Thunderstone Advance - משחק קלפים עם דרקונים

Thunderstone Advance - משחק קלפים עם דרקונים

Information
פורסם ב05 מרס 2014
נכתב על ידי GrandMasterFox

Thunderstone Advance: Towers of Ruin משחק קלפים, בניית חבילות, פנטזיה

שם המשחק: Thunderstone Advance: Towers of Ruin

סוג: משחק קלפים, בניית חבילות, פנטזיה

מספר שחקנים: 1-5

זמן משחק: 45-75 דקות

גילאים: 12+

מוציא לאור: Alderac Entertainment

מחיר מומלץ לצרכן: 50 דולר

דרוג: 2.5 מתוך 5


Thunderstone Advance הוא משחק קלפים של בניית חבילות (Deck Building), כלומר השחקן מתחיל עם חבילה של קלפים פשוטים וככל שמתקדם המשחק השחקן קונה עוד ועוד קלפים ויוצר לעצמו חפיסה יותר חזקה בדומה למשחקים כגון Ascension, Dominion, Legendary ועוד. הוא קרוי Advanced מכיוון שמדובר בחידוש למשחק Thunderstone שיצא בשנת 2009.
הת'מה של המשחק היא של עולם פנטזיה כגון מבוכים ודרקונים ובו כל שחקן צריך להרכיב חבורה של הרפתקנים ולשלוח אותם למבוך על מנת להביס את הנבל הראשי המטיל טרור על הכפר – The Thunderstone Bearer.

סידור המשחק

לפני שמתחילים לשחק, בונים את מערך המשחק שכולל שלושה סוגי קלפים, אותם בוחרים באקראי מהמבחר שקיים בקופסה, כך שכל משחק הוא שונה:
קלפי הכפר – בוחרים (באופן אקראי או מכוון) 8 סוגי קלפים אותם יכולים השחקנים לקנות על מנת לחזק את החבילות שלהם. קלפים אלו כוללים נשקים, לחשים, חפצים ותושבי הכפר.
הגיבורים – בוחרים ארבעה גיבורים שאותם אפשר לגייס.
קלפי המבוך – בוחרים 3 קבוצות מפלצות, אחת מכל דרגה וכן אחד מנבלי העל של המשחק על מנת ליצור את חבילת המבוך.
כך נראה המשחק לאחר שסיימנו לסדר – בשורה העליונה מצוי המבוך, מתחתיו מצויים הגיבור, והשורות שבתחתית מייצגות את הכפר.

thunderstone advanced משחק קלפים סידור לוח

מהלך המשחק

כל שחקן מתחיל עם חפיסה אישית הכוללת 12 קלפים פשוטים. כל שחקן בתורו שולף 6 קלפים מהחפיסה שלו ויכול לבחור אחת מהפעולות הבאות:

• לבקר בכפר – שחקן שבוחר פעולה זו יכול לקנות חפץ אחד מהקלפים בכפר. לאחר מכן, אם יש בידו מספיק נקודות ניסיון, הוא יכול להעלות דרגות לגיבורים שברשותו.
• לבקר במבוך – השחקן בוחר מפלצת אחת במבוך להילחם בה. אם הוא מנצח, הוא מוסיף את המפלצת לחפיסה שלו וצובר נקודות ניסיון בהתאם למה שכתוב בקלף המפלצת.
• מנוחה – השחקן בוחר קלף אחד מהיד שלו ומוציא אותו מהמשחק
• להתכונן – השחקן בוחר כמה קלפים שהוא רוצה מהיד שלו ומחזיר אותם לראשית החבילה שלו כך שישלוף אותם שוב בתור הבא.

לאחר שהשחקן סיים, הוא זורק את כל הקלפים בהם לא השתמש ושולף ששה קלפים חדשים מהחבילה שלו. אם נגמרים הקלפים, השחקן לוקח את כל הקלפים שבהם השתמש, מערבב ושולף מהם שוב.

המשחק נגמר ברגע שאחד השחקנים מביס את ה – The Thunderstone Bearer. לאחר מכן, מסכמים את סה"כ נקודות הניצחון שיש בחבילה האישית של כל שחקן. השחקן עם המספר הרב ביותר של נקודות ניצחון מוכרז כמנצח.

איך עובדים קרבות?
לכל קלף של גיבור יש דירוג התקפה, המופיע בצד ימין למעלה. השחקן מחשב את סה"כ ההתקפה של כלל הקלפים שברשותו. אם הוא עובר את כמות החיים שיש למפלצת, המפלצת מובסת, מתווספת לחבילת השחקן ומעניקה נקודות ניסיון. למפלצות יש ערך זהב, שניתן להשתמש בו לקנות קלפי כפר, אם שלפתם מפלצת ליד שלכם.

המפלצות נמצאות על משבצות בתוך המבוך בסדר עולה, כאשר לכל משבצת מסומנת השפעת החושך שלה. לוח המשחק מגיע עם שני צדדים: השממה שבה ישנם 4 מקומות למפלצות ובכול נקודה השפעת החושך שווה למיקום המפלצת (כלומר במשבצת 1 החושך הוא 1) והמבוך שבו ישנם שלושה מקומות למפלצות והשפעות החושך היא כפולה (כלומר במשבצת 1 החושך הוא 2).
החושך מתווסף לכמות החיים שיש למפלצת מבחינת סך הנקודות שצריך להביסה. ישנם קלפים בעלי נקודות אור שמקטינים את כמות החושך שמגן על המפלצת.

thunderstone2

גרפיקה

הגרפיקה של המשחק היא בהחלט אחד מהיתרונות הבולטים שלו לכל מי שאוהב את סגנון הפנטזיה וההרפתקאות בסגנון מבוכים ודרקונים. הקלפים עצמם ברורים וגם אלו בעלי מוגבלות כזו או אחרת של ראיה לא יתקשו לראות את הסימנים המצוינים על הקלפים.

thunderstone advanced קלפים דוגמא

רכיבי המשחק
המשחק מגיע עם קופסא מסודרת. חצי מהקופסא מגיע ריק, אבל הדבר נועד על מנת לעזור ולאפשר בעתיד לשם שם קלפים מתוך הרחבות נוספות, כך שלא מדובר על תשלום עבור אוויר. בניגוד לקודמיו, או משחקים אחרים דומים, הקופסא מגיעה בתוספת של קלפי מחיצות שמאפשרים לסדר ולארגן את הקלפים בצורה קלילה ומהירה.
כמו כן, המשחק מגיע עם חוצצים מסודרים וקלפי בחירה אקראיים שמקלים את סידור המשחק באופן ניכר.

חווית המשחק

לצערי אני חייב להגיד שהמשחק קצת מאכזב. המכניקה שלו בעייתית, במיוחד לאור הנסיון שלי עם משחקי בניית חבילות אחרים. אישית היו מספר דברים שהפריעו לי ליהנות ממנו, הנובעים מהמכניקה של המשחק:

1) המשחק לא מכיל הפתעות – אין בו שום אלמנט אקראי מלבד סדר שליפת המפלצות שבמבוך. במילים אחרות, בתחילת המשחק, כל שחקן כבר מחליט לעצמו לאיזה כיוון הוא הולך. המשחק מציע וריאציה של החוקים שמאפשרת לשחק עם ערימות אקראיות מה שעוזר לטפל בעניין אך רק באופן חלקי. מכניקה זו זהה לדומיניון, כך שאם אהבתם אותו, דבר זה לא יהווה בעיה.

2) מחסור בהחלטות טקטיות - המשחק מאפשר לך לקנות חפץ אחד או להילחם במפלצת אחת כל תור - מה שלא משאיר הרבה מקום למחשבה.
אם הולכים להילחם במבוך, אזי יש לכל היותר רק 3-4 מפלצות על הלוח ומתוכן סביר להניח שלא יהיה מספיק כוח כדי להביס את כולן כמו שגם מפלצות מסוימות יהיו בעייתיות עם הקלפים הנוכחים שלך ולכן כמות האפשרויות שלך מצומצמת ביותר.
מצד שני, אם אתה בוחר ללכת לכפר, אז האפשרויות נראות יותר גדולות - 4 גיבורים ו-8 קלפי כפר, אבל לא כולם יהיו בטווח המחירים שלך וחלקם לא שווים במיוחד אז הם לא יהיו שיקול אפילו.
מלבד מקרים בודדים, אין כמעט משמעות לסדר הפעולות בתור. כתוצאה מכך, אחרי שבחרת מה לעשות (לקנות או להילחם) כל מה שנשאר הוא פשוט לסכום את כמות הזהב ו/או כוח ההתקפה שלך.

3) יותר מדי תורות הולכים לאיבודברוב המשחקים מהסוג הזה, ישנם שני עקרונות חשובים: האחד הוא להיפטר מהקלפים הפשוטים שאיתם אתה מתחיל, והשני הוא לצבור כמה שיותר קלפים חזקים כדי שהסבירות שתשלוף את הקלפים הפשוטים יהיה יותר נמוך.

לעומת זאת במשחק הזה יש מעט מאוד דרכים בהן אפשר להיפטר מהקלפים הפשוטים. אפשר לשדרג את הגיבורים הבסיסיים, אבל זה ייקח זמן ומלבדם יש עוד 6 קלפים שאינם גיבורים בחפיסה. בנוסף הדבר מצריך ממך טיולים נוספים לכפר, וכל טיול נוסף שאתה עושה הוא טיול שבו אתה לא נלחם במפלצת. כמו כן, ככל שמתקדם המשחק ואתה הורג יותר מפלצות אז החבילה שלך מתמלאת במפלצות שנועדו להאט את הקצב שלך מלכתחילה. כתוצאה מכך, יהיו יותר מדי תורות בהן אתה מוצא את עצמך פשוט מעביר את התור או מוותר על קלף אחד. הדבר לא רק מאט את הקצב של המשחק, אלא גם יכול מאוד לתסכל היות ואין לך באמת שליטה על היד שלך באותו התור.

מה לגבי משחק לשחקן בודד?

דבר אחד שאכן חשוב לציון לחיוב הוא העובדה שהמשחק מגיע גם מתוכנן גם למשחק יחיד. בדרך כלל, משחקים מהסוג הזה נהיים יותר קלים במשחק בודד, היות שאף אחד לא יתחרה איתך על קלפים ולא יפריע לך במכוון. במשחק הזה, דווקא החוויה היא הפוכה לגמרי. החוקים למשחק בודד זהים למשחק מרובה משתתפים כאשר יש הבדל אחד בלבד והוא שבכל תור המפלצות באופן אוטומטי מתקדמות. אם הצלחת להרוג מפלצת, בתור הבא אחת אחרת תתפוס את מקומה. אם לא הצלחת, המפלצות ימשיכו להתקדם אחת אחרי השנייה ומי שיוצאת מהלוח נחשבת ש-"ברחה". בסוף המשחק, אתה מסכם את הניקוד שלך מול המפלצות שברחו ואם השגת יותר נקודות נצחון מהמפלצות שברחו אזי נצחת ואם לא הפסדת.

הגרסא הזו של שחקן בודד אינה קלה כלל וגם אחרי הרבה ניסיון עם המשחק. כתוצאה מכך המשחק תמיד ייתן לך אתגר כלשהו. בנוסף, היות שככל שמתקדם המשחק מגיעות המפלצות היותר חזקות והזמן שלך אוזל היות שלא יישארו לך מספיק תורות כדי לצבור נקודות נצחון, אתה בהחלט מרגיש את הלחץ המתגבר – הרבה יותר מאשר במשחק עם כמה שחקנים.

מחשבות נוספות

זמן סידור
זמן הסידור הוא קצר למדי ויכול לקחת כמה דקות ספורות. כל שצריך הוא להחליט עם אילו קלפים משחקים, לשים אותם על הלוח ולערבב את המפלצות. המשחק מגיע עם קלפי בחירה אקראיים שעושים את העניין קל להחריד.

עקומת למידה
המשחק עצמו פשוט למדי, במיוחד לאלו שמכירים משחקים דומים אך גם אנשים חדשים לגמרי בסוג זה של משחקים יוכלו לקפוץ למשחק באופן מיידי. החוברת סבירה לחלוטין ומסבירה באופן ברור את המשחק ומלווה בחוברת קטנה המציגה מהלכים התחלתיים של משחק לדוגמא ואין כמעט צורך לעיין בהוראות שוב אחרי שעוברים שניים-שלושה תורות.

אפשרויות הרחבה
נכון לכתיבת סקירה זו, קיימות למשחק 3 הרחבות (הרחבה נוספת מתוכננת ברבעון השני של 2014). שתיים מתוכן Root of Coruption ו-Caverns of Bane הן הרחבות של המשחק. לעומת זאת השתיים האחרות Numenera והחדשה המתוכננת World Collide מאפשרות להרחיב את המשחק אך נועדו גם להיות משחקים עצמאיים – אתה יכול לבחור האם לקנות רק אותם, אבל מי שרוצה יכול לעשות זאת ולהגדיל את היצע הקלפים שיש למשחק להציע.

סיכום

המשחק היה מאכזב בעיניי עקב המכניקה הבעייתית. כמובן שכמו בהרבה משחקים, יש למשחק הרחבות שעוזרות לפתור חלק מהפגמים שבו על ידי הגדלת היצע הקלפים והצג של סוגים שונים של מכניקות, למשל אוצרות אקראיים שמחזקים מפלצות או החלפת נקודות הניסיות בנקודות צבעוניות אקראיות שמעניקות יכולות שונות – אבל זה לא מגיע בגרסה זו של המשחק.

המשחק מתאים לאלו שמחפשים משחק קלפים בעל רמת מורכבת בינונית, בייחוד אם אהבתם את דומיניון ואתם מחפשים משחק עם ת'מה של פנטזיה. אם אתם מתכוונים לחרוש עליו שוב ושוב, אז קחו בחשבון שהרחבות למשחק הן בגדר חובה.

עם זאת, מי שמחפש משחק לשחקן בודד מוזמן לנסות אותו – באופן מפתיע, המשחק עובד בשחקן יחיד בצורה טובה, אבל כמו שכבר אמרתי, אם אתם אוהבים את המשחק, תתכוננו לאפשרות שתרצו להשקיע עוד כסף בהרחבות.


סקירות נוספות

פיד רסס הצטרף לרשימת הדיוור הפונדק בטוויטר הפונדק בפייסבוק

כניסה לאתר

הצטרף לצוות הפונדק

יש לך תוכן מגניב של משחקי תפקידים או משחקי לוח?
שיחקת במשחק חדש ומדגדג לך לכתוב לו סקירה?
מעוניין לפתוח בלוג בפונדק?

אתה מוזמן לפרסם בפונדק - כל מה שעליך לעשות זה ליצור משתמש, ואז תוכל לפרסם את הכתבות ישירות באתר. פנה אלינו בשאלות או הצעות.