הבלוגים מהווים פינה אישית של כותבי הפונדק. כל בלוג שייך לכותב אחר ומתמקד בנושא מסויים, שעליו הם מפרסמים את המחשבות, היצירות והתובנות שלהם. הבלוגים שפעילים באתר הם:
בלוג של האיש הזקן, שהוא חובש את הכובע של בעלי הפונדק הוצאה לאור. הטור שעוסק בעולם המערכה איי הסערה, מבוכים ודרקונים ותעשיית משחקי-התפקידים הישראלית. אתר הפונדק הוצאה לאור.
פרוייקט ייחודי ומקורי של מיכאל גורודין, מציג היבטים שונים במשחקי-תפקידים ומשלב אותם ביחד עם פרשת השבוע בתורה.
קודקס נארה - בלוג זה מציג פרקים נבחרים מפרוייקט בפורום הפונדק, למבוכים ודרקונים 3.5, מבית היוצר של IceL ופלאפי.
בלוג מאת טאי דיבון
השנה ערכנו את כנס דרקוניקון בפעם ה-12 והוא היה מוצלח יותר מאי-פעם, ואת הזמן מסוף אוגוסט העברנו בלחשוב על הצעדים הבא ועל החזון שלנו לדרקוניקון. אז עכשיו זו הזדמנות טובה לדבר על העתיד של הכנס.
דרקוניקון כיום הוא כנס משחקי השולחן הגדול בישראל, אך הוא לא באותה רמה של כנסים מובילים בחוץ-לארץ. ניתן לראות את זה בכך שיש לא מעט שחקנים ששמעו על דרקוניקון, אבל לא מרגישים תחושת "פספוס" כשהם לא מגיעים אליו – אפילו שחלק מאותם שחקנים עושים את המאמץ לסוע לכנסים בחו"ל.
מהאבחנה הזו הגענו למסקנה שאנחנו רוצים להפוך את דרקוניקון לחגיגה השנתית של משחקי שולחן בישראל - באופן דומה לכך שג'נקון הוא מוקד עלייה לרגל עבור שחקנים אמריקאיים, ויריד אסן בגרמניה הוא הגביע הקדוש לשחקנים (בעיקר שחקני לוח) באירופה.
אז זהו החזון של דרקוניקון 2022: להפוך את דרקוניקון לחוויה שכל שחקנית ושחקן משחקי שולחן רציני* בישראל רוצה להשתתף בו.
לפני שבוע, ב 29-30 באוגוסט, נערך בפעם ה-12 כנס המשחקים של הקיץ - דרקוניקון. דרקוניקון 2019 התרחש בלב תל-אביב, במרכז הקבלה, והיו בו כל סוגי המשחקים: משחקי לוח, משחקי תפקידים (שולחניים וחיים), מיניאטורות, משחקי קלפים ועוד.
השנה השתתפו בכנס מעל ל-750 משתתפים, מה שהופך אותו לכנס דרקוניקון הגדול ביותר עד היום! אנחנו מחכים לראות אתכם גם בשנים הבאות - זה כיף לעשות כנס משחקים שאנשים חוזרים ממנו הביתה עם חיוך ושמחה. אז הנה סיכום הכנס, תמונות ואפילו וידאו מדליק.
דרקוניקון 2018 תם ונשלם כבר לפני כחודש וחצי, אבל עדיף לכתוב סיכום לעוד כנס כיפי ומוצלח מאוחר מאשר לעולם לא. דרקוניקון 2018 התרחש גם הוא בהיכל אוהל שם, והיה הכנס השני שלנו שהתרחש בשני ימים - חמישי ושישי. כמו בכל השנים, גם ב-2018 היה גידול במספר המשתתפים, המון משחקים חדשים, והרבה כיף וחברים.
מכיוון שהסיכום מגיע באיחור, בעיקר בגלל שאני עסוק ב-גלגול גורלי, תוכנית רשת של מבוכים ודרקונים בעברית, אני ארשה לעצמי גם להציץ קצת קדימה, לעבר דרקוניקון 2019 - שצפוי להתרחש ב- 22-23 לאוגוסט.
פסח כבר ממתין מעבר לפינה, ומי מהקוראים של הפונדק שתמך במימון ההמון של הספר החדש שלנו – גיבורי הסערה – כבר קיבל עותק בטא שלו. אנחנו מתקרבים להדפסת הספר בצעדי ענק, והוא יצא מבית הדפוס מספר ימים לאחר אחרי פסח.
בכתבה זו ארחיב על השלבים האחרונים בהוצאה לאור של גיבורי הסערה, וגם אתייחס להכרזה על מהדורה שנייה לפאת'פיינדר, שכבשה את הפורומים (והאינטרנט) בסערה. האם המהדורה החדשה תתורגם לעברית? איש אינו בטוח כרגע, אבל אני אפרט את המחשבות שלי.
לבסוף, הקיץ עולם המערכה איי הסערה יחגוג יום-הולדת 15, הישג נאה ביותר לדעתי לסדרת ספרי משחקי תפקידים בעברית. ספר הבסיס של העולם, הרשומון, יצא כבר בשלוש הדפסות (בשתי מהדורות) במהלך השנים.
באיחור אופנתי, הגיע הזמן לחלק השני של תולדות הפונדק. חלק זה יעסוק באתר התוכן של הפונדק, הפורטל. בחלק הראשון של תולדות הפונדק סקרנו את הרקע לפונדק, ואת מגוון הפעילויות שאנו מארגנים: כנס דרקוניקון, ההוצאה לאור, פורומים ועוד.
אתר הפונדק נולד כשהפכתי מחייל לאזרח - הוא התחיל את המסע הארוך באנגלית, בתקופה שהאינטרנט עדיין היה בחיתוליו. באותה תקופה עדיין רבו כיצד צריך להציג אותיות בעברית (והיה צריך להחליף קידוד ידנית בדפדפן לעתים). זו הייתה תקופה שלא היו משחקי תפקידים בעברית, וכולנו שיחקנו באנגלית. גם לא הייתי כל-כך זקן אז, ולשחק באנגלית היה מה שכולם עשו.
בהתאם האתר היה באנגלית, אפילו שתמיד פנינו לקהל הישראלי. השינוי המשמעותי הראשון של הפונדק הגיע לאחר שהמהדורה השלישית של מבוכים ודרקונים תורגמה לעברית, ועמה נולד לו דור חדש של שחקני תפקידים. בהתאם גם האתר תורגם לעברית במחצית שנות ה-2000.
יש לך תוכן מגניב של משחקי תפקידים או משחקי לוח?
שיחקת במשחק חדש ומדגדג לך לכתוב לו סקירה?
מעוניין לפתוח בלוג בפונדק?
אתה מוזמן לפרסם בפונדק - כל מה שעליך לעשות זה ליצור משתמש, ואז תוכל לפרסם את הכתבות ישירות באתר. פנה אלינו בשאלות או הצעות.