• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

דגמי מטוסים שבניתי

המממ, בתור התחלה הייתי מרסס אותו בספריי אפור אחיד (בהיר) אם יש לך, כי צבע רגיל הוא בטח "ישתה" המון בגלל סוג החומרים.
אתה יכול לעשות לו פריימר תכלס ואז לצבוע.
דברים יותר ספציפיים לגבי עיצוב, מניח שאתה יכול להתרשם ממטוסים דומים, לא עולה לי משהו ספציפי בראש כרגע.

כן, ריססתי בספריי כסף. אני חושב שאולי פשוט אעשה אותו נקי, עם קצת שטיפה ורונדלים על הכנפיים.
נשמע טוב, תתחיל בזה ויכול להיות שיספיק, אם תרגיש אחרת, תמיד תוכל להוסיף.

1719670810606.png
אחרי חודש וחצי שזה ישב לי על המדף, הגעתי למסקנה המתבקשת: צבעתי את זה בצורה ממש, אבל ממש מכוערת.

אני יודע, אתם בשוק.
אז החלטתי לשפשף את הצבע ולהתחיל מחדש!
1723837411083.png
התחלתי בשפשוף הצבע בעזרת מקלוני אוזניים ומכחול טבולים במים.
אחרי זה ארסס מחדש בפריימר, אעשה וואש שחור להצללה ואצבע מחדש.

אני מנחש שכאן, בפורום למשחקי תפקידים ופנטזיה, זה בדיוק המקום לשאול: למישהו יש מידע לגבי סכמות הצבעים של מטוסי המיראז' בישראל?
וכן, זה מיראז' 2000, מטוס שלא הגיע לישראל, אבל אני אצבע אותו כמו מיראז' 3.

אני לא מומחה בתחום, אבל הסכמה הראשונית של המיראז' הייתה כסופה, מניח שברגע שמטוס כזה מגיע אלינו הוא צריך להצבע בסכמת הסוואה מדברית (בכל זאת מזרח תיכון...) שזה אומר שילוב של חום, חאקי, ירוק, צהוב חולי.
בשנות ה80 אותה סכמת צבעים הפכה כהה יותר וזה בעקבות לקחים שהופקו בשימוש במבצעים ובמלחמות קודמות.
כמובן שאם המטוס שלנו, אז צריך גם סמלי זיהוי כמו מגן דוד כחול על רקע לבן בשני צידי המטוס.

בעקרון השטיפה היא זו שנותנת את ההצללה ואיך עושים את זה, צבע כהה שמתאים לסכמה או פשוט שחור ביחס של טיפת צבע אחת ל5-8 טיפות מים (זה טווח משתנה כי תלוי בסוג הצבע, צריך לשחק עם זה כדי להגיע לתמהיל הנכון).
כמו תמיד, ממליץ לראות סרטון בנושא לפני שאתה מתחיל.

שלב שני: מיסוך החופה (תמיד קטע מעצבן, כי אתה נזכר בזה רק אחרי שכבר עטית כפפות לריסוס, ונראה אותכם עובדים עם נייר דבק כשיש עליכם כפפות לטקס), ופריימר חדש. בזמן הריסוס החזקתי במנוע, כך שהוא לא רוסס עד הסוף, אבל במילא האיזור הזה ייטבע בשחור.
1723981952788.png

עריכה: הייתרון היחיד של הקיץ הישראלי שהפריימר מתייבש בשניות. תוך רבע שעה אני תאורטית כבר יכול לצבוע.

עריכה אחרונה:
הכיוון יפה, אני אוהב את הצבעים, אבל קצת מבאס שמגן הדוד נמרח, למרות שאני מבין שזה לא פשוט, כאן אפילו הייתי שוקל להשתמש במדבקה של הסמל.
לגבי הפסים, אתה צריך להשתמש במיסוך כדי שיהיו ישרים יותר.

חזרה