים ונבלים בארץ הקודש.

השנה היא 2025, בעולם מקביל בו Homelander הוא שם מוכר בכל בית, וגיבורי על הם חלק מהתרבות העולמית.

וגם בארץ שלנו, גרים כמה על-אנושיים (כפי שהחוק קורא להם). בין אם הם פועלים בצד הנכון של החוק או עוברים אותו, אלו הסיפורים שלהם.

הליגה​

הליגה היא ארגון העל (תרתי משמע) של גיבורי העל החוקיים בארץ. בעוד שהיא גוף אזרחי שהוקם מכמה על-אנושיים שהתאגדו כדי לחלוק משאבים ומודיעין, היא עובדת בשיתוף פעולה הדוק עם הממשלה, הצבא והמשטרה. המימון של הליגה מגיע מספונסרינג של חברות, פרסומות שגיבורי העל מצלמים, ומסחרה של הליגה עצמה (שלדעת הרוב די corny, אבל ילדים אוהבים אותה). הפנים של הליגה, קפטן ספקטרום, מתארת אותה כ"בית הגיבורים של ישראל."

ואכן רוב הגיבורים קוראים למפקדה, ששוכנת במיקום מאוד בולט באמצע תל-אביב, הבית. מדובר במתחם ענק, מאובזר כמו חדרי הכושר והאימונים הטובים ביותר, ובעל מטבח ענקי לתאבון הגדול של הגיבורים, מתחם מחשוב וספריה ענקית לגיבורים שנשענים על המוח ולא על הכוח, ספא, חדר מסאז'ים וכל פינוק אחר שיעזור לגיבורים.

כוחות על/מוטציות​

רוב גיבורי העל בעלי כוח על-אנושי, שנקרא גם מוטציה. כוח על דורש השקעה של אנרגיה - קלוריות כדי שיפעל. כוחות אקטיביים יותר (לדוגמא שליטה בחום, או הסוואה אקטיבית) דורשים שימוש בכמות מאסיבית של קלוריות, שדורשת מהגיבורים לאכול כמות גדולה של מזון (או להשתמש בתחליפי מזון עתירי קלוריות), בעוד שפאסיביים יותר (קריאת מחשבות או דיבור עם חיות) דורשים כמות מזערית של קלוריות, ופעילים בערך כל הזמן.

לליגה יש קשר עם מדיקליס, תאגיד (בדיוני כמובן) שמספק להם (בתמורה לספונסרים ובלעדיות על הטיפול הרפואי לליגה) את "תחליף מזון 2", חומר חצי-נוזלי עתיר קלוריות שבטוח לעיכול של על-אנושיים. שלושה בקבוקים ממנו יכול לתת לעל-אנושי כמו שלהבת את האנרגיה להשתמש בכוחות שלה רוב היום.

שלהבת​

הפנים החדשות בליגה, שלהבת היא גיבורה צעירה מאוד- בערך בגיל 19-20. בניגוד לכמעט כל גיבור על, שלהבת לא מסתירה את הפנים שלה, ומגיל 16 כבר תפקדה כמשפיענית רשת. היא הרבה יותר מוכרת ופופולרית מקפטן ספקטרום בקרב הדור הצעיר, מה שמקנה לה הרבה חסויות, תשומת לב ועדת מעריצים שמתאספת אחריה לא משנה איפה תצוץ.

שלהבת היא יותר מרק גיבורה, היא ממש סמל לעל-אנושיים בחברה. היא סלב בזכות עצמה- יש לה יכולות דיבור מול קהל ומול מצלמה טובות, צבא של אנשי שיווק ומומחי דיגיטל שדוחפים אותה בכל פלטפורמה אפשרית, והחליפה שלה נושאת בגלוי את סמל סופר-גז, חברת גז ונפט, שנותנת לה חסות ואירחה אותה בכמה פרסומות.

בראיון שנערך איתה, לאחר שהצילה מגורד שחקים בוער את כל היושבים בו, היא רק אמרה "פשוט עשיתי את מה שנכון!", מה שהפך לסיסמה הלא-רשמית של הליגה.

הכוח של שלהבת הוא שליטה בחום- שלהבת מסוגלת לשלוט בחום הגוף שלה בצורה מושלמת, ובחום מסביבה בצורה יותר מגושמת. השליטה שלה בחום מאפשרת לה ליצור ולשלוט באש ובפיצוצים, וליצור זרמים של אוויר חם, שעליו היא מסוגלת לדאות עם החליפה חסינת-החום שלה. שלהבת עצמה חסינה לחום. כמובן, המינוס הגדול בכוחות שלה הוא הקטלניות שלהם- והעובדה שמאוד קשה לה לשלוט בפיצוצים.

אבל מאחורי הקלעים,

שלהבת היא לא יותר ממסכה. עם כל האירוניה בזה, הגיבורה שיש לה הכי הרבה להסתיר, לא לובשת בכלל מסכה.

שלהבת נוצרה, לא נולדה עם היכולת שלה. ההורים שלה, מדענים מחוננים שעובדים תחת מדיקליס, החליטו לתרום את הבת שלהם לניסוי על "עוררות כוח על-אנושי בבני אדם צעירים". 10 ילדים בגיל 10 נלקחו לניסוי. חצי מהם מתו לאחר שעבר שבוע מהניסוי, שכלל עריכת הגנום שלהם והחדרה של גרסה מהונדסת-לאחור של תרכובת V. השאר, לפי מה ששלהבת יודעת, מתו.

בעוד ששלהבת אוהבת לעזור לאנשים, היא בעצמה מרגישה חרדה ומתח תמידי- היא בן אדם מאוד מופנם ולא נהנית מתשומת הלב התמידית שמופנית אליה. היא לא ביקשה להיות גיבורה, או סלב- אבל לא הייתה לה ממש ברירה.

שלהבת
גיבורת-על ומשפיענית רשת

אספקטים:
גיבורת על באור הזרקורים
שולטת באש הרסנית
עדת מעריצים נחושה
מדיקליס תמיד מאחורייך

גישות:
ראוותני +3
ערמומי וכוחני +2
זריז וחכם +1
זהיר +0

פעלולים:
כיוון שאני שולטת באש הרסנית, אני מקבלת +2 כשאני תוקפת בכוחניות וללא הבחנה עם הכוחות שלי.

כיוון שיש לי עדת מעריצים גדולה ונאמנה, פעם במפגש אני יכולה לנצל את ההשפעה שלי ולהבטיח טובה למישהו מאוחר יותר, כדי להשיג משהו שאני רוצה בקלות.

חיוב אספקט:
בגלל שהכוחות שלי קטלניים לכל מי שבאזור, אני מחייבת את האספקט שלי כאשר אני גורמת נזק אגבי או מסכנת מישהו שהוא לא המטרה שלי.

עריכה אחרונה:

קפטן ספקטרום

המנהיגה הרשמית של הליגה, גיבורת העל הכי ותיקה בה, ודמות עם עבר וכוחות מרשימים, ספקטרום היא אישה בת כחמישים-שישים, עם שיער בלונדיני קצר שתמיד מכסה את העין השמאלית שלה, מסכת פולימר לבנה שמכסה את החצי התחתון של הפנים שלה, משקפי שמש שחורות שהיא תמיד חובשת, וחליפת אובר-אול לבנה-כסופה.

ספקטרום היא גיבורת העל הרשמית הראשונה של ישראל, והייתה חלק באירועים רבים- חילוץ מקריסות בניינים, חילוץ בני ערובה, חיסול טרוריסטים, טיפול באסונות טבע, ובכמה מבצעים שהיא אוהבת להתייחסת אליהם, אבל לא להרחיב.

הכוח של ספקטרום הוא ליצור קרינה מהגוף שלה. היא מאוד מדויקת בשימוש בקרינה, ומסוגלת לירות אותה כקרניים מקצות האצבעות, או לייצר הילות של אור מעוצב לבחירתה- כאשליות אופטיות בלבד. ידוע שהיא מסוגלת לירות אור כל כך מרוכז, שהוא גורם לכוויות, עיוורון, ואפילו הופך לקרן לייזר, וליצור מופעים של אור בגודל אצטדיון שלם- אם כי הם מאוד מעייפים אותה לאחר מכן.

ספקטרום היא גם טייסת מיומנת ולרוב מתניידת במסוק התובלה של הליגה, "ליג אייר 1", ובעוד שהיא מעדיפה לא להשתמש בכלי נשק ולהילחם מרחוק, היא בעלת מומחיות בכמעט כל נשק ואומנות לחימה. מתרגלת ג'ודו עם מטא-רון כמעט כל שישי.

אבל הגיל מתחיל להשפיע. הכוח הפיזי שלה התחיל להדרדר, ואולי המסכה מכסה את הקמטים- אבל היא לא תוכל להסתיר את פגעי הזמן לנצח. מתישהו היא תצטרך להניח את הכפפות. הפוליטיקה קורצת לה- היא אוהבת להיות "בפיקוד", ושנים של לחימה אולי הפכו אותה לצינית, אבל לא העלימו את הרצון הטוב שלה. לפי ראיונות איתה (והיא מרבה להתראיין למדיה ה"ישנה"), היא תשמח להמשיך להנהיג את המדינה והמזרח התיכון כולו לכיוון טוב יותר, גם אם היא פיזית לא תהיה מסוגלת להילחם.

שאר השחקנים גיבורים מתארים אותה כ"רס"רית"- היא אוהבת סדר, היצמדות לנהלים ומאוד דואגת לנראות הפיזית והתקשורתית של הליגה. לטענת אבו-ללה, זה "בזבוז של זמן וכסף, שתעזוב אותנו כבר". לטענת רמ"ד על-אנושיים, היא הדבר הכי טוב שקרה לקהילת העל-אנושיים בארץ.

מאחורי הקלעים,

ספקטרום (שם אמיתי- קרן כהן) מרגישה שהיא נועדה ליותר.

היא הסתירה את מלוא הכוחות שלה מהציבור- היא מסוגלת לשלוט בכל קרינה, גם קרינה מייננת, והמקרים המסתוריים של דיקטטורים, טרוריסטים ורשעים אחרים שחטפו סרטן או מתו בנסיבות טבעיות לפני 20, 30 שנה, קרו בעקבות המעורבות שלה. מעטים האנשים שיודעים על זה- אפילו לא הליגה מודעת למבצעים שהיא ביצעה עם המוסד ושאר גופי המודיעין של העולם החופשי. נכון, היא הפכה את העולם ליותר בטוח- אבל היא יודעת שכל עוד היא ודומיה לא ישלטו בו, הביטחון הזה יהיה רק זמני.

היא הסיבה למה אין כמעט חוקים שמגבילים את העל-אנושיים, כל עוד הם בצד ה"טוב" של החברה. האנשים בתל-אביב וירושליים מזיעים רק מהמחשבה של מה יקרה אם היא תשחרר 100% מהכוח שלה, כקרינה מייננת. היא יודעת- והיא יודעת כמה זה יהיה קטלני לה ולשאר המדינה, אבל תמיד טוב לשמור קלף אחד בשרוול. לפחות החיכוך המתמיד באנשי ממשלה יצר לה כמה קשרים מועילים- ופוליטיקאים מכל הצדדים נוטים להיות חלק מרשימת המוזמנים לאירועים והתייעצויות במשרד שלה במפקדת הליגה.

ספקטרום הופיעה כדב"שית בקמפיין, כמנטורית לאחת הדמויות, ובסופו של הקמפיין, נבלית. לא כתבתי לה נתונים- הייתה אומר שיש לה פעלולים שנותנים לה +2 לתקיפה/טריקים עם לייזרים בצורה ערמומית או זהירה, ודרך לנצל את הקשרים שלה כדי להשתחרר ממחסום בירוקרטי או חוקי, לפחות זמנית. חוץ מזה, היא מאוד מדויקת וחדה, אבל מעדיפה לקחת מרחק בשדה הקרב ולתת לכוחות הביטחון או לגיבורים יותר קשוחים להחזיק את האויבים במקום, בזמן שהיא צולפת ביותר חשובים מהם.

עריכה אחרונה:

איש הפלסטיק​

איש הפולימר, איש הפלסטיק, או בקיצור "פולי", הגיבור החדש שנכנס לליגה, זוכה לאהדה גם כן בעיקר מהדור הצעיר, אם כי לא כמו שלהבת. הוא באדיבילדר, והשרירים המופלגים שלו באים לידי ביטוי בחליפה שלו, שכוללת לא יותר ממסיכת אב"כ שמכסה את הפנים, חולצת טריקו (לרוב מתחלפת- ובדרך כלל עם לוגו של קבוצת האופנה ששילמה את התקציב הכי גבוה החודש), מכנסי דגמ"ח ונעלי ספורט.

אדיר אביבי, יליד אשדוד, קיבל את הכוחות שלו מתאונה שעבר בילדות, במפעל הפלסטיקה שההורים שלו עבדו בו. טביעה במיכל של כימיקלים ניסיוניים הפכו את הגוף שלו לדמוי-פולימר, ונתנו לו את היכולת לשלוט בצמיגות, הקשיחות והצמיגות של הגוף שלו. יש לו כוח על-אנושי, זריזות הרבה יותר גבוהה מהממוצע, חסינות לכאב וכוח סיבולת כמעט בלתי-נגמר. היכולות שלו מסוגלות לתת לו להדביק את עצמו לדברים, לצוף על מים, לפזר אנרגיה קינטית על כל הגוף שלו או להקשיח אותו במקומות מסוימים (ולהפחית מאוד נזק ממכות וכדורים, או לשבור קירות וקורות ברזל), או לתת לעצמו אלסטיות כדי לקפוץ למרחקים ארוכים או לנחות מגובה רב בלי להינזק. הוא מאוד, מאוד קשוח, אבל לא בלתי-מנוצח- באחד הקרבות שלו, הוא אפילו עולף מכמות הנזק שתשעה רימונים שהושלכו עליו גרמו לו. בנוסף, הכוחות שלו דורשים הפעלה מנטלית אקטיבית- הוא צריך "להרגיש" את השרירים שלו הופכים לאלסטיים או קשיחים, מה שהופך אותו למאוד פגיע כאשר הוא ישן או מעולף.

איש הפולימר גולה על ידי קפטן ספקטרום, שהפכה אותו מויג'ילנטי חובבן לגיבור ומותג על. הוא רואה בה כמנטור וכמפקדת מרשימה.

טריוויה:

בגלל שהכוחות שלו דורשים ממנו לצרוך כמות עצומה של קלוריות, אדיר אוכל כמות ענקית של אוכל- בעיקר בשר.

ישנן שמועות על קשר רומנטי בין איש הפולימר לשלהבת, ששניהם מסרבים להגיב עליהן. השחקנים החליטו לא לקדם את הסאבפלוט הזה- אבל הוא בהחלט קיים בעיני המדיה

איש הפלסטיק
הדור הבא של גיבורי-העל

אספקטים:
גוף פולימר, לב מפלדה
כוח עדיף על מוח
טינאייג'ר ממוצע, לטוב ולרע
תקוות גדולות, ציפיות גדולות יותר

גישות:
כוחני +3
זריז וראוותני +2
ערמומי וזהיר +1
חכם +0

פעלולים:
כיוון שהגוף שלי קשוח ואלסטי מאוד, אני מקבל +2 כשאני תוקף בכוחניות אויב, מכשול או חפץ אחר.

כיוון שאני כמעט בלתי-שביר, אני מסוגל פעם במפגש להתעלם מנזק פיזי כבד שיהרוג אותי. נפילה מגובה רב, מתקפה קטלנית לאדם רגיל (יריית רובה, אבחת סכין או רסס של רימון) תסב לי רק לחץ, כל עוד הכוחות שלי פעילים.

חיוב אספקט:
בגלל שהכוחות שלי דורשים ממני להתמודד עם בעיות ישירות ובכל הכוח, אני מחייב את האספקט שלי כשאני מתעלם מהשכל, זהירות או ערמומיות ומתמודד עם אתגרים head-on, טיפשיים או מסוכנים ככל שיהיו.

עריכה אחרונה:
עדכון נחמד. בעברית בדרך כלל מתרגמים באדיבילדר ל-"מפתח גוף".

בנוגע לשלהבת, האם ההורים שלה הם עדיין האפטרופוסים שלה או שהיא עצמאית? כמו שציינת, היא שווה הרבה כסף.

אהבתי את קפטן ספקטרום. עם שם משפחה כשלה, האם היא מחשיבה את עצמה כאחת מזרע כהנים, וככזאת, כפופה לאיסורים החלים עליהם?

עריכה אחרונה:
עדכון נחמד. בעברית בדרך כלל מתרגמים באדיבילדר ל-"מפתח גוף".
השתמשתי בבאדי בילדר כי זה מה שראיתי הכי הרבה ברשתות החברתיות, לא מפתח גוף. באדי בילדינג זה תחביב/עבודה שנייה בשבילו- הגוף שלו הוא נשק בסופו של דבר.
בנוגע לשלהבת, האם ההורים שלה הם עדיין האפטרופוסים שלה או שהיא עצמאית? כמו שציינת, היא שווה הרבה כסף.
עצמאית, אבל ההורים שולטים בהרבה מהקשרים שלה. להתנתק מהם יהיה כואב.
אהבתי את קפטן ספקטרום. עם שם משפחה כשלה, האם היא מחשיבה את עצמה כאחת מזרע כהנים, וככזאת, כפופה לאיסורים החלים עליהם?
כן.

סיימתי את הנתונים והטריוויה של איש הפלסטיק. במשחק, בעיקר נתתי לשחקן לתאר איך הוא קוצר mooks- לדמות כמו איש הפלסטיק, סופרמן ודומיהם, כלי נשק רגילים פשוט לא מעניינים. איש הפלסטיק אולי יותר "מעוגן במציאות" מסופרמן, אבל הוא עדיין קשוח פי עשרות מונים מאדם רגיל- מה שהיכולת שלו להפוך נזק קטלני ללחץ מנסה לתאר. היכולת כמובן מתארת רק מהלכים והתקפות שבאמת יגרמו לו נזק- אם הוא מצליח להתגונן, להסיט או להתחמק ממתקפה, היא אפילו לא מדגדגת אותו.

לי הוא גם מזכיר את ספיידרמן עם יכולות הטיפוס והעוצמה שלו אבל אני יכול לראות פה גם צורה פשוטה יותר של כוחותיו הפיסיים של סופרמן.

כשהזכרת בשר, דמיינתי אותו אוכל את אויביו למרות שמן הסתם הוא לא עושה את זה למרות שנשמע שיש לו תיאבון של דרקון.

לי הוא גם מזכיר את ספיידרמן עם יכולות הטיפוס והעוצמה שלו אבל אני יכול לראות פה גם צורה פשוטה יותר של כוחותיו הפיסיים של סופרמן.
הוא בהחלט ערבוב של שניהם.
כשהזכרת בשר, דמיינתי אותו אוכל את אויביו למרות שמן הסתם הוא לא עושה את זה למרות שנשמע שיש לו תיאבון של דרקון.
אנחנו לא עד כדי כך אדג'יים... אבל זה בהחלט משעשע.

אבו-ללה​

אם הליגה היא סמל לסדר ושמירה על החוק, אבו-ללה הוא האנטיתזה הגמורה לכך.

הנינג'ה מהגליל, כפי שהחובבים שלו קוראים לו, הוא דמות מאוד ידועה-לשמצה וחלוקת דעות. מצד אחד, הוא מחסל (ולפעמים אפילו מצלם את עצמו עושה את זה בלייב) טרוריסטים, מאפיונרים ועוד חלאות, ועושה מעשים רבים שממש עוברים על החוק, כמו שוד של בנק שידוע לשמצה בהלוואות הדרקוניות שהוא דוחף ללקוחות שנכנסים לחובות, ומנצל אותם, שהפך למרדף משטרתי של עשר ניידות אחרי הלמבורגיני שלו, והסתיים בו מפזר את כל השטרות ברחובות ירושלים, או ריסוס של כתובות גראפיטי באישון לילה על הבניינים המרכזיים בבאר שבע, שמפרטים את מעשי השחיתות של ראשת העיר לשעבר, שהתפטרה לאחר התוכחה הזו.

כוח העל שלו נותן לו להעלם- הוא מסוגל לינוק אל תוך הגוף שלו קרינת אור, וליצור הילה של אור עמום, ואפילו חושך, מסביבו. שנים של אימונים, ועדשות מיוחדות שהוא מרכיב, נתנו לו את היכולת לראות בחשכה שלו- והוא מנצל אותה כדי להתגנב ולרגל אחרי האויבים שלו, כשהוא אפקטיבית בלתי נראה. החליפה הכהה ומסכת הנינג'ה עוזרות לו להיטמע בחשכה, בזמן שכלי הנשק האייקוניים שלו- חרב קטאנה, אקדח ברטה מושתק, ושנים של אימוני אגרוף תאילנדי וקרב מגע, מתאימים ללחימה שקטה בטווח קצר מאוד.

באופן אירוני, נראה שהוא נהנה מאור הזרקורים. העמודים שלו ברשתות החברתיות בעלי מיליוני עוקבים, הסרטונים שלו (גם אלו שהוא לא עובר בהם על החוק, אלא סתם מלמד איך להכין כרוב כבוש או מבשל פשטידות בשר ומספר סיפורים מהחיים שלו בגליל) הם מושא להרבה memes, והרבה צעירים אוהבים להשתמש במסכת הנינג'ה ומשקפי השמש אותם הוא תמיד עונד כסמל מחאה. מאידך, רבים בתקשורת קוראים לו עבריין, ומאשימים אותו בקידום אלימות ואת הליגה ברשלנות בכך שהם נותנים לו יד חופשית.

התגובה הרשמית של הליגה תמיד הייתה שאבו-ללה הוא נכס חשוב ואפקטיבי, אם כי מאוד כאוטי, אבל לפחות הלב שלו במקום הנכון. לו ולקפטן ספקטרום יש חילוקי דעות רבים בנוגע למטרת ועתיד הגילדה, כשהוא טוען שהגילדה צריכה להביא צדק, ולאיים על האוכלוסיה כדי למנוע עוולות, בעוד שספקטרום טוענת שהם צריכים להפוך לסמל של תקווה, ולא לויגילנט'ים שנוטלים את החוק לידיים רק כי יש להם כוחות מיוחדים.

טריוויה:

הוא אוהב לבשל, ומשאיר לצוות הטבחים של המפקדה מתכונים לפני משימות, שאחריהן הוא מסרב בכל תוקף לקחת את תחליף מזון 2. משימה מוצלחת קוראת למשתה של 4 מנות!

הוא וקפטן ספקטרום משחקים פוקר יחד עם איש הפלסטיק ומודול, בזמנים המתים המועטים של כולם בין אימונים, הערכות מצב או מחקר מודיעיני.

אבו-ללב
גיבור-על ומשפיען רשת

אספקטים:
עוקף את החוק כדי לאכוף את הצדק
תוקף מהאפלה ובורח
מגובה בכסף רב

גישות:
ערמומי +3
זהיר וזריז +2
חכם וכוחני +1
ראוותני +0

פעלולים:
כיוון שאני נטמע בחשכה כאילו היא הבית השני שלי, אני מקבל +2 כשאני תוקף, מבלבל, מכייס או עושה משהו ערמומי אחר למישהו אחר תחת מעטה החשכה.

חיוב אספקט: כשאני מסכן את עצמי או את הסובבים אותי או עובר על החוק או הטעם הטוב כדי להשיג משהו, אני מחייב את האספקט שלי.

עריכה אחרונה:
נשמע אדיר,
אם אתה מתחיל קמפיין אשמח להיות בין המועדים😁
אני חושב על לחזור להנחות- בשמחה אנחה לך. אני רק אצטרך למצוא עוד לפחות 2 שחקנים, ו/או שיטה אחרת- פחות אוהב את fate לשחקנים חדשים.

מטא-רון

רון נולד לעולם שקט. כתינוק, הוא לא ממש הבין למה אמא שלו מרוחקת ממנו, למה היא ניגשת אליו באקראיות, ולמה אנשים עיוותו את הפנים שלהם כשהם ראו אותו.

הילדות שלו הייתה מלאה בניתוחים, תרפיה בעיסוק, ולקיחה של תרופות. הוא נכה, את זה הוא הבין אחרי שלמד לקרוא. חרש לחלוטין, והמבוגרים לידו לא היו זריזים וגמישים, אלא שהשרירים שלו איבדו את מכוחם אחרי הליכה מהירה.

מה שהוא לא הבין, זה למה נאסר עליו

חזרה