• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

אני יודע שזה יישמע טיפשי אבל מחפש ספרי פנטזיה גנרית

הזכירו את ממלכות נשכחות, סדרת עמק רוח כפור מדהימה ולגמרי פותחת את העולם הזה. וגם קל יחסית למצוא בכל ספריה.
גם סדרת ארץ ים טובה אבל יותר קשה למצוא אותה.

תהנה, קריאה זה מדהים
.

כרגע בהדפסה החדשה של ארץ-ים זמינים רק שני הספרים הראשונים.
רציתי לקנות אבל מחכה לשלישי.
לדעתי הכריכה החדשה מהממת, עניין של טעם. היא בהחלט מודרנית.

לגמרי עניין של טעם, אבל הכריכות החדשות פשוט נראות לי מאוד קרות, הייטקיות וטכניות.
לכריכה הישנה של הקוסם מארץ ים היה פשוט אופי מסתורי ומיוחד.

זה לא אומר שכל מה שוינטג' הוא יותר טוב - הכריכות החדשות של "חמישיית פרידיין" פשוט מדהימות ומעבירות את האופי של הספרים בעוד שהכריכות הישנות נראו קצת כמו קריקטורות או איור לספר ילדים וטרן נראה בהן קצת מטופש בתור מישהו שיוצא להרפתקאות עם מכנס שלייקעס קצר וחולצה משובצת כאילו הוא סבא מביך של מישהו.

מצטרף להמלצה על ארץ ים. סיימתי לפני שבועיים את הספר השני, וזאת כנראה אחת הסדרות הטובות שאי פעם קראתי אם לא הכי. היא אמנם דורשת קצת סבלנות (יש הרבה תיאורים), אבל אם יש לך את הסבלנות הדרושה אתה תהנה מכל רגע.
העניין הוא שזאת לא ממש פנטזיה גנרית.

המלצה שלי - פשוט לא. זאת סדרת הספרים הכי מחרידה שקראתי אי פעם.
היא באמת לא משהו, מהבחינה שדריזט הוא סוג של גיבור על ואין שום עומק בדמויות, אבל לא הייתי אומר שהיא הכי מחרידה בעולם. בואו לא נשכח את שומרת הערים האבודות.
דרך אגב, טרילוגיית האלף האפל שמתרחשת לפניה יותר טובה (אם כי גם לא מדהימה).

בקישור הזה:

יש סוג של התרשמויות תוך כדי קריאה מהטרילוגיה. יש שם בין היתר את ההתרשמויות שלי, עם הרבה ספוילרים לעלילה.

מה הבעיות העיקריות בטרילוגיית רוח הכפור? אמ;לק:
- מרגיש כמו רשומות משחק של קבוצת תיכוניסטים שעושים שטויות ולא ממש בקטע של לשחק, כולל השה"מ.
- דמויות שמתנהגות בצורה לא הגיונית, מוזרה ולפרקים דוחה.
- דב"שים חביבי המנחה מצד אחד מול דב"שים שאפילו לא נתנו לעצמם שם מצד שני.
- תיאורי קרב מרוחים, לא מעניינים ודי טיפשיים.
- יותר מידי קטעים עם תיאורי גברים שריריים במכנסי עור שנלחמים זה בזה, נצמדים זה לזה, מביטים זה בזה ומידי פעם נוגעים בדמות של הבחורה היחידה בקבוצה בצורה מטרידה כדי ליצור מצג שווא שהם סטרייטים מאוד.

המלצה שלי - פשוט לא. זאת סדרת הספרים הכי מחרידה שקראתי אי פעם.
אולי היא לא שרדה את השנים, קראתי אותי לפני שני עשורים בערך ונהנתי מאוד, לכן חשבתי שבשביל נער צעיר שרק לומד את העולמות היא יכולה להיות מהנה. דריזט הוא טרופ קלאסי.

חזרה