תפריט
פורומים
הודעות חדשות
חיפוש בפורומים
מה חדש
הודעות חדשות
פוסטי פרופיל חדשים
משתמשים
משתמשים רשומים
מי מחובר
אתר הפונדק
הפונדק הוצאה לאור
כנס דרקוניקון
התחברות
הרשמה
מה חדש
חיפוש
חיפוש
חיפוש בכותרת ההודעה בלבד
מחבר/ת ההודעה:
הודעות חדשות
חיפוש בפורומים
תפריט
התחברות
הרשמה
התקן את האפליקציה
התקנה
הצטרפו לפורום הפונדק
שלום וברוכים הבאים לפונדק, האתר המוביל בעברית על משחקי תפקידים, משחקי לוח, מיניאטורות, מדע-בידיוני ועוד.
אחרי ההרשמה תוכלו לפרסם הודעות, לשלוח ולקבל הודעות פרטיות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!
הרשמה
/
התחברות
פורומים
משחקי תפקידים
מבוכים ודרקונים, פאת'פיינדר
ב-2024 מבוכים ודרקונים חוגג 50 שנה, מהדורה חדשה?
JavaScript חסום. בשביל חווית גלישה טובה יותר, יש לאשר את JavaScript בדפדפן שלך.
את/ה משתמש/ת בדפדפן ישן, וייתכן שהוא לא יציג את האתר הזה או אתרים אחרים כראוי.
כדאי לך לשדרג או להשתמש ב
דפדפן אחר
.
תגובה לנושא
תוכן ההודעה
<blockquote data-quote="המפקד האלמוני" data-source="post: 744197" data-attributes="member: 8152"><p>לאו דווקא ישנו מהדורה - לא נראה שאנשים "שבעים" ממהדורה 5, לא יצאו המון מוצרים אבל עדיין יש לאנשים עלויות שקועות ומהדורה חדשה שלא תואמת אחורה בעיקר עשויה לעצבן (ראה מהדורה 4)</p><p></p><p>אולי תצא סדרת ספרי הרחבה שמתלבשים על המשחק הקיים ומוסיפים לו דברים. כנראה לא ישתמשו בשם AD&D אבל זה יהיה הוייב.</p><p></p><p>טוב, אני סתם משער השערות לא מבוססות, אבל לפעמים היו לי כאלה מדוייקות יחסית.</p><p></p><p>מצד שני, באמת נראה שמהדורה של מו"ד(מ) משתנה פעם בעשור בערך.</p><p></p><p><strong>מוד"מ1 :</strong> יצאה בין 1977 (אסופת המפלצות) ל-1979 (ספר השה"מ). היא פשוט הייתה ריכוז של כל החומר של מו"ד המקורי, ככה שלא הייתה בעיה לשחק בה במשך שנתיים בלי שיש לך את כל הספרים אם היו לך החוברות והז'ורנלים הרלווניים. התקיימה במשך 10 או 12 שנה - תלוי אם אתה סופר ממתי יצא הספר הראשון או ממתי היו לך את כל הספרים.</p><p><strong></strong></p><p><strong>מוד"מ2: </strong>יצאה בין 1989 ל-1991 (לא זוכר את סדר הוצאת הספרים) הייתה חצי-תואמת לאחור אבל לא באמת. בסביבות 1995 היו לה את ספרי הPLAYER'S OPTION שהיו נסיון להפוך אותה לשיטה מודולארית ומאוד מסובכת סטייל רולמאסטר וכיו"ב, אבל ה"מהדורה 2.5" הזו לא באמת תפסה, למרות או בגלל שהיו בה דברים חדשניים יחסית למו"ד כמו נקודות קסם, 12 תכונות במקום שש, שיטה פסיונית חדשה לגמרי, מיקומי פגיעה וכו'. מוד"מ2 התקיימה בין 11 ל-9 שנים, תלוי איך סופרים.</p><p></p><p><strong>מו"ד(מ)3/3.5: </strong>מהדורה שלישית של AD&D רק בלי הA המיותרת. יצאה בשנת 2000, אבל בעצם התקיימה רק שלוש שנים כי מהדורה 3.5 החליפה אותה ב2003. 3.5 לכשעצמה התקיימה רק חמש שנים עד 2008. ביחד או לחוד - מדובר במהדורה די קצרת ימים.</p><p></p><p></p><p><strong>מו"ד4: </strong>בצדק או שלא, המהדורה הכי מושמצת שניסתה בעצם ליצור משחק אחר לגמרי, לא תואם לשום מהדורה אחרת ועם חוקים אחרים. אישית מעולם לא הצלחתי לקרוא אותה. באמת שניסיתי אבל אלה היו ספרי השיטה הכי משעממים, טכניים, איומים וחסרי השראה שראיתי אי פעם. כנראה שאני לא היחיד שחשב ככה, כי היא התקיימה רק שש שנים בין 2008 ל-2014 אבל בעצם אפשר לומר שכבר תוך שנתיים הוציאו ב2010 את הESSENTIALS שניסו להציל אותה מעצמה אך ללא הועיל. תלוי איך סופרים, אבל זו כנראה המהדורה של מו"ד שהתקיימה הכי פחות זמן מכולן.</p><p></p><p>אני לא כלכלן (על הקורס מבוא האומלל שלקחתי בתואר הראשון והסמינר המפוקפק שכתבתי בתואר השני עדיף לא לדבר) אבל נראה לי שמו"ד4 הייתה נסיון לצאת מה"אוקיינוס האדום" של שוק מצטמצם והולך של תואמי ק20 שהתחרו במו"ד3 ל"אוקיינוס כחול" עם שיטה חדשה לגמרי, אבל זה לא עבד ודווקא פאת'פיינדר שנשארה באוקיינוס האדום זכתה להצלחה רבה.</p><p></p><p><strong>מו"ד5: </strong>קיימת כבר שש שנים מאז 2014. בינתיים לא הוציאו לה חידושים, תיקונים או שכתובים. גם קצב ספרי ההרחבה והמוצרים הנוספים מאוד איטי ומסתמן שיש החלטה מודעת למתג את השיטה כידידותית למשתמש, עם סף כניסה נמוך יחסית, ערך נוסטלגי והתרחקות מוצהרת מגיימרים רעילים והשיט שלהם. נראה שעלו פה על נוסחא מוצלחת וכל עוד לא תהיה רוויה בשוק לא נראה שינוי משמעותי.</p><p></p><p>בכל מקרה, מוד"מ1 נשארת המהדורה שהתקיימה הכי הרבה זמן באופן רציף וללא שינויים משמעותיים (אבל עם תוספות, בדמות האנארטד ארקאנה האיומה והמכעיסה).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="המפקד האלמוני, post: 744197, member: 8152"] לאו דווקא ישנו מהדורה - לא נראה שאנשים "שבעים" ממהדורה 5, לא יצאו המון מוצרים אבל עדיין יש לאנשים עלויות שקועות ומהדורה חדשה שלא תואמת אחורה בעיקר עשויה לעצבן (ראה מהדורה 4) אולי תצא סדרת ספרי הרחבה שמתלבשים על המשחק הקיים ומוסיפים לו דברים. כנראה לא ישתמשו בשם AD&D אבל זה יהיה הוייב. טוב, אני סתם משער השערות לא מבוססות, אבל לפעמים היו לי כאלה מדוייקות יחסית. מצד שני, באמת נראה שמהדורה של מו"ד(מ) משתנה פעם בעשור בערך. [B]מוד"מ1 :[/B] יצאה בין 1977 (אסופת המפלצות) ל-1979 (ספר השה"מ). היא פשוט הייתה ריכוז של כל החומר של מו"ד המקורי, ככה שלא הייתה בעיה לשחק בה במשך שנתיים בלי שיש לך את כל הספרים אם היו לך החוברות והז'ורנלים הרלווניים. התקיימה במשך 10 או 12 שנה - תלוי אם אתה סופר ממתי יצא הספר הראשון או ממתי היו לך את כל הספרים. [B] מוד"מ2: [/B]יצאה בין 1989 ל-1991 (לא זוכר את סדר הוצאת הספרים) הייתה חצי-תואמת לאחור אבל לא באמת. בסביבות 1995 היו לה את ספרי הPLAYER'S OPTION שהיו נסיון להפוך אותה לשיטה מודולארית ומאוד מסובכת סטייל רולמאסטר וכיו"ב, אבל ה"מהדורה 2.5" הזו לא באמת תפסה, למרות או בגלל שהיו בה דברים חדשניים יחסית למו"ד כמו נקודות קסם, 12 תכונות במקום שש, שיטה פסיונית חדשה לגמרי, מיקומי פגיעה וכו'. מוד"מ2 התקיימה בין 11 ל-9 שנים, תלוי איך סופרים. [B]מו"ד(מ)3/3.5: [/B]מהדורה שלישית של AD&D רק בלי הA המיותרת. יצאה בשנת 2000, אבל בעצם התקיימה רק שלוש שנים כי מהדורה 3.5 החליפה אותה ב2003. 3.5 לכשעצמה התקיימה רק חמש שנים עד 2008. ביחד או לחוד - מדובר במהדורה די קצרת ימים. [B]מו"ד4: [/B]בצדק או שלא, המהדורה הכי מושמצת שניסתה בעצם ליצור משחק אחר לגמרי, לא תואם לשום מהדורה אחרת ועם חוקים אחרים. אישית מעולם לא הצלחתי לקרוא אותה. באמת שניסיתי אבל אלה היו ספרי השיטה הכי משעממים, טכניים, איומים וחסרי השראה שראיתי אי פעם. כנראה שאני לא היחיד שחשב ככה, כי היא התקיימה רק שש שנים בין 2008 ל-2014 אבל בעצם אפשר לומר שכבר תוך שנתיים הוציאו ב2010 את הESSENTIALS שניסו להציל אותה מעצמה אך ללא הועיל. תלוי איך סופרים, אבל זו כנראה המהדורה של מו"ד שהתקיימה הכי פחות זמן מכולן. אני לא כלכלן (על הקורס מבוא האומלל שלקחתי בתואר הראשון והסמינר המפוקפק שכתבתי בתואר השני עדיף לא לדבר) אבל נראה לי שמו"ד4 הייתה נסיון לצאת מה"אוקיינוס האדום" של שוק מצטמצם והולך של תואמי ק20 שהתחרו במו"ד3 ל"אוקיינוס כחול" עם שיטה חדשה לגמרי, אבל זה לא עבד ודווקא פאת'פיינדר שנשארה באוקיינוס האדום זכתה להצלחה רבה. [B]מו"ד5: [/B]קיימת כבר שש שנים מאז 2014. בינתיים לא הוציאו לה חידושים, תיקונים או שכתובים. גם קצב ספרי ההרחבה והמוצרים הנוספים מאוד איטי ומסתמן שיש החלטה מודעת למתג את השיטה כידידותית למשתמש, עם סף כניסה נמוך יחסית, ערך נוסטלגי והתרחקות מוצהרת מגיימרים רעילים והשיט שלהם. נראה שעלו פה על נוסחא מוצלחת וכל עוד לא תהיה רוויה בשוק לא נראה שינוי משמעותי. בכל מקרה, מוד"מ1 נשארת המהדורה שהתקיימה הכי הרבה זמן באופן רציף וללא שינויים משמעותיים (אבל עם תוספות, בדמות האנארטד ארקאנה האיומה והמכעיסה). [/QUOTE]
הוספת ציטוטים...
אימות
מהי בירת ישראל
שליחת תגובה
פורומים
משחקי תפקידים
מבוכים ודרקונים, פאת'פיינדר
ב-2024 מבוכים ודרקונים חוגג 50 שנה, מהדורה חדשה?
חדש בפורום:
* יש אפליקציה מגניבה לפורום הפונדק, הורידו עכשיו לטלפון ולמחשב שלכם.
* חברים בצבא של ויני? הוסיפו תמונה לפרופיל שלכם :)
פרטים בקישור
אתר זה משתמש בעוגיות על מנת ליצור חווית משתמש מותאמת אישית ולהשאיר אותך מחובר/ת במידה ונרשמת.
המשך השימוש באתר מהווה הסכמה לשימוש שלנו בעוגיות.
אישור
ראו עוד...
Bottom