חזון לדרקוניקון 2022 - כנס משחקי השולחן של הקיץ

חזון לדרקוניקון 2022 - כנס משחקי השולחן של הקיץ

פורסם ב18 דצמבר 2019
נכתב על ידי האיש הזקן

draconicon vision 2022

השנה ערכנו את כנס דרקוניקון בפעם ה-12 והוא היה מוצלח יותר מאי-פעם, ואת הזמן מסוף אוגוסט העברנו בלחשוב על הצעדים הבא ועל החזון שלנו לדרקוניקון. אז עכשיו זו הזדמנות טובה לדבר על העתיד של הכנס. 

דרקוניקון כיום הוא כנס משחקי השולחן הגדול בישראל, אך הוא לא באותה רמה של כנסים מובילים בחוץ-לארץ. ניתן לראות את זה בכך שיש לא מעט שחקנים ששמעו על דרקוניקון, אבל לא מרגישים תחושת "פספוס" כשהם לא מגיעים אליו – אפילו שחלק מאותם שחקנים עושים את המאמץ לסוע לכנסים בחו"ל.
מהאבחנה הזו הגענו למסקנה שאנחנו רוצים להפוך את דרקוניקון לחגיגה השנתית של משחקי שולחן בישראל - באופן דומה לכך שג'נקון הוא מוקד עלייה לרגל עבור שחקנים אמריקאיים, ויריד אסן בגרמניה הוא הגביע הקדוש לשחקנים (בעיקר שחקני לוח) באירופה.

אז זהו החזון של דרקוניקון 2022: להפוך את דרקוניקון לחוויה שכל שחקנית ושחקן משחקי שולחן רציני* בישראל רוצה להשתתף בו.

קפיצה קטנה לאקדמיה ללשון

שתי הערות לשוניות לפני שנמשיך:

מדוע חזון?

דרקוניקון מתנהל מצוין, אך מתנהל משנה לשנה. קביעת חזון עוזרת למקד את הצוות וגם מקבעת את התודעה בקרב קהל השחקנים שנהנים בכנס. המטרה העיקרית שבקביעת החזון, היא שחזון מאפשר להגדיר את היעדים שלנו ל-2022, ומה עלינו לעשות – היעדים והפעולות שנדרשות כדי להעלות את דרקוניקון לדרגה הבאה.

מבט על ההתפתחות של דרקוניקון

לפני שמדברים על העתיד, טוב גם להסתכל על העבר. אם מתבוננים על ההיסטוריה של דרקוניקון לאורך השנים, אפשר לראות שהוא עבר עד היום שלושה שלבים עיקריים, כשדרקוניקון 2022 מתוכנן להיות השלב הרביעי.

יעדים לדרקוניקון 2022

לשמור על כנס משחקים של כיף וחברים – לא לאבד את השורשים שלנו. אנחנו מארגנים את הכנס בהתנדבות ומתוך אהבה לתחביב.

1200 משתתפים בכנס – היום (2019) יש לנו כ-750 משתתפים בכנס שזה אמנם יותר מכל כנס משחקים אחר בישראל, אבל לא מבדל את דרקוניקון ככנס המרכזי בתחום. להגיע ל-1200 משתתפים מציב אותנו בליגה אחרת. אחד האתגרים הקשים ביותר הוא הוא מציאת מיקום מתאים להיקף של 1200 עד 1500 איש, שגם לא חורג מהתקציב שלנו. למרות שכמות אנשים זה יעד גס, כנס גדול יותר מאפשר יותר דברים - גם במובן של תקציב הכנס וגם במובנים שיווקיים ומעשיים - למשל הבאת אורח כבוד או קבלת חסויות.

לערוך את הכנס באווירה יוקרתית יותר ולשפר את חוויית המשתתף - בעבר כבר עשינו מספר צעדים משמעותיים באופן ארגון כנסים בישראל (לדוגמא משחקים באולם ראשי, תוכנייה מהודרת, תגים למשתתפים, מפות על השולחנות ועוד) שחלקם הפכו לסטנדרט גם בכנסים אחרים, אבל תמיד יש עוד מקום להשתפר. חלק מהתוכניות שלנו הן להביא אורחי כבוד לכנס, להביא יותר השקות ישראליות וגם משחקים חמים מהשקות בחו"ל, להשקיע במרצ'נדייז ועוד.
אבל השיפור המהותי צריך להיות במיקום – מעבר ממיקומים שנשענים על בתי-ספר ומתנ"סים, למרכז כנסים איכותי. כמובן שזה עולה משמעותית יותר כסף, וייתכן שזה יגרום לעליה צנועה במחירי הכניסה לכנס, אך לטעמנו זה שווה את זה - ובכל מקרה דרקוניקון עדיין יהיה במחיר זול או מקביל לכנסים אחרים בישראל כמו היום.
כשמשווים את דרקוניקון לכנסים מובילים בחו"ל, המיקום זה אחד ההבדלים הבולטים ביותר. זו לא בעייה רק של כנסי משחקים בישראל - באופן כללי תרבות תרבות הכנסים בישראל פחות מפותחת, ובהתאם כמות החללים המתאימים לעריכת כנסים גדולים מצומצמת.

קפיצת מדרגה בתשתיות הרישום והמידע – אנו תמיד שואפים לשפר את המערכת באמצעות התאמה טובה יותר לטלפונים חכמים, באפליקציה או כאתר, גם על-מנת לשפר את החוויה של מארגני פעילויות בכנס ולהקל על רישום משתתפים וחיבור ביניהם. כיום תשתית מערכת רישום האירועים שלנו היא בת כעשור, והמטרה שלנו היא לבנות מערכת מודרנית עם כל הלקחים שלמדנו מאפס. בנוסף, נשאף להשתמש בטכנולוגיה כדי להוריד עומס בירוקרטי איפה שניתן, למשל בדוכן יד-2.

לבסס מאמץ שיווקי רב-שנתי ולשתף את הקהל בשיווק – ראשית, לשמור על צוות שיווק שממשיך משנה לשנה, ולא מתחיל מחדש כל שנה. שנית להמשיך עם מרצ'ניידז של הכנס שהשקנו ב-2019, ולהוסיף כלים לקהל להזדהות ולהתגאות בדרקוניקון – כך שמי שאוהב את הכנס, יכול להיות בקלות גם שגריר שלו לשחקנים אחרים.

מוקד המשחקים החדשים בישראל – כמו שבחו"ל אנשים מגיעים לג'נקון או אסן כדי לראות את המשחקים החדשים, כך אנו רוצים שיקרה גם בדרקוניקון – השקה של משחקים ישראלים וזרים. הכנס מתקיים בסמיכות לכנס ג'נקון, כך שנביא אליו את המשחקים הלוהטים שיצאו בג'נקון וגם מתחילת השנה. במקביל, כמו שאנו גם עושים היום, להשיק בכנס משחקים חדשים בעברית, מקוריים ומתורגמים. האתגר בזה הוא שבחו"ל הדבר מבוצע באופן ישיר על-ידי החברות המסחריות, ובארץ אנו צריכים לעשות זאת כארגון מתנדבים. דבר זה ידרוש מאיתנו לשמור על יחסים טובים עם המוציאים לאור בחו"ל, ונשמח לעזרה ממי שמכיר.

הצטרפו אלינו

נשמח לשמוע מה אתם חושבים על החזון שלנו ועל היעדים שלנו לדרקוניקון 2022. חשוב לנו לשמוע מה אתם חושבים, כי בסופו של דבר הסיבה שאנחנו מארגנים את דרקוניקון היא אתם – שחקניות ושחקני משחקי השולחן בישראל.

אם אתם רוצים לעזור בארגון של דרקוניקון, צרו עמנו קשר! כל מי שיכול לתרום מהידע שלו ומזמנו, מוזמן בשמחה להצטרף.

אודות האיש הזקן

שחקן משחקי-תפקידים מזה 25 שנה, ובנוסף חובב מושבע של משחקי לוח וקלפים. בעלי אתר הפונדק.

מאמרים נוספים של כותב זה

האיש הזקן